Boncuk Kamping; Marmaris

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ercument Ozbek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,200

Ercument Ozbek

Boranka
Mesajlar
508
Tepkime Puanı
67
Yer
Hollanda/Rotterdam
Sayin Kampci Arkadaslar;
Yeni bir topic acarak,biraz son yaz tatilinde,gezdigimiz yerleri veya kaldigimiz kamplari anlatsak;
hem Turkiye'mizi daha iyi tanimis oluruz,hemde kimin nerede ve hangi kampinde kac paraya
kaldigini,kampinglerin durumunu iafede etmis oluruz.
Alakalanan varsa lutfen cevaplasin.
Selamlarimla.
 

Etiketler

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Ben Gokova'da Akkaya denilen bir koyda,Milli Park'ta kalmistim,denizi fevkalade olmasina ragmen,denize girmek hanimlar ve yasli kimseler icin cok zordu,zira denize toprak merdiven seklinde bir yoldan iniliyordu ve sonra uydurma bir demir merdiven ile 6 basamak denize iniyordunuz,yani anlayacaginiz,cok zor bir isti.Fakat buna ragmen deniz,her yerde bulunmayacak kadar guzeldi.Ayrica kamp yaptigimiz Milli Park'ta cok guzeldi fiatlar normal 10/15 YTL. arasi,elektrik ve duslar iyi.Yalniz yazin okul tatilleri zamani cok kalabalik oldugu soyleniyor.
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

ercüment bey akkaya değil ayakadan bahsediyorsunuz boncuk koyunun denizi çok güzel ,denize girmek bayanlar ,yaşlılar ve çocuklar için sorundeğil ister merdivenden isterseniz direk çok az meyilli bir alandan denize girersiniz .Fiyatlarıda gayet normal günübirlik gelenler kampa alınmadığı için çok sessiz içerideki kampçıların çoğunluğu yurt dışından gelmiş en aşağıdan 20 veya 25 hatta buraya 1970 lerden beri her sene gelenler var .Ayrıca İstanbul, İzmir,Ankara ve bunun gibi bir çok yerden gelen doğa severler varl
 




Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

mogzilla' Alıntı:
Onlar 2 tanedir.Büyük Katrancı ve Küçük Katrancı.
büyük katrancı ve küçük katrancı diye tabir edilirse çok büyük yanlışlık olur çünki orası tek bi yerdir ve birleşiktir 1. ve 2. koy olarak geçer genelde
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Bu sene ekim ayi sonlari Katranci kampta bir hafta kaldik.Kamp satilmis eski sahipleri(Kiracilari) elektirk faturasini odemedikleri icin elektrikler
kesikti,diger kampa gelince,Gunlukcu adi olan kamp kapali idi.Slml
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Boncuk koyu hemen hemen 100 dönüm üzerine kurulu, çadır ve karavanlara hizmet vermek üzere 300 metrelik kumsal sahil şeridi bulunan denize sıfır bir koy.K ampçılara ve karavancılara verilen hizmetler arasında Elektrik,su,çamaşırhane,bulaşıkhane,mutfak,güneş enerjili açık ve kapalı duş,sıcak vesoğuk su,market,kafeterya ve küçük bir restoranımsı mutfak var.Su sporlarının yanı sıra çeşitli spor aktiviteleri yapılabilmektedir.Bu koyda aynı zamanda Kumsal köpek balıklarının üreme bölgesidir.Her yıl Nisan sonu Mayıs ayı başında gelen köpek balıkları burada Haziran sonuna kadar doğum yaptıktan sonra yavruları büyütüp buradan Amerika Floridaya gitmektedirler.Burada yaşayan köpek balıklarının isminnden her ne kadar ürkütücüde olsa bu balıklar burada yüzlerce yıldan beri yaşamaktadırlar ve şu ana kadar hiçbir saldırı olayına karışmamışlardır.Bu köpek balıklarının ağızlarında doğru düzgün yırtıcı ve kesici dişler bile bulunmamaktadır.Ben ve ailem yazın her hafta sonunu bu koyda geçirmekteyiz.Boncuk koyunu Google Earth programında görebilirsiniz.Aynı zamanda Kumsal köpek balıkları hakkında Google dan bilgi alabilirsiniz.
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Sayin Guner;
Boncuk Koyundaki kamping'in Mayis ayindan itibaren Muhurlendiginii ve bu koyun Kopek baliklarini korunmasi icin halka kapatildigini bir gazetede okudum asli varmi?
Selm.
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Boncuk koyunda kapanma diye bir şey olmadı sadece sahipleri günü birlik gelen müşterilere kapıları kapattılar.Köpek balıkları için bir bölüm kapatıldı ama koruma ile ilgili ne gelen var ne giden sadece bir ara gazetelere yaygara yapıldı o kadar.
 




Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Gökova istikametinden marmarise gelirken gelibolu köprüsünden sedir adası yoluna sapıyorsunuz.Sedir adasının yanına geldiğinizde yol ikiye ayrılıyor devlet planlama teşkilatının asfalt yoluna değil toprak yola saparsanız zaten tabela var toprak ama düzgün yoldan iki kilometre sonra cennet boncuk koyuna varırsınız.
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Ercument Ozbek' Alıntı:
Bu bu sene Ciralida Milli Parkta ve onun yaninda bulunan Engin Kamping'de kaldim,oradan Boncuk koyuna nasil gidilir?
Slml.
Sayın ercüment bey Ben antalya da yasamaktayım buranın sıcagından kacıp hersene BONCUK koyda kamp yapmaktayım burada cadır kurmak sureti ile en az 60 gün kalmaktayım.Hobim balık tutmak sişme boyum ile
jra33a.jpg

avcılıkta yapmaktayım .Dünya harikası bir yer iddia ediyorum türkiyede ilk 3 arasına girer.Yalnız sit alanı olduğu için
tuvalet ve duşlar 4x4 lük degil ama tertemiz her an sıcak suyu mevcut müthiş palmiyeler altında günes ışığını dahi göremezsin .Evet bir arkadas bahsetmiş kum köpek balıklarından doğrudur.Ben hersene onlarla yüzerim izlerim ama cok korkak ve ürkek hayvanlardır sizi fark ettiklerinde hemen kacarlar.Bu sebeple uysal ve vahsi degillerdir.
168d79y.jpg

2jabx3a.jpg

Marmarise 25 Km.olup özel mülktür daha genis bilgi istiyene verebilirim

ilkeraltiok@hotmail.com
 

Ynt: Boncuk Kamping; Marmaris

Boncuk koyu : http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=tr&msa=0&msid=111929709586429218788.00045c31c2c2804815c0b&ll=36.975884,28.21774&spn=0.01152,0.027294&t=h&z=16
buda google den BONCUK KOYUN tam yeri görüntüsü
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,023
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst