Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,676

aslanahmet

Zirve
Yer
İstanbul
Salı günü noter satışından sonra yağışlı bir havada sıkıntılı bir yolculuktan sonra kamperimi eve getirmiştim. O gün acemilikten olsa gerek yolculuk bana sıkıntılı gelmişti. Bu gün güneşli bir havada aracımı çalıştırıp benzinciye gittim. Mazot alıp, su deposunu doldurdum, dışını yıkattım. Kullanımı bu gün bana bayağı keyif verdi. Alıştıkça daha da keyif verecek gibi. Evet yolda biraz hantal kalıyor ama zaten gezi amaçlı yolculuklarda acelemiz olmayacak.

Kamperim, 1980 model T3 Tip Volkswagen Transporter. 1.6 Dizel motor var. Üzerinde orjinal yataklı yüksek tavan var. Toplam 4 kişilik yatma kapasiteli. Bir küçük mutfak tezgahı, lavabo, musluk, 12/220 volt buzdolabı, kap kacak dolabı, invertör mevcut. Ocak yok. Set üstü bir ocak monte edeceğim. Ayrıca teknelerde kullanılan dizel yerli malı kaloriferi var. Yaşam Aküsü yeri var ama aküsü yok. Eksiklerini öncelik sırasına göre yavaş yavaş yapacağım.

Bu gün çektiğim dış görünüş fotoğraflardan bir kaçı

T3foto 016.jpg

T3foto 017.jpg

T3foto 018.jpg

T3foto 020.jpg

Etiketler
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Arkada çekyat mekanizmalı 3lü bir koltuğu var.
[attachment=1]

Koltuk yatırılınca 2 kişilik geniş bir yatak oluyor.
[attachment=2]

Üst kısmında da 2 kişilik bir yatak var.
[attachment=3]

Koltuk altında teknelerde kullanılan yerli malı dizel bir kalorifer var. Bayağı kuvvetli ısıtıyor. Ama maalesef termostat falan gibi özellikleri yok. Sadece hızlı ve yavaş devri var. Herşeyi manuel çalışıyor. Elekronik beyni falan yok. Şimdilik idare eder gibi geliyor bana.
[attachment=4]

Kaloriferin kumanda panosu;
[attachment=5]

T3foto 003.jpg

T3foto 005.jpg

T3foto 004.jpg

T3foto 012.jpg

T3foto 013.jpg

Şöför mahalli;
[attachment=1]

Mutfak tezgahı;
[attachment=2]

Dolap içleri; Buzdolabı arkasında 50 litrelik bir su deposu var. Atık su deposu yok. Su alttan direk gidiyor. Kampinglerde artık altına su kovası koyacağız.Bir adet çekmecesi, 1 adet kap kacak dolabı, 1 adet erzak dolabı, 2 adet de alet edavat dolabı mevcut. Ayrıca şöför mahalli üzerinde büyükçe bir dolap var.
Mütevazi kamperimin hepsi bu kadar. Ama çadırlardan sonra bu bile bana lüks geldi :smiley:
[attachment=3]

T3foto 014.jpg

T3foto 010.jpg

T3foto 009.jpg

Tavani insafsiz kesmisler. Orada yazin pismezsiniz umarim. Bizim tavan gun dogduktan 3 saat sonra iceri isi gecirip isininca yatmak mumkun olmuyor. Yani yalitimi 3 saat idare ediyor. Sen gun dogunca sıkıntı yasayabilirsin. Gece yildizlari seyretmek guzel olacak ama...
İlerde bir cozum bulunur.

Isıtıcıya ise termostat takilir sanirim. Acsadaki adamlar canavar gibi dert etme.
Ocak konusunu da cok buyutme. http://www.enduroclub.org/forum/showthread.php?p=67825 Bunu tavsiye ederim. Disarida da kullanabiliyorsun. Cayi yemegi disarida yapmak daha keyifli oluyor. Tup yeri derdinde yok.
Haydi hayirlisi. Gule gule kullan. Sevgiler.

tekrar güle güle kullan Hakan, çeki demiri olması bir avantaj çadırvanıda kullanma imkanı verir, içinin eksikleride yavaş yavaş hallolur

İnsel teşekkürler.

Yalnız tavanı insafsıca kesmemişler. Üstten çekilmiş fotoğrafı ekliyorum. Mevcut su kanallarından cam yerinin orjinal olduğu anlaşılıyor. Sanırım burada güzel bir sunroof vardı. Herhalde arızalanınca yada su alınca yerine filimli sabit cam yaptılar.

Teşekkürler Levent,
Evet çadırvanı da gerektiğinde ekstra malzemeleri taşımak için kullanacağım.

Teşekkürler Hasan Bey.

T3foto 021.jpg

Hakan tekrar hayırlı olsun, sağlıklı ve mutlu günlerde ailenle güle güle kullan.

Seninki de ,benim camper gibi tipik westfalia planı.
Gece yatak yapmak için, yada sabah erken kalkanın kahvaltı yapması için masayı indirip kaldırmana, yani düzeni bozmana gerek yok.
Altta yada üstte uyuyan varken,erken kalkan masayı ön tarafta yatakları bozmadan kurup kahvaltısını hazırlıyabilir.Bu özgür düzeni hep sevmişimdir.
Ön koltukların da dönüyorsa (ki yolcu koltuğun dönüyordur), 4 kişinin rahat oturacağı ve kapalı havalarda yemek yiyebileceği bir alan oluşuyor.

Üst katta da 2 kişinin yatması ve üst kat pencerelerinin oluşu büyük avantaj. Ben üst katta yatmayı seviyorum. Alkovenli gibi hissettiriyor.

insel' Alıntı:
Bizim tavan gun dogduktan 3 saat sonra iceri isi gecirip isininca yatmak mumkun olmuyor. Yani yalitimi 3 saat idare ediyor.

İnsel , senin ve Hakanın tavanı fiber değil mi?

Eğer fiberse, yazın saç tavan kadar kızdıracağını sanmam,(hele bir de çift kat fiber ve arası yalıtımlıysa) yanılıyormuyum acaba.

Burak Bey teşekkürler.

Erden Abi teşekkürler.
Malesef üst katta benim yatmam imkansız :smiley: Zayıf insanlara göre. Bu gün denedim yan yattımmı omuzlarım sıkışıyor. Devamlı da sırt üstü yatamam. Kızım yatsın yeter. Koltuklarım da dönerli değil. Ama şimdilik bunları sorun olarak görmüyorum.

Tavan, arası ısı yalıtımlı 2 kat fiber. Ama İnsel'e katılıyorum. Güneş doğunca perde de çeksek camdan ısı gelir. Ahmet Abi'nin (yasiko) yaptığı gibi bir adet mat kesip vantuzla cama monte etmeyi düşünüyorum. Isı yalıtımı görevi görür.

Kendi başlığında da yineleyeyim; güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanız dileğiyle... :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Mütevazi kamperimin hepsi bu kadar. Ama çadırlardan sonra bu bile bana lüks geldi :smiley:

Adım adım yükselmek, değerbilir olmayı da getirir birlikte... ;)

Cavid Sezen

aslanahmet' Alıntı:
Malesef üst katta benim yatmam imkansız :smiley: Zayıf insanlara göre. Bu gün denedim yan yattımmı omuzlarım sıkışıyor. Devamlı da sırt üstü yatamam. Kızım yatsın yeter. Koltuklarım da dönerli değil. Ama şimdilik bunları sorun olarak görmüyorum.

Tavan, arası ısı yalıtımlı 2 kat fiber. Ama İnsel'e katılıyorum. Güneş doğunca perde de çeksek camdan ısı gelir. Ahmet Abi'nin (yasiko) yaptığı gibi bir adet mat kesip vantuzla cama monte etmeyi düşünüyorum. Isı yalıtımı görevi görür.

Fotoğraflardan tavanın yüksekliği yeterli gibi görünüyor, ama yanıldım herhalde.

İlerde yolcu ön koltuğunu dönerli yapmayı düşünürsen, aracın içinde büyük bir rahatlama ve fazladan 1 kişilik oturma alanı sağlarsın.

Evet, tavanda büyük cam açılmış. Senin yerinde olsam ilerde orayı fiberle kapatıp, yalnız 40x40 bir havalandırma koyardım. (Havalandırma için üst yan camlar yeterli gelir sanırım, hemde gündüz güneşin tavandan girişini engellemiş olursun)

Teşekkürler Cavid Abi. Zaten ben her konuda değerbilir olmaya çalıştım.

Erden Abi, tavan yüksekliği sünger yataktan sonra 60 cm kalıyor. Pek çok insana yetebilir. Ama orada bana daral geldi. Şimdilik mat ile ısı yalıtımını çözmeye çalışacağım. Olmazsa dediğn gibi yaparım. Yan camların orjinali yukarı açılır karavan camı imiş. Su alınca sabit cam yapmışlar. Yaza bu camları sürgülü açılır cam ile değiştireceğim.

Hakan Bey
Ufak tefek değişikliklerle kamperinizi daha da
güzelleştireceğinize inanıyorum. Kazasız bol gez
meli günler dilerim.
Selamlar

Benim tavan araligi yukseklikte 60 cm idi. 5 cmlik sungeri 10 cam yapinca 55e dustu. Kamperimi aldim alali daha asagida hic yatmadim. Asaginin yatagini acmak demek butun duzeni bozmak demek. Cok alistim ben. Omuzlarimda sikismiyor. Yan yuvarlak camlari da actim mi cok da keyifli oluyor. Ayrica oglanla ikimiz yatiyoruz hem de. De adam buyumeye basladi iste o zaman bakalim ne olacak? :D
E malum biz 4 kisiyiz. Kizimla esim alt katta cok rahatlar.
Hakan sana ust kati yatak olan t3 al diye cok israr ettim biliyorum ama gercekten isi cok kolaylastiriyor.
Erden Hocam evet yalitimi mukemmel camperimin. Mb100 mercedes karavanimin alkovan kismi hemen kizardi guneste. Bu ise elini degidirdiginde tavana serinligini koruyor. Ama dedim ya 3 saat sonra isinmaya basliyor.
HAkan Maltepe bulusmasi var mi? Ona gore program yapacagim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.