Benim Karavanım; Artık Benimde Karavanım Var - Alpaslan Yarar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bariscim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 255
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 148,511
Ynt: Benim Karavanım; Artık Benimde Karavanım Var - Alpaslan Yarar

Akdeniz45' Alıntı:
Alpaslan Bey, Almanya‘ da araçlarımız (benimki 212d, 1997 model) hakkında bilgileri ve kullananların deneyimlerini devamlı tekibederim. Bu araçları kimse elinde çıkarmak istemiyor. 2,9 litrelik 5 silindirli motorları için, Mercedesin yaptığı en iyi motor deniliyor. Benim araç şu anda 311 bin kilometreyi geçti. Kaportasındaki paslı yerleri senede iki defa temizleyip boyuyorum. Bu araçta önemli olan yaş ve kilometre değil. Önemli olan kaportayı çürümeden koruyabilmek. Almanya‘ da kışın yolların tuzlanması büyük sorun.
Karşılıklı pencereler havalandırmak için çok iyi. Bir dahaki Türkiye gezimizde bende arkaya karşılıklı iki küçük pencere takmak istiyorum.
Karavanınızla güzel geziler dilerim.

Haklısınız, 5 silindirli bu motorlar için efsane lakabı kullanılıyormuş. Yaşdaşlarına göre, sessizliği ve gücü harika. Kilometreyi sizin değerlere nasıl getirebilirim bilmiyorum. Zira henüz orijinal 67.000 kmde. Çok çalışmam lazım... :smiley:
Güzel gezi dilekleriniz için teşekkürler. Türkiye gezinizde karşılaşmayı umarım.

Etiketler

Adil05' Alıntı:
Pencereler güzel duruyor.Bu arada sayfana hoş geldin.Öndeki panel farklı görünüyor.Buzdolabından bahsetmemişsin.220 mi 12 volt mu? Ben iki yıldır kendi enerjimle geziyorum.Aküler kaç amper ve fiatı kaç lira? Bunları yazman lazım.Ayrıca sayfaya yazarken SON DAKİKA diye bir reklam geliyor mu?Çok rahatsız edici.Sevgiler.

Sevgili Adil Bey,
Öndeki panel de diğerleri de 80 Watt. Öndeki son takılan. Ölçüler öylesine denk geldi. Sanırım 2-3 mm kalınlığında bir plakaya montajlı. Akü 200 Amper-Saat. Tamamını bir çok alımla beraber yaptığımdan tek tek fiyatlarını ne yazık ki bilmiyorum. Bu arada buzdolabı, 12 Volt Danfoss kompresörlü.
Sevgiler...

Alparslan Bey,gezi yazılarınızı bekliyoruz...

"Senede Kaç Gün Seyahat Etmek İçin Karavan?? " başlıklı yazı dizisini okudum. Görüşlerini yazmış matematiği iyi olan dostlar var. Yılda şu kadar ise bu kadar, olmaz ise şöyle filan, tüm yazılanları okudum ve sonra aşağıdaki yazıyı da ben yazdım. Karavan sahibi olmak konusundaki hislerimi, bana göre bu kadar güzel ve kısa anlatabilmiş olmanın keyif ve heyecanı ile (kusura bakmayın katılmayabilirsiniz, benim düşüncem) buraya da aktarmak istedim:

Karavan, seveceğini azıcık düşünen bir insan için zorunlulukmuş, satın aldıktan sonra anladım.

Tamam ömrü yıllara, yılları tatillere, tatillileri günlere oranlayabilirsiniz (karavana verilecek paranın tatile oranlaması yapılıyor burada), parayla çarpar, bir sürü sayı bulabilirsiniz, elinize ne geçer? : Karavansız bir yaşam!

İyide o bir defa verildi, geldi... gidiyor...

Söyleyeceklerim bu kadar, özeti : karavanım, Türkiye'nin her yerinde bir evim daha var diye düşünebildiğim muhteşem bir deneyim... Daha yurtdışını dahil bile etmedim... :smiley:

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105253.30#ixzz3PmR1qc00

bariscim' Alıntı:
"Senede Kaç Gün Seyahat Etmek İçin Karavan?? " başlıklı yazı dizisini okudum. Görüşlerini yazmış matematiği iyi olan dostlar var. Yılda şu kadar ise bu kadar, olmaz ise şöyle filan, tüm yazılanları okudum ve sonra aşağıdaki yazıyı da ben yazdım. Karavan sahibi olmak konusundaki hislerimi, bana göre bu kadar güzel ve kısa anlatabilmiş olmanın keyif ve heyecanı ile (kusura bakmayın katılmayabilirsiniz, benim düşüncem) buraya da aktarmak istedim:

Karavan, seveceğini azıcık düşünen bir insan için zorunlulukmuş, satın aldıktan sonra anladım.

Tamam ömrü yıllara, yılları tatillere, tatillileri günlere oranlayabilirsiniz (karavana verilecek paranın tatile oranlaması yapılıyor burada), parayla çarpar, bir sürü sayı bulabilirsiniz, elinize ne geçer? : Karavansız bir yaşam!

İyide o bir defa verildi, geldi... gidiyor...

Söyleyeceklerim bu kadar, özeti : karavanım, Türkiye'nin her yerinde bir evim daha var diye düşünebildiğim muhteşem bir deneyim... Daha yurtdışını dahil bile etmedim... :smiley:

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105253.30#ixzz3PmR1qc00

Harika bir Benzetme İşallah bizde katılacağız Mobil ev dünyasına... Dünya Vatandaşlığı gibi.
Saygılar

Sn. Alpaslan bey .
Karavanınız için iyi dileklerimi bildirip bildiremediğimi hatırlayamadım . Üzgünüm. Dolayısı ile şimdi diyorum ki ; karavanınız hayırlı uğurlu olsun . Sizlere daha çok gezebilmek ve mutluluk saglamasını dilerim.. :smiley:
selamlar.

KağanÖner' Alıntı:
Harika bir Benzetme İşallah bizde katılacağız Mobil ev dünyasına... Dünya Vatandaşlığı gibi.
Saygılar

En kısa zamanda dilediğiniz karavana sahip olmanızı dilerim.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Sn. Alpaslan bey .
Karavanınız için iyi dileklerimi bildirip bildiremediğimi hatırlayamadım . Üzgünüm. Dolayısı ile şimdi diyorum ki ; karavanınız hayırlı uğurlu olsun . Sizlere daha çok gezebilmek ve mutluluk saglamasını dilerim.. :smiley:
selamlar.
Çok teşekkürler Mehmet Bey, gerçekten çok mutlu ediyor. Kışın pek kullanmıyorum ama şimdi bile özlemden ve ailecek onu çok sevdiğimizden, kayınvalideyi ziyarete, araba ile gelebileceğimiz yere Şarköy'e, karavanla geldik. :smiley: :smiley: :smiley:
Allah sağlık versin her birimize ve ailelerimize, inşallah keyifle uzun uzun kullanalım.

Alpaslan bey bir tavsiyem olacak sizlere sizinle şile saklıgöl de karşılaşmıştık fazla muhabbet şansımız olmadı.
Yurt dışı konusunda size Yunanistan Thassos ve Chalkidiki turu tavsiye ederim.Ama sonrası için bana kızmayın gidince dönmek istemeyebilirsiniz.İnternetten ve google maps yardımı ile bahsettiğim rotanın görsellerine ve seyahat yazılarını okumanızı tavsiye ederim.İyi günler.

Merhaba Tacettin Bey,

Elbette hatırlıyorum, biz çevreyi gezelim derken sizinle sohbete zaman kalmamıştı, siz de programınıza uygun ayrılmıştınız. Umarım yanlış değildir :smiley:

Öneriniz için çok teşekkür ederim. Söz ettiğiniz bu turu başka dostlarımız da tavsiye etti. Biz ise ailecek hayranı olduğumuz batı, güney-batı kıyılarımızın tadına hala doyamadığımızdan sırayı oraya getiremedik. Buna karşın tabi ki gitmeyi, oraları da görmeyi arzu ediyoruz.

Bana önerdiğiniz gezi yazı ve rota ile ilgili paylaşabileceğiniz link var mıydı?

Tekrar karşılaşmak üzere iyi geziler, iyi günler...

Aynı sizin gibi düşünüyorum Alpaslan bey yılda bir gün bile kullansam yinede karavanım olsun diyorum

şado' Alıntı:
Aynı sizin gibi düşünüyorum Alpaslan bey yılda bir gün bile kullansam yinede karavanım olsun diyorum

Şadan Bey,

Aynı fikri paylaşıyor olduğumuza sevindim, öte yandan böyle düşünenlerin sizinle, benimle sınırlı olmadığını da tahmin edebiliyorum.
Karavan sahibi olmak için en önemli mesele bütçe, sanırım karavancılık toplumumuzun alışkanlıkları içinde henüz hak ettiği yeri bulmadığından ona ayrılacak bütçede bir ailenin öncelikleri arasında yer almıyor. Ama sahip olma olanağını yakalayıp satın alabildikten sonra da vaz geçilmezler arasında ilk sıraya yükseliyor...

Herkese gönlündeki karavana sahip olma fırsatı dilerim.

Kullandığınız karavan bu işin mabedi gibidir. Çok yerler gezmiş içinde uzun süreler yaşanmıştır.

karagozlers' Alıntı:
Kullandığınız karavan bu işin mabedi gibidir. Çok yerler gezmiş içinde uzun süreler yaşanmıştır.

Merhaba Süreyya Bey,
Bilmez miyim, sizi ve tabi ki Aydın Beyi dilimizden düşürmüyoruz.
Uzun zaman oldu denk gelemedik bir yerlerde...

Görüşmek ümidiyle Alparslan bey. 2 gün önce Gazipaşa da Ankaralı bir arkadaşınız ile beraberdik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR