Batı Karadeniz Gezisi ( 20-27 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,098

Etiketler
Ynt: Batı Karadeniz Gezisi ( 20-27 Mart 2009)

Oğuz bey,
Dostlarla yapılan seyahatlerinizin sağlıklı,keyifli ve sorunsuz devam etmesini dilerim.
Levent

Sevgili "teos" un Batı Karadeniz gezisinin güzel ve güzel olmayan yönlerini yeniden izledim. Ara sıra o rotada dolaşmama epeydir ara verdiğime iyi etmişim gibi bir izlenim aldım.
Abant ve Kdz.Ereğli den batıya doğru idare eder ama Zonguldak civarları dediğin gibi hem Karadeniz hem endüstriyel. Karadeniz nedense bütünüyle turistik değil ve olmamayada büyük özen gösteriyor sanki. 20 yıl öncesinin Karasu civarları otantik felaket ti şimdilerde ise modern facia. Nedense hep de aşırı fosfor tüketmekten kaynaklanan ileri zekaden fışkıran bir anlayış kol geziyor Karadeniz de !... .Otoyollar motoyollar ne o öyle...Eskiden hamsi kamyonlarının azrail gibi koşuşturmalarını kollar heyecanlanırdık hiç değilse.Sanırım o zevkden de mahrum kaldık.
Sizlerle birlikte gezilerinizi ve yurdumuzun gerçeklerini izliyoruz bazen beğeni ile bazen de üzüntü ile...
Sevgilerimizle,

RÜZGAR

Oğuz bey,
Fotoğraflar harika.Ellerinize sağlık.
Ereğli'den de kareler aradım fakat anlaşılan burada pek vakit geçirmemişsiniz.
Selamlar.

Oğuz Bey, olumsuzluklara rağmen güzel bir gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler. Bizlere de hedef, amaç oluşturmuş oluyorsunuz.

teos' Alıntı:
Amasra limanda konaklamanın ardından Zolguldak, Ereğli tarafına yollanıyoruz. Ekonomik koşulların etkisi mi doğa şartları mı her ikiside mi bilemiyorum Anadolu'daki en kötü seyahatim oluyor bu güzergah. Hem yol son derece kalitesiz, hem yapılar ve yerleşimler. Buna Filyos, Türkali, Göbü, Muslu ve Çatalağzı dahil, hatta Zonguldak da dahil. Ereğli, nisbeten tersane ve demir çeilk tesisleri nedeni ile biraz daha düzenli. Ereğli ve Alaplı'yı geçip kıyıda küçük ve çok güzel bir koyda mola veriyoruz konaklama için.
Saygıyla
Oğuz

Oğuz Bey çok keyifli bir gezi yapmışsınız. Fotoğraflar da çok güzel, tebrik ederim.
Zonguldak tarafına giderken sanırım sahil yolunu kullanmışsınız. Dediğiniz gibi o yol çok kötü ve belki de Türkiye'nin en tehlikeli yollarından biri. Çok dar ve bir tarafı yüksek uçurum, bariyer de yok. Keşke Amasra-Bartın-Çaycuma-Zonguldak yolundan gitseydiniz. Normalde o yol kullanılıyor. Çok daha güzel yerlere denk gelirdiniz. :smiley:

Sibel hanım merhaba,
Biz karavancılar genelde ana yoldan ziyade yan yollardan mümkün olduğunca doğanın içinde seyahat etmeyi severiz :smiley: Takip ettiğimiz yol da sahil boyunca devam ediyordu ve doğa çok güzeldi. Beni üzen sadece yolun fiziksel durumu değil aynı zamanda oradaki yaşam koşulları. Tüm Anadolu'yu gezmiş biri olarak çok kötü bulduğumu söyleyebilirim. Filyos- Çatalağzı arasını kastediyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.
Oğuz

Arkadaşlar muhabbete konu olan olay ortadan kalktığı için yazımı değiştiriyorum...

Açıkçası bu tavrı ben de garip buldum. Bir gezi yazısına, böyle bir güncelleme yapılması pek hoş değil. Yeni ste açılmış olmasına karşı değilim, farklı fikirler farklı görüşler sinerji getirir diye düşünüyorum, her ne kadar çok az olsak da :smiley:

Oğuz

Oğuz Bey Merhaba,

Öncelikle hoşgeldin mesajınız için teşekkür ediyorum.

Batı Karadeniz gezinizi anlatan bu bölüm ve fotoğraflar çok güzel olmuş tebrik ediyorum. Fotoğraflarınızdan bu konuda profosyonel olduğunuz anlaşılıyor. Geçen sonbaharda ben de çekme karavanla Akçakoca'dan Ağva'ya kadar gezmiştim. İfade edildiği gibi güzelim tabiat parçaları ya ranta ya da bakımsızlığa, kalitesizliğe terkedilmiş durumdaydı. Yolun çetinliğiini unutur belki bir daha gitmeyi düşünürüm ama pazar günü oluşan uzun araba kuyrukları ve kıyıların aldığı hal (çöpler vs.) akıllarımızda uzun zaman kalacak sanırım.

Benim merak ettiğim konu Abant'la ilgili. Mayıs ve Ekim ayları arasında pek çok kez Abant'a gittim. Bu yıl karavanımıza bir lpg soba yerleştirdik ve şimdi acaba kış aylarında da bu güzel göle ulaşabilir miyiz diye merak ediyoruz. Abant sapağından sonra yol nasıldı? Yerde kar var mıydı? Kar lastiği ya da zincir kullandınız mı? Ben çekme karavanla gitmek istediğim için yolun karlı olması daha önemli. Zincirle karavanı nasıl çekeriz kestiremiyorum. Bu arada Mart sonu itibariyle Abant'taki kar durumundan da bahsederseniz memnun olurum.

Selamlar,

Doğan Böncü

doğan124 Bey Merhaba

Sizin ve Oğuz Beyin affınıza sığınarak araya giriyorum özür dilerim.

Ben Boluda yaşıyorum.Abant yol durumu bakımından gayet güzel vede açık durumda. Kar sadece kenarlarda var. Yol devamlı kardan temizleniyor .Zaten bundan sonra havalar ısındı kar olmaz . Çekme karavanla çok rahat bir şekilde gelebilirsiniz.İyi geziler dilerim.

Doğan bey merhaba,
Sapaktan Abant'a kadar yollar açık idi, sadece göle gelirkenki son 1 km hafif buzlu idi. Daha önce Ducato şimdi Citroen kullanan biri olarak önden çekişli araçlarda patinaj sorunu hep var. kar lastiği takmadığım için
daha mı iyi olurdu sonucunu bilemiyorum. Göl kenarında buzlu bir zeminde konaklamak durumunda kaldık, sabah çıkarken kaydım tekrar, Haldun beyin aracı ağırlık açısından daha dengeli. O rahat rahat çıktı, beni oradaki faytoncular kısa bir süre ittirmese idi herhalde biraz bocalardım. Ne kadar az gaz versem de, 2. vitese taksam da , o 1 metrelik buzlu alanda çakılı kaldım :smiley: Lastiklerin kimyası bu işe uygun değil doğal olarak. Çekme karavan tecrübem hiç olmadı o nedenle bir şey söylemem pek mümkün değil. Gölün etrafındaki yol, gölgede kalan yerleri kısmi olarak buzlu idi, şu sıralar erimiş olabilir.
Güvenli, bol neşeli geziler dilerim.
Oğuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri