Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,792
Ynt: Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

uzun süren araştırmalarım ve sanayi bakanlığı ,tse,emniyet genel müdürlüğü trfik tesçil, itü kurumları ile yaptığım yazışmalar neticesinde bibenzinli aracı dizele dönüşmesi ile ilgili muhatap kuruma ulaşmış bulunuyorum
kurumun adı otomotiv teknolojileri araştırma geliştirme merkezi kısaca otam dönüşüm yapma yetkisini bu kuruma vermişler itü bağlı bir kurum üniversite hocaları yetkili laboratuarlarda
işin maliyeti ise çok tuzlu:smiley:2000e gibi bir rakam dan bahsediliyor

Etiketler

phalı ve meşakkatli iş bu iş..... herşeyin başı planlama ve ilk yapılacak iş motor değişim. neye mal olur sa olsun nereden baksanız 2000 le başlayıp 15000 ile sonlanır sanırım

febulent' Alıntı:
phalı ve meşakkatli iş bu iş..... herşeyin başı planlama ve ilk yapılacak iş motor değişim. neye mal olur sa olsun nereden baksanız 2000 le başlayıp 15000 ile sonlanır sanırım
2000€ demek istedim ama şöylede bir yol var
otokardan bir yazıyla mesela benim aracım 93 model o yıl üretilen dizel emisyonlu araçların motor yakıt emisyonu gürültü oranları gibi o motorlarla ilgili motor tip onay belgesi alına bilirse rakam 300€ ya düşüyor ama landroverin oyıl kullandığı tipten motorları takmak şartıyla

kaptan10' Alıntı:
aslında otokardan tip onay belgesi alınabilirse yapılabilir

bu forumu ben açmıştım vakti zamanında sizin bu araştırmaları yaptım amma ben daha başında; bu onay belgesini yani artık bu motor üretilmiyor şu motora gecebilir diye bir tip onay belgesi versin diye otokar ı aradığımda hayır cevabı alınca bıraktım anladım ki bu iş kasar bende lpg ye geçtim. hep söylüyorum yine söyleyeceğim dizel istiyorsanız geçmişi dizel araçla başlayınız çok nadir insan lar tecrübesi etrafı bilgisiyle bu işin üstesinden gelirler etrafımızdada sayılıdır 1 2 kişi falandır. konu benzinlinin dizele dönüşmesidir doğru amma bu forumu okuyupta araç alma arifesinde olan arkadaşlara tavsiyem bir karar verin dizel mi benzinlimi başka yolları aramanın mantığı yok bence. fakat şu var şuan laınan araçlar dahil ihaleden gelenler 2500 dizel yada benzin dizeller yavaş hantal benzinliler daha seri çok yakar bunlar dez avantaşları. benzinli araç sahipleri nasıl daha az yakarım daha iyi performans alırım derken lpg takma, parça değiştirme ,ile dizele dönme, v8 motor satın alam yollarını dener dizel araç sahipleride bu hantallıktan nasıl kurtuklurum derken puma ve tdi 300 motorla belki başka motorlarda var onlarla tanışır bu iş genişlemeye başlar kabul görmesi gereken şey şudur bu araçlar cadde performans konfor aracı değildir zor şartlarda kullanım için tasarlanmıştır. dolayısıyla biz sadece benzin yada dizel olduğuna karar veririz kalanı sonrası teferruattır lüxtür keyiftir aracın hayatımızda aldığı rolle ilgilidir.

konunun özü bu araçla ilgili aklınıza ne gelirse yaparsınız her düşündüğünüz şeyin yolu var yapılır yapan var fakat yolu daha başında kısaltmak hem zaman hem paradan da tasarruf. ha aldım benzinli ne yapcam diyen ya lpg ytakcak, v8 yapcak yada satacak yapılmış bir tdi 300 veyahut puma alcak uğraşmıycak. dizelim var diyende harcıycak puma yada 300 tdi yapcak yada satcak aracını yapılmış alcak. burada da sorun yaptınız aracınıza 30 lira masraf 40 lira satamazsınız bu pyasa nankör bu pyasa sanki hiç araç yapmamış araç görmemiş yapsa sanki kendi vermeyecek okadar ki 20 lira teklif eder o kadar zarar edeceğinize verin benzin farkı tepe tepa kullnın benzinli katlanın bazen yavaş olmaya kullanın dizel olsun bitsin.

kolay gele zor iş zor bu iş zor

sayın febulent konuyu siz açmış olabilirsiniz 2008 haziran ayında otarihlerde motor değimek çok basitti
kanun 2009 1. ayda uygulamaya kondu ta başında raştırdım diyosunuz ozaman neden değiştirmediniz?

burada bu konuyla ilgili herkes kulaktan dolma bir şeyler konuştu hiç kimse prosüdürün ne olduğu konusun tam manasıyla bir şey söyleyemedi yada söylemedi hatta buna bizim buralardaki makinacılar bile nerde olduğu nasıl olduğu kaç lira masrafı vardır vs gibi bir açıklama yapamadı bense yılmadan kendim yaptırmasam bile arkadaşlara fikir olsun diye burada konunun birebir muhatap olduğu kuruma kadar yazdım
arkadaşlar ilgilenir yada ilgilenmez
febulent arkadaşım burası bir paylaşım ve yardımlaşma sitesi madem bütün bunları biliyordunda neden paylaşmadın
şim di kalkmışsın zaten ben bunları biliyodum diyosun elleme artık içinde kalsınlar zaten bu zamana kadar paylaşmamışsın bundan sonrda bu sözleri sarfetmenin luzumu yok bence
bu arada otokardan evrak alma konusuna gelince ben aracımı aldığımda 11 kişilik olduğundan 5 kişiye çevirtmek iin benden teknik belge istediler ve ben o teknik belgeyi otokardan bir yazışmayla getirttim belki motor tip onayı içinde belge istense olabilir diye düünüyorum
ama mademki siz istemişsiniz vermeişler o zaman bu işlere kalkışacak arkadaşlar içinde bilgi olmuş olur
saygılar

kaptan10' Alıntı:
burada bu konuyla ilgili herkes kulaktan dolma bir şeyler konuştu hiç kimse prosüdürün ne olduğu konusun tam manasıyla bir şey söyleyemedi yada söylemedi hatta buna bizim buralardaki makinacılar bile nerde olduğu nasıl olduğu kaç lira masrafı vardır vs gibi bir açıklama yapamadı bense yılmadan kendim yaptırmasam bile arkadaşlara fikir olsun diye burada konunun birebir muhatap olduğu kuruma kadar yazdım
arkadaşlar ilgilenir yada ilgilenmez
febulent arkadaşım burası bir paylaşım ve yardımlaşma sitesi madem bütün bunları biliyordunda neden paylaşmadın
şim di kalkmışsın zaten ben bunları biliyodum diyosun elleme artık içinde kalsınlar zaten bu zamana kadar paylaşmamışsın bundan sonrda bu sözleri sarfetmenin luzumu yok bence
bu arada otokardan evrak alma konusuna gelince ben aracımı aldığımda 11 kişilik olduğundan 5 kişiye çevirtmek iin benden teknik belge istediler ve ben o teknik belgeyi otokardan bir yazışmayla getirttim belki motor tip onayı içinde belge istense olabilir diye düünüyorum
ama mademki siz istemişsiniz vermeişler o zaman bu işlere kalkışacak arkadaşlar içinde bilgi olmuş olur
saygılar

soruyu soran benim zaten bilgi isteğinde bulunan kişi benim neyin paylaşımını yapmamışım ki soruma cevap yazılmışsa almışımdır cevabı ben zaten yazmışım ben lpg taktırıp yoluma devam ediyorum diye bir oku her sayfayı öyle yorum yap. . hem bu forum u açtık lakin araştırırsanız buna benzer 10 larca farum var ve tarihleri çok daha eski dolayısıyla başka forumlardan da feyiz alarak ben vaz geçtim, tavsiyede ederim ben erkenden döndüm ve bu sonuçtan çok memnunum. amma ben benzinlinin dizele parça değişimiyle değişiminden vaz geçtim yoksa benzinli yerine dizel motor koymak mı o şuan kanunen musait değil. değişir değişmez şartlarımda uyarsa hemen . bunları bilmiyordum araştırdım ögrendim sizin yaptığınız gibi yapıyor olduğunuz gibi ne diyecektim ki falanca forumda falanca diyor ki falanca olmadan bu iş olmuyormuş bu biraz armut piş ağızıma düş hemde laf taşıma olmuyormu bilgide eksik olursa ben demedim ben öyle demedim olursa bu foruma yazmayan arkadaşlar abiler başka forumlarda buna açıklık getirmişler. ben istedim belge vermediler amma siz isteyin belki size verirler ben dedim diye vaz geçmeyin fikirler ve yorumlar ayrıca bilgiler kişileri bağlar kesin hüküm niteliği yada kesin doğruluk taşımaz bu anlama gelmez. sakın bunuda gözden kaçırmayın toplayın bilgilerinizi süzgeçleyin karar verin ve yapın inşallah verdiğiniz kararlar ve yaptığınız işler elinize geçen tatminkar bir sonuca ulaştırır sizi.

YİNE SÖYLÜYORUM BİN KEREDE SÖYLERİM BENZİNLİDEN DİZELE DÖNÜŞÜM OLMA Z BUNUN MEKANİK SONRADA BELGESEL HUKİKİ MUYENER BİSÜRÜ SORUNU VARDIR BAŞINIZ AĞRIR OLMAZ ŞAHSİ FİKRİMDİR BENİM İÇİN BENZİNLİ NİN DİZELE DÖNÜŞÜMÜ KAPANMIŞTIR.

sen bu konuyu açtığın zaman bu işer çok basitti demekki iyi araştıramamışsın bu kanun2009 1, ayda uygulamaya koyuldu

kaptan10' Alıntı:
komik olan sensin
sen bu konuyu açtığın zaman bu işer çok basitti demekki iyi araştıramamışsın bu kanun2009 1, ayda uygulamaya koyuldu

komik lafını geri alıyorum yaşınızı kim olduğunuzu bilmiyorum saygısızlık etmek istemem hele böyle bir grubun içinde, beni fazlasıyla kızdırdınız günahımı alıyorsunuz.

bakın 1. sayfada reha abinin cevabı var
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2008, 21:19:56 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------

Selamlar,
evet dediginiz de mumkun.. her iki degisimi de (hem benzin motoru nun dizele cevrilmesi, hem de beniznli arabanin yeni dizele cevrilmesi) islerini yasamis olarak... eger mevcut motorunuzu dizele cevirecek olursaniz:

1. dizele cevirdiginizde, motorunuz biraz daha guc yitirecek, ama cok da degil
2. motorununz daha az isi uretecek
3. ama en onemlisi, motorunuz kanun onunde hala benzinli kalacak
4. su gesilerinde daha rahat olacaksiniz
5. motor biraz daha gurultu (cok az, o da mazot pompasindan dolayi) uretecek

bilginize, reha

beninm cevbım var
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2008, 23:03:28 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------

bu gün bir cok usta ve arkadaşla konuştum benzinden dizele dönmek için malzeme 8000 10000 civarı tutuyor ve ilave ustalık, muayene sıkıntı ben aracımı bakıma verdim bu gün tüm motor indi araç lift te cekildi tüm sıvıları keceleri debriaj balatalar frenler tüm parcalar söküldü işe yaramaz herşeyi attık yenisini aldım, radyatör sorun cıkardı onun tamiri dert ilerde sorun yolda bırakır radyötörde aldım, paraya kıydım anlıycanız LPG taktıracağım ve 2 yıl bine ceğim sonra güzel bir TDİ motor cakacağım kasayı koruyacağım yürüyeni motoru tertemiz yapıp aksesuara gececeğim üst bagaj sisler ön tampon (üçgen) vinç warn........... aksesuar

ben olayı kapamışım bu tarihte sonra yeni gelenlerle devam etmiş okusunlar kardeşim başından sonuna kadar okusunlar. ben tüm bilgimi verdim şimdide deneyimimi veriyorum yine aynı söz galip çıktı meyve veren ağaç taşlanır
saygılar tekrar söylüyorum kusura bakmayın. benim için bu defter kapandı ve çok oldu .

febulent' Alıntı:
komik lafını geri alıyorum yaşınızı kim olduğunuzu bilmiyorum saygısızlık etmek istemem hele böyle bir grubun içinde, beni fazlasıyla kızdırdınız günahımı alıyorsunuz.

bakın 1. sayfada reha abinin cevabı var
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2008, 21:19:56 » Alıntı

Selamlar,
evet dediginiz de mumkun.. her iki degisimi de (hem benzin motoru nun dizele cevrilmesi, hem de beniznli arabanin yeni dizele cevrilmesi) islerini yasamis olarak... eger mevcut motorunuzu dizele cevirecek olursaniz:

1. dizele cevirdiginizde, motorunuz biraz daha guc yitirecek, ama cok da degil
2. motorununz daha az isi uretecek
3. ama en onemlisi, motorunuz kanun onunde hala benzinli kalacak
4. su gesilerinde daha rahat olacaksiniz
5. motor biraz daha gurultu (cok az, o da mazot pompasindan dolayi) uretecek

bilginize, reha

beninm cevbım var
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2008, 23:03:28 » Alıntı

bu gün bir cok usta ve arkadaşla konuştum benzinden dizele dönmek için malzeme 8000 10000 civarı tutuyor ve ilave ustalık, muayene sıkıntı ben aracımı bakıma verdim bu gün tüm motor indi araç lift te cekildi tüm sıvıları keceleri debriaj balatalar frenler tüm parcalar söküldü işe yaramaz herşeyi attık yenisini aldım, radyatör sorun cıkardı onun tamiri dert ilerde sorun yolda bırakır radyötörde aldım, paraya kıydım anlıycanız LPG taktıracağım ve 2 yıl bine ceğim sonra güzel bir TDİ motor cakacağım kasayı koruyacağım yürüyeni motoru tertemiz yapıp aksesuara gececeğim üst bagaj sisler ön tampon (üçgen) vinç warn........... aksesuar

ben olayı kapamışım bu tarihte sonra yeni gelenlerle devam etmiş okusunlar kardeşim başından sonuna kadar okusunlar. ben tüm bilgimi verdim şimdide deneyimimi veriyorum yine aynı söz galip çıktı meyve veren ağaç taşlanır
saygılar tekrar söylüyorum kusura bakmayın. benim için bu defter kapandı ve çok oldu .
ben size burada hakaret etmiyor kötüde söylemiyorum
bende burada öğrendiğim şeyleri paylaşıyorum konu benim için de kapanalı çok olmuştu ama ben burada konunun birebir muhataplarını yazdım
burada hep bir şeyler söylendi zormuş olmuyormuş vs gibi ama hiç kimse bu konunun muhatabı yani teknik servisinin hangi kurum olduğunu yazmadı tüm bunlar devlet sırrımı acaba:smiley:
neyse konunun bu şekilde sizi üzmesini istemezdim kusura bakmayın

kaptan10' Alıntı:
ben size burada hakaret etmiyor kötüde söylemiyorum
bende burada öğrendiğim şeyleri paylaşıyorum konu benim için de kapanalı çok olmuştu ama ben burada konunun birebir muhataplarını yazdım
burada hep bir şeyler söylendi zormuş olmuyormuş vs gibi ama hiç kimse bu konunun muhatabı yani teknik servisinin hangi kurum olduğunu yazmadı buraya tüm bunlar devlet sırrımı acaba:smiley:
neyse konunun bu şekilde sizi üzmesini istemezdim kusura bakmayın

estafurullah kusur yok bende olumlu tavrınızdan son derece memnun kaldım, sizin yazdıklarınızıda ben sizden burada duyuyorum yani kurumsal olarak cözüm yolunu sayenizde gördük bundan sonra forumu takip edecekler için değerli bilgi bunlar.

fakat konu yine şu noktada sıkışıyor. 2500 benzinli bir motoru resmi kurumlar dizelle değiştire bilirsin diyerek onaylamıyor eldeki benzinli motorun sıfırı yada iyi durumda olanı veyahut üst sınıfında yine benzinli bir motor ile değişimi ne izin vererek onaylıyor. çok yakında duyduğum bir bilgi doğrumudur araştırılmalı bana mantıklı geldi . banada onay için gelinse denilseki aracımdaki benzinli motor artık çok sorunlu değiştirmek istiyorum derim ki bu motorun sıfır üretimi varmı yoksa artık üretilmiyor belgesi evet değiştirebilirsin yanlız bu motorun bir üst versiyonuyla yine benzinli olcak dizel demek sınıf değişikliği demektir diye düşünürüm. mutlaka bu bakışla bir çok sorun çıkar. Fakat yanlış bilgi vermeyeyim yapanlar oldu ve şuan da az buz bir bedele mal etmediler. bende yeniliyorum düşüncemi benzinli alıp tekrar böyle evrak ve tadilat mekanik kalabalığına girmekten ise başında dizel motoru hariç herşeyi yerinde olan bir dizel ruhsatı bulunan araç alın üst sınıfa geçin mümkünse puma tdi 300 söylemek istediğim budur.

motoru her neden olursa olsun yaşasın defender kardeşliği
saygılar sevgiler.

son olarak tekrardan bu konuyu toparlayıp kendim için kapatıyorum
eksoz emisyonu:
araç dışgürültüsü:
motor gücü:
dizel eksoz dumanı:
yani takacağınız motorda yukarıda yazdığım maddelerle ilgili test raporlarını sağlamalısınız bunun için aracın hala benzinli motorunun üretilip üretilmediği konusu önemli değil sanırım mühim olan takacağınız motorun uygunluğu olması bu benim şahsi düüncem çünkü onu sormadım
bunu yapan kurum OTAM diye bir kurum
tüm bu raporların maliyeti2000 ila 2500€ civarı olduğu söylendi bana
bunun yanında eğer aracınızın üretildiği tarihteki dizel motor versiyonunun motor tip onay belgesini verip te oversiyonu uygulattırırsanız maliyet300€ gibi bir rakammış
tüm bunların yanında makinacılardan proje tuvdan tespit ve muayene
olay bundan ibaret

motor değişecek arkadaşlara duyrulur
saygılar

ben zamanında lada nivamı benzinliden dizele çevirdim....evimin yolunu unuttum sanayiye gitmekten...... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR