Ben de Forester Sahibi Oldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drercagan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,766
Ynt: Ben de Forester Sahibi Oldum

GezenGen' Alıntı:
@drercagan maşallah aracınızı güle güle kullanın.

@ggelmas, 2.5 çok keyfili bir araç. Zaten LPG gerçekten Forester ruhuna uygun düşmüyor. Fakat yakıt tüketimi ve vergisi yüksek olacaktır. Bunlar sorun olmayacaksa keyifle binersiniz. Bahsettiğiniz aracın fiyatı da internette görünen en uygun fiyat. 39bin TL civarına alabilirseniz çok daha uyguna gelmiş olur.
yakıt ve vergisi sıkıntı yaratmıyor ...aracın keyfini yaşamak istiyorum ..valla nakit i cebime koyup gideceğim :smiley:) aklımda ki fiyat 39.5 du ama 39 a çekebilirsek fena olmaz ...artık rüyalarıma girmeye başladı :smiley: 1 ay kadar daha beklemem lazım ...nasipse olur ...

Etiketler

forester 2006 xt kaymaklı ekmek kadayıfı gibi bence. ekmek kadayıfı 2.5 boxer motor kaymak da üstündeki turbo gibi. 105.000 de olması 95.000 de olmasından iyi zira bu araçlarda triger 100.000km de değişiyor ve nerden bakarsanız 1500-2000TL bir masraf söz konusu. Eğer satın alacağınız araçta triger değişti ise bu fiyata kaçmaz. Ama değiştiğinden emin olmak lazım (fatura vs görmek gerek). Eğer trigeri gerçekten değişmedi ise (satıcı doğru söylemiyorsa) o zaman bu km de araç biraz riskli. mazallah kopar, çok masraf açar başınıza. o nedenle triger konusu önemli. 2 parça boya konusu; tonu, rengi uyumlu olduğu sürece çok önemli değil bence.. aracı alınca bizim için de yapıştırın gitsin..

juggler' Alıntı:
forester 2006 xt kaymaklı ekmek kadayıfı gibi bence. ekmek kadayıfı 2.5 boxer motor kaymak da üstündeki turbo gibi. 105.000 de olması 95.000 de olmasından iyi zira bu araçlarda triger 100.000km de değişiyor ve nerden bakarsanız 1500-2000TL bir masraf söz konusu. Eğer satın alacağınız araçta triger değişti ise bu fiyata kaçmaz. Ama değiştiğinden emin olmak lazım (fatura vs görmek gerek). Eğer trigeri gerçekten değişmedi ise (satıcı doğru söylemiyorsa) o zaman bu km de araç biraz riskli. mazallah kopar, çok masraf açar başınıza. o nedenle triger konusu önemli. 2 parça boya konusu; tonu, rengi uyumlu olduğu sürece çok önemli değil bence.. aracı alınca bizim için de yapıştırın gitsin..
teşekkür ederim ..yazdıklarınız beni bu araç için daha da cesaretlendiriyor..malum sitedeki iki araçtan birisini inşallah alacağım...istanbuldaki zaten yetkili servisten satış da olduğu için bakımları yapılmış ve garanti veriyorlar ..izmirdeki araç 86000 km de daha uygun fiyatta ama lpg li olması ve 100000 km bakımı açıkcası beni düşündürüyor ...ayrıca q7 ve x5 leri çerez gibi yiyor demesi bu araçlar için ayrı bir güzellik gibi :smiley:))

bu araçların 100000 bakımı çok maliyetlimidir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim teşekkürler

drercagan' Alıntı:
bu araçların 100000 bakımı çok maliyetlimidir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim teşekkürler

Diğer binek araçların yetkili servisleriyle Forester'ların özel servisteki maliyetleri yakın sayılır. Triger seti vs. değişir. Yaklaşık 1000-1500 TL arasında bir masraf çıkacaktır herşey dahil. Yine de fiyat almadan ilk bulduğunuz yere yaptırmayın derim.

antalya da özel servis var mı varsa önerirmisiniz bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim teşekkürler

aracınız hayırlı olsun.

normalde ağır bakım 90.000 de yapılıyor ve aracınızın durumuna göre 1.200-1.600 arası tutabilir.

bu arada bana sorarsanız lpg , subarunun ruhuna aykırıdır ve sorunsuz uyum sağlayan lpg-forester sanırım yok.

varsa da motor ömrünü ne derece etkiler düşünmek gerekir bence ?

2003 forester xt vardı bende 1,5 sene boyunca kullandım. istanbul'da yetkili servis-bayiden 2.el olarak almıştım , hiç sıkıntı çekmedim.
bana göre parasının karşılığı bir araç , yalnız frenleri bu performansa yetersi kalıyor , daha iyi disk ve balatalarla iyileştirilebilir.

Tüketim benim aracımda atak kullanırsanız 14-15 litre , en sakin kullanımda ise 10-10,5 litre (şehiriçi ağırlık)
elbette sırf otoban kullanımı olursa 7 litreye de düşer.

Bence karda buzda birçok araçtan daha iyi , iç hacmi çok kullanışlı. Donanım açısından da yeterli bir araç , cruise ve koltuk ısıtma , geniş sunroof...
ne eksik ? xenon far yok , elektrikli koltuk yok (bu fiyata zaten beklenmemeli :smiley: )

5.9 cherokee de kullandım 1 sene onda daha fazla konfor, donanım , performans vardı ama daha dün vergi ve yakıtı göz önüne alarak , yeteri kadar keyfini sürdüğümü düşünerek sattım.
Yani hem az yaksın , düşük vergi dilimine girsin hem çok konforlu , eksiksiz donanımlı ,hem performanslı ve de 4çeker olsun diyorsanız seçenek yok tabii ki , mantıken olamaz da.

Fakat forester bence hepsini mantık çerçevesinde bir sepete toplayabilen bir araç.

Frenlerden konu açılmışken, 2003 xt'me EBC red stuff balata ve brembo disk taktırdım. Keramet balatada mı diskte mi bilmiyorum ama (büyük ihtimalle balatada) artık frene basmak gaza basmaktan daha zevkli. Frene bastığımda araba bana kontrolün bende olduğunu hissettiriyor. Daha bir hafta holdu. Uzun dönem performansını henüz bilmediğim için tavsiyede bulunmak için erken. Emin olduğum zaman bu konuda ayrı bir başlık açacağım.

hbilkut' Alıntı:
Frenlerden konu açılmışken, 2003 xt'me EBC red stuff balata ve brembo disk taktırdım. Keramet balatada mı diskte mi bilmiyorum ama (büyük ihtimalle balatada) artık frene basmak gaza basmaktan daha zevkli. Frene bastığımda araba bana kontrolün bende olduğunu hissettiriyor. Daha bir hafta holdu. Uzun dönem performansını henüz bilmediğim için tavsiyede bulunmak için erken. Emin olduğum zaman bu konuda ayrı bir başlık açacağım.

Ne kadara mal oldu? Hayırlı olsun.. Fren ile ilgili bir başlık mevcut forumda.

EBC red stuff ön balataları Amerikadan getirttim 120$ + 30$ kargo

Brembo ön diskler Türkiyeden 280 TL (Amerikada uygun fiyata güzel diskler var ama bir takım disk 20 kilo kadar geldiğinden kargosu çok tuzlu olacaktı)

Orijinal diskler serviste 400 TL. Brembo mu daha iyi OEM diskler mi bilmiyorum. İyi bir marka va daha ucuz olduğu için Brembo tercih ettim.

Bu mesajı yanlışlıkla yazdım. Silmeyi bulamadım. Nasıl silebilirim?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR