Benim Kamp Aracım ''Tralleis''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 545
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,327
Haşmet Bey,
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız günler dilerim.
27 Aralık' ta ben de aynı araçtan aldım (Ben de hiç hesapta yokken, arkadaşımı ziyarete gittiğimde, bilgi amaçlı bakınırken Ankara' dan aldım ve kardeşimin evine bile uğrayamadan geri dönmek zorunda kaldım, geçici plaka süresinden dolayı). Plaka işlemleri, aracı tanıma, alet edevatı eski araçtan yeniye yerleştirme vb. işlemler nedeniyle siteyi takip edememiştim. Sizin de aynı araca sahip olmanıza hem sizin adınıza hem de kendi adıma çok sevindim. Çalışma yaptıkça kullandığınız malzeme, fiyat ve temin yeri hakkında bilgi, fotoğraf yüklerseniz (özellikle benim için) çok yararlı olacaktır. Aracım yeni olduğu için karavana çevirmek için sizden çok daha fazla süre portatif yaşamak durumundayım. Bu nedenle de iyi bir iç izolasyon yaparak başlamayı düşünüyorum.
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ön tarafla kargo bölümü arasındaki bölme yok aracınızda. Aracımdaki ara bölmeyi sökersem TUV de sorun olur mu ?
Çalışmalarınızda başarılar ve sağlıklı günler dilerim.
Ahmet A. ALPARSLAN

Etiketler
Diogenes' Alıntı:
Haşmet Bey,
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız günler dilerim.
27 Aralık' ta ben de aynı araçtan aldım (Ben de hiç hesapta yokken, arkadaşımı ziyarete gittiğimde, bilgi amaçlı bakınırken Ankara' dan aldım ve kardeşimin evine bile uğrayamadan geri dönmek zorunda kaldım, geçici plaka süresinden dolayı). Plaka işlemleri, aracı tanıma, alet edevatı eski araçtan yeniye yerleştirme vb. işlemler nedeniyle siteyi takip edememiştim. Sizin de aynı araca sahip olmanıza hem sizin adınıza hem de kendi adıma çok sevindim. Çalışma yaptıkça kullandığınız malzeme, fiyat ve temin yeri hakkında bilgi, fotoğraf yüklerseniz (özellikle benim için) çok yararlı olacaktır. Aracım yeni olduğu için karavana çevirmek için sizden çok daha fazla süre portatif yaşamak durumundayım. Bu nedenle de iyi bir iç izolasyon yaparak başlamayı düşünüyorum.
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ön tarafla kargo bölümü arasındaki bölme yok aracınızda. Aracımdaki ara bölmeyi sökersem TUV de sorun olur mu ?
Çalışmalarınızda başarılar ve sağlıklı günler dilerim.
Ahmet A. ALPARSLAN
Ahmet bey sizin de yeni aracınız hayırlı olsun. Aracınızı sanırım sıfır km.de aldınız. Benim aracımın kargo bölümü ile sürücü bölümü aradan bir penceresi olan bölmeyle ayrılmış durumda. Ben şimdilik bu şekilde kullanıyorum.Mayıs ayında 4 yaşını dolduracak ve ben TÜV muayenesine katacağım, sonrasında da kamper için değişimlere başlayacağım. önümde 1 yıllık zaman olacak. Aradaki bölmeyi sökmenin ne tür bir sakıncası var bilmiyorum.TÜV yetkililerine danışmanızı öneririm. Aracımın imalat aşamalarını buradan sizlerle paylaşacağım. :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Ahmet bey sizin de yeni aracınız hayırlı olsun. Aracınızı sanırım sıfır km.de aldınız. Benim aracımın kargo bölümü ile sürücü bölümü aradan bir penceresi olan bölmeyle ayrılmış durumda. Ben şimdilik bu şekilde kullanıyorum.Mayıs ayında 4 yaşını dolduracak ve ben TÜV muayenesine katacağım, sonrasında da kamper için değişimlere başlayacağım. önümde 1 yıllık zaman olacak. Aradaki bölmeyi sökmenin ne tür bir sakıncası var bilmiyorum.TÜV yetkililerine danışmanızı öneririm. Aracımın imalat aşamalarını buradan sizlerle paylaşacağım. :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey geçen yıl TÜV muayenesine ara bölmesiz girdim.Problem çıkmadı.

Haşmet Bey,
Sabahın o saatinde resimleri yanlış anlamışım ;D
Evet araç sıfır. Bulunduğum il için ben sibirya gibi bir yer diyorum. Temiz ikinci el bulmam zor, ilk defa dizel araç kullanacağımdan, yaşım itibariyle ve ekim ayında 2. bir MI geçirdiğim için araç konusunda bir sıkıntı çıkmaması düşüncesiyle sıfır aldım (6 ay önce emekli oldum, duygusal açıdan ;D bir sıkıntı yok yani).
Tecrübeli karavancı olduğunuz için bir şey sormak istiyorum; Elektrik tesisatı iç izolasyon yapıldıktan sonra yapılamaz mı? Artı ve eksileri neler olur ?
Çalışmalarınızda tekrar başarılar ve sağlıklı günler dilerim.

zaloğlu' Alıntı:
Haşmet bey geçen yıl TÜV muayenesine ara bölmesiz girdim.Problem çıkmadı.
Teşekkürler Nihat Bey, bir sorunun yanıtını almış olduk, gerçi değişik yerlerde değişik uygulamalar olabiliyor ama bakacağız.

Diogenes' Alıntı:
Haşmet Bey,
Sabahın o saatinde resimleri yanlış anlamışım ;D
Evet araç sıfır. Bulunduğum il için ben sibirya gibi bir yer diyorum. Temiz ikinci el bulmam zor, ilk defa dizel araç kullanacağımdan, yaşım itibariyle ve ekim ayında 2. bir MI geçirdiğim için araç konusunda bir sıkıntı çıkmaması düşüncesiyle sıfır aldım (6 ay önce emekli oldum, duygusal açıdan ;D bir sıkıntı yok yani).
Tecrübeli karavancı olduğunuz için bir şey sormak istiyorum; Elektrik tesisatı iç izolasyon yapıldıktan sonra yapılamaz mı? Artı ve eksileri neler olur ?
Çalışmalarınızda tekrar başarılar ve sağlıklı günler dilerim.
Teşekkürler Nihat Bey, bir sorunun yanıtını almış olduk, gerçi değişik yerlerde değişik uygulamalar olabiliyor ama bakacağız.
Ahmet bey tesisatı döşemeseniz bile boş elektrik borularını döşemelisiniz. Gerçi sonrasında geriye kalan da bir kaç metre kablo olduğuna göre baştan hepsini halletmek en mantıklısıdır. Aynı şekilde su tesisatını da planlamak ve halletmek mantıklı olacaktır. :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet Bey,
Olayı anladım. Tesisat borularını (ve tesisatı) döşemek için de önce yerleşim planını belirlemek gerekiyor.
Benim önümde uzun bir bekleme süresi var, bu süre içinde çok farklı ve ergonomik bir planla karşılaşırsam ne olur diye bir çekincem var ::smiley:
Opsiyonlu bir tesisat yapabilirsem sıkıntıyı en aza indirebilirim herhalde.

Diogenes' Alıntı:
Haşmet Bey,
Olayı anladım. Tesisat borularını (ve tesisatı) döşemek için de önce yerleşim planını belirlemek gerekiyor.
Benim önümde uzun bir bekleme süresi var, bu süre içinde çok farklı ve ergonomik bir planla karşılaşırsam ne olur diye bir çekincem var ::smiley:
Opsiyonlu bir tesisat yapabilirsem sıkıntıyı en aza indirebilirim herhalde.
Ahmet bey 5 sene uzun bir süre, bu zaman diliminde kamp keyfinden uzak kalmanız çok anlamsız. Aracınızın dışında bir değişikliğe gitmeden içini karavan olarak döşer, kullanırsınız. Yaz dönemi kamplarında zaten karavan sadece yatmak için kullanılıyor. Yaşı dolduğunda da proje çizdirip, karavan olarak ruhsata işletirsiniz. Sizin için en mantıklı yaklaşımın bu olduğunu düşünüyorum ;) :smiley: :smiley:

Açıkçası trf.polisleriyle aram hiç iyi değildir ve çok çekinmekteyim :mad:. Yaptırdıktan sonra polis veya maliye ile sarmaş dolaş olmak istemiyorum (çölde kutup ayısıyla karşılaşmak gibi bir şey ;D). Yanlışım varsa düzeltin; O durumda yüklü bir ceza ve aracın bağlanması söz konusu. Onun için portatif takılmayı düşünüyorum. Tek sabit olmasını istediğim Webasto. Buzdolabı, WC, şişme yatak, kamp masa-sandalyeler vb. portatif olacak bu durumda :(, tek sıkıntı banyo, onu da her il-ilçedeki hamam-banyo vb. şekilde hallederim.
Sevgi ve saygılar.

gezgör' Alıntı:
Merhaba Hasmet bey bir de bu sitedeki örneklere bakin, belki yardimci olur. :smiley:
http://www.bavariacamp-gmbh.de/index.php?id=307
Selamlar.
Ercan bey öneriniz için teşekkürler.Siteyi şimdilik yüzeysel olarak inceledim,güzel karavanlar var. Daha geniş bir zamanda detaylı inceleyeceğim. :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey bu tasarım benim çok hoşuma gidiyor. Aynısından İmaj Karavan da yapmış ve sitesinde fotoğrafları mevcut.

http://www.adria-mobil.com/default.cfm?j=En&t=WE&d=WE&Kat=030401&model=714&skupina=TWIN#anchor

Hasmet Bey, Kocaoglan`in planlari hosuma gitti. Yatak kismi benim karavana benziyor. Genisligi 120 cm ve arka kapiya 10 cm mesafede, ayni sizin planladiginiz gibi. Asagidaki resim satilik bir panelvan karavana ait. Ön koltuklar dönünce, hem yer kazanildigi gibi, görünüsü de güzel. Karavandaki calismalarinizi ve gezilerinizi merakla bekliyorum.

[attachment=1]

Selamlar, iyi aksamlar.

Hüseyin Sahin

SAM_0104.jpg

astroshero' Alıntı:
Haşmet bey bu tasarım benim çok hoşuma gidiyor. Aynısından İmaj Karavan da yapmış ve sitesinde fotoğrafları mevcut.

http://www.adria-mobil.com/default.cfm?j=En&t=WE&d=WE&Kat=030401&model=714&skupina=TWIN#anchor
Uğur bey paylaşımınız için teşekkür ederim. Adrıa çok güzel karavanlar yapıyor. Elimde Adria'nın 2006 yılı kataloğu var. Ayrıca Aralık ayında İzmir'de düzenlenen turizm fuarında İmaj karavan'ın imal ettiği yeni kasa Ducato karavanı Aydın Kestane beyin tanıtımıyla inceleme fırsatını yaşadım. Kesinlikle size katıllıyorum çok güzel üretim yapmışlar. Ah bir de fiyatları biraz daha uygun olsa ;) :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri