deserteagle
Kamp II
Ynt: Bıçak Bakımı Nasıl Olmalı?
Zeytinyağı ahşap ürünlerin finişinde çok kullanılan, benim daha çok ayrı bir yatırımı gerektirmemesi ve kolay bulunurluğundan dolayı önerdiğim bir çözüm. Aklıma gelen diğer yöntemlerin daha üstün olduğundan bahsetmiştim ancak aşağıdaki(*) örnekteki gibi zavallı durumdaki çıplak bir bir ahşap sap mutfakta, elinizdeyken en kolay çözüm bildiğimiz, basit zeytinyağıdır. Raftan alırsınız, sürer, fazlasını sonra silersiniz.
* :
.
Eğer en ufağı 1 kilo olan beziryağını ve tiner/terebentini almaya razıysanız ya da balmumu karnuba mumu gibi şeylere erişiminiz varsa, bir bıçak sapını kaplayacak epoksiye yada japon yapıştırıcısına para vermek ve bunu temiz uygulamak gereğince zımparalamak sorun değilse, vakuma ve stabilizasyon ürününe erişiminiz varsa bunlar tabii ki daha güzeldir. Eğer koşullar o kadar da elverişli değilse zeytinyağı hiç yoktan basbayağı iyidir.
Aratırsanız zeytinyağı ile finişi yapılmış ekmek tahtaları ya da mutfak ürünlerini görebilirsiniz. Doğal bir finişi için tercih ediliyor.
Google'layalım: https://www.google.com.tr/search?q=wood+finish+olive+oil&tbm=isch
"Önerdiğimiz bir çözüm değildir" derken bunun gerekçesini, koşulunu söylemeleri gerekir. Örneğin bizim kendi bıçaklarımızda kullandığımız ahşabın türünden dolayı herhangi bir finişe gerek yoktur der anlarız. Ancak başka da bir önerileri yokken bunu da önermemesi çok da katkı sağlamıyor.
Zeytinyağı ahşap ürünlerin finişinde çok kullanılan, benim daha çok ayrı bir yatırımı gerektirmemesi ve kolay bulunurluğundan dolayı önerdiğim bir çözüm. Aklıma gelen diğer yöntemlerin daha üstün olduğundan bahsetmiştim ancak aşağıdaki(*) örnekteki gibi zavallı durumdaki çıplak bir bir ahşap sap mutfakta, elinizdeyken en kolay çözüm bildiğimiz, basit zeytinyağıdır. Raftan alırsınız, sürer, fazlasını sonra silersiniz.
* :
.
Eğer en ufağı 1 kilo olan beziryağını ve tiner/terebentini almaya razıysanız ya da balmumu karnuba mumu gibi şeylere erişiminiz varsa, bir bıçak sapını kaplayacak epoksiye yada japon yapıştırıcısına para vermek ve bunu temiz uygulamak gereğince zımparalamak sorun değilse, vakuma ve stabilizasyon ürününe erişiminiz varsa bunlar tabii ki daha güzeldir. Eğer koşullar o kadar da elverişli değilse zeytinyağı hiç yoktan basbayağı iyidir.
Aratırsanız zeytinyağı ile finişi yapılmış ekmek tahtaları ya da mutfak ürünlerini görebilirsiniz. Doğal bir finişi için tercih ediliyor.
Google'layalım: https://www.google.com.tr/search?q=wood+finish+olive+oil&tbm=isch
"Önerdiğimiz bir çözüm değildir" derken bunun gerekçesini, koşulunu söylemeleri gerekir. Örneğin bizim kendi bıçaklarımızda kullandığımız ahşabın türünden dolayı herhangi bir finişe gerek yoktur der anlarız. Ancak başka da bir önerileri yokken bunu da önermemesi çok da katkı sağlamıyor.