BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,011
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Akşam olmuştu..Agaçlar altında kamp yerimizde çaylarımızı yudumlayıp günün yorgunlgunu çıkartıp yarın yapacagımız uzuun ve yorucu yolculugun ve agır şartlardaki yürüyüşün hazırlgına kendimizi alıştırı gibiydik..

Çünkü...güzel bir sürpriz yaptık..Hırvatistanın doga güzelligini en iyi yansıtan PLİTVİCE LAKES e gidecektik.

Bu rota gezecegimiz,gidecegimiz yerler listesinde yoktu.Zadarı gezerken arabamızı bıraktıgımız otoparka giderken adalara tur yapan tekne tur operatörlerinin masalarının yakınından geçtigimizde güneşten esmerleşmiş-çat pat ingilizce bilen ,Almancayı iyi bilen kadınla konuşurken bize tavsiye etti.."Eger Hırvatistanı gezerken PLİTVİCE LAKES e ugramazsanız..çok şey kaybedersiniz ""demişti..

Zadar-Plitvice.jpg

Etiketler

..

16 HAZİRAN CUMARTESİ..

Kamp yeri ile Plitvice gölü-National parkı arası yaklaşık 130 km idi..Bunun 65 kmsini zaten yolumuz geregi gidecektik.Extradan gidecegimiz 70-75 km olacaktı...

Yolumuzdan sapacak yukarlara içerlere dogru gidecektik ama..Hissediyorduk bu çok güzel bir gezi olacaktı..Sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptık..Eksiklerimizi,şarjımızı,sularımız v.s tamamlayıp çıktık yola..

Gracac yoluna döndük..24 km yolumuz var..yol kenarlarında devekuşu çiftlikleri var.Epey bir rakıma 950 metre gibi çıktık..Aşagıda güzel bir göl var.Oradan borularla taaa..yukarlara pompayla basıyorlardı.Buralarda dikkat çekici birşey vardı.Pikap yada kamyonet tipi araç yerine araçlarının arkasına mutlaka 2 yada 4 tekerli küçük romörkler vard...

Şimdi Tünel rezidden geçiyoruz..Karşımızda karavanları ve suya girmek için teknelerini koydukları romörkle Avusturyalı çift ve kalabalık motosikletli grup bizim geldigimiz Zadar yönüne dogru gittiler.Yol boyunca Portatif WC ler dag başlarında yol kenarlarına konulmuştu..Ne kadar ince bir düşünce idi..Acaba vatandaşlarımız ihtiyaçlarını dag başlarında dahi..agaç altına yada yol kenarına yapmasınlar için mi idi.. ;D ;D :D :D

Saat 13.00 gibi Plitvice Lakes Jezere ye geldik.Otoparka 70 kuna,Girişe de 2 tam bir ögrenci 300 kuna verdik..Toplamda 35-40 € arası bir ücret yani..

P1050495.JPG

..

Daha önce Karadagda gidemedigimiz Durmitor milli parkından sonra burayıda pas geçersek üzülür eksiklik hissederiz diye bunu ne pahasına olursa gezmeli idik..İyi ki de gelmişiz....O ne ya öyle...................................................................

Anlatılmaz yaşanır derler ya...Aynen öyle..Burada yayınlayacagım ne fotograflar nede videolar gerçegi tam yansıtamayacak..Kesin..

Bu kadar eminim...Keşke buralara kadar gelen bütün seyyahlar mutlaka ama mutlaka buraya gelmeli..burayı bir görmeli derim......,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Yalnız Hırvatlar bütün turistik degerlerini hem tarihi hemde tabiat zenginliklerini mükemmel pazarlıyorlardı..İmrendim dogrusu..Öylesine cazip hale getiriyorlar ki..anlatamam..

Plivitce gölü çok geniş bir alana yayılmış yüzlerce gölleri,şelaleleri ile tam bir tabiat harikası olan milli bir park..
Bunu gezmek isteyenlere aynı fiyata ama zamanı kullanma açısından 4 etaba ayırmışlar.
Birinci etap kısa etap 2 saat sürüyor.2.etap 3-4 saat sürüyor..3.etap 5-6 saat son ve en uzun etap ise 7-8 saat gibi..Her etabın nasıl ve hangi ulaşım aracıyla yapılacagı hem biletle verilen krokide hemde yürüyüş yollarına ,ve gezilecek yerlere gayet anlaşılır bir şekilde izahlı şekilde anlatılmıştı.Biz hem zamanı kullanım açısından hemde ögrendigimize göre görülmesi gereken en önemli yerleri de içeren orta kur yani 3-4 saatlik olanı yapmaya karar verdik..Hepsinin de ilk girişte verilen ücretle..yani tek ücretle gezilebiliyordu..Zamanınızı siz degerlenrimek için kararı siz veriyordunuz yani..

DSC_0618.JPG

DSC_0621.JPG

DSC_0623.JPG

..

Gezeceginiz rota için hangi ulaşım aracına bineceginiz de (arka arkaya takılı4-5 romorklü kara taşıtı-25-30 kişilik tekneler v.s..)
işaretlerle anlatılmıştı.Her noktada da biletiniz mutlaka optik okuyuculu görevliler tarafından okutulup kontrol ediliyordu..

PLÄ°TVÄ°CE GÖLÜ KROKÄ°SÃÃ

DSC_0625.JPG

DSC_0623.JPG

DSC_0626.JPG

..

Etapları gezen o kadar turist kafilesi vardı ki....sanki stadyum gibi idi..Ama kimse..hiçkimse sıkıntı çekmeden birbiriyle fazla sıkışmadan gezebiliyordu..Çünkü etapların başlangıçlarındaki ulaşımı saglayan araçları idare edenler gizli bir el tarafından planlanmış gibi sanki etabı gezecek kişi sayısını biliyormuşcasına kalkış seferlerini ona göre çıkartıyorlardı..

ilk etap için tekne kaptanı ve görevliler yol verdiler..Yemyeşil..sanki ressamın tablosundan çıkmış gibi..aşırı renklendirilmiş gibi gölden karşıya kısa bir yolculuk yapıtık..İskeleye inince ..o etabı gezen grup da iskeleye iniyordu..2.Etaba gidecek tekneyle diger karşı tarafa geçeceklerdi..

Bu sıcak havada kendimizi yemyeşil ormanda,göllerle dolu,şelalelerle dolu,agaç köklerinin,magaraların,Mavinin her tonuyla dolu göllerde,dans eden balıkların yengeçlerin,kimi zaman ürperten vahşi görünüşlü tabanı görülmeyecek kadar karanlık,kimi zamansa bir sudaki berraklıktan daha berrak suların koynuna bıraktık..Bu cangıla kendimiz bıraktık..Hem foto hemde videolar geliyor.......

DSC_0629.JPG

DSC_0641.JPG

DSC_0647.JPG

mdr' Alıntı:
Bin defa haklısın Bülent bey..
6300 km yol teptim.17 gün gezdim.Bir defa trafik kazasına ne rast geldim..nede kaza yapan bir aracı yapsa bile gördüm.
Ülkeme giriş yaptım daha Edirne çıkışında trafik polisi bir aileyi Tırla yapan araç altından çıkartıyordu..Ne diyeyim..

Yeri gelmişken deginmeden edemeyecegim.Bu işin öyle Milliyetcilik-Türklük gibi yüce kavramlarla hiç alakası yok.
Avrupada yada Avrupalı zihniyetinde çok önemli bir temel unsur da şu. " İnsan..İnsan degerlidir." .
Küçücük kasabada yada koskoca metropolde..bir insan yaya çizgisine adımını attımı..hayat duruyor abi...Herkes sabırla bırak klakson çalmayı yan bile bakmıyor. Geçmesini bekliyor.....:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
Ben bu seyahat boyunca klakson sesini bir saraybosnada birde Edirneden ülkeme girişte ışıkta arkamdaki Tır niye gitmiyorsunder gibi çaldı.Kulagım klakson sesini inan unuttu. Hırvatistana girişte sınır kapısını 1 km geçince yol asfaltlama çalışması var.Sanırım 20 gün sürecek büyük bir çalışma.Aralıklı her 3-5 km de bir akülü 1.5 metre boyunda yeşil veya kırmızı yanan lamba koymuşlar.Bize kırmızı yandı.Hemde ne yanma en az 2-2.5 dk.Ardımızda en az 20 irili ufaklı araç.Karşıdan gelen hiç yok.....Bekliyoruz..2 dakika..Bir kişi klakson çalmadı.bir kişi nasıl olsa karşıdan gelen yok deyip sıradan çıkıp bizi sollayı geçmedi.Hiçbiri geriye dogru 2 sıra yapmadı.Yada emniyet şeridini ihlal etmedi. Üstelik de burası dagbaşı..Öyle kontrol eden bir trafik memuru yada kişi falan yok haa....

Merhaba İsmail bey,
Öncelikle sizi bu okjektif ve tarafsız değerlendirmenizden dolayı kutlarım,
Sizi daha önceki konulardan da biliyorum,özellikle offroad konularında.
Sizin ile ilgili pozotif bir öngörüm vardı,zaten tüm sitede belirli bir saygınlığınız mevcut.
Buradaki yorumunuzla da ne kadar hakkettiğiniz belli oldu.
Sonsuz teşekkürlerim,saygı ve sevgilerimle.
Ertan ÖZER

Ertan bey,
samimiyet dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
Aynı düşünceleri taşıyoruz hep..Dert büyük ..ama teşhis ve tedavide sıkıntı var..Bazı şeyleri bizim nesil görebilecek mi bilmiyorum.. ;D ;D

dalyan' Alıntı:
Merhaba İsmail bey,
Öncelikle sizi bu okjektif ve tarafsız değerlendirmenizden dolayı kutlarım,
Sizi daha önceki konulardan da biliyorum,özellikle offroad konularında.
Sizin ile ilgili pozotif bir öngörüm vardı,zaten tüm sitede belirli bir saygınlığınız mevcut.
Buradaki yorumunuzla da ne kadar hakkettiğiniz belli oldu.
Sonsuz teşekkürlerim,saygı ve sevgilerimle.
Ertan ÖZER

..

İlk etap sanırım 3-4 km lik bir parkur..İnsan bu kadar manzara..bu kadar göl,bu kadar arka arkaya gelen heyecan fırtınasında yoruldugunu hissetmiyor..Hatta çok terleyen ben..şelalelerden gelen serin yagmur gibi damlacıklardan hafif de ıslanmış gibi olup serinledim..

ilk videomuz.

http://www.youtube.com/watch?v=znI2eyYtn1s&feature=plcp

ikinci videomuz.

http://www.youtube.com/watch?v=6YL-htKX5vM&feature=plcp

O kadar berrak ki..sanki su yokmuş gibi..jpg

Gezi yazınızı beğeniyle takip ediyoruz. Fotoğraflarınız çok güzel, merak ettik makineniz nedir diye. izde fotoğrafa meraklı bir aileyiz.Işığınız bol olsun.Devamını bekliyoruz.

Çok teşekkür ederiz Orhan bey,
2 Makinamız vardı bu gezide.Hem video hemde ara ara foto için Panasonic lumix TZ7 ve demirbaşımız ise Nikon D80,

bilmiyorum makinanız ne marka ? Nikon d80 ccd sensör kullanır.Keskin fotograflarıyla tanınan eski bir modeldir.Ben üzerine kuma getirmeme ragmen (Nikon d7000) bazan bu keskinligi bulamam .Ama düşük ışıkta yani gece fotolarında ise bol nois yapar bu da makinanın eksi yönleri idi.Bu konuda fikir alışverişinde bulunabilir hatta bir etkinlikte v.s biraraya gelirsek laflarız..
MAKİNA YANINDA ESAS LENS DE ÖNEMLİDİR BİLİRSİNİZ.Çogu fotografı nikon 70-200 mm f/2.8 VR ile çektik belki ondandır.. ;D

Orhan Baba' Alıntı:
Gezi yazınızı beğeniyle takip ediyoruz. Fotoğraflarınız çok güzel, merak ettik makineniz nedir diye. izde fotoğrafa meraklı bir aileyiz.Işığınız bol olsun.Devamını bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR