Bir Pumada Artvinde Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan savas_08 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,570

savas_08

genç kaptan
Yer
artvin
93 model defender aracıma şans eseri elime geçen bir orjinal direrksiyon kutusuyla başladığım bir maceraya giriştim arkadaşlar. orjinal direksiyon kutusunu takıp direksiyon pompasını uydurma işine 500 lü fiyatlar telafuz edilince bende dedim daha sonra motor atılıcak bu masrafı boşuna yapma diye dedim kendime...babamında otobüs şöförü olmasından dolayı ivedikte gezerken 6 tane 2004 modelambulansın çizik dahi olmamasına rağmen parçalandığını görünce araçları gezmiş ve inanması zor fakat ambulansın birinin daha 60000 km olduğunu görmüş o motoruda almamızla macera başlamış oldu devamını ilerleyen safhalarla paylaşıcağım

Etiketler
Ynt: Bir Pumada Artvinde Doğuyor

savas_08' Alıntı:
93 model defender aracıma şans eseri elime geçen bir orjinal direrksiyon kutusuyla başladığım bir maceraya giriştim arkadaşlar. orjinal direksiyon kutusunu takıp direksiyon pompasını uydurma işine 500 lü fiyatlar telafuz edilince bende dedim daha sonra motor atılıcak bu masrafı boşuna yapma diye dedim kendime...babamında otobüs şöförü olmasından dolayı ivedikte gezerken 6 tane 2004 modelambulansın çizik dahi olmamasına rağmen parçalandığını görünce araçları gezmiş ve inanması zor fakat ambulansın birinin daha 60000 km olduğunu görmüş o motoruda almamızla macera başlamış oldu devamını ilerleyen safhalarla paylaşıcağım
Hayırlısı olsun, kolay gelsin. Takip edilecek bir defender konusu daha :smiley:
bu arada Motoru işletme konusunu araştırdınızmı? Son kanunlar müsaade ediyormu?
Saygılar
Derya

halim ustanın yaptığı bir araç torpido kırık olduğu için sıfırdan sacdan imal etmiş yaratıcı bir fikir diye düşünüyorum benim aracımda v184 motor olduğu için kaput şişirme işlemini benim aracımdada uygulayacak

WP_20140127_019.jpg

WP_20140127_020.jpg

WP_20140127_021.jpg

WP_20140127_022.jpg

bu safhadada araya tornada parça yapmak yerine daha orjinal olması için motorun kendi orjinal volant muhafazasının arkasını kesip orjinal motorun şanzımana bağlanan yerinide muhafazadan kesip ikisini birbirine kaynatıyor kaynakla doldurma işi uzun vede ustalık istiyen bir iş resimdeki ustada saim usta iyi bir mekanikçi gerçekten iyi...

WP_20140129_002.jpg

WP_20140129_006.jpg

WP_20140129_009.jpg

WP_20140129_004.jpg

WP_20140129_003.jpg

buda bu işlere sebep olan direksiyon kutusu bir kutuyla başlıyan macera direksiyon kutusu orjinal olduğu için hiç bir tadilatsız yerine oturdu birazcık direksiyon mafsalları boşluk yaptığı için onlarıda değiştirdim ön burçkarıda yeniledimmi hiç boşluk kalmaması gerekiyor diye düşünüyorum

WP_20140129_011.jpg

WP_20140129_012.jpg

WP_20140129_015.jpg

WP_20140129_013.jpg

WP_20140129_011.jpg

buda şanzıman çok temiz çıktı usta dahi şaşırdı mükemmel mükemmel diyip duruyor sadece geri viteste biraz yıpranma var oda çok az yani

WP_20140129_017.jpg

WP_20140129_018.jpg

WP_20140129_019.jpg

WP_20140129_020.jpg

WP_20140129_021.jpg

dturan' Alıntı:
Hayırlısı olsun, kolay gelsin. Takip edilecek bir defender konusu daha :smiley:
bu arada Motoru işletme konusunu araştırdınızmı? Son kanunlar müsaade ediyormu?
Saygılar
Derya
daha araştırmadım biz bi yapalım bitirelimde gerisi kolay olsada olur olmazsada bir yolunu buluruz malum burası türkiye saygılar

selahattinkarataş' Alıntı:
Hayırlı olsun rengi çok fenaymış takipteyiz.Bir macera daha başlamış oldu.
Bizim canavara da arkadaş bulduk sonunda.
güzel araç askeriyeden çıkma değil heralde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR