Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 447
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 229,047
Ynt: Benim Karavanım Vw T5 Reimo- Nevzat

Bu stikırlar bu araca çok yakışmış, çok yakışıklı duruyor, renk'te inci beyazı sanki.

Etiketler

:D[attachimg=1]

nazar-boncugu-029.jpg

airboat' Alıntı:
Boya sonrası çok güzel durmuş,siyahtan beyaz her zaman daha güzel.
Düşündüm de kaportayı iyi ki delmemişiz!
Bisiklet taşıma dan vazgeçmedi iseniz başka bir çözüme bakalım,karar sizin.
Selamlar.

Seyfettin bey; teşekkürler, aklımda son çare olarak şöyle bir proje var. Ben bisikletler takılı iken stoplar ve plaka görünebilsin, kapılar rahat açılabilsin istiyorum. Ekte kırmızı vw ye yapılanın bizim arabaya uyarlanması gibi . Ancak bu seferde kapı uzun olduğu için taşıyıcı kollar çok uzun olurda esneme olurmu diye düşünmekteyim

image.jpg

image.jpg

Nevzat hocam bende çeki demirine takılan thule bisiklet taşıyıcısını kullanıyorum ancak sana uyarmı bilemiyorum.

Mehmet hocam

Çeki demirim yok, taktırmak baya teferruatlı iş, ruhsata falan işlenmesi gerekiyor ve masraflı. Ayrıca çeki demirine takılan tipler bizim tür arka kapısı yana çift açılan modellerde kapıların açılmasını engelliyor. Benim ilgimi çeken model thule backpack 973. Bunu alıp bir şekilde modifiye edip arkaya takmak:smiley: bu sene bisiklerlerlede gezmeyi düşünüyorum . Ancak onca yolu sorunsuz gidebilecek sağlam bir aparat olmasını istediğim için titizleniyorum çünkü 3 tane bisiklet taşıyacağım.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Yanliz gosterdiginiz gorsellerdeki bisiklet tasiyicilarida arkadan iki yana acilan kapilar icin uygun degil. Modifiye etmekte kolay gozukmuyor. Bence ozel yapim bir bisiklet aparati dusunmelisiniz.

nevzat' Alıntı:
Seyfettin bey; teşekkürler, aklımda son çare olarak şöyle bir proje var. Ben bisikletler takılı iken stoplar ve plaka görünebilsin, kapılar rahat açılabilsin istiyorum. Ekte kırmızı vw ye yapılanın bizim arabaya uyarlanması gibi . Ancak bu seferde kapı uzun olduğu için taşıyıcı kollar çok uzun olurda esneme olurmu diye düşünmekteyim

Sizin sorunu ancak bununla çözebileceğimizi düşünüyorum!
Selamlar.

Ekli dosyalar

• NEVZAT BÄ°S APARAT.doc
    358 KB · Görüntüleme: 193

airboat' Alıntı:
Sizin sorunu ancak bununla çözebileceğimizi düşünüyorum!
Selamlar.

Seyfettin abi selamlar;

çeki demirimiz yok, taktırmak zahmetli ve masraflı
Arka kapı açılımları bu fotoda görülenden fazla yaklaşık 1,25 m.
Ancak bu şekilde yapılıp aracın altına çekmece gibi girip çıkan bir aparat belki olabilir.

nevzat' Alıntı:
Seyfettin abi selamlar;
çeki demirimiz yok, taktırmak zahmetli ve masraflı
Arka kapı açılımları bu fotoda görülenden fazla yaklaşık 1,25 m.
Ancak bu şekilde yapılıp aracın altına çekmece gibi girip çıkan bir aparat belki olabilir.

1.Yapılacak işlem için (Bu tür taşıma rampası) çeki demirine ihtiyaç olmayacak.
2.Kapı açılmak istendiğinde,taşıyıcının mafsallı olması nedeniyle arkaya doğru 40 dereceye yakın
eğilme olacağından kapı açılımını 60/70cm rahatlıkla kurtaracaktır.
3.Dediğin ve benzetmen doğru;aracın altına kare profil boru parçası sabitlenecek.Askının bağlantısı
olan küçük kare profilde sabitlenen bölüme geçecek,ikisi birbirine pimle sabitlenecek.Pimi çıkardığınızda
askıyı alıp (gerekmediği zaman) deponuza koyabileceksiniz.

Nevzat Bey fotograf çok güzel cıkmış elinize sağlık.

Aracınızı her gördüğümde aklıma VW California geliyor :-[

Beyeni ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Malesef bisikletleri üste koymak mümkün değilaraç bu haliyle yeterince yüksek zaten..

Araca delik delmek istemiyorum,
bisikletler takılı iken arka stopları ve plakayı kapatmasını istemiyorum
bisikletler takılı iken kapılar (ikisi birden kolayca)açılabilsin istiyorum
bisikletler araca zarar vermesin istiyorum.
Ve en önemlisi tüm bunları şık , zarif , hafif yeterince SAĞLAM ,GÜVENLİ ve EKONMİK bir şekilde çözümlemek istiyorum.

Alttaki fotoğraflara benzer bir çözüm düşünüyorum , kapı menteşelerine monte açılıp kapanabilen . Ama şimdilik proje aşamasında.

image.jpg

image.jpg

Fotoğraflardaki araclar malesef bizimkinden farklı model. Bizim Menteşe yapısı çok kapalı kutu, hiç bir yerinden tutturulacak bir aralık açıklık delik vs yok Sadece menteşenin orta kısmında bulunan plastik siyah stoper parçasını kaldırdığımda bir delik olduğunu gördüm oradan hareketle bir planlama yapılabilir gibi geldi

image.jpg

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR