Benim Kamp Aracım ''Tralleis''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 545
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,789
Planım hakkında yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ben zaten kafamda basitçe oluşturduğum planı sizlerle paylaşarak olgunlaştırmak istemiştim.
Kafamdaki plan diyorum ama Aydın beye (İmaj karavan) haksızlık ediyorum. Çünkü bu planı onun yaptığı bir 15 m3 karavanda gördüm ve hoşuma gitti.
Erden beyin çizimi ideal bir çizim. Ancak aracın iç genişliği direkler arasında 180 cm. bu nedenle koridor direkler arasında 50 cm. olabilmesi için düzenleme yapmak gerekli. Bir diğer konu banyonun yeri.Banyo bu şekilde kullanılırsa arka teker davlumbazına denk geliyor ve oturtması sıkıntı yaratıyor. Ama benim çizimimdeki dolap bu kusuru kapatıyor. Dolabın yatağa doğru eğri yerleştirilmesi de yatağa yatıp kalkışı kolaylaştırıyor. Mutfak deskiyle yatak arasında tavana kadar dolap düşünmedik. Çünkü yattığımız zaman aracın önüne kadar olan geniş alanı görmek ve o derinliği hissetmek istiyoruz.
Oturma grubunun yatak olması hakkındaki düşüncemse şöyle; Ömer (gözdemed) beyin yaptığı gibi giriş kapısına doğru uzanan enlemesine 2 kişilik yatak...
Koltukların dönmesi karavanda daha modern bir hava veriyor. Bu da bizim hoşumuza gidiyor ama zorunlu da değil. ;) ;) ;)
Konu hakkında değerli görüşlerinizi bekliyorum. Ayrıca Atila abinin bu konuya el atma düşüncesi de çok iyi bir öneri gibi duruyor. :D :D :D

Etiketler
Haşmet abi Atilla abi öncelik güneş paneli düşüncesiyle döner koltuk işini ertelemenizi yada uygulamamnızı yazmış ama ben bu seneki Maltepe toplantısında Levent abinin aracında koltuklarında dönmesiyle içeride çokca kişi rahatca oturup sohbet imkanı buldu ve çokda şık oldu buda benim için tecrübe oldu bir dahaki karavanda yine olmazsa olmazlardan ;)

yaybek' Alıntı:
Erden abi araç içi eni 187 diye biliyorum.

Yusuf, Haşmet bey kendi çiziminde 200 yazdığı için ona göre hesapladım. Kendim ölçmedim tam bilemiyorum.
En 187 se koridoru ve mutfak tezgahını daraltmamak açısından, 13 cm farkı WC den ve yemek masası gurubundan çalmak lazım.

Düzeltme: Haşmet beyin yazısını şimdi okudum. En 180 cm diyor. O zaman WC 80X80 Oturma grubu da 190x80 olursa, koridor ve mutfak kısmı aynı kalır.

Arkadaşlar haklısınız sizi ben yanılttım. Aracın dış genişliği 200, iç genişliği ana direkler arasında 180 cm. Yatak için küçük direkler arasıysa 197 cm. :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Banyo bu şekilde kullanılırsa arka teker davlumbazına denk geliyor ve oturtması sıkıntı yaratıyor.

Haşmet bey
Araç içinden,arka kapıdan, tekerlek davlumbazlarının bittiği tam ölçü ne kadar?
12 m3 lerde 125 cm olduğu için, 130 cm lik yatağınız tekerlek davlumbazını içine alır düşünmüştüm.

Ayrıca dolap bölümünü , banyo yanında düşünmeniz,o mesafeyi daraltacağından (öndeki oturma ve yatma gurubunu aracın enlemesine doğru yapmanıza + ön koltukları döndürmenize + sabit olmıyan bir yemek masası planlamanız gerekecektir)

Bir keresinde Cemle birlikte Aydın Kestaneye sormuştuk...
Nasılsa yer var 15 m3 te neden ön koltukları döner yapıyorsun , neden çiftli oturma grubu yapmıyorsun diye...
Israrla bu tip isteniyor demişti...
Bendeki yolcu koltuğu dönüyor ama diğer taraf (şoför arkası) çiftli...
Çokta memnunum...

Haşmet bey, dolap kısmını banyonun olduğu tarafa alıp, aracın önünü ferah görmek açısından, yarım bile yapsanız, çizdiğiniz uygulamada,dolabın önünde tavana kadar banyo olacağı için yine ön görüşü engelliyecektir.
Şahsi fikrim, dolabı mutfak tarafına alıp, istediğiniz gibi yarım (tavana kadar değil) yapmanız. Böylelikle karşı taraftaki banyo bölümü de aracın biraz daha arka kısmına geleceğinden orta ve ön bölümü ferahlatmış olur.

Davlunbazın bir ucunun banyonun içinde kalması sıkıntı yaratmaz, o köşeye zaten köşe lavabosu gelecek..karavan girişi 50-60 cm'e indirilirse mutfak tezgahı 140 cm gibi olacak, ikili domino dikine yerine enine konulabilir böylece mutfak tezgahı eni 60 cm den 40-45 cm'e indirilir, koridor genişler, masa grubununda eni 90-95cm yapılıp yatma anında 10-15 cm genişleme parçası eklenebilir...erdenbay'ın önerisi güzel biraz ölçülerle oynanınca doğru şeyler olur diye düşünüyorum..

120cm yatak yeterli ölçü, fazlasına gerek yok ,
ön koltukları dönerli yapınca aracın kullanım alanını en az 60cm daha fazlalaşıyor,
dört kişi yatırmayı düşünüyorsanız yataklar açık iken insanlar araçtan rahatca inip binmeli ve ayrıca rahatca aracın banyo ve mutfağını kullanabilmesi gerekir, plan yaparken bunu göz önüne alın

Arkadaşlar, burada sözü edilen aracın iç uzunluğu, 4 m.yi geçiyor (407 cm); en az 130 cm yatak eni olmalı derken bunu göz önüne almıştım. Bu denli rahatlık, hiç olmazsa yatağa 10 cm yansısın... :smiley: Aracınızın iç uzunluğu, örneğin 312 cm ya da 336 cm ise, doğal olarak 120 cm eni kullanmak gerek. (Benim L300'deki yatak da 120x185 cm.) Kısaca, yatak eni, aracın biraz da boyutları ile ilgili. Kuşkusuz tercihler, kişiye göre değişir... ;) :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Arkadaşlar, burada sözü edilen aracın iç uzunluğu, 4 m.yi geçiyor (407 cm); en az 130 cm yatak eni olmalı derken bunu göz önüne almıştım. Bu denli rahatlık, hiç olmazsa yatağa 10 cm yansısın... :smiley: Aracınızın iç uzunluğu, örneğin 312 cm ya da 336 cm ise, doğal olarak 120 cm eni kullanmak gerek. (Benim L300'deki yatak da 120x185 cm.) Kısaca, yatak eni, aracın biraz da boyutları ile ilgili. Kuşkusuz tercihler, kişiye göre değişir... ;) :smiley:

Cavid Sezen

bence elimizdeki alanı yatak için değilde depolama alanı ve yaşam alanı için kullanmak daha mantıklı :smiley:

Haşmet bey biraz geç gördüm, aracınız hayırlı olsun. Öncelikle gönlünüze göre dizayn edip, sonrasında keyifli ve bol geziler dilerim.
Bizim için ileride baz alacağımız örnek araç sayısı arttıkça durum daha da sevindirici oluyor.

Arkadaşlar 120 cm. yatak enini hesaplarken arka kapıdan değil arka kapının bağlandığı köşe direklerinde başladım. Yani sizin anlayacağınız kapının kapanması durumunda dahi kapıyla yatak arasında yaklaşık olarak 10 cm. daha boşluk var.bu da kapı tarafında yatana yatakta dönerken bir rahatlık sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ama İmaj karavandaki arka yatak eni 130 cm.di. Benim ölçülerime 10 cm. daha ilave etmemin çok büyük bir kayıp olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca başımızı mutfak tarafına koymayı düşünüyoruz. Buraya da küçük bir pencere yerleştireceğiz. Sıcak gecelerde aralayacağımız bu pencere rahat nefes almamızı sağlayacak.
Oturma grubunu karşılıklı yaparsam öndeki 2'li koltuğu kaldırmam. Böylece seyahat sırasında daha güvenli bir oturma pozisyonu elde ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR