Benim Karavanim Piri (pir-i Kamp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,912

Etiketler

Mugada'da ısıtıcımızı deneme fırsatı bulduk.

Karavanımızın iç mekanından bir görünüm.

Karavancılık sonbaharda ayrı güzel. faa81c2861a4ce51736e35802c1b9944.jpg

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

size bu güney karavanın kullandığınız model için birkaç sorum olacak yanıtlayabilirmisiniz.
1-Etikette 650 kg yazıyor, tartım yaptırdınız mı gerçekten 750 kg altında mı kalıyor
2-Düz yolda yada rampa iniş çıkışlarında zorluk çıkartıyormu ? Salınım yapıyormu ?
3- Duş bölümü su sızdırmazlığı nasıl?
4-Genel olarak ısı yalıtımı nasıl ?
5-Harici güneş enerji panelleri, ve son yaptırdığınız ısıtıcı montajına uygun yapısı varmı?
6-O ısıtıcıyı aldığınız yerde mi monte edildi ,yoksa güney karavan da mı monte ettirdiniz.
7-Karavan dış kasası ve montaj yerleri dayanıklımı aşanınma veya açılma yapma riski var mı ?

Keyifli gezmeler ...darısı bizim başımıza

Karavan solar sistemle 750 kg geliyor. Isı yalıtımı beyaz strafor çok iyi bir yalıtım değil ama idare eder. Karavan profil çelik iskeletli ve genel olarak ısı yalıtımı çok iyi değil. Ama bunun çok iyi olmasını beklemiyoruz zaten. Duş bölümünü aktif kullanıyorum su ile ilgili bir sıkıntı yok. İlerleyen günlerde sofben de takacağım. Genel olarak karavan size özel bir yaşam alanı sunuyor. Ayrıca salınım yapmıyor ama sürat yaparsanız, çeki aracınız çok hafif olursa, yol kaygan olursa yapabilir de. Ama şu ana kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Umarın cevaplayabilmişimdir. Niyetiniz karavancılıksa güzel karavan ama sağa sola hava atmak istiyorsanız başka...
Selamlar...

Isıtıcı Gönül Isıda monte edildi. Güney karavan'da bunu yapabilecek kimse yok. Karavan solar sistemle birlikte ısıtıcıya uygun. Kendi başına aküsü kaldırmaz. Solar sistem için çatıya çıta atılıyor enine boydan boya. Bunu da Güney karavan yaptı.
Selamlar.

....... Niyetiniz karavancılıksa güzel karavan ama sağa sola hava atmak istiyorsanız başka...
Selamlar...
içten yanıtlarınız için teşekkür ederim.
sizinle aynı fikirdeyim, amaç karavan ile hava atmak değil.
Geziler esnasında ;barınma ve temel ihtiyacları karşılaması .
Bu arada sürüş sırasında hız ve trafik kurallarına uygun gidişte sıkıntı yaratmasın.Sağından solunda esneme yapmasın , ısı ve su izolasyonu iyi olsun.Şu an için yeterli gördüğüm ilk hususlardı.
Ayrıca sizin yaptırdığınızı güneş enerjisi ve ısıtma sistemin bulunması ekstra konfor sağlayacaktır.
Sıcak su ve banyo suyunu ne ile temin ediyorsunuz.

Artık sivas plakasıyla da karavancılık yapacağız. Kısmet böyleymiş. Sivas'a selamlar olsun.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Karavan solar sistemle 750 kg geliyor. Isı yalıtımı beyaz strafor çok iyi bir yalıtım değil ama idare eder. Karavan profil çelik iskeletli ve genel olarak ısı yalıtımı çok iyi değil. Ama bunun çok iyi olmasını beklemiyoruz zaten. Duş bölümünü aktif kullanıyorum su ile ilgili bir sıkıntı yok. İlerleyen günlerde sofben de takacağım. Genel olarak karavan size özel bir yaşam alanı sunuyor. Ayrıca salınım yapmıyor ama sürat yaparsanız, çeki aracınız çok hafif olursa, yol kaygan olursa yapabilir de. Ama şu ana kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Umarın cevaplayabilmişimdir. Niyetiniz karavancılıksa güzel karavan ama sağa sola hava atmak istiyorsanız başka...
Selamlar...

Ender Bey iyidir. Ahh çok az daha işçiliklerde özen gösterebilse.. Ben bu haliyle bile yıllar önce, binlerce km. Güney Maksi kullandım. Çok hafif, gerçek 750 Kg altı bir karavan. Midi için de 650 Kg. yazıyorsa doğrudur. Lüks meraklısı değilseniz alın, rahatlıkla kullanın..
En önemlisi de 01 belgesi gerçekten kendisinin. Karavanı A dan satın alıp da, B firmasının 01 belgesi ile karşılaşmıyorsunuz ! Yani başkasından satın alınan belge değil. Maalesef böyle çalışanlar da oluyor.

Bende sizler gibi yollara atmak istiyorum kendimi ama en az bir yıl beklemem gerekiyor. Sizin karavan sanırım 2 kişilik Max. Biz 2 çocuklu bir aileye güney karavanın hangi modeli daha uygun olur?

Bir de sizin karavanın fiyatını öğrenebilir miyim?

Son olarak sanırım eski karavandan bir haber yok galiba ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR