Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,792
Ynt: Benzinli Motorun Dizele Dönüştürülmesi

slm
benzinli motorun dizele dönüümü hakkında yaptığım araştırmalar neticesinde bir aracın dizele dönüşmesi için istenen şeyler ve yapılması gerekenler in şunlar olduğunu öğrendim:
1:dilekçe.T.S.E.onaylı teknik belge
2:araç muayene istasyonundan tespit
3:vergi dairesinden teknik değişiklikle ilgiliilişik kesme
:eski trafik belgesi ile yani ruhsatla tesçile başvuru
yukarıdaki şartlar sağlandığında motor değiştirilebiliyormuş

Etiketler

itfaiyeci' Alıntı:
garanti mi yapan var mı
bunu ben emniyet genel müdürlü bilgi işlemden öğrendim fakat daha işin aslı nedir tam olarak bilen makinacı yok
birkaç yere daha yazışma yaptım cevap bekliyorum
bu arada aracımı satılığa çıkardım olursa belki vz geçebilirim

Arkadaslar bence LPG taktirilmasi en kolay cozum olur. Hemd emilsyon degerleri acisindan LPG, dizel ve benzine gore dunyamizi daha az kirleten bir yakit turudur. avrupa ulkelerinde benzinden LPG ye donen araclardan artik vergi alinmiyor mesela devlet destegi olarak. Devlette bu donusumleri ozendirmeye calisiyor.

sevgili kaptan10 bende 90 model 2,5 benzinli var gazda 450 krş benzinde 750-800 krş yakıyor bunun hariçinde arabam 10 numara fakat memuruz bu yakıt fiatları zamanla yük olmaya başladı.şimdi birinci şık aracımı satıp uygun bir dizel almak.ikinci şık benzinliden dizele geçiş varsa bunun tüm yollarını araştırıp dizel motor atmak .......
sizin bu konuda araştırmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...tabii bizde araştırıyoruz ama en son böyle birşey olmayacağı neticesine varmıştık....
inşallah dediğiniz gibi bir umut olurda bizde bir dizel motor atarız.......

itfaiyeci' Alıntı:
sevgili kaptan10 bende 90 model 2,5 benzinli var gazda 450 krş benzinde 750-800 krş yakıyor bunun hariçinde arabam 10 numara fakat memuruz bu yakıt fiatları zamanla yük olmaya başladı.şimdi birinci şık aracımı satıp uygun bir dizel almak.ikinci şık benzinliden dizele geçiş varsa bunun tüm yollarını araştırıp dizel motor atmak .......
sizin bu konuda araştırmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...tabii bizde araştırıyoruz ama en son böyle birşey olmayacağı neticesine varmıştık....
[/quote ben konunun üstündeyim ;)

itfaiyeci' Alıntı:
ben konunun üstündeyim araştırıyorum ;)

2 seneye yaklaşan deneyimim den sonra mutlak ve mutlak aracın şase boyası kumlaması epoksi boya koruması yapılıp motor dizel olcaksa puma yada tdi 300 benzinse v8. paraya ilk başta kıyın olmaz ise olmaz bunları yapın ha bir de izalasyon. lpg iyi çok ta memnunum aracımın her yerinden memnunum amma lpg bir sürü şeye engel en önemlisi işim gereği gireceğim iş merkezleri ve kapalı garajlara giremiyorum vb.
kolaylıklar dilerim.

merhaba arkadşlar.
benzinden,lpg veya dızel'e dönüşüm düşüncelerinizi okudum.ben emekli devlet memuruyum.çalışıyorken çok araç alıp toplatıp sattım.tamamına yakını avrupa araçlaridi.93 yılında ilk sahibinden nerdeyse kullanılmamış kapalı garajda kalmış 76 model 115 kasa 230-4 mercedes aldım.süper bi makine onu binmek için sakladım.yakıt 100 kmde 10litre tam standart.bir arkadaşım çok istedi ona sattım.aynıgün 123 kasa 280 s aldım 6 silindir inanın yakıt farkı yok gibi.osıra lpg çok yayıldı lpg düşünürken çıkma dizele karar verdik.keşke vermeseydim satıp dizel alsaydım.araba yürümüyor.birde saat gibi çalışan motoru 1 adet radyatörle değiştirdim
1:motor değişti,
2:şazıman değişti,
3:diransiyel değişti.
4:elektrik siatemi kablolar tadil edildi.
motoru stoktan teslim almıştım çıkmacıdan yok şöyle yok böyle fatura veremedi biz motoru ruhsataişletemedik.halbuki adamdan birsürü parça satın alırdım.
enson arabayı mahvettiğimi anladım.
onun için vaatlere kanmayın motorun faturasını almadan ve trafik tescile gidip kaydını sormadan babanızda olsa bir kuruş para vermeyin.başından geçen doktordur.
sağlıkla kalın.

İYİ GÜNLER DİLEYEREK KONUYA BAŞLAYIM .. EVET 2004 YILINDA YAKIT DEĞİŞİMİ OLAN MOTOR DEĞİŞMESİ KALKMADI .. SADECE ZORLAŞTIRILDI .. BU KONU SADECE MAK.MÜH LER ODASINDAN PORJE .. VE SADECE İTÜ DE GÜRÜLTÜ VE KARBONDİOKSİT SALIMI TESTİ İLE GERÇEKLEŞİYOR .. ( KENDİ ARACIM 1987 VW SYNCRO 1.9 BENZİNLİYDİ .. ŞİMDİ 2000 MODEL PASSAT 1.9 TDI ) SADECE TEST VE PROJE BİRAZ PAHALIYA MAAL OLUYOR SAYGILAR ...

SYNCRO' Alıntı:
İYİ GÜNLER DİLEYEREK KONUYA BAŞLAYIM .. EVET 2004 YILINDA YAKIT DEĞİŞİMİ OLAN MOTOR DEĞİŞMESİ KALKMADI .. SADECE ZORLAŞTIRILDI .. BU KONU SADECE MAK.MÜH LER ODASINDAN PORJE .. VE SADECE İTÜ DE GÜRÜLTÜ VE KARBONDİOKSİT SALIMI TESTİ İLE GERÇEKLEŞİYOR .. ( KENDİ ARACIM 1987 VW SYNCRO 1.9 BENZİNLİYDİ .. ŞİMDİ 2000 MODEL PASSAT 1.9 TDI ) SADECE TEST VE PROJE BİRAZ PAHALIYA MAAL OLUYOR SAYGILAR ...

motor üretimi de bitmiş olmalı üretici firma demeliki artık bu motoru üretmiyoruz yeni segment te geçtik diye rapor vermeli diye biliyorum

çok doğru .. motor üretiminin ve aracın üretiminin kalkmış olması gerekli .. banada zorluk çıkarmadılar .. çünki 2000 model motorun fabrika testlerinde 1.000.000 km = saat denemesi yapıldığı için .. o yüzden bu iişlemleri yapmadan önce motoru yerine takıp .. çalıştırıp ( mümkünse orjinal beyin ile .. çünki motorun km. ne bakıyolar ) götürmelisiniz .. ama bir açık nokta daha var .. eskiye yönelik mukayesede var ..

SYNCRO' Alıntı:
çok doğru .. motor üretiminin ve aracın üretiminin kalkmış olması gerekli .. banada zorluk çıkarmadılar .. çünki 2000 model motorun fabrika testlerinde 1.000.000 km = saat denemesi yapıldığı için .. o yüzden bu iişlemleri yapmadan önce motoru yerine takıp .. çalıştırıp ( mümkünse orjinal beyin ile .. çünki motorun km. ne bakıyolar ) götürmelisiniz .. ama bir açık nokta daha var .. eskiye yönelik mukayesede var ..
tüm bu işlemler nerde yapılıyor nereye müracaat yapılıyor?masrafı ne oluyor ?
bu konularda bilginizi paylaşırsanız memnun oluruz
saygılar

bu işin en güzel başlangıcı iyi bir dizel yada bir benzinliye karar ver ve daha başında o motora sahip bir araç al örn. 2,5 dizel defender al pumaya yada 300 tdi dön yada 2,5 benzin al v8 yada 3,9 vb. en başında karar verin değişimle hele bu tip değişime bulaşmayın 2 3 sene daha cünki düzenleme yapılıyor diye duydum serbes olacak mış.... modifiye serbestleşecek...

bu işlemler için ilk önce bir makina mühendisi proje arkadaşla başlayın .. o yönlendirir .. benimkini sadece İTÜ de yapılıyo die taaa istanbula yordular .. ama devlet belkide özel bi yerede yetki vermiş olabilir.. bundan haberim yok

kaptan10' Alıntı:
tüm bu işlemler nerde yapılıyor nereye müracaat yapılıyor?masrafı ne oluyor ?
bu konularda bilginizi paylaşırsanız memnun oluruz
saygılar

trafik müşaviri olan burolar size yön verir....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR