Ynt: Baharı Camper'la Kovalamak; İstanbul'dan Beyşehir'e Bir Rota
İzninizle bir soru yöneltmek istiyorum; Aksu-Yenişarbademli yolu, Dedegöl Dağları'nı enine keserek geçiyor, çok zorlu mu? Yol hakkında kısa bir bilgi verebilirseniz, memnun olurum. Bu yolu geçmedim ama düşünüyorum.
Öğretmenevlerine gelirsek; Eğirdir Öğretmenevi, Akbank şubesi iken kapatılınca, öğretmenevine dönüştürülmüş. Bu türden, değişik bir amaca yönelik olarak yapılan ve sonradan dönüştürülen öğretmenevlerinde nitelik sorunu olabiliyor; buna bir de bürokrasiyi eklerseniz....
Beyşehir Öğretmenevi, öğretmenevi olarak yapılan tip binalardan, konumu da güzel; her ne kadar kent içinde olmasa da..
"Aliço"ya da bir not yazayım; Ümit ve Mehmet Beylerin geçeği, bozkırla çok iç içe değil. Marmara, İçbatı Anadolu (Ege) ve Göller Yöresi (Akdeniz) gezildiği için, bitki örtüsü yönünden zengin yörelerimizde dolaşılmış.. Yalnız size de hak veriyorum; bu algı (çıplak bozkır) hep var. Kusur bizde hemen belirteyim; iyi öğretememişiz!...
Son bir şey söylemeliyim; bu gezi için beş gün bence az. Kuşkusuz, koşullarınızı bilmiyorum; genel anlamda söylüyorum. 2-3 hafta bence daha uygun gibi..
Emeğiniz için sağolun.
Cavid Sezen