Baharı Karşılama Gezisi - Poyrazlar Gölü Adapazarı (10 - 11 Nisan 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,995
Ynt: Baharı Karşılama Gezisi - Poyrazlar Gölü Adapazarı (10 - 11 Nisan 2010)

güzel bir gezi olmuş...fotolar için teşekkürler...

Etiketler

Ayrıca geziye' Pembe kayalar' gezisi cd sini getiren Tayfur beye ve cd de yaptığı jest e(mayıstosböcee dinleniyoru görünce çok şaşırdım),batma ihtimalini düşünerek herkese çok güzel bir Jazz cd si yapan Cem e tekrar teşekkür ederiz ben uyanık davranıp dışarda kalan bir cd yi daha arabama atmışım kim almadıysa ben önümüzdeki gezilerde kendisine takdim ederim.

Ayrıca bizden yağını,tuzunu,zeytin yağını esirgemeyen Cem e(gerçi sabah biz sucuk yerken ve akşam yemek yaparken de hisssesini istemişti),geceleyin halkalı satürn dahil(hayatımda ilk defa gördüğümden çocuklar gibi sevinmiştim)bir çok gök cisimini o kadar zahmetli kurulumuna karşın bize izlettiren Ferhat a sabahleyin Kürşat Başar gibi canlı müzik eşliğinde sohbet etmemize olanak sağlayan eşine teşekkür ederiz.
Levent Güngör Hocamın da eşinin yaptığı nefis böreklere söz söylemek istemiyorum,birdahaki gezide hissem azalmasın

Biz hala evde 2 ay süren tadilatın yorgunluğunu atmaya çalışırken,dostlarımızın mutluluğunu görmekde çok güzel.Gerçi geçen pazar eşimle beraber motora atlayıp kapıdağ turu yaptık.Topladığımız kır çiçekleri hala evimizi süslemekte.
Hani ''orada bir köy var gidemesekte'' misali.Dostlarımızın gülen yüzlerini yansıtan fotoğraflara bakmak bile bizi katılmış kadar mutlu etti.Paylaşım için teşekkürler.
Sevgilerimle

Sizi gidi bizsizler siziiiiiii !
Vay ki vayyyyyyy ! O ne keyif be... Aslında biraz daha kuvvetli okuyup üfleyecektim ama, hadi neyse tadını çıkartsınlar dedim. İyi de etmişim. Güzel gönüldaşlar... Sizleri mutlu görmek, uzaktan da olsa paydaş olmak sevindirici.
Hadi bakalım, sıra, sıradakinde.

Aslında ikinci gün tanışmak için dahi olsa gelebileceğimi düşündüğüm güzel geçeceği konusunda hiç tereddüt yaşamadığım gezinize manevi dedelik yaptığım bir dünya tatlısının doğum günü partisine katılımım nedeniyle aranızda olamadım.Bu güzelliği bizlerede yaşatmak konusunda gayretli bir çalışma içindeki arkadaşlarımızın en azından yaşadıklarını paylaşmaları büyük incelik.Yaşasın kampçılık, karavancılık,Paylaşımcılık ruhu.

Dostlarımızı baharın binbir rengi içinde görmek ne güzel...
Bu bölgenin havasını bilirim; çok yakınlardaki Adapazarı(Karaosman Mah.) ve Taşkısığı'nda bir yılım geçmişti. Bir kez daha o günlere gitmiş oldum, sağolun..
Size buradan bir bahar fotoğrafı ile katılmış olayım. (28.Mart.2010 Gördes Kayacık Kasabası yakınları, yükselti 600-700 m )

Cavid Sezen

[attachment=1]

kayacık 013.jpg

doğa ile iç içe harika bir gezi olmuş emeği geçen herkese ve bu güzel gezi fotoğraflar paylaşan karavancı dostlara çok teşekkürler

Bülent hatırlatmasa az kalsın unutuyordum. Bu gezimizde kendilerinin küçük olarak tanımladığı ama bizim gözümüzde Hubble'dan farkı olmayan teleskopları ile gözlem yapmamıza, yeni yeni şeyler öğrenmemize vesile olan Ferhat hocama ve Nermin hanım'a çok teşekkür ederiz. Sirius, Orion Bulutsu'su, arı kovanı yıldız grupları, Satürn ve uydusu Titan aklımda kalanlar... Hele de Satürn'ü kitaplardaki fotoğraflarında olduğu gibi halkasıyla görebilmek çok ilginç bir deneyimdi...

Herkese selam,ilk karavanlı seyahatimizde karavancı dostlarımızla harika bir hafta sonu geçirdik,herkese çok teşekkür ederiz,muhteşem bir doğa,sıcak bir ortam ve dost insanlar,daha ne olabilirki,en kısa zamanda tekrar görüşmek ümidiyle...Cem,Nalan,Merve

Poyrazlar gölü Adapazarı ' nın neresinde kalıyor, tarif edebilirmisiz ? Sapanca, Altındere, Kuzuluk ve Maşukiye taraflarını biliyorum. Oralardan yola çıkarak tarif ederseniz daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.

tameray' Alıntı:
Poyrazlar gölü Adapazarı ' nın neresinde kalıyor, tarif edebilirmisiz ? Sapanca, Altındere, Kuzuluk ve Maşukiye taraflarını biliyorum. Oralardan yola çıkarak tarif ederseniz daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.
Sayın tameray sorunuzu şu alıntı ile yanıtlıyabiliriz. İlk gez gelecekler için Bülent'in ifadesiyle yol tarifi:

Adapazarı otobandan çıkış...
sağ -3-4km sonra Ankara istikametine dönüş...
sağ-4-5 km sonra karasu tabelası takip edilecek...
Adapazarı'na girdiğinizde 2. ışılardan sonra yol ikiye ayrılır sağ tarafa Karasu tabelasını takip ediyorsunuz. Toplam 3 tane ışık daha geçeceksiniz bu.da yaklaşık 6-7 km...
3. ışıktan sonra (toplamda 5. ışık) karşınıza çok büyük bir döner kavşak çıkacak. Daha önce böyle döner kavşak yok.

Döner kavşaktan düz devam edeceksiniz. Zaten tabela var karasu diye, kilometrenize iyi bakın yada sıfırlayın tam 5.1 yada 5.3 km sonra sola poyrazlara sapacaksınız. Sapmadan 500 mt önce PO benzin istasyonunu göreceksiniz.
İşin özeti karasu tabelasını hiç bırakmazsanız yanlış gitme söz konusu değil zaten ankara yoluna girdikten sonra karasu tabelası sizi bırakmaz.döner kavşağı geçin po benzin istasyonu görünca sola sapmaya hazırlanın yolun solunda cep var

Poyrazlar hernekadar gidilmiş,görülmüş olarak görülsede bahara merhaba demek
dostlarla birlikte olabilmek ve tabiki kamp ateşimizin etrafında toplanıp geç saatlere
kadar sohbet etmek çok keyifliydi. Bülent'in diyet programını bozmasına vesile
olmakta,Cem'in Jazz cd'sini dinleyip Kamper'ine sataşmakta oldukça keyifliydi.
Bu gezide bizimle olan Cem bey ve ailesini ve Raci beyi tanımış olmaktan keyif aldık.
Tayfur beyin emek verip uğraşarak bizlere hediye ettiği Pembe kayalar cd'si için
ve katılan katılamayan tüm dostlara teşekkürler.
Levent

CD yi kapmak için Küheylanı da yolda sollayarak ilk batan oldum. Sağolsun Küheylan naz yapmayıp çekerek kurtardı. Kısa sürede olsa Poyrazlarda olmak ve yüz yüze görüşmek çok iyiydi. Herkese teşekkürler.

Teşekkür ederim enverdede bey, tarifiniz gayet açık, net.

Bence de güzel bir gezi oldu. Cumadan gititik. Cumartesi sabahı, gece saat 1'e adar astronomi gözlemi yaptığımız halde, ilginç bir şekilde sabah uykumu aldım ve erkenden sabahın sisinde aşağıdaki fotoğrafları çektim.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_5925.jpg

IMG_5927.jpg

IMG_5936.jpg

IMG_5942.jpg

IMG_5938.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.