Benim Karavanim Piri (pir-i Kamp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,748
Cevaplamaya çalışayım efendim.

Temiz su deposu 100 litre. Buna bağlı olan biri banyo ve biri de mutfak için iki tane pompa var. Pompa dediğim araba silegeç suyu pompası efendim. 12 volt pedala bastığınızda çeşmeden su akar. Çeşmede ayrı batarya veya vana yoktur. Yani sistem basınçlı su ile çalışmamaktadır. Bu yapısı nedeniyle sofben takılabilmesi için bütün sistemin evdeki gibi basınçlı sisteme çevrilmesi gerekiyor ki bu hem maliyetli hem de bununla uğraşacak insan bulmak zor efendim.
Hal böyle olunca ben zorunlu hallerde yazın oda sıcaklığındaki su ile yıkanmaktayım. Ancak bunu ben çok çok gerekli durumlarda kullanıyorum ve bu durumlar çok nadirdir. Kamplarda şarıl şarıl akan bol sularla yıkanmak dururken elbette bununla uğraşmıyorum.
Kışın çok gerekli hallerde ocakta biraz su ısıtılabilir ve sünger banyosu yapılabilir efendim illa ki kucak dolusu para dökmeden geliştirilmiş yöntemler de var.
Diğer sorunuz olan atık su deposu midide bulunmamaktadır. Atık su deposu dediğinizde size verdikleri bir plastik bidonu göstermektedirler ki bu bidon da karavanın altına sığmaz. Gerekli hallerde ben bir leğen kullanıyorum efendim orda işim bittiğinde leğeni alıp bir kenara döküp içeri almak suretiyle kullanıyorum. Kamplarda sayıca fazla ve yağlı bulaşıklar için kampın lavabolarını kullanmaktayım. Hal böyle olunca pis su deposu ihtiyacım olmuyor. Ama aslında kesinlikle bir eksiklik ve bir ihtiyaçtır efendim.
Ben karavanı yaptırırken ekstradan kitap rafı istedim 100 liraya yaptılar. İyi oldu. Karavanın sol duvarı içten rafsızdı o zamanlar. Ben kitap okuduğum için kitaplık istedim. Ama ence geniş olan kitaplığa ayakkabı kutusu boyutunda plastik kutular koyarak karavanımda gerekli olan iğneden ipliğe kadar çeşitli ufak şeyleri bu kutularda topluyorum. Ayrıca okuduğum kitapları da bir karton kolide kitaplığımda saklıyorum efendim.
Genelde üretici olarak özel konulara çok zaman harcamaya istekli değiller. Çünkü ufak tefek özel istekler çok zaman götürüyor. Seri üretime benzer bir üretim yaptıklarından özel isteklerle uğraşacakları vakitlerde seri üretimde çok iş yapabiliyor ustalar. Ama sonuçta siz de bir karavan alıyorsunuz ve özel istekleriniz oluyor. Bir şekilde orta yol bulunuyor. Ender bey çok samimi ve hoş bir insandır. Ama büyük çapta özel isteklere dediğim nedenlerle sıcak bakmamaktalar efendim.
Selamlar. Bu satırları size Pirikamp'ta (içerde) yazdım efendim. Midi büyük oranda benim ihtiyaçlarımı karşılayan standardize olmuş hoş bir karavan ama eksiklikleri de var.

Etiketler
Karavaniniz hayirli olsun simdiden kazasiz belasiz insallah. Ancak bu karavanlar cok standart degilmi ucuz belki evet ama kablolar sarkiyor dizayn sifir tek ocakli bir ocak buzdolabi elektrikli cok kullanimi rahat bi karavan degil bence bu karavanlar

Ben rahat ediyorum.
Karavancılıkta tek bir sorun ve onun çözümü yok. İhtiyaçlar değişebiliyor.
Bir yere gittiğimde tek başıma karavanı iterek yerleştirebiliyorum.
Bu boyuta sığmaya çalışmamın en önemli nedeni bu.
Hem bu ağırlıktan sonra BE ehliyetler ve Ruhsatlı olma gereği geliyor.
Dolayısıyla ihtiyacımızı karşılamak için 'Standartlaştırılmış' araçlar içerisinde bizim işimiz için en uygunu midi.
İşçiliğin kalitesi daha iyi yapılabilir ama karavan aynı karavan olmalı.
Karavan bizim için budur.
Başka karavan için başka ödünler vermek gerekir. Örneğin sürüş ağırlığı gibi.
Midi kullananlarla faceden görüşüyoruz bu karavanı kullananlar genel olarak
verdikleri paraya karşın aldıkları üründen memnunlar.
Kalitesiz diye eleştirenler nedense hep kullanmayan, almayan veya başka markaları zaten tercih edenler oluyor.
Bunu da kötü yanlarını özellikle de kötü işçiliğin yolaçtığı ufak tefek sorunları da yaşayan birisi olarak söylüyorum.
Tahminimce bu sorunları herkes ufak tefek yaşıyordur. Ama şikayet eden yok.
Dolap kapağı elinde mi kaldı whatsaptan hemen üreticiye buuzunu yapıyorsun (Kırmadan dökmeden tabii) O da sana nası çözeceğini söylüyor yakındaysan gel yapayım diyor. Ehh bu kadar olacak. Sonuçta çözümü olmayan bir şey değil.
Ocakla bir sorunum yok. Kullanıyorum. Değiştirmeyi de hiç düşünmedim. İkili bir ocak kullanılsa yer çok daralıyor. Bu boyutta bir karavanda tekli ocak gayet normal. Kabloların nereden sarktığını anlamadım. İçrede benim kullandığım kablolarsa onlar sarkacak.
Selamlar.

220 v ani su ısıtıcıları kullanılabilinir mi
Campinglerden 220 alınarak
Bir dönem vardı ya
Öğrenci evlerinde kullandığımız
İhlas şohben

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevaplamaya çalışayım efendim.

Temiz su deposu 100 litre. Buna bağlı olan biri banyo ve biri de mutfak için iki tane pompa var. Pompa dediğim araba silegeç suyu pompası efendim. 12 volt pedala bastığınızda çeşmeden su akar. Çeşmede ayrı batarya veya vana yoktur. Yani sistem basınçlı su ile çalışmamaktadır. Bu yapısı nedeniyle sofben takılabilmesi için bütün sistemin evdeki gibi basınçlı sisteme çevrilmesi gerekiyor ki bu hem maliyetli hem de bununla uğraşacak insan bulmak zor efendim.
Hal böyle olunca ben zorunlu hallerde yazın oda sıcaklığındaki su ile yıkanmaktayım. Ancak bunu ben çok çok gerekli durumlarda kullanıyorum ve bu durumlar çok nadirdir. Kamplarda şarıl şarıl akan bol sularla yıkanmak dururken elbette bununla uğraşmıyorum.
Kışın çok gerekli hallerde ocakta biraz su ısıtılabilir ve sünger banyosu yapılabilir efendim illa ki kucak dolusu para dökmeden geliştirilmiş yöntemler de var.
Diğer sorunuz olan atık su deposu midide bulunmamaktadır. Atık su deposu dediğinizde size verdikleri bir plastik bidonu göstermektedirler ki bu bidon da karavanın altına sığmaz. Gerekli hallerde ben bir leğen kullanıyorum efendim orda işim bittiğinde leğeni alıp bir kenara döküp içeri almak suretiyle kullanıyorum. Kamplarda sayıca fazla ve yağlı bulaşıklar için kampın lavabolarını kullanmaktayım. Hal böyle olunca pis su deposu ihtiyacım olmuyor. Ama aslında kesinlikle bir eksiklik ve bir ihtiyaçtır efendim.
Ben karavanı yaptırırken ekstradan kitap rafı istedim 100 liraya yaptılar. İyi oldu. Karavanın sol duvarı içten rafsızdı o zamanlar. Ben kitap okuduğum için kitaplık istedim. Ama ence geniş olan kitaplığa ayakkabı kutusu boyutunda plastik kutular koyarak karavanımda gerekli olan iğneden ipliğe kadar çeşitli ufak şeyleri bu kutularda topluyorum. Ayrıca okuduğum kitapları da bir karton kolide kitaplığımda saklıyorum efendim.
Genelde üretici olarak özel konulara çok zaman harcamaya istekli değiller. Çünkü ufak tefek özel istekler çok zaman götürüyor. Seri üretime benzer bir üretim yaptıklarından özel isteklerle uğraşacakları vakitlerde seri üretimde çok iş yapabiliyor ustalar. Ama sonuçta siz de bir karavan alıyorsunuz ve özel istekleriniz oluyor. Bir şekilde orta yol bulunuyor. Ender bey çok samimi ve hoş bir insandır. Ama büyük çapta özel isteklere dediğim nedenlerle sıcak bakmamaktalar efendim.
Selamlar. Bu satırları size Pirikamp'ta (içerde) yazdım efendim. Midi büyük oranda benim ihtiyaçlarımı karşılayan standardize olmuş hoş bir karavan ama eksiklikleri de var.
Her soruma bıkmadan yanıt veriyorsunuz cok ama cok tsk ederim yücel bey

220 v ani su ısıtıcıları kullanılabilinir mi
Campinglerden 220 alınarak
Bir dönem vardı ya
Öğrenci evlerinde kullandığımız
İhlas şohben

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sormuştum. Ender bey daha güçlü pompa koymak gerekir der.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pir-i kamp gece... 132a58fae8864d4cd5a3bb96a38ae5ac.jpg

Arkadaşlar,
Elbette ki zamanı geldiğinde daha geniş,
Daha iyi karavana geçme konusunu değerlendireceğim.
Ama ben Pirikamp'ı baya baya seviyorum.
Onda karavansız geçen, kamplarda karavanların arkasından bakıp: keşke benim de olsa diye iç geçirdiğim yılların sevgisini buluyorum bir yerde.
Karavanımla aramda pozitif bir bağ var.
Böyle bir bağın kurulması da inanın insana ayrı bir keyif veriyor.
Piri ile hayat daha güzel.

Yucel hocam selamlar tabiki karavaninizi sevmeniz kadar dogal birsey olamaz ki. Karavan boyut ve şekilleri ihtiyaç ve maddi imkanlara gore değişir. Bende guney karavan midi ve maxi modellerini beğeniyorum benim icin tek eksik pis su deposu. Ziya oglumun alerjik hastalığından dolayı terlememesi gerekiyor sürekli yıkamam gerek onu o sorunu çözdüğüm an bende mini veya maxi alabilirim.

Karavanlar ile ilgili guzel sey ise EN İYİ KARAVAN SAHİP OLDUĞUN KARAVANDIR sözü.

Dediğini gibi benim şuan yok mesela ve keske olsa diye hep düşünüyorum.

Sizi yakından ve ilgi takip ediyorum. Bazi can sıkan topiclere kulak asmayın.

Saygılarımla

Merhaba,
Yanıt için teşekkürler. Karavanlar bizim evimiz ve bizim için güzeller.
...
Sıcaklarda terlememek için en güzeli yaylalar. Yaylada kamp yapın çocuğunuz terlemez.
...

Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR