Haşmet abi mantık olarak olur ama sadece marş motoruna bağlanabilir tabi uygun bir yerde ise şarj dinamosunun kabloları incedir bağlantı sorun oluşturabilir,ara kablosunun artı ucu marş motoruna kalın kabloya eksi ucuda şasede boyasıs herhangi bir yere bağlanırsa çalışacağını tahmin ediyorum.
Bence akü olduğu yerde kalsın, motor boşluğunda ayrıca yer varsa buraya ikinci bir akü sığdırmaya çalışın.. Hemen karavana dönüştürmeyeceksiniz ama yine de kamp amaçlı kullanılacak anladığım kadarıyla.. Jel-Agm olayına girmeden aracın ana aküsünün aynı boyutlarındaki fazladan bir kurşun-asit akü epey süre işinizi görür. Amperajı aynı ve aküler paralel olacağı için gerekli olursa şarj kablosunu bu aküye bağlayabilirsiniz.
Haşmet abi mantık olarak olur ama sadece marş motoruna bağlanabilir tabi uygun bir yerde ise şarj dinamosunun kabloları incedir bağlantı sorun oluşturabilir,ara kablosunun artı ucu marş motoruna kalın kabloya eksi ucuda şasede boyasıs herhangi bir yere bağlanırsa çalışacağını tahmin ediyorum.
Bence akü olduğu yerde kalsın, motor boşluğunda ayrıca yer varsa buraya ikinci bir akü sığdırmaya çalışın.. Hemen karavana dönüştürmeyeceksiniz ama yine de kamp amaçlı kullanılacak anladığım kadarıyla.. Jel-Agm olayına girmeden aracın ana aküsünün aynı boyutlarındaki fazladan bir kurşun-asit akü epey süre işinizi görür. Amperajı aynı ve aküler paralel olacağı için gerekli olursa şarj kablosunu bu aküye bağlayabilirsiniz.
Cem teşekkürler, aracın aküsünü şimdilik kısa süreler için kullanabileceğimi düşünüyorum. Eskiden kalma alışkanlık olarak enerjiyi kontrollü harcayabileceğimi düşünüyorum
Haşmet bey bencede boşuna akü için masraf etmeyin, karavan olunca jel aküleriniz için bir defalık masraf yapmış olursunuz, bana sorarsanız dijital bir volt metre takın (zaten karavan olunca da lazım) 11,7v'da yanıp sönerek alarm veriyor, bu voltajda da bildiğim kadarı ile marş basabiliyorsunuz, 30tl (Yusuf'un kullandığı) alabiliyorsunuz, kontrollü harcama yapmanıza imkan verir
Haşmet bey bencede boşuna akü için masraf etmeyin, karavan olunca jel aküleriniz için bir defalık masraf yapmış olursunuz, bana sorarsanız dijital bir volt metre takın (zaten karavan olunca da lazım) 11,7v'da yanıp sönerek alarm veriyor, bu voltajda da bildiğim kadarı ile marş basabiliyorsunuz, 30tl (Yusuf'un kullandığı) alabiliyorsunuz, kontrollü harcama yapmanıza imkan verir
Arkadaşlar bugün iki haftalık aradan sonra Kocaoğlana'a kavuştum. Aldığımda sağ arka kapı ve onun üst tarafında vuruğu vardı, aynı nedenle sağ arka tampon da kırıktı. Servise yapılması için bırakmıştım ama hem işlerinin yoğunluğundan, hem de kaportacı Ercan ustanın titiz çalışmasından basit gibi görünen tamirat iki haftada bitti. Ama yapılmış halini görünce çok beğendim ve beklediğime değdiğini düşünüyorum
Sonrasında sanayide bir aksesuarcıdan çamurluklara tozluk taktırdım. 4 tanesi işçilik dahil 30 TL. Aynı yerde güzel cant kapakları da vardı ama hangisini alacağıma karar veremeyince, eşimle birlikte almak için vazgeçtim.
Teşekkürler Yusuf şimdilik eksikleri hallettiriyorum. Ama karavan bazında bir çalışmaya başlamadım. Yarın sabah oğlum üniversite sınavına girecek. Bu ilk basamak, 3 ay sonrasında 2. basamak sınavı var. Bu nedenle şimdilik gezenbilir sayfalarında gezinerek karavan ve gezi özlemimi gidermeye çalışıyorum
Teşekkür ederim Yücel, fotoğraf çekmeyi düşünememişim. Ama işim akşam saatlerinde bittiğinden imkanım da olmazdı. Yarın sınav sonrası fırsat bulursam buraya fotoğraf eklerim