Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanyama Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 217
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,126

kenanyama

0 542 631 75 75 yamakenan@gmail.com
Yer
İSTANBUL
Selamlar
Arkadaşlar Ankara Güney karavandan aldığım peugeot boxer karavanımı Sali Karavan yapımı 1993 model 110/83 defender den yapma 2004 görünümlü 300tdi motorlu, hidrolik direksiyonlu karavan ile takas ederek hem off roada hemde karavancılığa devam diyorum.
Öncelikle defender deki motor çekişi toyota LC VX80 aracıma göre beni hayal kırıklığına uğrattı. Eve gelene kadar açaba yanlışmı yaptım dedim. Hemen hava filitresini ardından mazot filitresini değiştirerek çekiş problemini giderdim. Şöför koltuğu karavan kısmı ile bitişik olduğundan çok dik konumda kalıyordu. Sürüş rahatlığı için marangoz arkadaşım ile duş kısmına doğru duvardan girme yaparak koltuğu rahatlattım. Şimdi aracı tanımaya çalışıyorum. Ön akü ile yaşam aküsü arasındaki balantının hatalı olduğunu fark ettim. Ön akü ile arka akü devre kesicinin bir ucuna, marş motoru ile şarj dinamosu diğer ucuna bağlı idi. Devre kesici açık olduğunda ön akü ile yaşam aküsü ayrılacağına aküler ile şarj dinamosu ayrılıyordu. Temiz su tankı paslanmaz malzemeden yapılmış, seviye göstergesi bulunmamakta. Seviiye göstergesi için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Bir kaç resim koyarak yapacaklarımı buradan paylaşmak ve tecrübelerinizi benim ile paylaşmanızı diliyorum.
Saygılar.
Kenan YAMA

010.jpg

011.jpg

012.jpg

009.jpg

008.jpg

Etiketler

Ynt: Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

Hayırlı olsun, hakikaten çok güzel,
karavanınızın içi benim 4,25 karavanımdan kullanışlı olmuş, alkovan estetiği bozmamış, bana göre tam ideal,
güle güle kullanın..

hayırlı olsun sahibinden de görüp çok beğendiğim bir araçtı güzel günlerde kullanmanız dileği ile :smiley:

Kenan bey Karavan Dünyasına hoş geldiniz,

Tercihleriniz konusunda hayırlı olsun demek yeterlidir sanırım. Sizlerle tanışmak ve sohbet edebilmek adına
bu hafta sonu yapılacak olan Sakarya Ünv. kampüsündeki kampımıza davet ediyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78986.0
Araçlarınızın plakası İstanbul olduğundan profilinize bakma gereği duymadım,Hangi şehirdesiniz?

Keyfiniz daim olsun.

Sayın ugur_karakas , supernaturel ve güngör hayırlı olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Sakarya etkinliği, okuduğum kadarı ile ertelenmiş. İstanbul Silivri de oturuyorum.
Selamlar.

gezmen' Alıntı:
YAMA Çifti, aracınızı güzel gezi ve kamplarda kullanmanız dileğiyle!..
Hızınıza da hayran kaldığımı belirtmeden geçmeyeyim. :smiley:

Cavid Sezen

Yukarıdaki dileğimi, burada da yineliyorum.
"4x4 ve kamper" karavancılar için, birarada olduklarında neler ifade etmez ki!... :D

Cavid Sezen

Sayın aslanahmet, mayıstosböce ve Cavid Sezen Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Hayat 3 gün dün geçti, bu günü yaşadık, bir yarınımız var. Bu karavanı almak için çok düşündük ve hayatın kısa olduğunu hatırlayarak yaşımız geçtiğinde yapamayacağımız aktivitelerin zamanı geçmeden yapmak istedik.
Saygılar.

Hayalimdeki karavan tipi. Kendim almış kadar sevindim. Güle güle kullanın :smiley:

kenanyama' Alıntı:
Selamlar
Arkadaşlar Ankara Güney karavandan aldığım peugeot boxer karavanımı Sali Karavan yapımı 1993 model 110/83 defender den yapma 2004 görünümlü 300tdi motorlu, hidrolik direksiyonlu karavan ile takas ederek hem off roada hemde karavancılığa devam diyorum.
Öncelikle defender deki motor çekişi toyota LC VX80 aracıma göre beni hayal kırıklığına uğrattı. Eve gelene kadar açaba yanlışmı yaptım dedim. Hemen hava filitresini ardından mazot filitresini değiştirerek çekiş problemini giderdim. Şöför koltuğu karavan kısmı ile bitişik olduğundan çok dik konumda kalıyordu. Sürüş rahatlığı için marangoz arkadaşım ile duş kısmına doğru duvardan girme yaparak koltuğu rahatlattım. Şimdi aracı tanımaya çalışıyorum. Ön akü ile yaşam aküsü arasındaki balantının hatalı olduğunu fark ettim. Ön akü ile arka akü devre kesicinin bir ucuna, marş motoru ile şarj dinamosu diğer ucuna bağlı idi. Devre kesici açık olduğunda ön akü ile yaşam aküsü ayrılacağına aküler ile şarj dinamosu ayrılıyordu. Temiz su tankı paslanmaz malzemeden yapılmış, seviye göstergesi bulunmamakta. Seviiye göstergesi için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Bir kaç resim koyarak yapacaklarımı buradan paylaşmak ve tecrübelerinizi benim ile paylaşmanızı diliyorum.
Saygılar.
Kenan YAMA
Hayırlı ,uğurlu olsun.Güle güle kullanın.Yollara çıkmakta aceleci görünüyorsunuz,tabii ki haklısınız.Karavana sahip olmak ve 4x4 le değiştirmedeki hızınızı,araçtaki sorunları gidermede de sürdürüyorsunuz

karavan güzel ama,birkaç eleştiri yapmak isterim,tabi naçizane bunlar benim görüşlerim,zevkler değişebilir,defenderin ve alkovenin rengini beğenmedim,hem güzel değil,hemde birbirleriyle uyumsuz,ikisinide safari sarısına boyayıp,yeşil land rover çıkartmalarıyla süslense nasıl olur acaba, defender alkovenli karavan benimde hayalim,güle güle kullanın,iyi gezmeler dilerim.bir de defender 300 tdi,bilen arkadaşlara şunu sormak isterim,konfor ve süre açısından uzun yol için uygun olmadığı gibi birşeyler yazılmıştı başka bir topikte,birde yakıtı nasıldır acaba?

Kenan bey hayırlı olsun Defender karavanınız :smiley:

Bizlerin Def.karavanlarına babacan bir kardeş geldiğine vede Gezenbilirden bir arkadaşın bu aracı aldığına çok memnun oldum , umarım keyifli geziler yaparsınız .
Uzun zamandır bende sahibinden ilanlarına bakardım bu aracın , gayet güzel gerçekten ama VX8 le offroad kıyaslamasını yapmayın derim , çünkü yanılmıyorsam aracın üzerinde 2 tona yakın ek bir yük var vede arka dingilden yaklaşık 1.5 metre uzaklığa kadar binen bir karavan ağırlığı var, bunlar aracın kıvraklığını önlüyor bizdede aynı sorunlar var.
Tekrardan hayırlı olsun.

Selamlar
Erhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR