Ynt: Barcelona ve Menorca, İspanya 2008
Ben de Barcelona'da eksik kalanları tamamlayım
Barcelona'nın en etkileyici yapıları; Gaudi'nin evleri
Sagrada Familia kilisesi de ünlü mimar Antonio Gaudi'nin en büyük eseridir, ancak yukarıda Erhan'ın fotoğraflarında gördüğünüz yapı orjinal değildir, orjinal bina 2. dünya savaşında tamamıyla yıkılmış, yapımı halen sürüyor
Bu görüntüler de La Ramblas caddesi üzerindeki pazardan, burayı mutlaka gezin ve tropik meyvelerden yiyip, taze sıkılmış meyve sularından içmeyi ihmal etmeyin. Alttaki fotoğrafta pazarın içinde bar görüyorsunuz, insanlar alışverişini yaptıktan sonra bi shot yapıp eve dönüyorlar
Erhan'ın fotoğraflarında görülen Sangria, yöresel bir içki, aslında yapımı da çok basit, şarap, limonata ve bol buz, uludağ limonata ve merlot şarapla çok güzel sangria yaparsınız
Sangria içmek için Cafe Zurich i tavsiye ederim
Yine Erhan'ın fotolarında görülen yemek ise yöresel yemekleri Paella, içinde pirinç, safran, midye, istiridye, tavuk var, başka şeyler de katılabiliyor, bana göre çok özelliği olan bi yemek değildi, tabii tapa'ları unutmayalım, zaten karşılığı bildiğimiz "meze", ülkemizde çok daha güzeli var farklı ve daha güzel bir meze bulamadım ben, tuzlama, çiroz, lakerda, kalamar tava herşey mevcut meze restoranlarında ama bizimkiler daha güzel
Restoranlara oturduğunuzda mutlaka "menu del dia" isteyin, vermek zorundalar, bu menüler de tatlı dahil 3 çeşit yemek var 9-12 euro arası fiyatla gayet güzel doyurucu bir yemek yiyebilirsiniz. İspanyolların tek kelime ingilizce bilmediğini, dünyayı ispanyollardan ibaret zannettiklerini eklemem gerek, Madrid'te daha bariz bu dil sorunu, bi kaç kelime ispanyolca öğrenmek faydalı olur.