Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,185

alpaslanepli

Zirve
Yer
istanbul-bahçelievler
Daha önce duyduğum daha sonrada benim başıma gelen ama yanılıyorum herhalde diyerek geçiştirdiğim. Dün tekrar edince emin olduğum bir sorun var.

Aracım hem LPG hem benzini aynı anda yakıyor.

Daha önce yaptığında ibrem bozuk herhalde dedim. Ama dün 250 km yolu LPG'de yaparken yaklaşık çeyrek depo benzinim gitti. Daha önceki bu kadar fazla değildi yanılıyorum diye düşünmüştüm. Ama bu kez eminim..

Sorduğum kişiler bizde duyduk dedi ve yahut olmaz öyle şey dedi..

Ama nedenini ve çözümünü söyleyen olmadı..

Var mı? başına gelen. Var mı? sebebi şudur diye bir teknik anlatım yapabilecek olan. Ve var mı çözüm yolu sunabilecek olan?

Etiketler
Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..

Aracin motor calismasinda sorun hissettiniz mi?
Eksozda siyah duman,motorda tekleme gibi

hocam aynı şey değil belki ama benimkide bazen gazdan benzine geçiyor sonra gazı kesince tekrar lpgye dönüyor. ama bu durum gaza fazla basınca oluyor.

birde depoyu kontrol ettinmi hocam delik yada kaçak olmasın..

selamlar

Gaza fazla basinca benzine lpg yetistirmedigi icin gecer.
Kazanda yeterli basincli gaz yoksa bunu yapar.

Benim araç sıralı sistem değil arkadaşlar. Yani benzine geçişi manuel ben yapabilirim ancak. Bu alternatifin olabileceğini bu yüzden düşünmüyorum. Depomu ve benzin hattınıda kontrol ettirttim her hangi bir kaçağım yok.

Çekişle ilgili ise . Evet çekişinde aracın bir düşme var son zamanlarda. Ancak termiğim arızalı ve devreden çıkmıyor. Ben 7/24 fan açık geziyorum şu sıra. :smiley: Bu çekiş problemini ona bağlamıştık. Motor teklemesi ve siyah duman sıkıntısıda yok.

Motordaki performans kaybıyla bağlantısı olabilir diye mi düşünüyorsunuz? vosdost hocam. Öyle ise teşhis nedir sizce?

Alp hocam senin sistem sıralı değildi sanırım ... Budurumda acaba benzini kesen selonoidte bir sakatlık mı var ? Yda yapan usta azcıkta benzin yaksın daha güzel çeksin diye mi bunu yaptı?

Hmm yeni oluşan bir durum ise seonoid olabilir mutemelen .... Tam kesmiyordur benzinde geliyordur , fazla zengin karışım oluyordur ...

ssbman' Alıntı:
Alp hocam senin sistem sıralı değildi sanırım ... Budurumda acaba benzini kesen selonoidte bir sakatlık mı var ? Yda yapan usta azcıkta benzin yaksın daha güzel çeksin diye mi bunu yaptı?

Hmm yeni oluşan bir durum ise seonoid olabilir mutemelen .... Tam kesmiyordur benzinde geliyordur , fazla zengin karışım oluyordur ...

Valla zengin karışıma lafım olmazdı ama eğer performasa bir katkısı olsaydı :smiley: Ne yazık ki böyle bir katkısı yok. Km. başı kaç kuruş hesabını arttırmaktan başka bi ettiği yok :smiley:

Sirali sistemde guc ihtiyaci olunca benzine gecer. Aracta normal sistem varsa aracin benzin kesicide sorun vardir. Arac gazda calisiken benzin kesicinin cikisindan hortumu sokun.
Benzin geliyorsa benzin kesici bozuktur.
Benzinle gaz motora ayni anda geliyorsa motor gucten duser

vosdost' Alıntı:
Sirali sistemde guc ihtiyaci olunca benzine gecer. Aracta normal sistem varsa aracin benzin kesicide sorun vardir. Arac gazda calisiken benzin kesicinin cikisindan hortumu sokun.
Benzin geliyorsa benzin kesici bozuktur.
Benzinle gaz motora ayni anda geliyorsa motor gucten duser

Ok. deneyeceğim. bu hortum sökme işini..
Şimdi diyorsunuz ki hem gaz hem benzin girince motor neyi yakacağını şaşırıyor. :smiley: Performans düşüyor..
Yoksa benim termik sağlam mı? :smiley: İşime gelirdi de 265 € olduğu için ;D

Termik motor sicakligina gore mekanik olarak
Fanin devreye sokan parcadir.
Bu parca bozuk ise fan direk calisir.
Bu aracin sicakliginin normalden dusuk olmasina sebeb olur.fakat motorun calisma duzenini bozmaz.

Hımm Bu zjlerde fan işi nasıl ? Kayıştan tahrik alıyor . Orda bir mekanizması varda htiyaç olduğunda mı dönmeye başlıyor yoksa sürekli döner durumda mesela rolantide beklerden ısı yükselirde daha hızlı dönmesi gerekirse elektrik motoru vasıtasıyla hızı mı arttırıyor ? Nedir genel davranış biçmi çalışma mantığı?

Termik 265 euro demek baya pahalı ama yurtdışı sitelere bakak lazım . bazen ordaki 80-90 dolarlık parça burda birkaç yüz euro olabiliyor .

alpaslanepli' Alıntı:
Ok. deneyeceğim. bu hortum sökme işini..
Şimdi diyorsunuz ki hem gaz hem benzin girince motor neyi yakacağını şaşırıyor. :smiley: Performans düşüyor..
Yoksa benim termik sağlam mı? :smiley: İşime gelirdi de 265 € olduğu için ;D
Aman haaa !!!!! sıcak motora benzin damlatma yanarsın hadi kaçtın diyelim arabayı yakarsın ona göre tedbirli olmak gerekir

Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Ayn? Anda Yak?yor ?..

Fan pervanesi eger krang kasnagina bagliysa surekli donecektir.
Bu pervanenin donmesini engelemek icin termik denilen bir parca kullanilir.
Motor sicakligi artinca termik devreyi tamamlayip krang kasnaginda gelen donme kuvvetini pervaneye iletir.
Mekanik bir parcadir.

ZJ'lerde sogutma fanı hareketini kayış-kasnak yardımıyla karankın hareketinden alır.Fan rolantıdeyken yavas çalısır (krank ıle bıre bır tur atmaz ) Motor ısındıkca fanın ortasındakı bolumde buluna haznedekı cıva ısıyı algıladıkca genlesır ve fan ısı oranında donusunu arttırır.Belli bir ısıdan sonra ancak krank hareketı ıle aynı turu atar .Motor ne kadar devırlenırse o oranda da fan devırlenır.Bu sıstemın en buyuk avantajı da motorun sureklı sabıt ısıda calısmasını saglar.Sonuc olarakta ıdeal bır motor calısması ,yakıt tuketımı(5200 cc ye gore cok ıyı bır deger) ve uzun motor omrudur.

alpaslan aynı sorunu benim zj yi ilk aldığımda bende yaşadım merak etme ciddi bi sorun değil 10 dakkada hallediliyo :smiley: benimde lpg sistemim sıralı değil, yani problemimiz aynı, bozulan gaz ayarımla birlikte ben70 kuruş gaz ve 30 kuruş kadarda benzin tüketiyodum ortalama km de 1 lira yakıt yani, ferrari kullanıyomuş havası oluyodu. sorun şu:
benim şu anda tam olarak hatırlayamadığım bi bağlantı hatasından dolayı ( lpg sistemiyle ilgili bi kablonun işlevini kaybetmesi, yerinden çıkması, eskimesi vs gibi bişey ) lpg ile birlikte 2 veya 4 silindirin aynı anda benzinde tüketiyo. bu bağlantı hatası nedeniyle önce zaten gaz ayarın bozulur, aracın çekişten düşer, gaza boğulur, gaz yemez vs vs. çünkü bu bağlantının bozulmasıyla bazı silindirler yeteri kadar gaz yiyemez ve çalışabilmek için benzine geçerek benzindende yemeye başlar. böylece düzensiz çalışmadan dolayı önce lpg yakışın artmıştır, aracın güçten düşmüştür, arkasından lpg nin sirayet edemediği silindirler benzindende yemeye başladığından 8 silindir lpg 4 silindir falanda benzin tüketir hale gelirsin. her neyse bu şelikde bi miktar yol alıncada tabi hemen sağ ve sol emülatörleri bozar. ( kaputu açınca en sağ ve en solda iki kibrit kutusu büyüklüğünde muhtemelen siyah renkli plastik kutular bunlar )

eğer ankarada olsan ben sana adres tavsiye ederdim hemen halloluyo emülatörler değişecek, işlevini yitiren kablo yenisiyle değişecek, tekrar gaz ayarı yapılacak. bu kadar. sonra tıkır tıkır çalışır. ben 50 liraya hallettirmiştim. aşağı yukarı da bu kadar tutar zaten. her lpg den anlayan ustanın yapabileceği bişey olması lazım.
saygılar hocam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR