Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,191
Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Ayn? Anda Yak?yor ?..

Sirali sistem veya duz sistemde arac enjeksiyonlu ise emilitor kullaniliyor o zaman.

Etiketler
Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..

vosdost' Alıntı:
Emilutor benzin enjektorlerine giden elektrigi kesiyorsa normal sistem lpg de emilutor olmaz. Selenorit benzin kesici vardir.
Manyetik olarak hareket eden bir vana diyebiliriz.
Lpg kesicisiyle ayni matikta calisir.
Duz sistemde arac lpg deyken benzin motora geliyorsa benzin kesici ya bozuk yada
Ayirici dugme bozuk yada tesisatta bir sIkInti vardir.
Eger bu sorunlardan en maliyetlisi ayirici dugmenin bozuk olmasidir. Oda 50-100 lira arasinda degistirilir.

Aynı şeyiş söylemişsiniz. Benzin kesilmitör. Emilatör, bir nevi selenoid gibi olan enjektörlere giden elektriği kesiyor. Enjektörler çalışmıyor. Kapalı kalıyor. Emme manifoltuna benzin gitmiyor. Geri dönüşten depoya dönüyor. Pompa çalışıyor yani. Bide bu işin doğrusu, pompanın elektriğinide kesmektir.

vosdost' Alıntı:
Termik sorununu ya termigi sabitleyerek yada elektrik motorlu bir fan takilabilir.
Termostatla yuksek sicsklikla devreye girer. Birde her ihtimale karsi direk bir dugme konulursa sorun kokten cozulur.
Termiği sabitlemeyi ustama sordum. Tavsiye etmedi. benimde pek aklıma yatmadı, yani hoş bi çözüm gibi gelmedi.

Elektrikli fan 5.9' larda var. Bizimkinede uygulanabilir, ama değişiiklik maliyeti fazla olur. Bide temel orjinalliği bozmak hoşuma gitmez.... Bu yapılsa düğme çok faydalı....

vosdost' Alıntı:
Sirali sistem veya duz sistemde arac enjeksiyonlu ise emilitor kullaniliyor o zaman.
Doğrudur... Ama sıralı sistemde ayrı bi emülatör yok. Zaten sıralı sistemin beyni ECU veya PCM denilen araç beynine parallel çalışıyor ve EcU ya verdiği talimatla, ecu tarafından benzin enjektörlerinin iptali sağlanıyor...

Şimdi BRC sevisinden geliyorum. Böyle bir şey tespit edemediler.
Cihaza bağladıklarındada bütün değerler olması gerektiği gibi çıktı.
İstesek ayarlasak bu kadar iyi olur dediler.. ??? ??? ???

Acaba benzin şamandırası mı bozuk?

Ben eniyisi mi benzini bir fulleyeyim. Gazda bi üç gün gezeyim hiç benzine almayayım. Sonra benzini tekrar fulleyeyim. Bakalım benzin alacak mı? Almayacak mı? Alırsa ve bu BRC servisi yanılmıyorsa. Bir yerlerden benzin kaçırıyor demektir.

Hoş bunada bakılmıştı daha önce. ??? ???

Hey Allah'ım yarabbim. Ben bu işten bir şey anlamadım....

Alfonse , vosdost ve katkı yapan arkadaşlara teşekkürler , yine bir sürü şey öğrendik ...

Bende dikkat ediyorum ,klima açık şehir içinde yüzün biraz üstüne çıkabiliyor bazen ama genelde 100e yakın duruyor klima açıkken . Tabi yüklü şekilde uzun yolda falan sorunyaşar mıyım diye düşünüyorum . Birde benim I6 sonuçta v8 den daha farklı olabilir durum ...

Acaba radyatöre bir temzileyici attırıp sıvıyı değiştirsem mi ? Yada Termostatı düşük taksam mı bilmiyorum . Birde benim fanın göbek kısmında bobinli falan elektrik motoruna benzer birşey vardı ama tamda dikkat etmedim, akşam bakıcam merak ettim :smiley: , bu ara servis kitapçıklarını karıştırmam lazım sanırım fırsat bulup ...

Alpaslan kolay gelsin ... Umarım bulursun biran önce sorunu ... Kaçak konusunda : 250 km de okadar benzin akıtacak kadar ciddi bir kaçak olsa farkedilir diye düşünüyorum . Gerçi ço çabuk buharlaşır ama takiple farkedilir diye düşünüyorum .... Yalnız ZJ de nasıl bilmiyorum ama bir focusta başımıza gelmişti , uzn yolda depo delinmiş ve alttaki sacların aracına benzin akmış bizde sonradan farkettik ki direkten döndük .

Alfonso hocam bilgi gorecelidir.bilginin azi cogu olmaz.
Benim bildigimi sen bilmeyebilirsin. Senin bildigini ben bilmiyebilirim.
Bilginin azi cogu olmaz.bu site cok sey ogrendim.ogrenmek icinde elimden geleni yaparim. Saygilar

Valla benzin kaçağı ihtimalini ben düşünmüyorum. Zira böyle bir şeyi o kadar incelemeden sonra bulurdum. Gazcı yanılıyor desem 2A Brc servisi.
Şu şamandıra arızası belkide en mantıklı seçenek bu durumda.

Bu arada senin yazdıklarınada ben bir şeyler diyeyim. Radyötöre tanzikli su tuttur önce önden. Basit bir yöntem ama radyötör rahatlıyor. Termostad düşük takmak veya yazın takmamak gibi iki seçeneğin var. Neticede gerek ustalar gerekse arkadaşlarla istişaresini yaptığımızda bu ikisini yapan var.
Fanın göbeğindekide termik işte. Başka bir şey yok orada. Diğer ikisi ragyatör ve termostad ucuz yöntemler denemekte faide var. Ama termik daha öncede belirttiğim gibi biraz fiyatlı orjinali 265 euro. Yan sanayi şu ana kadar bulduğumuz en iyi seçenek onuda Alp Ankara'da buldu 200 lira..

Hararetin dediğin seviyelere gelmeside gayet doğal. Yazın ve klima çalışırken 105-106 derecelere kadar normal der benim ustalar...

vosdost' Alıntı:
Alfonso hocam bilgi gorecelidir.bilginin azi cogu olmaz.
Benim bildigimi sen bilmeyebilirsin. Senin bildigini ben bilmiyebilirim.
Bilginin azi cogu olmaz.bu site cok sey ogrendim.ogrenmek icinde elimden geleni yaparim. Saygilar
Haklısın, ama olsun.....
Israr ediyorum....

Ben az biliyorum.....
Bu, bende, şimdi, size böyle....

Gerekirse, başkalarına, başka.....

Anlatabildim mi?

İşte şimdi göreceli oldu... :smiley:
Benim görecem :smiley:

Benzin gostergesi sase almiyordur diyecem ama her yani elektronik bir aracta boyle olurmu onuda bilmiyorum.
Brc servisi araci bilgisayara baglayip o andaki degerleri verdi. Belki kablolarin birinde kacak veya irtibatsizlik vardir.
En iyisi dediginiz gibi depoyu fullemek. Benzin depo girisinden gorununceye kadar. Biraz yol yapip sonra tekrar fullemek. En iyi yol.
Benzin kacagi kolay farkedilir.mutlaka koku yapar.bence kacak yok.simdiden kolay gelsin.

Hocam bende inatciyimdir.sizin goreceli kavraminiza katilmiyorum. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
Saygilar. Festivale gelecekmisiniz. Ins gelirsiniz oturu goreceli olarak bu konuyu konusuruz. :smiley: :smiley: :smiley:

Valla birinin inadını iyi biliyorum. Biride belliki inatçı. Bu ikisi (Alfonse-vosdost) geziye gelirse çadırlarını ayrı bir yere kurmalarını öneriyorum. Bilgi patlaması olur mazallah çoluk çocuk gelecek ;D

Hararet konusuna gelince.
Aracin orjinal termostatinin derecesini 3-5 derece gecmesi normaldir.fakat aracta orninal termostat
92 derecelik ve hararet 100 civari dolasiyorsa sogutmada bir terslik vardir.
Termik tam randiman vermiyorsa termostati 1-2 kademe dusuk sicakliktakiyle degistirin.
Araci gereginden fazla sicaklikta calismasi motorun omrunden yiyecektir.ilk basta silindir kapak contasina zarar verir.

vosdost' Alıntı:
Hocam bende inatciyimdir.sizin goreceli kavraminiza katilmiyorum. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
Saygilar. Festivale gelecekmisiniz. Ins gelirsiniz oturu goreceli olarak bu konuyu konusuruz. :smiley: :smiley: :smiley:

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Valla, festivale gelip gelemeyeceğim de göreceli.... :smiley:

Yani,

Benim gelip gelemeyeceğim kişilere göre değişiyor :smiley: :smiley: :smiley:

Ben "gelemeyebilirim" diyorum - Benim görecem... :smiley:
Birisi "gelmelisin" diyor - Birisinin görecesi... :smiley:
Ötekisi "geleceksin" diyor - Ötekinin görecesi :smiley:
Beriki "geldin say" diyor - Berikinin görecesi :smiley:

Gelirsem, ben sizi bulamazsam, siz beni bulun. Kalabalık olacak... :smiley: Ok! Kesin bulma görecesinde buluşalım.....

:smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR