Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)
Teşekkürler dostlarım, ağabeylerim.
Levent tahmin ediyorum ki dua ederken ikilemde kaldın
ve sebebini anlıyorum. Uzun yıllar kullan desen olmaz, bir an önce sat kurtul desen olmaz
sağlıklı ömür duanla işi yırtmışsın ;D
Neyse ben şöyle anlatayım. Murtaza benim ilk ve son motokaravanım olacak. En azından emekli olana kadar. Emekli derken kağıt üzerinde emeklilikten değil, gerçek anlamda emekli olmaktan, kızımla ilgili sorumlulukları bitirip, ekonomik sorunları tamamen çözümleyip, zamanımın bol olacağı, kenara çekilip dinleneceğim zamanlardan bahsediyorum. Allah nasip ederse inşallah. O zamanlar güzel bir ducato motokaravan alabilirim. Şimdiler için ise benim için tamamen gereksiz olduğu kanaatine vardım.
Gönlümde clio’yu satıp en fazla 3-4 yaşlarında düşük kilometreli dizel otomatik bir araç almak var. Bu aracın SUV bir araç olmasını istiyorum (mesela Suzuki Grand Vitara veya Nissan Qashqai), ya da MPV bir araç (mesela Citroen C4 Grand Picasso) olmadı bir station wagon araç (mesela Hyundai i30 SW veya Kia Cee’d SW) düşünüyorum. Böyle bir araç alısam araç üstü çadır yaptırmayı, T3’ü de satıp Pi 2010 almayı düşünüyorum. Çekme karavanla karavancılağa devam etmeyi düşünüyorum. Düşündüğüm bu araçların fiyat aralığı 35.000 – 65.000 TL dir. O yüzden şimdilik beklemedeyim. Kendimi fazla sıkıntıya düşürmeyeceğim bir zamanda almayı düşünüyorum. İşte o zamana kadar Murtaza ile devam diyorum. Bu bir yıl da olabilir beş yıl da olabilir. Şimdilik Murtaza ihtiyaçlarımı karşılıyor. Ve onunla anın tadını çıkarmaya hafta sonu kırlara doğru küçük kaçamaklar yapmaya çalışıyorum. Bu küçük kaçamaklar beni mutlu ediyor. Ben Huxley’in sözünü benimseyen ve ona göre yaşayan birisiyim. Sözü merak edenler mesajın altında imza kısmında okuyabilir.
Murtaza’ya gelince, mekanik, motor, yürür, kaporta açısından sorunsuz, minimum masraflı bir araç. Kaporta ve taban sacı oldukça iyi durumda. Sadece eteklerde bazı sac birleşim yerlerinde pas kusma var. Yazın fırsat bulunca bunları yaptırmayı düşünüyorum. Umarım bu T3 yıllarca hizmet eder daha. Çünkü bu araçlar Türkiye’de oldukça az, değeri bilinmesi lazım. Bakımları düzgün yapılırsa, belki ilerde yeni sahipleri ile 50. yaşını da kutlar. VKOD en cicimiz şenliğinde Murteza’nın ilk sahiplerinden birisiyle tanışmıştım. Bu araç Almanya’dan Reimo karavan olarak gelmiş. Fiber tavanı ve tavan yatağı orjinal Reimo. İçerde orjinal reimo mobilyaları da varmış ama günümüze kadar korunamamış. O zamanlardan orijinal mobilya ve aksesuarından sadece lavabo ve dolabı, su deposu, çek yat, taban plakaları kalmış. Belki ilerde meraklı bir sahip bulur da Almanya’dan orijinal mobilyalarına kavuşur.