Bısıklet Kaskı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,611

bulent kocoglu

Kamp III
Mesajlar
958
Tepkime Puanı
11
Web
www.anadol.org
Sevgili Bisiklet Sever Arkadaşlar,

Geçen yaz evim balkonumda oturken , sokakta bisklete binen 3-4 çocuktan birisi ,
ters bir harekette bulundu ve düştü.
Çocuğun asfalta kafasını vurma sesi halen kulaklarımda,
ancak, benim sert müdahalemle ve polise bildirme tehtidimle, ambulans çağırmaya razı oldular.
Nitekim, çocuk o anda beyin kanaması geçirmiş yaklaşı 3 ay hastanede kaldı ve kurtuldu.

Bu olay , benim bisiklet kaskına yoğunlaşmama neden oldu. Dikkat ettim, özellikle yaz aylarında mahalle aralarında bisiklete binen yavruların hiç birinde kask yok.
İşin garibi , bisiklet satıcılarında bile kask yok. Var olan da çok pahalı,

O günden beri konu beni üzüyordu, Yine yaz gelecek, yine bebeler sokakta kasksız dolaşacaklar.

Geçen hafta Ankara Gümrük MAğazası (tasis) nda tesadüf gördüm.
Belki çok kaliteli değil ama tanesi 5 tl.
10 tane aldım. Şimdi yazın mahallede bisiklete binen çocuklara dağıtacağım

Ankara Anafartalar Çarşısı Tasis magazasında halen bu kasklardan bir miktar varmış.

Bilgilerinize

Bülent Koçoğlu
Ankara
Motorsiklet kullanıcısı
 

Etiketler
Ynt: Bısıklet Kaskı

Merhabalar Sevgili Bülent,
Gerçekten yaptığın çok ince bir davranış. Ve kask kullanımı gerçekten bisiklette hayati önem taşıyor. Birkaç kez tecrübe etmiş biri olarak.
Ben de böyle bir şey yapmayı düşünüyorum, bizim çevremizdeki minik dostlarımız için temin edip, kargolayabilir misiniz acaba? Malum ben kendi kaskımı bile Kayseri'de temin edemiyorum.
Sonsuz sevgiler, hoşçakalın.
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

Öncelikle ince davranışınız için teşekkür ederim . Bir süre öncesine kadar aktif olarak bisiklet kullanıyordum , bazı nedenlerden dolayı soğudum ve ara verdim . Son günlerde tekrar heveslendim . Ülkemiz insanları hala tam olarak bisiklet sporuna alışık değiller . Kask takan birine uzaylı görmüş gibi uzun uzun bakabiliyorlar , buna giydiğiniz tayt da eklenince olay daha bir garip hale geliyor , erkekler için de bayanlar için de geçerli . Dikkat çekmemeniz için askılı bir tulumi giyip arkanıza da tüp almanız gerekiyor .
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

İlk siftahımı dün yaptım.

4 tane bisikletli çocuk (yaşları 10-12 arası) mahallede geziniyorlardı.
Çağırdım, gelin size kask hediye vereceğim diye, çok şaşırdılar. İnanmadılar.

Bagajdan 4 tane kaskı çıkarttım, dağıttım, Takdılar.

Çocukların yüzlerindeki şaşkınlıkla karışık sevinç ifadesini anlatamam.

Belki geri isterim diye korkarak, hızla kaçtılar :smiley:

Ama , sanırım, böyle giderse yarın karne tatilinden sonra bizim evin önünde izdiham olacak.
Bugün gidip 20 tane daha kask aldım :(


Bülent Koçoğlu
Ankara
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

çok düşünceli ve çok iyi bir davranış gerçekten duyarlı olan insanların oldugunu bilmek güzel... tebrik ediyorum sizi
 




Ynt: Bısıklet Kaskı

Merhabalar, hayatımda çok az keşke demişimdir. Bir tanesini de şimdi söylüyorum. Keşke çok güzel cümleler kurabilseydim de sizin bu davranışız karşısında neler hissetiğimi anlatabilseydim. Ben de trafikte bisiklet kullanırken kask takıyorum tüm şaşkın bakışlara rağmen. Sırf insanlarda göz aşinalığı olsun da onlar da kullansın diye. Sizi çok çok tebrik ediyorum.
 


Ynt: Bısıklet Kaskı

sizi bende kutluyorum..keske buyuk bisiklet kullanicilarida kask takma aliskanligi edinse...gercekten guzel bir konuya deginmissiniz.egitim kucukden baslamali,buyuklerin yardimiyla.
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

Gerçekten çok duyarlı bir davranış,tabi bunda motor kullanmanızın ve cana verdiğiniz değerden kaynaklanıyor..Duyarlı davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum sizi..Belki çok küçük çaplı bir hareket ama en azından o 10 kaskı takan çocukların hayatı değişik olabilir..
 



Ynt: Bısıklet Kaskı

bırakın bisikleti bodrumda hala motor binip kask takma zahmetine katlanmayanlar var. geçen hafta arkadaşın birini uyardık 'abi bunu hızı neki bişey olmaaz' dedi yürüdü gitti.arkasından baktık kaldık. kimileri önce bir kafa göz patlatmadan aklı başına gelimiyor. bir musibet bin nasihata bedel.
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

ergonomi ve kullanım kolaylığı gibi etkenler de önemli bu konuda. iş biraz da üreticilere düşüyor yani. bizim teşvik edişimiz ve örnek oluşumuzla bir yere kadar.
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

bülent bey, davranısınız takdir edilesi. sizin gibi duyarlı insanların varlıgını gormek,dönüp kendi içimize bakarak neler yapabiliriz sorusunu tekrar hatırlamamıza vesile olacak. o cocuklar ve aileleri adına size tesekkur ederım.
 

Ynt: Bısıklet Kaskı

Oğullarımın bisikletleri Bianchi ve kasklarını da yetkili servisi olan bisikletçiden aldım.Siz de servislerinize sorabilirsiniz .Benzer durum kayak yaparkende var .Biz sürekli takıyoruz ama kasksız kayanlarda çok .Bir çocuk telesiyejin demirine vurdu kafasını ve bir sürü kazaya şahit olduk .
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,026
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst