Biraz da Gülelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,566
Ynt: Biraz da Gülelim

oort cloud' Alıntı:
....................
.......................
> >
> - Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoz, bir adam daha koysanız...
>
> YOK CANIM BİZİMLE, ÜLKEMİZLE, HALKIMIZLA HİÇ BİR İLGİSİ YOK. SADECE BİR FIKRA
çok güncel ve ders çıkartılması gereken bir aktarım ..paylaşım için tşk.
bu arada evet ... Bizimle hiçmi hiç ilgisi yok ... :-\

Etiketler

Off_Road' Alıntı:
çok güncel ve ders çıkartılması gereken bir aktarım ..paylaşım için tşk.
bu arada evet ... Bizimle hiçmi hiç ilgisi yok ... :-\

yok canınımmmm en ufak bir ilgisiz yanı yok . :D

MERHABA

Aslında biraz ilgili galiba...

Vergiler bu kadar insafsızca olmasa , insanlar istedikleri aracı da yapımcılara sipariş edebilirler , en azından hayaller daha yakın olur.
Sipariş olursa yapımcı kazanır , yanında çalıştırdıkları kazanır , devlet kazanır , işsizlik azalır .

Bir belgesel kanalında karavan yapımını seyretmiştim.Mühendisler aracın şasisinden başlayarak en ufacık yerin bile bir alet veya aparat ile değerlendirmek için yaptıkları kusursuzmuş gibi GÖRÜNEN planları bile çöpe atıyorlardı. + 40 ile - 40 santigradlık arasında yani 80 derecelik korkunç ısı farkındaki genleşmeyi (ki metaller ve ahşapların genleşmesi çok farklıdır) hesap edebilmek için çok büyük bir mühendislik hesapları sonucunda yalıtım yapıyorlardı. İşin içindeki teknik ekipmanın baştan tasarımı ve emniyet tedbirlerinden bahsetmiyorum bile.
Belki de hesaplanarak yapılmış bir aracın fiyatına yakın harcama yaparak gecekondu yapıyoruz . Bazı şeyler bizleri hiç de yapmak istemediklerimize zorluyor galiba.

Şu anda arkadaşlarımız doğal olarak bir karavana ulaşabilmek için GÖRÜNEN kadarı ile benzerini yapmaya çalışıyorlar. Resimlerdeki bazı
karavanlar gerçekten çok güzel GÖRÜNÜYORLAR . Acaba TEMEL gibi GÖRÜNMEYENİ GÖREBİLİYORMUYUZ ?

Brejnev, Küba'ya gelecekmiş. Kübalılar toplanmış, bir hoşluk yapacaklarmış. Ülkenin en iyi ressamına başvurmuşlar.

" Bir tablo yap, adı 'Brejnev Küba'da' olsun" diye.
Ressam: "Hadi oradan", demiş. "Ben adamı GÖRMEDİM bile.
Adam hayatında Küba'ya gelmedi. Şimdi ben nasıl 'Brejnev Küba'da' diye atmasyondan resim yaparım?"

Tesadüf bu ya, bizim Temel, puro almaya Havana'ya gelmiş o sırada ve sıkıntıyı duymuş.
"Ben size istediğiniz tabloyu yaparım, ama bana bir sandık puro verirseniz" demiş.
Adamlar çaresiz, vermişler.

Temel bir hafta sonra, Kübalılar'ı çağırmış, "İşte tablonuz." demiş ve...tuvalin üzerini örten bezi aşağı çekmiş.
Kübalılar donup kalmışlar.
Tabloda, orta yaşlı tombulca bir hatunla, genç ve yakışıklı bir delikanlı yatakta, al takke ver külah...
"Bu ne rezillik" diye gürlemiş , Küba Turizm Bakanı.
"Bu ne..? Bu kadın kim..?"
"Brejnev' in karısı." demiş, Temel.
"Peki bu üstündeki adam kim..?"
"Brejnev'in uşağı!.."
"Peki Brejnev nerde LAN...?"
"Brejnev Küba'da.''

Galiba bizlere vuran sadece vergiler değil .Otomobil satıcıları da sağ olsunlar almamamız ellerinden geleni yapıyorlar .Bir arkadaşımın Toyota sı var.O zaman satıcıdan 0 km.sini 82.000 USD ye almış, şimdi yeni kasa çıkınca yenilemek istedi . bilin bakalım ne istemişler ? Tam 134.000 EURO . Dikkat ilk fiyat USD . Fiyat farkı çıldırtıcı . Aşağıdaki mail hepimize gelmiştir. Belki bilmeyen vardır diye ilave ettim.

TCMB EURO KUR 2.204 2.0664 1.9177
TCMB USD KUR 1.6942 1.5181 1.6037

OTOKAR FİYAT LİSTESİ MODEL 16.03.2009 15.02.2010 07.06.2010 DVZ TL ARTIŞ % USD ARTIŞ % EURO ARTIŞ %
DEFENDER 90 TL
DEFENDER 110 1 + 1 73,410.50 94,556.10 96,960.00 TL 1.3208 1.3953 1.5180
DEFENDER 110 4 + 1 85,691.46 112,350.50 115,644.00 TL 1.3495 1.4257 1.5500
DEFENDER 130 1 + 1 83,659.98 108,055.30 111,134.00 TL 1.3284 1.4034 1.5267
DEFENDER 130 4 + 1 86,162.76 112,964.10 116,288.00 TL 1.3496 1.4258 1.5511

Biz de fiyatlar düşüyor , 5.elini almamıza az kaldı biraz daha bekleyelim diye kendimizi avutuyoruz . Beklemenin SONU YOK. Fıkradaki gibi...

SONU OLMAYAN FIKRA :smiley:

Patron Sekretere : Bir haftalığına iş için yurtdışına çıkacağız. Ona göre hazırlan. Sekreter kocasını arar :
Patronla bir haftalığına yurtdışına çıkacağız. Sen başının çaresine bakarsın.
Kocası sevgilisini arar : < BR>Karım bir haftalığına yok. Bu haftayı beraber geçirelim.
Sevgili , Özel ders verdiği minik çocuğu arar :
Bu hafta sana ders veremicem. Gelmene gerek yok.
Minik çocuk Dedesini arar :
Dedecim. Bu hafta dersim yok. Öğretmenim yok.Bu haftayı beraber geçirelim.
Dede (1.bölümdeki patron olur) sekreterini arar:
Bu haftayı torunumla geçireceğim. Gezimiz iptal oldu. Gidemicez.
Sekreter kocasını arar :
Gezimiz iptal oldu. Gidemicez.
Koca sevgilisini arar :
Bu hafta beraber olamıcaz. Karımın gezisi iptal oldu.
Sevgilisi ders verdiği minik çocuğu arar:
Bu hafta sana ders verebileceğim. İşlerim iptal oldu.
Minik çocuk Dedesini arar :
Dedecim. Öğretmenimin işleri iptal oldu. Bu hafta beraber olamıcaz. Çok üzgünüm.
Dede sekreterini arar :
Merak etme. Bu hafta yurt dışına çıkabileceğiz. Hazırlıklarını yap...

Numaratöre bakıyorum da okuyan çok ama yazan yok. Moralinizi bozduysam özür dilerim. Aslında karamsar olmamam , pozitif olmam lazım .

Pozitifim , pozitifim , pozitifim ......

Seyahatten dönen ev sahibi havaalanından bahçıvanına telefon açmış, konuşuyorlar:
- Nasıl, her şey yolunda mı?
- Yolunda... Küreğin sapı kırıldı, şu anda onu tamir ediyordum.
- Neden kırıldı?
- Köpeğinize mezar kazarken zorlamışım, ondan kırıldı.
- Nee! Köpeğim mi öldü?
- Maalesef havuza düştü?
- Benim köpeğim çok iyi yüzerdi; havuzda nasıl ölür?
- Havuzun suyu boşalmıştı, atlayınca betona çakıldı.
- Havuzu yeni doldurtmuştuk, neden boşalttınız?
- İtfaiyeciler evdeki yangını söndürürken ilave suya ihtiyaç duydular.
- Neee evde yangın mı çıktı ?
- Evet efendim. Annenizin vefatı dolayısıyla taziyeye gelenlerden biri yanık sigara bırakmış.
- Annem mi öldü? Yahu kadın daha iki hafta önce sapasağlamdı !!
- Haklısınız da... Yatak odanızda karınızla en yakın arkadaşınızı aynı yatakta görünce kalbine inmiş.
- Yahu hiç pozitif bir haber yok mu adam sende ?
- Var efendim... Geçen gün siz AIDS testi yaptırmıştınız ya... Sonucu geldi , pozitif !!!

oort cloud' Alıntı:
Numaratöre bakıyorum da okuyan çok ama yazan yok. Moralinizi bozduysam özür dilerim. Aslında karamsar olmamam , pozitif olmam lazım .
Pozitifim , pozitifim , pozitifim ......
Seyahatten dönen ev sahibi havaalanından bahçıvanına telefon açmış, konuşuyorlar:
....
..........
- Var efendim... Geçen gün siz AIDS testi yaptırmıştınız ya... Sonucu geldi , pozitif !!!

:-\

Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır.
Odasına girdiğinde masada bir bilgisayar görür ve karısına e-mail
atmaya karar verir.
Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir. Tam
bu sırada farklı bir yerde kadın, kocasının cenaze töreninden evine
yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür, arkadaşlarından
geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır. Odaya
giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.
—Kime: Sevgili karıma
Konu: Yeni ulaştım.
Tarih: 16 Haziran 2010 Benden haber aldığına şaşıracağından eminim.
Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz.
Buraya yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Her şey yarın senin buraya
geleceğini düşünülerek hazırlanmış. Seninle buluşmayı dört gözle
bekliyorum. Umarım benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.
Not: Burası çok sıcak.

doğuşlu' Alıntı:
Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır.
Odasına girdiğinde masada bir bilgisayar görür ve karısına e-mail
atmaya karar verir.
Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir. Tam
bu sırada farklı bir yerde kadın, kocasının cenaze töreninden evine
yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür, arkadaşlarından
geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır. Odaya
giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.
—Kime: Sevgili karıma
Konu: Yeni ulaştım.
Tarih: 16 Haziran 2010 Benden haber aldığına şaşıracağından eminim.
Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz.
Buraya yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Her şey yarın senin buraya
geleceğini düşünülerek hazırlanmış. Seninle buluşmayı dört gözle
bekliyorum. Umarım benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.
Not: Burası çok sıcak.
teşekkürler paylaşım için ihtiyaç vardı .... :D

Adam barda oturuyor.
Önünde bir türlü içemedigi içki bardağı,suratı asik...
O sıra...da barın kapısı açılmış,iri yarı,külhanbeyi tavırlı bir adam hiç soru sormadan adamın önündeki içki kadehini alıp başına dikmiş.
Elinin tersiyle ağzını kuruladıktan sonra,"Ne o,neden böyle surat asıyorsun,gemilerinmi battı?"diye sormuş...
Oda başlamış anlatmaya;

"sorma,çok talihsiz bir adamım,
Sabah karımla kavga ettik,beni evden kovdu.
O sinirle işe geç kaldım.patronum zaten bahane arayıp duruyordu,beni işten attı...

Işten çıktım,yolda yürürken araba çarptı,eve gideyim belki karımla barışıriz dedim.
Eve gittim ve karım başka bir erkekle yatakta yakaladım.Bu kadarıda artık fazla deyip, kendimi öldürmeye karar verdim...

Tabanca tutukluk yaptı,ipe asmaya kalktım ip koptu...

Doğalgazla öleyim dedim, faturayı ödemediğim için gaz kesikti.

Eczaneden fare zehiri aldım,buraya geldim içki bardağıma koydum.

Onuda geldin sen içtin ooof oof...

Tilki ormanda gezmektedir.
Bir ağacın dalında asılı bir geyik budu görür.
Açtır ama şüphelenir kontrol etmeye başlar ve görürki bu bir tuzak!
Geyik budu bir iple bombaya bağlıdır.
Epeyce uzağa gider ve başını kollarının üzerine koyarak yatar.
Biraz sonra kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi…
Tilkiye sorar;
-‘Ne yapıyorsun dostum?’Tilki cevap verir;
-‘Hiç… Yatıyorum’
-Burada bir but var!
-Evet, var.
-Neden yemedin?Tilki sakince cevap verir;
-‘Bu gün oruçluyum.
’Kurt kendinden emin;
-‘Ben yiyeyim o zaman’Tilki;
-‘Buyur, afiyet olsun’ der...
Kurt buta uzanır uzanmaz bir patlama, ortalık toz duman.
Kurt yaralı, hareketsiz, 10 metre uzakta,
perişan halde yatarken, tilki sakince budu yemeye başlar.
Bunu gören kurt;
-‘YALANCIII! HANI ORUÇLUYDUN???
’Tilki pişkin pişkin;
-‘E geri zekalı Biraz önce top patladı duymadın mı?’

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

04_G.jpg

11.gif

25.jpg

2000_09_22.gif

2001_02_211.gif

' YURDUM '' UZUN TRAFİK KURALLARI ….!!!!!!!

* YoL verilmez, alınır. Eğer bir garajdan ya da otoparktan direkt yola çıkacaksanız, araçların size yol vermesini beklemek hayalcilik olur. Burada kural, bodoslama yola fırlamaktır. Merak etmeyin, hızla gelen araçlar "Zınk!" diye duracaklardır.

* Mecbur kalmadıkça kimseye yol verilmez. Amaç ulaşılacak yere bir an önce varmaktır. Asla yol verilmez. Çok mecbur kalınırsa hafiften hız düşürülür. Yavaşlamanıza sebep olan araçlara bağırmak en tabiî hakkınızdır.

* Yeşil ışığın yanması asla beklenmez. Işıklarda beklerken vites asla boşa alınmaz. Birinci vitese takılır ve bir ayak debriyajda tutularak araba bağırttırılır, iyi bir istanbullu yeşilin yanacağını hisseder ve yanmadan geçer. Yeşil ışık birkaç saniye sonra nasıl olsa yanacaktır. Eğer ışıkta bekleyen diğer araçlar sizin önünüzdeyse, sarı yanmadan koraya köküne kadar basılır ve "Hadi be, yürüsene!" diye bağırılır.

* En sağ şerit emniyet şeridi değil, acelesi olanların şerididir. Eğer trafik tıkanmışta en sağ şeritten huzur ve güven içerisinde gidebilirsiniz.

* Sinyal vermek delikanlılığa sığmaz. Durmak isteyen veya dönüş yapmak isteyen istediği zamanda ve yerde durabilir ya da dönebilir. Arkadan gelen araçlar bunu altıncı hisleriyle hissetmelidirler. Hissedemezlerse arkadan vururlar ve suçlu duruma düşerler.

* Ağır vasıtaların yeri en sol şerittir. Sadece onlar değil, bütün ticarî araçlar sol şeritten giderler. Küçük ve hafif binek otolar onlara her zaman yol vermeli ve saygıda kusur etmemelidirler.

* Ambulanslar acelesi olanlar için faaliyet göstermektedir. Sirenlerini açmış, son hızla giden bir ambulans görürseniz hemen arkasına takılın. En kısa zamanda varacağınız yere ulaşırsınız. Bu son derece doğal ve sık başvurulan bir uygulamadır, zaten o ambulans da âcil servise hasta değil, televizyondaki maça taraftar taşımakta veya Ramazan'daysa iftara oruçlu yetiştirmektedir.

* Korna çalmak en tabu hakkınızdır. Onu sık sık kullanın. Dünyanın parasını verip fıstık gibi bir otomobil satın almışsınız. Kornasını yeteri sıklıkta çalmazsanız oksitlenme yapabilir. Ayrıca az korna çalanlar istanbul trafiğinde hemen farkedilir ve dışlanırlar. En son korna makamlarını minibüs şoförlerinden öğrenebilirsiniz.

* Sollayacaksan önce sıkıştır. Bir araç sollanacaksa, arkadan sellektör yapılmalı ve aracın tamponuna değecek kadar yanaşılmalıdır. Böylece sollanacak kişi arkadakinin niyetini anlar ve kenara çekilir.

* Yol çizgileri sollama zevkini artırmak için vardır, istanbul'da kesinlikle tek bir hat üzerine yol alınmaz. Devamlı şerit değiştirilerek sollama yapılır. Yoldaki çizgiler sollama yapmamızı kolaylaştırır.

* Farlar hava iyice kararmadan yakılmaz. Gündüz vakti farlarını yakanlar olursa, diğer sürücüler tarafından anında uyarılırlar.

* Selektör şoförün eli ayağıdır, her zaman kullanılmalıdır. Bazen bir teşekkür, bir uyarı, kızgınlık için sellektör yapmadan araç kullanan iyi şoför olamaz.

* Bayan şoförlerin Yurdum'uzda trafiğe çıkmaya hakları yoktur. Erkek sürücüler her fırsatta bu kaideyi hatırlatmalı, bayan sürücüleri devamlı sıkıştırarak zor durumda bırakmalıdırlar. Bu kurallara dikkat edelim, uymayanları uyaralım.

* istanbul'da hız sınırlaması yoktur. Mahalle aralarında pati çekilip spin atılabilir, son sürat gidilebilir.

* Sürücüler her zaman haklıdırlar. Yayalar yayalığını bilmeli, ona göre davranmalılar. Yaya geçidi, yayaların geçiş üstünlüğü gibi kavramlar Yurdum'uzda geçerli değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR