Benim Kamp Aracım ''Tralleis''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 545
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,978
derindeniz1' Alıntı:
Haşmet Bey,siz aracınızı alalı bir hafta olmuş, inanın benim daha yeni haberim oldu.
Bakıyorum tüm dostlar iyi dileklerini iletmişler, tümünün aracınızla ilgili iyi dileklerine ben de
katılıyorum.Ben de sizin yeni aldığınız araç benzeri birşeyler düşünüyorum; ama biraz daha
zaman geçmesi gerekiyor, koşullar gereği.
Şu anda koşullarım uygun olmasa da, satılık ve uygun olabilecek araçlara fırsat bulduğumda
ben de bakıyorum,aldığınız aracı ben de gördüm, özel kullanacağınızdan uzunca bir süre rahatlıkla
kulanabileceğiniz bir araç diye düşünüyorum.
Aile fertlerinizle kısa geziler yaparak,hem aracın durumu ile ilgili uygulamalı bilgi sahibi olur,
hem deneyimlerinizi artırırsınız.Sağlıklı, mutlu nice güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
İzmir'den selamlar, sevgiler.
Sami bey çok güzel şeyler yazmışsınız, hepimizin gönlünden geçenler aynı ama duygusal nedenler ayağımızı bağlıyor. Bir gün umarım hayallerinize kavuşursunuz :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler
magicburak' Alıntı:
haşmet bey, kusuruma bakmayın, yeni aracınızı ilk günden beri takip ediyorum lakin ancak cevap yazacak fırsat buluyorum, kocaoğlanınız hayırlı uğurlu olsun, sizin gibi bir kaç karavan eskitmiş birinin elinde mükemmel bir camper'a dönüşeceğine eminim, şimdiden iyi günlerde, keyifli gezilerde kullanmanız dileğiyle...
Burak bey teşekkür ederim. Güzel bir camper hayalini hepimiz kuruyoruz. Proje olgunlaştıkça sizlerle paylaşıp fikirlerinizi alacağım :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet kardeşim cok güzel bir araç. Aracınızla sağlık ve mutluluk içerisinde güzel geziler dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.
Keşke Ankaraya geldiğinizde haberim olsaydı belki ufakta olsa bir yardımımız olurdu. En azından bir yorgunluk kahvesi. Dostça kalın.

haşmet bey, bir süredir foruma giremiyordum.araç aldığınızı bu akşam öğrendim.hayırlı olsun ,güzel ve sağlıklı günlerde kullanınız.
ankaraya geldiğinizde haber verseydiniz.tanışmış olurduk.bir nebze yardımcı olmaya çalışırdık.selamlar.

centilmen' Alıntı:
Haşmet kardeşim cok güzel bir araç. Aracınızla sağlık ve mutluluk içerisinde güzel geziler dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.
Keşke Ankaraya geldiğinizde haberim olsaydı belki ufakta olsa bir yardımımız olurdu. En azından bir yorgunluk kahvesi. Dostça kalın.
Ümit bey teşekkür ederim.Ankara'ya gelmem o kadar ani oldu ki ben bile bu işe şaşırdım :D :D :D
O akşam eve geldiğimde Antalya'da bulduğum bir araca bakmaya gitmek niyetindeydim. Ama sonra eşimle o araçtan vazgeçtik ve ben yeniden sahibinden com.da araç bakmaya karar verdim. Sayfayı açtığımda aldığım aracın ilanını görüp satıcıyı aradım. Kısa bir konuşmadan sonra Ankara'ya gitme kararı aldım ve otobüs bileti bulup yola çıktım. Sabah Ankara'ya vardığımda da satıcıyla buluşup araca baktık, anlaştık. Notere gidip satış yaptık, arabaya binip yola çıktığımda saat 12.30 du. Yani anlayacağınız ben bile bu hızdan birşey anlayamadım. Kahvenizi başka bir ziyaretimde içmek dileğiyle :smiley: :smiley: :smiley:

rtulun' Alıntı:
haşmet bey, bir süredir foruma giremiyordum.araç aldığınızı bu akşam öğrendim.hayırlı olsun ,güzel ve sağlıklı günlerde kullanınız.
ankaraya geldiğinizde haber verseydiniz.tanışmış olurduk.bir nebze yardımcı olmaya çalışırdık.selamlar.
Rıfat bey çok teşekkür ederim. Az önce Ümit beye de yazdığım gibi Ankara seyehatim çok ani ve bir o kadar da plansız gelişti. Size şunu söyleyebilirim Ankara'da yaşayan dayımı bile ziyaret edemedim. Bir dahaki sefere görüşmek ümidiyle :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey, yeni aracınız hayırlı ve ugurlu olsun. Kamper olarak çok ideal bir araç seçmişsiniz. Allah, kazasız belasız kullanmanız için yardım etsin. Hayalinizdeki tasarıma en kısa zaman da ulaşmanız dileğiyle.

lukman' Alıntı:
Haşmet bey, yeni aracınız hayırlı ve ugurlu olsun. Kamper olarak çok ideal bir araç seçmişsiniz. Allah, kazasız belasız kullanmanız için yardım etsin. Hayalinizdeki tasarıma en kısa zaman da ulaşmanız dileğiyle.
sn.lukman güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. :smiley: :smiley: :smiley:

Arkadaşlar aracımı aldığımdan beri yaklaşık 1 ay geçti. Bu süre içinde iş hayatımda önemli değişiklikler oldu. Aydın merkezde çalışırken, aile hekimi olarak Bağarası beldesine geçtim. Bu nedenle gündüzleri pek bir iş yapamadım. Hafta sonlarıysa az zamanım vardı. Ama yine de yaptığım işlerim;
-Karavanımın plakasını aldım,
-Arka zemindeki kaplama kontrplağı söküp arkayı temizldim,
-Servise götürüp,yağ, yağ filtresi, mazot filtresi vs. bakımını yaptırdım,
-Çalışmayan cd çalarını bakıma bıraktım.
-En son olarak geçtiğimiz pazar günü elimde metre ve kağıt-kalem aracın içinde kafama göre plan yapıp zemine bu planı çizdim. Planın bilgisayar çizimi şöyle;

[attachment=1]

(hayatımda ilk kez çizim yaptığımdan hataları varsa affedin :smiley: :smiley: :smiley:

GAMPER.jpg

Haşmet, çok bonkörsün, 15m3 araç yetmedi koltuklarıda döndürdün, 2 kişinin yatabileceği karavan yaptın, 2 misafirinle masada 4 kişi şöyle karşılıklı oturup, kadeh tokuşturmayacaksın galiba...Senin kocaoğlana bizde el atacağız bu gidişle..

haşmet bey, ben de aynı aracı düşündüğüm için bayağı zamandır nasıl bir yerleşim yapabilirim diye kafa yoruyorum, elimde pek çok değişik yerleşim düzenini içeren ölçekli çizimler var, lakin bilgisayarda ölçekli çizim yapmayı beceremediğimden dolayı eski usül kağıt kalem kullandım. sabit yataklı, ranzalı yada westfalia düzen, hepsinde de açılınca iki kişilik yatak olan 4 kişilik oturma grubu standart... 15 metreküp araçlara her şey sığıyor inanın :smiley: bana özel mesajla bir posta adresi bildirirseniz planları seve seve size iletirim, ya da müsait olursanız 15-16 ocakta ankarada olacağım, turne programları dahilinde mutlaka yolum sizin oralara da düşer, size planları elden de ulaştırabilirim.

Haşmet bey planda ilk olarak oturma gurubunun 50cm olduğu dikkatimi çekti, arka süngeri ile beraber bu ölçü az, rahat bir şekilde oturabilmek için en az 60cm olmalı,
benim araçtakiler 60cm

Şimdilik bir konu hakkında yazayım; 15 m3'lük bir araç için sabit yatak eni, en az 130 cm olmalı.
Kolay gelsin...

Cavid Sezen

Haşmet bey merhaba...

Yukarda çizimini yaptığınız yerleşim tercihinize göre, aracın ölçülerine uygun standart bir karalama yaptım.
Belki bir fikir verir. Kolay gelsin...

Edit : İç ölçülere göre yeniden düzenlendi

new15m3draresplan.jpg

Güzel bir dizayn, belki kapı girişi daraltılıp 60cm'e düşse, mutfak tezgahı 40cm büyüyebilir, ön koltukların döndürülmesinede masraf etmeyede gerek yok, iki koltuğu dönürmenin maliyeti solar panel tesisatı kadar tutar.. ..Haşmet bence planın bu olmalı ölçülerle ufak tefek oynmalar yapılabilir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri