Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,472
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

tahaozak' Alıntı:
Ugur benim arabanın altının çok alçak olduğuna karar verdim :smiley: 2" lik yükseltme aldım ama dünden sonra 4" araştırmaya başladım :D

Taha arabanın altı derken??
Yükseltme kitleri sadece kupayı yükseltir, şasi, difransiyeller eski seviyesinde kalır.
Lastik ebatı büyütmeden difransiyeli, şasiyi yerden yükseltemezsin.
Lastik ebatı büyütmeye geldimi iş, motor ve şanzımanı da gözönüne almak zorundasın.
Büyük ebat lastik çevirmek ekstra işler gerektirebilir.

Defender standart olarak zaten yeterince yüksektir. Lasitk büyütülmedikçe yükseltme yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum.
En azından senin amacın olan "altın çok alçak olması" sorununa çözüm değildir.

Etiketler

İyi da :D senin arabanın altı alçak değil bence sen uçmuşsun :D Yüksek araba benim için de her zaman cazip geliyor.Ancak yükselen arabanın yol tutuşu azalıyor dalma yapıyor, ve arazide devrilme riskin de bir o kadar yükseliyor.Artı olarak 2" yükseltirsen hadi neyse de 4" yükseltirsen o lastikler arabanın altında fasülye gibi kalacak.

Benim de ileriye dönük 5" daha yükseltme planım var ancak bu plana 35" lastiklerde dahil :D

ihg70' Alıntı:
Taha arabanın altı derken??
Yükseltme kitleri sadece kupayı yükseltir, şasi, difransiyeller eski seviyesinde kalır.
Lastik ebatı büyütmeden difransiyeli, şasiyi yerden yükseltemezsin.
Lastik ebatı büyütmeye geldimi iş, motor ve şanzımanı da gözönüne almak zorundasın.
Büyük ebat lastik çevirmek ekstra işler gerektirebilir.

Defender standart olarak zaten yeterince yüksektir. Lasitk büyütülmedikçe yükseltme yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum.
En azından senin amacın olan "altın çok alçak olması" sorununa çözüm değildir.

Helezonlarla birlikte yükselteceği için şasiden yükselir, ancak defransiyeller yerinde kalır.Amacına ulaşır ulaşmasına da söylediğim gibi o lastikleri küçük kalacak bu sefer altında.Lastik byütünce de dediğiniz gibi ayna mahruti, motor vs. vs. diye gidiyor :D

moonwalker_arc' Alıntı:
Helezonlarla birlikte yükselteceği için şasiden yükselir, ancak defransiyeller yerinde kalır.Amacına ulaşır ulaşmasına da söylediğim gibi o lastikleri küçük kalacak bu sefer altında.Lastik byütünce de dediğiniz gibi ayna mahruti, motor vs. vs. diye gidiyor :D

Doğru diyorsun, şasi yükselir, difransiyeller sabit kalır..
kafa kalmadı artık.. ;D

Benim amacımda şasiyi biraz yükselmek. Sebebi ise araç uzun olduğu için tümseklerde ortadan oturuyor, karda karnı oturuyor aracın araç ilerlemekte zorlanıyor. Sadece defransiyel ve kardanlar olsa onları alır götürür gibi geliyor. Birde yüksek araç görüntü olarakta çok hoşuma gidiyor. Negatif taraflarınıda düşündüm ama yaptığım hız max 120. Virajlı yollada olması gerekenden daha da yavaş sürüyorum. Yatay eyimde sıkıntı olacak ama her modifiyenin bir eksi tarafı oluyor. Gerçi yatay eyimde toplamda iz genişliği normalinden 6 cm daha fazla, biraz olsun yatayı dengeler diye düşünüyorum.

Yüsek araç kesinlikle benim için de harika gözüküyor, hem dışardan hem içerden :smiley: ama 4" düşünüyorsan hem görüntüyü bozmamak için hem de dengeyi sağlamak için lastikleri büyütmelisin.2" şimdiki lastiklerinle kurtarır.

Ugur senin kumayı görmek için birkaç kere Şenol ustanın yanına ama göremedim.

Taha bey görüşemiyoruz :smiley: yokmu bir gelişme, beni baya bi sıkıntı bastı içimde kaybettiğim haftasonlarının birikmesi var :D arabayı çıkarınca şöle bi uzungöl yapalım :smiley:

Anında cevap :smiley: Nezaman istersen gidelim gezelim adam arıyorum zaten. Kumhon ne oldu. Kalp nakli gerçekleşti mi?

Yükseltme hariç aynı.....

001.jpg

Eksikleri vardı amerikadan sipariş geçtik bi dünya parça çoğu geldi, emme manifolduyla, Yüksek performanslı distribitör sipariş ettiydim onları bekliyoruz.Aracı yürüttükten sonra elektrik aksamı, kaportanın ve tamponun bitirilmesi boya vs. derken Benim en az 2 haftam daha var gibi gözüküyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri