Benim Karavanim Piri (pir-i Kamp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,748
İki çocukla çocuklar ranzalarda siz yatak olan oturma gurubunda yatarak maksi modeli uygundur. Fiyatı 20000 tl. Kdv hariç.

Benim çelebi mini karavanım muhtemelen foça belediyesine ait bir hurdalıkta.

O daha yapılırken katıldığımız kamplarla yeterince görevini yerine getirmiş bir karavandır zaten.

Biz 15 senedir kampçılığın içerisindeyiz. Çelebi'nin yapımına 2010 da başlamıştık. 8 yıl olmuş.

Selamlar.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
İki çocukla çocuklar ranzalarda siz yatak olan oturma gurubunda yatarak maksi modeli uygundur. Fiyatı 20000 tl. Kdv hariç.

Benim çelebi mini karavanım muhtemelen foça belediyesine ait bir hurdalıkta.

O daha yapılırken katıldığımız kamplarla yeterince görevini yerine getirmiş bir karavandır zaten.

Biz 15 senedir kampçılığın içerisindeyiz. Çelebi'nin yapımına 2010 da başlamıştık. 8 yıl olmuş.

Selamlar.

Maxi sanırım 750 kg üstünde bir model. Ülkede genelde 4 kişilik aile popülasyonda ciddi bir yer edindi. Ama karavanlar da 750 kg altında buna bir çözüm yok gibi. Avrupa karavan desen bu döviz fiyatlarından sonra tamamen bir hayal oldu. Yine çadıra kalacağız böyle giderse.

Çelebi'nin yapını zevle takip etmiştim. Onda büyük bir emek ve hayaller var. Dilerim Size tekrar döner. Vakit ayirdiginiz için teşekkürler. Piriyle keyifli geziler. ..

Teşekkürler.

Çelebi mini karavan benim gençlik ideallerimdi.

Aradan geçen 6 yıldan sonra isteyeceği bakım ve onarım büyük olacaktır bulunsa bile.

Selamlar.

Merhabalar,

Bir süre sonra (maddi imkanlar) Güney Midi ya da Güney Mini (Mini olursa boş olan model) alma konusunda şimdilik bir karar vermiş durumdayım. Midi hazır oluşuyla ve tabi küçük ailemizi (ben, eşim ve küçük kızım) daha bir rahat ettirebilme potansiyeli ile bana cazip geliyor. Mini ise hem fiyatı (daha kısa sürede satın alabilirim), hem Midi'ye kıyasla 300 kg kadar daha hafif oluşu (aracım 2008 Yaris, 1.3 benzinli motor ve düz vites), hem de içini istediğim gibi yapabilme ihtimaliyle bana acaba dedirtiyor. Biz aynı yerde 2-3 günden fazla kalmayız pek, daha çok haftasonu doğaya/kısa tatillere kaçış için planlıyorum karavanı ilk etapta. Bu konuda kafamı kurcalayan sorular şunlar:

Mini gibi küçük bir karavanın içini yaşanır hale getirmek kolay ve hesaplı mıdır? Küçük ve hafif oluşu bana ciddi bir artı olarak döner mi? Teknik olarak gördüğüm en büyük fark Mini'nin otomatik freninin olmayışı. Bu caydırıcı bir sebep midir?

Midi'yle bir süredir (1 yılı geçti sanırım) güzel bir tecrübeniz olduğunu bilerek, öncelikle size soruyorum ama tabi ki diğer ilgili arkadaşların katkılarını da bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Mini (mobilyasız): 6.000 TL + KDV, 350 kg, 300x150x180
Midi: 16.000 TL + KDV, 650 kg, 340x200x200

Merhaba.

Mini şayet 450kg civarındaysa bu değer kullanıma etki eder.

Ancak inanın bazen midi bile yeterli gelmiyor. Özellikle bir yerde uzun kalınacaksa.

Arabanın ruhsatında romork ağırlığı kısmında frensiz çekeceği romork ağırlığı yazmaktadır.

Eğer aracınızın frensiz romork çekme kapasitesi frensiz miniyi geçiyorsa o zaman sorun yok.

Midi karavanın genişliği daha çok ve bu genişliğin kullanıma etkisi oluyor ancak ağırlık faktörü var. Ama yine de 750kg ı geçmiyor en azından.

Teşekkür ederim cevabınız için. Aracım için verilen üst limitler şöyle: frenli 900, frensiz 550 kg römork. Ancak yine de fren konusunda sanki Midi daha güvenilir gibi geliyor bana kağıt üzerinde bile olsa. Sığamama (rahat olmayı geçtim zaten) konusu da beni Mini'den uzaklaştırdı. Sanırım kararı Midi (mobilyasız) olarak verdim.
Sizin Midi konusunda keşke dediğiniz bir nokta var mı? Temel olarak değerlendirme yapsanız, en iyi ve en kötü özellikler olarak neleri sıralarsınız?
Saygı ve selam ile,

Keşke diyeceğim bir şey yok parasına göre ideal.

Ben su sistemini yat hidroforu koyup şofben takmak isterdim. Ama su sisteminin tamamen değişmesi gerekiyor. Bu nedenle sofbensiz idare ediyoruz.

Merhabalar,

Bir süre sonra (maddi imkanlar) Güney Midi ya da Güney Mini (Mini olursa boş olan model) alma konusunda şimdilik bir karar vermiş durumdayım. Midi hazır oluşuyla ve tabi küçük ailemizi (ben, eşim ve küçük kızım) daha bir rahat ettirebilme potansiyeli ile bana cazip geliyor. Mini ise hem fiyatı (daha kısa sürede satın alabilirim), hem Midi'ye kıyasla 300 kg kadar daha hafif oluşu (aracım 2008 Yaris, 1.3 benzinli motor ve düz vites), hem de içini istediğim gibi yapabilme ihtimaliyle bana acaba dedirtiyor. Biz aynı yerde 2-3 günden fazla kalmayız pek, daha çok haftasonu doğaya/kısa tatillere kaçış için planlıyorum karavanı ilk etapta. Bu konuda kafamı kurcalayan sorular şunlar:

Mini gibi küçük bir karavanın içini yaşanır hale getirmek kolay ve hesaplı mıdır? Küçük ve hafif oluşu bana ciddi bir artı olarak döner mi? Teknik olarak gördüğüm en büyük fark Mini'nin otomatik freninin olmayışı. Bu caydırıcı bir sebep midir?

Midi'yle bir süredir (1 yılı geçti sanırım) güzel bir tecrübeniz olduğunu bilerek, öncelikle size soruyorum ama tabi ki diğer ilgili arkadaşların katkılarını da bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Mini (mobilyasız): 6.000 TL + KDV, 350 kg, 300x150x180
Midi: 16.000 TL + KDV, 650 kg, 340x200x200

Merhaba,

Ben de dizel Clio ile çekebileceğim bir karavan arayışındayım uzun süredir. Belgesiz karavan da istemeyince kala kala birkaç seçeneğe kalıyorum. Uygun fiyatlı olsun da isteyince iki seçeneğe iniyor. Güney ve May Karavan. Güney'in mobilya kalitesi kabul edilebilir olmaktan çok uzak benim için. Aynı şekilde yalıtımı da zayıf. Siz boş olarak alırsanız içini nasıl yaptıracaksınız? Bir de May karavana baktınız mı?

Karavan sadece mobilya güzelliği olarak değerlendirilirse, yanlış olur.
İkisini mukayese etmek doğru bile değil.
Birinde 01 belgesi var.
Diğerinde yok...
Çok çok nemli bir husus.
01 belgesi olmayan karavanların sürüş emniyeti olmaz.

Ben Güneyin Maksi modelini yıllar önce ilk karavan olarak kullandım.
Konuşulanların aksine çok memnun olduğum bir karavandı.
Beyşehir gölü kenarında kasım ayında konaklamıştım.
O, pek de methedilmeyecek izolasyon ile hiç üşümedik.
Tabii karavanda eberspacher mazotlu ısıtıcı vardı.
Zaten olması şart.

Karavan sadece mobilya güzelliği olarak değerlendirilirse, yanlış olur.
İkisini mukayese etmek doğru bile değil.
Birinde 01 belgesi var.
Diğerinde yok...
Çok çok nemli bir husus.
01 belgesi olmayan karavanların sürüş emniyeti olmaz.

Ben Güneyin Maksi modelini yıllar önce ilk karavan olarak kullandım.
Konuşulanların aksine çok memnun olduğum bir karavandı.
Beyşehir gölü kenarında kasım ayında konaklamıştım.
O, pek de methedilmeyecek izolasyon ile hiç üşümedik.
Tabii karavanda eberspacher mazotlu ısıtıcı vardı.
Zaten olması şart.

Sayın Hocam, May'ın beyanına göre O1 belgesi 1500 TL, yani ücreti mukabilinde verilebiliyormuş. Bilmiyorum usül olarak doğru mudur bu?

Merhaba,

Ben de dizel Clio ile çekebileceğim bir karavan arayışındayım uzun süredir. Belgesiz karavan da istemeyince kala kala birkaç seçeneğe kalıyorum. Uygun fiyatlı olsun da isteyince iki seçeneğe iniyor. Güney ve May Karavan. Güney'in mobilya kalitesi kabul edilebilir olmaktan çok uzak benim için. Aynı şekilde yalıtımı da zayıf. Siz boş olarak alırsanız içini nasıl yaptıracaksınız? Bir de May karavana baktınız mı?

Merhaba, karavan belgesiz olmasin istiyorum ben de ve bu maceraya yeni girdigim icin mumkun oldugunca dusuk bir meblag ortaya koymak istiyorum, ne olur ne olmaz diye. Benzer dusuncelerle hareket ediyoruz, sizin de mesajinizda ortaya ciktigi gibi. May iciyle epey onde gorunuyor bana da ama ben bir websitesini goremedim, sadece facebook sayfasi var. Bu benim icin bir eksi. Ikincisi belgeler Guney tarafindan kendi web sitelerinde acikca ortaya konmus durumda, bu da arti. 01 belgesinin olmasi yine cok cok onemli bence. May nasil ve neden fazladan 1500 TL ister anlamiyorum, bana normal gelmiyor. Guney`in icini ben de cok keyifsiz buluyorum. O haliyle almak cok cezbetmiyor beni. Ama bir alternatif gelisiyor kafamda yavas yavas. Soyle ki, ic tasariminda yapmak isteyecegim degisikliklerle beraber, belki ici bos Midi almak planlarimin arasinda. Ama icini Ender beyle beraber baska malzemelerle, farkli sekilde dosetmeyi dusunuyorum. Bu plan en ideali gibi gorunuyor. Karavan icin (01 belgesi dahil) 14 bin TL gibi bir rakam cikar bu durumda cebimden ki bu harika bir fiyat bence. Sonra ic doseme icin harcayacagim para bence hicbir sekilde 10 bin TL`yi gecmez. Bu da guvenli, belgeli, hafif bir karavani, tam istedigim sekilde bile dosetsem yine muadillerinden daha hesapli hale geliyor demek. Benim planim bu yonde.
Bu arada bir not, kesin konusmadi Ender bey ama ben Midi`nin bos agirligini sordugumda yaklasik 450 kg gibi bir rakam verdi. Bu da benim Midi bos alip, daha hafif ve kaliteli ve ayni zamanda benim isteklerime uygun malzemelerle dosetmem icin (kendisinin onayi dahilinde ve hatta onun montajiyla yapmayi planliyorum) bir baska kiymetli gerekce oluyor.

Umarim yazdiklarim isinize yarar. Bu fikir alisverisini devam ettirmeyi isterim gonulden.

Saygi ve selam ile.

Pirikamp Erdek'te... 5293d294a8cdb713d1f4cf4c67dbf9e3.jpg

Yücel bey merhaba

Karavaniniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende çek karavan bakıyorum daha önce midi yi internette görmüştüm ama cok üzerine durmamıştım. Sizin yazınızdan sonra bir kaç gündür inceliyorum bütçeme göre n en uygunu midi sürüyor.

Aklıma takılan bazı noktalar var.

1. Midinin orjinalinde koltuk üstünde dolap var siz mi istemediniz yoksa o alanda dolap hic mi yok.
2. Dua kullanımı nasil wc ve duş cok aktif kullanacağım bir durum.
3.yaz kış hemen hemen 2-3 de bir surekli kullanmayı düşündüğüm için ısı yalitimi nasil.
4.sizdeki elektrik panelinden kullansam öcal tüplü değil de elektirikli çalışır mi hem ocağa içeriye güç yetermi tsk ederim.

Yücel bey merhaba

Karavaniniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende çek karavan bakıyorum daha önce midi yi internette görmüştüm ama cok üzerine durmamıştım. Sizin yazınızdan sonra bir kaç gündür inceliyorum bütçeme göre n en uygunu midi sürüyor.

Aklıma takılan bazı noktalar var.

1. Midinin orjinalinde koltuk üstünde dolap var siz mi istemediniz yoksa o alanda dolap hic mi yok.
2. Dua kullanımı nasil wc ve duş cok aktif kullanacağım bir durum.
3.yaz kış hemen hemen 2-3 de bir surekli kullanmayı düşündüğüm için ısı yalitimi nasil.
4.sizdeki elektrik panelinden kullansam öcal tüplü değil de elektirikli çalışır mi hem ocağa içeriye güç yetermi tsk ederim.
Dolap yok. Gardolap maksi modelinde var. Bizim midide yok.

Beyaz straforla yapılmış yalıtım var. En ucuz ve basit malzeme ama işe yarıyor ama çok da değil. Örneğin kışın vebastoyu kapattığınızda sıcaklık hızla düşer. İsı yalıtımı çok iyi değil ama ben -2 derecede kaldım hem de dışarda fırtına vardı. Hem de deniz kenarıydı.

Bende 1000 watlık inverter olduğu için elektrikli ocak çalışmaz. Büyük invertör alacaksanız aküyü hızla boşaltacaktır. Ve akünün sağlığı için bu durum pek iyi olmayabilir. Ocağı gazla kullanmak en güzeli.

Yücel bey tekrardan merhaba

Midi karavan ile ilgili aklıma takılan bazı sorular var.

1.Temiz su deposu kaç lt.
2. sıcak su olayını nasil hallediyorsunuz?
3.pis su deposu kaç lt.

Bunlara ek olarak karavanı yaptırırken ek değişiklik isteyebiliyor muyuz.firmadan üst dolap ek cam veya tüm camların açılması gibi.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR