balkan gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan promethus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,817
Ynt: balkan gezisi

Tifa' Alıntı:
Bosna-Hersek'den kiraladığınız arabayla bu saydığınız ülkeleri dolaşmış ve başınıza bir iş gelmemişse inanın siz bir mucize yaşamışsınız ve Allah sizi korumuş.

Selamlar, Ben hırvatistan, sırbistan, makedonya da gece kaldım ve aracımın içinde çokda güzel uyku çektim, (otel arıyamıycak kadar yorgunluktan dolayı) tam aksine police bana şu uyarıda bulundu "benzin istasyonunda konuaklarsanız canınız istediğinde hem internet hem kahve karnınız acıkırsada yemek yersiniz" diye açıklamada bulundu. Ben sadece şunu belirtmek istiyorum Tiran dan feribotla italyaya giderken feribotta hırsızlık olayı oldukça revaçta sadece bu konuda dikkat ediniz derim. birda bulgaristanda özel aracınızla gezerken gece yollara dikkat ediniz oldukça kocaman çukurlar mevcut yol çok kötü bazı şehir ve kasabalarda , yani bulgaristandan gece aman geçmeyin diyorsa birileri sebebi bu. birde en günzel navigasyon aracınız olsa dahi yinede bir harita yanınızda bulundurun( bulgaristandaki eski yollar halen anayol olarak navigasyonda gözükmekte (17 nisan 2011) tarih de belirteyim ne zaman dı diye merak edenler için, yani arkadaşlar geziler de macera arttıkça keyfi olur , adam oraya yazdıysa GİRİLMEZ diye biz de girelim ne kadar ilginç bi yer dersek işte o maceralıktan çıkar dertli bir yolculuk yapmış oluruz. saygılarımla. ;)

M&Ä° 181.jpg

Etiketler

Çekincem kiralık arabayla ülke değiştirme konusundaydı, ülke güvenlikleriyle ilgili değildi.
Biraz açıklamam gerekirse:
Bir ülke içinde kiraladığınız aracı ruhsat sahibi izin vermediği takdirde ülke dışına çıkaramazsınız. Öyle anlaşılıyorki gümrük geçişlerinde sınır polisi aracın belgelerini sizden talep etmemiş, ancak bir kaza durumunda yada hırsızlık halinde ciddi sıkıntılarla karşılaşabilirdiniz.
En önemli hususlardan birisi ise sigorta konusudur. Bildiğiniz gibi her aracın trafiğe çıkarken olmazsa olmazı trafik sigortasıdır. Trafik sigortaları ülke sınırları içerisinde geçerlidir. Örneğin bizim trafik sigortasının kapsama alanı Kapıkule'de biter. Bu nedenle yurt dışına çıkacaksanız Turinden green kart (yeşil renginden dolayı) denilen ve gideceğniz ülkelerin isimlerinin yazılı olduğu 15 gün, 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi süreleri içeren trafik sigortasını yaptırırsınız. Bu sigorta kasko sigortası olmayıp bizim trafik sigortasının yurtdışında geçerli olanıdır. Normal şartlarda siz aracınızı Bosna-hersek'te kiraladıktan sonra ülke dışına çıktığınız anda sigorta biter. Siz sigortası olmayan bir araçla yollarda olmuşsunuz.
Kosova sınırında sigort yaptırma hususuna gelince büyük bir olasılıkla Kosova henüz devletleşme sürecini tamamlayamadığı için yeşil sigorta sistemine dahil değildir. Bu nedenle sınırlarından içeriye giren her yabancı plakalı arabaya istisnasız trafik sigortasını kendisi yapmaktadır.
Bu yorumu, Yugoslavya'nın bölünme sürecinde uzun bir süre Sırbistan'ın yaşamış olduğunu bildiğim için yapıyorum. Turingde sigorta kağıdığını alırken Sırbistan adının üzerine kocaman bir çarpı koyarlar ve formu öyle teslim ederlerdi. Sırp sınır kapısında aynen sizin Kosova'da olduğu gibi yalnızca Sırbistan için (o zamanlar Sırbistan ve Karadağ idi) sigorta yaptırmak zorunda kalınırdı. Yaklaşık 4-5 yıldır artık Sırbistan adının üzerine çarpı konmuyor.
Yol güzergahları, belgeler ve maliyet hesaplarını ülke ülke ayrıntılı açıkladığım alttaki başlıkta sorularınızın büyük bir çoğunluğuna cevap bulacağınızı zannediyorum. Çekili karavanla yapılan gezilere yönelik hazırlanmasına rağmen otoban ücretleri haricinde pek fark yoktur.
Selam ve sevgilerimle
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38845.0

sayın tifa verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama o dedikleriniz genelde türkiyeden araç ile çıkışta geçerli olan uygulamalar.

orada da sigorta sistemi var.kiraladığınız firma yapıyor.kosova da ayrı bir sigorta yaptırılmasının sebebide bosna nın kosova yı tanımıyor oluşu.o sebeble bosnada yapılan sigorta orada geçerli olmadığından kosova da 1 gün dahi kalsanız en az 15 günlük sigorta yaptırmak durumundasınız.

bu arada karadağ da 2 kere radara girdiğimden ve hırvatistan girişinde genç bir polis ile biraz atıştığımdan evraklarda fazlasıyla incelendi.

çekinmeden o bölgeyi kiralık araç ile gezebilirsiniz.

18 temmuzda ipsaladan kendi lpg li aracımızla yunanistan üzerinden makedonya,arnavutluk,karadağ,hırvatistan,bosna hersek,sırbistan,makedonya,yunanistan ve tekrar ipsala güzergahında 10 gün boyunca gezdik ve sadece 120 euro yakıt masrafımız oldu:smiley:Konaklama sorununu ise couchsurfing ve çadır ile beleşe getirdik ve hiçbir güvenlik sorunuyla karşılasmadık.Balkan turu yapacak arkadaşlara tavsiyem türkiyeden kendi arabanızla yola çıkın hem boşuna uçak ve kiralamaya para vermemiş olursunuz hem de istediğiniz yeri rahat rahat gezersiniz.Bilgi edinmek isteyenler arayabilir
özgür yıldırım 0533 7755956

arkadaşlar kosova ya giriş çıkışta, özellikle uçakla türkiye den gidişte sorun oluyor mu?
otel rezerv. yada birinin havaalanından alması gerekir diyor konsolosluk, bu konuda sorun yaşamış yada ne gibi durumlarda sorunlar çıkıyor
yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Ben de Haziran ayı içerisinde aynı güzergahta bir gezi yapmayı düşünüyorum. Acaba Selçukburak bey bu geziyi yaptı mı? Bir sıkıntı yaşada mı?

selcukburak' Alıntı:
Teşekkürler cevabın için.
Peki, arabayı Makedonya'da kiralayıp Balkanları dolaşsam olur mu?
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevineceğim

[SIZE=78%]Bosna hersekten kiraladığım araç ile Bosna-Hırvatistan-Karadağ-Arnavutluk-Makedonya arasında sorunsuzca gezdim.[/SIZE]

Tifa' Alıntı:
Bosna-Hersek'den kiraladığınız arabayla bu saydığınız ülkeleri dolaşmış ve başınıza bir iş gelmemişse inanın siz bir mucize yaşamışsınız ve Allah sizi korumuş.

ben hiç bir sorun yaşamadım. ne gibi bir sorundan bahsediyorsunuz merak ettim, çünkü o bölgeye daha dogrusu sırbistan kosova bölgesine gitmeyi planlıyorum.

selcukburak' Alıntı:
Ya yapmayın.. tam karar veriyorum bir mesaj geliyor.. ve hersey yeniden basliyor. Planıma göre Üsküp ten bir araba kiralamak. Sonrada kiraladığım araba ile Ohrid (konaklamalı), Tiran, Kotor, Dubrovnik, Saraybosna ya gitmeyi planlıyorum. Dönüş yolum ise kıyı yerine yukarıdan; Priştina, Üsküp şeklinde olacak. Muhtemel tehlike hakkında görüş verirseniz sevinirim.

yol için bir iki tavsiye daha doğrusu bilgilendirme yapayım. özellikle arnavutluk-karadağ arası yol berbat. bunun haricindeki yollar güzel. dönüş yolunuz için bir şey diyemeyeceğim ama karadağ'da pluzine'yi görmenizi tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR