Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,792

Etiketler

Ynt: Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

Bende unımog benzinliyi dizele dönüştürmek istiyorum önerilerinizi bekliyorum lütfen

tip onay belgesi

selamlar benim kafamın karıştığı bir husus tse nin yayınlamış olduğu tamimde diyorki tip onay belgesi YADA teknik servis raporu , raporu anladım otam yada benzeri bir kuruluş verecek ama yada ifadesinden dolayı tip onay belgesi ile çözümlenme ihtimali var fakat bu belgeyi misal 2003 yılında üretilmiş ford transit motoru için otosandan tedarik edebilirmiyiz.

burada konu landrovere motor koymaksa eğer benzinden dizele dönüşüm yapmak için mutlaka landroverin aracınızın model yılında üretmiş olduğu dizel bir motoru uygulayabiliyosunuz bunun içinde teknik servis raporu almanız gerekiyor bunun yanında bu motorun otokardan tip onay belgesini alıp teknik servise sunabiliyorsanız işiniz maddi açıdan çok hafiflemiş oluyor
dizelden dizele motor değişim konusu nasıl oluyor derseniz onu fazla kurcalamamıştım onun için yardımcı olamayacağım
selamlar

benzinliden dizele çevirmek maaliyet brokrasi randuman vb. sebeplerle zor demişsiniz. ancak? bu zorluk zaten aracınızın üzerinde bulunan benzinli motoru çeşitli parçalarla değiştirip dizele çevirmekten mii? yoksa benzinli motoru atıp yerine yeni bir dizel yakıtlı dizel motoru takırmaktanmı kaynaklanıyor? bu ayrımı yapamadım

burada bahsi geçen konu olayın bürokrasi kısmı yoksa siz isterseniz ford motoruda koyabilirsiniz isterseniz isusu yada reha beyin dediği gibi landrover benzinli motoru biraz tadilat ile dizel yapabilirsiniz ama bu yapmış olduğunuz işlemler motorunuzu bürokrasi teferruatlarını aşamayıp ruhsatınıza işletemedikçe yasal olmayacaktır yani benzinli versiyon aracı dizel olarak değiştirip ruhsata işletmek çok karmaşık ve sancılı bir yol önceleri bu işlemi makinacılar odasının vermiş olduğu belgeler ile yapılabiliyordu fakat şimdi ise çok değişik standartları ve şartları sağlamanız gerekiyor bu işlem de hem zor hem de maliyetli bir işlem

Bir ara (70 li yıllarda petrol fiyatlarının yükseldiği zaman sanırsam), amerikalılar alel acele eldeki benzinli araç motorlarını dizele çevirmişler (fabrikada üretim sırasında yapılan bir işlem, sonradan değil). O gün bugündür amerikalılar dizel araçlardan nefret eder. Akıllarda ikide bir arıza yapan kara duman makinesi olarak kalmış. :D
Uzun lafın kısası fabrikada bile bunu alel acele ancak bu kadar yapabildilerse sanayide yaptıracağınız çevrim fazla uzun ömürlü olmayacaktır.
Bürokrasi de cabası.

Selamlar
LR Defender'da yapacağınız değişiklik, benzinli Defender motorunu "orjinal" dizel haline getirmek.. yani "uydur/kaydır" yöntemler ile değil. Zaten dünyada bunun yapılabildiği sayılı motor bloğundan biri bu bloktur.

Sonuç, kanuni/idari taraflarını bir yana bırakırsanız teknik olarak "düz dizel" elde etmekte bir sıkıntı yok. Ancak, düz dizele geömenin artı/eksilerini tartmak gerek. reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR