Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,799

Etiketler
Ynt: Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

bir çözüm işe yaramalı... barajdaki çatlağı yara bandı ile kapatmak geçici süre işe yarar görünür. aynı şekilde, araziye çıkacak, sizi uzun yola götürecek, belki de kimsenin olmadığı bir noktada cebin ya da telsizin çekmediği ortamda, aracınızı yürütememek zevkten çok sorun çıkaracaktır.

ama... ne yazık ki herşey dönüp dolaşıp duygusallaşıyor. Para olmadan pek bir iş yapılamıyor. Motor değişimi en az 10.000 ytl civarına çıkacaktır. motor değişmediği sürece yapılacak her harcama bir süre içinde kendiliğinden yok olacak. o nedenle, tavsiyem şuanki motora çok fazla harcama yapmamanız. LPG 'nin size katacağı götüreceğinden çok az olacaktır. Paranızı LPG'ye harcamaktansa, biriktirmenizi önereceğim.

iyi akşamlar.

teşekkurler ilginize, bu gün tamirden sonra araç ilk kez toplandı test suruşu yaptık bu arada 2 dizel 1 benzinli defender kullanma şansımda oldu gercekten benzinlinin cevikliği yok bir cok şeyi mukayese etme şansım oldu ve yakıt bedeli olarak degerlendirirsem eger sadece dizele geçmem
(bu motor için diyorum denemedim hiç 300TDİ yada farklı bir motor i yorum yapmıyorum ) 2.5 benzinli güzel gidiyor fakat depo fulledim 260 ytl tuttu duygusallık burada işte ister dizel ister benzin para yoksa gitmez araba.... LPG taktırıyorum 100 lt lik hepsi bu sonrasında ben arabaya alışayım araba bana belki daha muazzam bir motor koyarım üzerine yada model yukseltirim fakat söylemeliyimki o bir dozer kamyon o bir 4 tekerli dev defender 110 başkası şimdilik yok :smiley:

araç benzinde ve gazda kaç para yakıyor. bende 2500 1990 model land ambulans 5 kapı aldım tavsiyeniz nedir

arkadaşımın 92 ambulans var dı karavana ceviriyor benzinli lpg tavsiye edrim 600 krş altında yakmıyor

Merhabalar..
Açtığınız başlıga istinaden..yazıyorum..
1.Seçenek:
Benzinli motoru dizel motora,Dizel motoruda benzinliye çevirmek teknik açıdan çok çok zordur,imkanlı ama yeniden icat etmek gibi birşeydir. Çalışma prensipleri ve yapıları çalışma basınçları ,sıkıştırma oranları ,krank,blok egraztrik degerleri pompa sis. kısaca herşey farklı ve kendine has dizayn ve üretimlerdir.

2.Seçenek:
Ha motoru söküp dizel motor koyayım denirse o teknik olarak mümkün daha önceside yapılmış işlemlerdir. Ancak bu değişiklikde yine çok iyi bir usta elinden yapılmalı teknik olarak konulara hakim olunmalıdır.

3.Seçenek:
En son basit ve ucuz çözüm ise LPG seçenegidir. Bir miktar yer kaybına tahammül edip, getirecegi %40/45 tasarrufu dikkate alırsanız 4-6Saatlik çalışma ile en ucuz kolay ve prtik tasarruf yöntemi seçmiş olursunuz.Bügün LPG yi seçen hemen herkez memnundur ve gayet güzel kullanılmaktadır.

Sonuç, size zaman ve bütçenize en uygun yolu tercih etmek kalıyor,Özellikle 1. seçenegi denemeyin,2.si ise maliyeti ve sorunu çok bir çözümüdür. 3.ise en pratik ve ençok başvurulan denenmiş yöntemdir.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

Araca 800 YTL ye takacağınız LPG, 3-4 ayda parasını amorti edecektir, o yüzden LPG çok mantıklı ve ucuz bir çözüm bence.
Farklı bir motor, yüksek performans, sessizlik gibi büyük hedefler var ise motor değişimi macerasına girilmeli, ben olsam çıkma bir 3.9 V8 bulur sonra da LPG yapardım, araç hem performanslı hem de ekonomik olur, çünkü LR nin 2.5 motoru verimsiz bir motor 3.5 ve 3.9 ile aynı yakıyor, ayrıca eski model olduğu için vergisi de belinizi bükmez, tercih sizin ;)

diskoya puma motor atan oluyor aynı zamanda espiri konusudurda diskosit taransit ten gelir yani pumadan :smiley:

Bülent kardeşim, araca isim konusu henüz kapanmadı. Discosit'e alternatif isim bulursan, haber eder misin?

tarkan' Alıntı:
3.9 v8 motora lpg 800 ytl ye mi takılıyor ???

Discodaki 3.9 V8 eski teknoloji bir motor olduğu için tercihen sıralı olmayan klasik sistem LPG de takılabiliyor, bu şekilde sorunsuz kullanan çok kişi var, sıralı sistem 3000 YTL nin üzerinde 8 silindir olduğu için

Bir mesaja Cevap Ver tuşuna tıklayarak mesaj göndereceğiniz ekranın sol altında Eklenti kısmı var. Bu kısımda Browse tuşuna basarak bilgisayarınızdaki resmi seçebilirsiniz. Gönder tuşuna tıkladığınızda, yazdığınız mesajın altında eklediğiniz resim de görünecektir.

transco- dissit- trandisitco engincim benden bu kadar discosit güzel bence tatilden dönmedin mi daha sen ? canavar yatıyor halen bense halen elimde parca atelye atelye geziyorum yani durum aynı fakat toparlandı artık bir gezi bile yaptık :smiley:

evet, Bülent'çim. hala tatildeyim. Bence de Discosit en güzeli.. bir sticker da yapmayı planlıyorum. görüşmek üzere. arabanı iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR