Benzine Zam / 10 Eylül'de Benzin Almıyoruz!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,937
Ynt: Benzine Zam / 10 Eylül'de Benzin Almıyoruz!

VitaEsMorte' Alıntı:
TÜDEF boykota hazırlanıyor: http://finans.mynet.com/haber/haber-detay.aspx?id=O1247729539473&cy=AnaSayfaHaberler&dt=16Temmuz2009

Tüketici Dernekleri Federasyonu akaryakıta yapılan son zamlar sonrasında boykot çağrısında bulundu.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisindeki (ÖTV) artışla kurşunsuz benzinin 3,16 lirayı bulduğunu belirterek, "EPDK'nın tavan fiyat uygulamasıyla ilgili bunun bir 'orta oyunu' olduğunu açıklamıştık. Amaç gerçek bir akaryakıt fiyat indirimi değil, tüketiciyi psikolojik olarak indirim varmış gibi kandırmaktır" dedi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, ÖTV üzerinden alınan KDV ile birlikte zammın yüzde 9,2 olduğunu ifade ederek, bunun akaryakıtla sınırlı kalmayacağını, nakliye dahil petrol türevlerinin kullanıldığı tüm ürünlere yansıyacağına dikkati çekti.

Çetin, "Zam, kriz ortamında geçim derdinden çok, açlıktan can derdine düşen tüketici için iğneden ipliğe en az yüzde 10 daha zam demektir" dedi.

'AKARYAKIT BOYKOTUNA HAZIRLANALIM'
"Maliyeti 1 lira olan benzinin 3 liranın üzerinde satılmasını", ‘soygun’ olarak nitelendiren Çetin, özetle şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki akaryakıt fiyat politikası, yıllardır tüketicinin 'kümesteki kaz gibi yolunması' esasıyla yürütülmektedir. Bu politika AKP tarafından da ısrarlı bir biçimde sürdürülmektedir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen bir uygulamayla vergiden vergi alınmaktadır. Tüketiciler olarak bu haksızlığın düzeltilmesini beklerken yapılan zam sorumsuzluktur.

Vergi adaleti için akaryakıtta gerçek bir indirim için tüketimden gelen gücümüzü, tüketme hakkımızı kullanalım. Akaryakıt boykotuna hazırlanalım."

(yukarıdaki bağlantıdaki yorum, bağlantıya tıklamayanlar için boykota hazırlanalım mesajı)

Etiketler

Zakof' Alıntı:
Otomobillerimizi bir iki gün kullanmayalım desek, (günde 50 km işe gidiş geliş için mümkün değil ) oooofff oooof alternatifi de yokki meretin. Ne yapsak ki ?

Zor bir durum ikamesi olmayan bir ürün olduğu için.

Onlarda bunu bildiği için meydanda istedikleri gibi at koışturuyorlar zaten, soruyorum size hangi milletvekilinin acaba yakıt bedeli ile ilgili bir sıkıntısı vardır acaba. YUH OLSUN HEPSİNE....!!!!!!!!!!!!!! LANET OLSUN.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YUH OLSUN TEKRAR BUNLARA OY VERENLERE .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anerkad' Alıntı:
Tek tepki kullanmamak....Ben bilirim sitedeki benim gibi ihtiyarlar bilir...Polonyada ekmeğe zam geldiğinde halk yememe kararı almıştı..sonuç fiyat indi......
..............bu en doğru yapılacak ve etki vercek tepki de kim yapar........7 yıl dolmuşçuluk yaptım ..sonra bu insanların arasında ben yapamıycam dedim ve bir tane bile arkadaş edinmeden bıraktım bu işi........ diyceğim zam gelirdi kontak kapatalım derdim biz kiracılar ki kiracıyken razıydık ...mal sahipleri uymaz dı bize .......... beter olsunlar neden ben çekiyorsam benle birlikte herkes çekiyor .ama tepki vermeyenler yüzünden çekiyoruz........ama bilmiyorlar......onlar bizden hep daha kötü durumda olacak ..çok şey kaybettim ama bir 5 yıl falandaha idare ederim .ama destekleyip birde sesini çıkarmayanlar.ki dayanacak güçleride yok ama sorumsuzlar..umursamazlarr.......sanmıyorum 3...5 sene daha dayanabilsinlerrrrrrrr........ ;)

Arkadaşlar,

Sevgili yöneticilerimiz bizi anlamıyorlar, bizi anlamak için çaba sarfetmiyorlar daha da önemlisi bizi önemsemiyorlar bile.
Neden mi ?
Nedeni çok basit.
Çünkü, biz seçmeyi bilmiyoruz.
Ve maalesef onlar da bunu biliyorlar.
Ben doğru siyasetçi seçmekten vazgeçtim, yaz bitmeden kabak olmayan karpuz, kelek olmayan kavun yiyebilsem bana yetecek :smiley:

akaryakıt dagıtım şirketleri benzın fiyatları serbest bırakılmadan önce %4 kar alırken serbest fiyat uygulaması sorası %8 e cıkardı payı..
bir gazetecı tv muhabırı olarak neredeyse her gun haber yaptım.. 1,5 litrelik su şişesi fiyatın venezuelada damacana dolusu benzin alınıyor dedim.. bizim can ustanın scooter i nin deposu için turkıye de verdıgınız paraya venezuelada benım disco 1 gıbı bır arabayı dolduruyorsunz dedım..

tavan fıyat uygulandı gaveteci olarak kendımle gurur duydum..tatılde cesme ye ucuz yakıtla gururla gıttım..sonra bı baktım aynı oranda ZAM..kendımı vatandas olarak aldatılmanın dısına gazetecı olarak dolandırılmıs hısettım:(:(

yazıklar olsun bıze krız var dıye zam yapmayıp o zamları yapanlara..

acaba arabalarımızı yolun ortasında bırakıp ckıp gıtsek mı? kurtarıcı parasını verırız 300-400 lıra ama guzel bır eylem olur..

zapatista' Alıntı:
akaryakıt dagıtım şirketleri benzın fiyatları serbest bırakılmadan önce %4 kar alırken serbest fiyat uygulaması sorası %8 e cıkardı payı..
bir gazetecı tv muhabırı olarak neredeyse her gun haber yaptım.. 1,5 litrelik su şişesi fiyatın venezuelada damacana dolusu benzin alınıyor dedim.. bizim can ustanın scooter i nin deposu için turkıye de verdıgınız paraya venezuelada benım disco 1 gıbı bır arabayı dolduruyorsunz dedım..

tavan fıyat uygulandı gaveteci olarak kendımle gurur duydum..tatılde cesme ye ucuz yakıtla gururla gıttım..sonra bı baktım aynı oranda ZAM..kendımı vatandas olarak aldatılmanın dısına gazetecı olarak dolandırılmıs hısettım:(:(

yazıklar olsun bıze krız var dıye zam yapmayıp o zamları yapanlara..

acaba arabalarımızı yolun ortasında bırakıp ckıp gıtsek mı? kurtarıcı parasını verırız 300-400 lıra ama guzel bır eylem olur..

Güzel dileklerinize katılıyorum ama bizim insanımız daha arabasına sticker yapıştırmaya çekiniyor, nereye bırakıyor arabasını caddede... ??? :eek:

Babam bir zaman yurt dışında kalmış anlatırdı gece bir şekilde metroya zam gelse insanlar buna tepkisini hemen koyarmış işe yürüyerek gider geç gider.Benim kazancım bu zamma hazır değil deyip protesto ederlermiş..Ve bir çok şey için yurt dışında yada dağa doğrusu.Bu bir seferlik dünyada insan gibi yaşamyı hakeden insaların.Biz böyle yaşamak biz bu zamları yaşamak zorunda değiliz ki haklı bir sebep olmadığı sürece.Hakkını arayıp kontak kapatarak,yemiyerek,içmiyerek protesto ettiği bir türkiye hayel ediyorum

ayhanbursa' Alıntı:
Babam bir zaman yurt dışında kalmış anlatırdı gece bir şekilde metroya zam gelse insanlar buna tepkisini hemen koyarmış işe yürüyerek gider geç gider.Benim kazancım bu zamma hazır değil deyip protesto ederlermiş..Ve bir çok şey için yurt dışında yada dağa doğrusu.Bu bir seferlik dünyada insan gibi yaşamyı hakeden insaların.Biz böyle yaşamak biz bu zamları yaşamak zorunda değiliz ki haklı bir sebep olmadığı sürece.Hakkını arayıp kontak kapatarak,yemiyerek,içmiyerek protesto ettiği bir türkiye hayel ediyorum

Size sonuna kadar katılıyorum!
İnsanların "Beyefendi sıraya geçer misiniz" diyebildiği, "madem siz beni sağmal ineği sanıyorsunuz, ben de bunu protesto ediyorum" diyebildiği bir Türkiye ben de hayal ediyorum...

bugün itibariyle benzin 3.35tl oldu arkadaşlar bunların amacı binenle binmeyen belli olsun gibi birşey galiba yoksa bir devlet vatandaşını bu kadar ezmez sanırım öyle değilmi yada çevreci düşünüyorlar mtv benzin zamları felan ama nedense kendi altlarındaki araçların en kötüsü v8 acaba onlarda mtv ötv vb ödüyorlarmı çok yazık ben yaklaşık bir haftadır binmiyorum aracıma bu fiyata benzin almak çok mantıksız geldi bana çok zoruma gitti neyseki aracımın çadırı vardıda şimdi güneşten fazla etkilenmiyor saygılar

elektirikten sudan doğalgazdan bırakın vergiyi para bile almayan bir ülkeye gitmek istiyorum . anamıda alıp gidecem öyle buyuruyorlar !!!

Elektrikleri yakıp söndürme eylemlerine başlamamız gerekiyor sanırım yeniden..

valla ne yaparsak yapalım nafile bunlarda yüz yok ayakkabı koselesi olmuş suratları.....
bizler koyun olduktan sonra çoban illaki bulunur
o kadar çıktık sokaklara eylemler yaptık cumhuriyet laiklik elden gidiyor diye ama sonuç hep aynı
zannetmiyorum birseylerin değişeceğini artık...

Bir dönem İzmir'de ekmeğe ve ete yapılan zammı İzmir'liler protestolarla iptal ettirmişlerdi, işte bu nedenle etkili protestolar sonucunu verecektir diyorum..

ben kendı adıma her şekilde protestoya hazırım ama 50 100 yada 500 kısıyle basarıya ulasılabilecek şeyler değil bunlar düşüncesindeyim...

İşte bu nedenle bir dönem başarı ile uygulanan ''Işık Söndürme'' protestosunu yapmaya başlayalım ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR