Ynt: Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi
kaptan10' Alıntı:
komik olan sensin
sen bu konuyu açtığın zaman bu işer çok basitti demekki iyi araştıramamışsın bu kanun2009 1, ayda uygulamaya koyuldu
komik lafını geri alıyorum yaşınızı kim olduğunuzu bilmiyorum saygısızlık etmek istemem hele böyle bir grubun içinde, beni fazlasıyla kızdırdınız günahımı alıyorsunuz.
bakın 1. sayfada reha abinin cevabı var
Ynt: Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2008, 21:19:56 » Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
Selamlar,
evet dediginiz de mumkun.. her iki degisimi de (hem benzin motoru nun dizele cevrilmesi, hem de beniznli arabanin yeni dizele cevrilmesi) islerini yasamis olarak... eger mevcut motorunuzu dizele cevirecek olursaniz:
1. dizele cevirdiginizde, motorunuz biraz daha guc yitirecek, ama cok da degil
2. motorununz daha az isi uretecek
3. ama en onemlisi, motorunuz kanun onunde hala benzinli kalacak
4. su gesilerinde daha rahat olacaksiniz
5. motor biraz daha gurultu (cok az, o da mazot pompasindan dolayi) uretecek
bilginize, reha
beninm cevbım var
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2008, 23:03:28 » Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
bu gün bir cok usta ve arkadaşla konuştum benzinden dizele dönmek için malzeme 8000 10000 civarı tutuyor ve ilave ustalık, muayene sıkıntı ben aracımı bakıma verdim bu gün tüm motor indi araç lift te cekildi tüm sıvıları keceleri debriaj balatalar frenler tüm parcalar söküldü işe yaramaz herşeyi attık yenisini aldım, radyatör sorun cıkardı onun tamiri dert ilerde sorun yolda bırakır radyötörde aldım, paraya kıydım anlıycanız LPG taktıracağım ve 2 yıl bine ceğim sonra güzel bir TDİ motor cakacağım kasayı koruyacağım yürüyeni motoru tertemiz yapıp aksesuara gececeğim üst bagaj sisler ön tampon (üçgen) vinç warn........... aksesuar
ben olayı kapamışım bu tarihte sonra yeni gelenlerle devam etmiş okusunlar kardeşim başından sonuna kadar okusunlar. ben tüm bilgimi verdim şimdide deneyimimi veriyorum yine aynı söz galip çıktı meyve veren ağaç taşlanır
saygılar tekrar söylüyorum kusura bakmayın. benim için bu defter kapandı ve çok oldu .