Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,396

Etiketler
Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

dalgıç' Alıntı:
Dostlar,buradaki konu diyeceğimden değişik,fakat güveç fotoğrafları olduğu- konusu burada geçtiği için buraya yazıyorum.
Biz evimizde de yemekleri GÜVEÇ de yapıyoruz. Hele dar zaman değilse en kısık ateşte uzun zaman içinde pişirilirse her yemek harika oluyor.
Aynen analarımızın mangal üzerinde pişirdiği yemeklerin tadında oluyor. Hemde çelik tencere denen meretlerdeki metal bulaşmasınıda önlediğinden daha sağlıklı. Hem sağlık,hemde tad olarak tavsiye ederim,deneyen pişman olmaz.( Özellikle güveçte kuru fasulye yapın, ondan sonra fikrinizi belirtin,tadmadan yapılan yorumlar geçersizdir.) Sevgil ve saygılarımla

Bildigim kadarıyla, deterjanla yıkanan güveclerde, ne kadar durulama olursa olsun deterjan cikmiyormus. Bu sebeple guvec konusunda cesitli tereddutler olustu bende.
Ama tad'ı konusunda, hmmmmmm
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Balaban Köyü gezimiz güzel bir etkiinlik oldu katılan ve katılamayan tüm dostlara selamlar.
Metin kardeşim erken gideceğini bilsem o güzel resimleri çektirmezdm,bundan dolayı sana,arkadaşlarına,Ahmet bey ve eşine,Volkan beylere.
Bir güveç borcum olsun.Bülent sanırım güveç adedimiz üçe çıktı diğer ikisindede Abdi beyin tarifi kurufasulye ve bulgur pilavı iyi gider.
 


Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Yusuf sen İspir fasulyesi bulmaya çalış,bende etli sebzeli,bir kişide pilav vari birşey yapsın...
 



Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Geçengün semt pazarında bende ilk defa İspir Fasülyesi (Erzurum) aldım, yedikden sonra şöyle düşündüm, "eğer fasülye buysa bu güne kadar bizim yediğimiz neydi.?"
 


Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

atiladi' Alıntı:
Geçengün semt pazarında bende ilk defa İspir Fasülyesi (Erzurum) aldım, yedikden sonra şöyle düşündüm, "eğer fasülye buysa bu güne kadar bizim yediğimiz neydi.?"

Atilla hocam aynı şeyi düşünmüşüz,bir insan fasulyeyi harika yemek gibi insanlara anlatırmı,ben aynı o şekilde anlatıyorum.Karadeniz yemekleri yapan bir yer var orada yiyiyorum,hazır aklıma gelmişken bu akşam bi gitsem mi,dur bakayım :D
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Arkadaşlar o kuru fasulyeyi Hüsrev'de yemenin tadı bir başkadır. Karavanlar hazırsa Karadeniz tüm güzellikleriyle sizi bekliyor ;) ;) ;)
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

drares' Alıntı:
Arkadaşlar o kuru fasulyeyi Hüsrev'de yemenin tadı bir başkadır. Karavanlar hazırsa Karadeniz tüm güzellikleriyle sizi bekliyor ;) ;) ;)

Haşmet bıçağı sapladı,çıkar çıkara bilirsen.
 



Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Biri Güveç mi Dedi ?
:smiley:

Arkadaşlar gecenin yarısında mutfağa gidip boş boş baktım.
her şey anlamsız geliyor bu satırlarsan sonra.
Hele İspir fasulyesi
hele az tereyağ, bol kemikli et ile....
hele köz de uzun süre suyunu çekerse.
Offf.
of.

bize bu hafta sonu Esenceli yolları görünüyor !.
alternatiflere açığız.
Vebasto testini ben yaptım
darısı dostlara :smiley:
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Mehmet abi ben zaten size niva ile selam vermedim. Reno clio ile camı açıp selam verdim. Niva evdeydi bacanağın arabayla geldik. Hatta yan tarafınızda biz de mangal yaptık: Hanımla yanınıza uğramayı çok düşündük ama sizin orda devamlı bir koşuşturma (yemek çay ateş yakma) vardı rahatsız etmek istemedik ama şimdi uğramadığıma çok PİŞMANIM inşallah bir dahaki sefere selamlar saygılar.
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

Sayın Kaptan keşke gelseydiniz en azından bir çayımızı içerdiniz bizler bundan fazlasıyla keyif alırdık sizleri tanımak aramıza yeni katılan kamp ve karavan sevdalısı dostların olması bizi mutlu eder bir dahaki sefere inşallah bekleriz.
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

tüm arkadaşlara merhaba, bir kurufasulye pişirimi kadar uzak kaldığımı bilmiyordum. aranıza girebilirmiyim.elimde kaşık,
her zamana ekmeğim hazırdır.fasulye-pilav ancak,, ekmek olmazsa olmazıdır.
her tür organize için şimdiden varım.önerilere açığım.
saimşimşir
 

Ynt: Balaban Gölü Gezisi (20 Aralık 2009)

cesuregelim' Alıntı:
tüm arkadaşlara merhaba, bir kurufasulye pişirimi kadar uzak kaldığımı bilmiyordum. aranıza girebilirmiyim.elimde kaşık,
her zamana ekmeğim hazırdır.fasulye-pilav ancak,, ekmek olmazsa olmazıdır.
her tür organize için şimdiden varım.önerilere açığım.
saimşimşir

davet beklemeden etkinliklere katılabilirsiniz, soframızda ne varsa seve seve paylaşırız, katılımınız bizi memnun eder,
tanışmak üzere sevgiler
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Mesajlar
1,523,047
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst