Azerbaycan - Tek başına otostop Artvin-Bakü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,666

Etiketler
Ynt: Azerbaycan - Tek başına otostop Artvin-Bakü

edebiyatçı' Alıntı:
Yol güvenliği hakkında mı olumsuz şeyler söyleniyor?

Merhabalar.

Bir kaç gündür Artvin'den ayrı kaldım ve internete erişemedim. bu yüzden cevabım gecikti.

Saöylediğiniz vakitlerde üstte yapılan yoruma katılarak yağış vb. sorunlar yaşamanız pek olası değil. Karadeniz sahil yolu + gürcistan içi yollar + Azerbaycan yolları tamamen sağlıklı ve güvenli. Bence arabayla gitmelisiniz. Güvn konusunda Türkiye'de nasıl güvendeyseniz bu ülkelerde de öyle güvendesiniz. Gönül rahatlığı ile gidin. gezin derim. Arabanızın yanınızda olması akaryakıtın çok ucuz olduğu bu coğrafyada çevre ülke ve coğrafyaları gezmenizi sağlıycacaktır.

Umarım göreviniz onaylanır. Size güzel geziler dilerim.

Vladinka zedzestion a kattıkları yorumlar için teşekkür ederim..

saygılarımla

uyku hapı

Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum. Çoluk çocuğa bir şey olmayacağı konusunda sizinle hemfikirim Ergun Bey. Zira çocuklarım doğduklarından beri yollarda büyüdüler. 2 yaşındaki kızım bile şimdiden beş ülke gördü. Yurt dışında araba kullanma konusunda da oldukça deneyimliyiz aslında. Gezdiğim 27 ülkenin en az 23 tanesini arabamızla gezmişizdir. Diğerlerinde de trafik tersti :smiley: Büyük kızım daha 50 günlüktü karadeniz turu yaptığımızda. O zaman da eylül ayı olmasına rağmen Artvin'e yağış ve sel sebebi ile gidememiştik. Zigana dağlarına çıkarken yola yuvarlanan taşlar oldukça ürkütücüydü. Bir de Türki Cumhuriyetlerde daha önce hiç tecrübemiz olmadı. Gitmişken ben de çevre ülkeleri görmek isterim. Buradan götürmesek bile orada mutlaka araç kiralarız. Buradan mı götürelim oradan mı kiralayalım konusunda tereddüt ediyoruz aslında.
Gezimiz netleştiği zaman Türk Cumhuriyetleri hakkında da bilginize başvururum inşallah. Aslında ben Rusya'yı çok merak ediyordum. Sanırım eylülün ilk haftası birkaç günlük bir Rusya gezimiz olacak. Vaktimizin çoğunu diğer ülkelere ayırabiliriz. Yavaş yavaş araştırmaya başlıyorum.

edebiyatçı' Alıntı:
Buradan götürmesek bile orada mutlaka araç kiralarız. Buradan mı götürelim oradan mı kiralayalım konusunda tereddüt ediyoruz aslında.
Gezimiz netleştiği zaman Türk Cumhuriyetleri hakkında da bilginize başvururum inşallah. Aslında ben Rusya'yı çok merak ediyordum. Sanırım eylülün ilk haftası birkaç günlük bir Rusya gezimiz olacak. Vaktimizin çoğunu diğer ülkelere ayırabiliriz. Yavaş yavaş araştırmaya başlıyorum.
Hocahanım araç kiralama fikri bence de çok uygun.Şu an için bilemiyorum ama önceki yıllarda araç satış fiyatları bizdeki fiyatların neredeyse yarısına denk geliyordu.Bu nedenle cüzi bir miktara araç kiralayabileceğiniz kanısındayım.Hem kiralayacağınız araç yerel plakalı olacağından trafikte pek dikkat çekmeyecektir.Bu da Trafik Polisleriyle(o ülkelerde Yol Polisi deniyor) muhatap olma ihtimali azalacaktır.İnşallah Rusya geziniz gerçekleşir.Araştırmalarınızda kolaylıklar diliyorum.Hoşçakalın. Ergun.

Geziniz çok güzel olmuş.soracaklarım mevcut yazarsanız sevinirim.
1-Girerken sigorta ve yol parası kesmiyorlar mı araçlara?nahçivan da 15dollar sigorta 15 dollar yol parası ödemiştim.
2-Pasaportumda ermeni kaşem olduğu için bana vize vermediler.başka konsolosluktan başvurmamı istediler ama daha önce nahçivan da kapıdan ermeni vizem olduğu halde vize vermişlerdi.pasaportu değiştirsem mi yoksa o pasaportla mı gitsem? nahçivan kabul ediyor diğeri neden kabul etmiyor nasıl bir ülke buray ya?
3-daha önce gitmiş olan azeri bir arkadaşım adım başı rüşvet istediklerini söylemişti 100 dolları geçkin bir rüşvet ödediklerini söylemişti halen öyle bir şey var mı?
yardım et gezgin arkadaşım.

Hocahanım araç kiralama fikri bence de çok uygun.Şu an için bilemiyorum ama önceki yıllarda araç satış fiyatları bizdeki fiyatların neredeyse yarısına denk geliyordu.Bu nedenle cüzi bir miktara araç kiralayabileceğiniz kanısındayım.Hem kiralayacağınız araç yerel plakalı olacağından trafikte pek dikkat çekmeyecektir.Bu da Trafik Polisleriyle(o ülkelerde Yol Polisi deniyor) muhatap olma ihtimali azalacaktır.İnşallah Rusya geziniz gerçekleşir.Araştırmalarınızda kolaylıklar diliyorum.Hoşçakalın. Ergun.
[/quote]

Aslında araç almak ucuzsa kiralamak yerine satın almak da düşünülebilir.Üç aylığına amerikaya gittiğimizde Saab marka bir araba almıştık. 1600 dolar civarıydı sanırım. Üç ay kullanıp 1700 e satmıştık. 100 dolar da kar etmiştik. Sadece benzin parasına üç ay gezmiştik. Benzeri bir formül burada da düşünülebilir o zaman. Araç fiyatlarını araştıralım biraz.

ersanayaz' Alıntı:
2-Pasaportumda ermeni kaşem olduğu için bana vize vermediler.başka konsolosluktan başvurmamı istediler ama daha önce nahçivan da kapıdan ermeni vizem olduğu halde vize vermişlerdi.pasaportu değiştirsem mi yoksa o pasaportla mı gitsem? nahçivan kabul ediyor diğeri neden kabul etmiyor nasıl bir ülke buray ya?

Birkaç hafta önce Midilli'ye gittik. Kuzey Kıbrıs kaşesi olan pasaportluları geri gönderdiler.Çok can sıkıcı bir durum.Boş yere yol parası vermiş oldular. Bence hiç uğraşmayın alın başka bir pasaport. Zor bir şey değil. Sınırda canınız sıkılmasın.

ersanayaz' Alıntı:
Geziniz çok güzel olmuş.soracaklarım mevcut yazarsanız sevinirim.
1-Girerken sigorta ve yol parası kesmiyorlar mı araçlara?nahçivan da 15dollar sigorta 15 dollar yol parası ödemiştim.
3-daha önce gitmiş olan azeri bir arkadaşım adım başı rüşvet istediklerini söylemişti 100 dolları geçkin bir rüşvet ödediklerini söylemişti halen öyle bir şey var mı?
yardım et gezgin arkadaşım.

araç ile seyahat etmediğim ve kapıda hiç beklemediğim için sorma araştırma şansım olmadı. nahçivan daki uygulamalar ile aynı olduğu kanısındayım. ama yinede hiç bir fikrim yok.

ikinci sorunuz ile ilgili yorum yapabilecek durumda değilim. henüz böyle bir ermeni azeri sınır kapıları tecrübem olmadı. girersin veye giremezsin her ikisi de mümkün.

rüşvet konusu hakkında konuşurken dikkatli olmalıyım. evet ülkede rüşvet yüksek oranda alınıyor(muş). ancak bu durum turistler için geçerli değil(miş), ki bende maruz kalmadım. ama zaten aracım olmadığından yaya olarak da trafik ihlali yapmak zor olduğundan ve yine devletle her hangi bir ticari vb. ilişkim olmadığından rastlamadım. trafik ihlalleri dışında karşılaşılabileceğini sanmıyorum.

saygılarımla

uyku hapı

Teşekkürler, yaşadıkların ve anlattıkların sırt çantasıyla seyahate çıkmak isteyip cesaret edemeyenlere ilham verecektir.
Fotoğraflar görünüyor, sorun yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR