Bir CJ hikayesi de bizden olsun..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 139
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,798
Ynt: Bir CJ hikayesi de bizden olsun..

Bunlarda Ankara'dan gelen TH400 arazi çıkışlı otomatik şanzımanımız..Tamir kiti ile değişmesi gereken tüm parçaları sıfırlandı.

fotografx.jpg

fotograf-1.jpg

Şimdilik bu kadar..Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim..

Etiketler

3 inç kupa takozları ve poliüretan burç setimizde tamamdır..Yükseltmemizde 4 inç.Toplamda 7 inç yükseltme olacak..Acaba 37 lastikler için ayrıca çamurluk traşı gerekecek mi yoksa yükseltme kurtaracak mı? Bakalım göreceğiz..

ilk defa gezenbilirde bir konu okurken ağlayacak durumda oldum
konu başı proje başı olan turuncu cj7 benim eski jeepimdi
aracı o halde hurda vaziyette görünce ağlamamak için kendimi zor tuttum aracın birçok parçası sökülmüş atılmış,,,
çok hatıralarım vardı, 4yıl olmuş ayrılalı ama sürekli sessiz sessiz aramıştım sonuç bugüneymiş. bundan sonra onu hurda olarak yok olmuş ölmüş bileceğim....
cj evlat gibi derler ya da sevgili aynenn öyle ona öyle bir bağlanıyorsunuz ki kötü görmek sizi mağvediyor,,,

ruhsatında 76 yazardı ama 75 cj6 kısaltması idi 3,8 motor, dana 44 arka dif, hidrolik direksiyon, westinghouse fren, best top tiger tente vs,, bendeyken bu halinden çok daha iyiydi

çok duygu seli yaşadım başınızı ağırttım kusura bakmayın
projede sizlere kolaylıklar dilerim keşke benim cj yi toplayabilseydiniz benim için çok büyük bir gurur tablosu olurdu ama aracın haşadı çıkmış ;) ;)

PICT0026.JPG

Goruntu(3466).jpg

DSCI0112.JPG

__ C J 7 __' Alıntı:
ilk defa gezenbilirde bir konu okurken ağlayacak durumda oldum
konu başı proje başı olan turuncu cj7 benim eski jeepimdi
aracı o halde hurda vaziyette görünce ağlamamak için kendimi zor tuttum aracın birçok parçası sökülmüş atılmış,,,
çok hatıralarım vardı, 4yıl olmuş ayrılalı ama sürekli sessiz sessiz aramıştım sonuç bugüneymiş. bundan sonra onu hurda olarak yok olmuş ölmüş bileceğim....
cj evlat gibi derler ya da sevgili aynenn öyle ona öyle bir bağlanıyorsunuz ki kötü görmek sizi mağvediyor,,,

ruhsatında 76 yazardı ama 75 cj6 kısaltması idi 3,8 motor, dana 44 arka dif, hidrolik direksiyon, westinghouse fren, best top tiger tente vs,, bendeyken bu halinden çok daha iyiydi

çok duygu seli yaşadım başınızı ağırttım kusura bakmayın
projede sizlere kolaylıklar dilerim keşke benim cj yi toplayabilseydiniz benim için çok büyük bir gurur tablosu olurdu ama aracın haşadı çıkmış ;) ;)

Bizde o aracı toplamayı çok istedik ama durumu malum..Bütçemizi çok aşacaktı..Ama bu hurda halinde bile hala dik ve diri duruyor.Ama emin ellere geçti o araçta..Fazla sürmeden o da tekrar yollara dönecektir kesinlikle..Hatta belki yarış pistlerinde bile görebilirsiniz belki ;)

Evet bir kaç foto daha geldi bugün..Bende buradan paylaşayım bari..Şasede ki kaynak vs. işleri dün bitti..Biraz yavaş yürüyor ama sağlam ve güzel oluyor.Benim içime siniyor en azından

Bugün araç kaportaya gitti tekrardan.Şase galvanize gitmeden üzerine kupa konularak gerekli alıştırmalar yapılacak ki sonradan boyanmış şaseye zarar vermeyelim Yarın kaportacıdan sonra şase galvaniz ve boya için gidecek.Ondan sonra şasenin üzerine kupa konup doğru boyacıya gidecek..

Az da olsa 1-2 resim..

fotograf13.jpg

fotograf12.jpg

fotograf11.jpg

Biraz da olsa arabaya benzedi galiba ;D Direksiyonu bile var :p Sıcaklardan sıcaklardan :D

fotograf14.jpg

Yeni gelişmeler..

Araç şasisi boyanmadan önce kaportaya götürüldü ve kupanın takozları ve son alıştırmaları yapıldı..

aseyolakyor.jpg

kupaaltrma3.jpg

kupaaltrma2.jpg

kupaaltrma.jpg

Ve yeni şaseye difler montajlandı ve kupa tekrar yerine konarak boyaya hazır hale geldi.Yarın boyacıyı götürüyorum eğer fiyatta anlaşırsak yarın çekici ile direk boyaya gidiyor.

boyancesi8.jpg

boyancesi7.jpg

boyancesi6.jpg

boyancesi5.jpg

boyancesi4.jpg

boyancesi3.jpg

boyancesi2.jpg

boyancesi1.jpg

Beni sevindiren nokta çamurluklarda kesme işlemine gerek kalmaması..Resimlerden gözüktüğü gibi yeterince mesafe var..Gerçi üzerine motor,şanzıman,cage,koltuklar vs. gelecek ama çok fazla fark edeceğini sanmam..

Yeni gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim..

arazide sıkıntı yaratacaktır çamurluklar, bence biraz traslayın. ama traslarsanız orjınal dodik kullanamazsınız buschwacker veya benzer bişey kullanmanız lazım

Bende şüpheye düştüm biraz..Bugün aracın yanına gidip detaylı bir bakacağım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR