Ayı Saldırısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scoutfatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,951
Ynt: Ayı Saldırısı

Teşekkürederim Yaşar bey. Cherokee sport aldım. 2.4 düz vites. Daha çamura doymadım :smiley::smiley:
Önümüzde ki 15 gün doluyum. Ama sonrasında vardiyam bitiyor. Ve 14 gün serbestim. Umarım yakında bir aktivite de görüşürüz.

Bu arada arkadaşlar bir şey daha geldi aklıma. bir düdük sizi bir tehlikeli olabilecek bir çok hayvanla karşılaşmaktan koruyacaktır. Bu ses çıkartma işi sadece yılanlarda işe yaramaz. yılanlar duymaz çünkü . ( bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim)

Saygılar.

Etiketler

meseregan' Alıntı:
Teşekkürederim Yaşar bey. Cherokee sport aldım. 2.4 düz vites. Daha çamura doymadım :smiley::smiley:
Önümüzde ki 15 gün doluyum. Ama sonrasında vardiyam bitiyor. Ve 14 gün serbestim. Umarım yakında bir aktivite de görüşürüz.

Bu arada arkadaşlar bir şey daha geldi aklıma. bir düdük sizi bir tehlikeli olabilecek bir çok hayvanla karşılaşmaktan koruyacaktır. Bu ses çıkartma işi sadece yılanlarda işe yaramaz. yılanlar duymaz çünkü . ( bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim)

Saygılar

Kampta yanımda devamlı bi çakı ve düdük taşırım.bahsettiğiniz şekilde h,ç kullanmadım ama acil durumlarda (denzde bulundurulması zorunludur) işe yarayacaktır.En azından yardım çağrısı için dikkat çekmede kullanılır.
Selamlar.

yılanlar duymaz ama bildiğim kadarıyla titreşimi hissediyorlar ve canlılardan yayılan moleküller sayesinde bizi görmeden önce kokumuzu alabiliyorlar :smiley: ki bu arada görmeleri de vücut sıcaklığımızı algılama şeklinde oluyordu sanırım.bir belgeselde izlemiştim,sanırım şu gece görüş gözlüklerinin canlıları algıladığı kırmızı-yeşil siluetler şeklinde gördüklerini hatırlıyorum.

evet yılanlar termal görüyorlar ısıya duyarlı böyle görmelerı normal görmelerınden daha üstun bır özellık

biraz ansiklopedik bilgi :smiley:

Daha öncede söylediğimiz gibi yılanlar sağırdırlar ancak yerdeki titreşimleri hissedebilirler bununla beraber görme duyguları güçlüdür özellikle hareketli cisimleri çabuk algılarlar. Hem yakın hem uzağı görebilmeye uygun yapıları varsa da daha çok yakını görmeye alışkındırlar.
Koku alma duyuları da çok gelişmiştir burun boşluğundaki koku epitelinden başka iki organ daha vardır ağız tavanında bulunan bu iki delikli organın adı Jacopson organıdır yılan dili ile topladığı koku moleküllerini dilini içeriye çektiği zaman bu organa deydirir ve kokuyu algılar.
Crotalidae familyasına mahsus yılanların gözle burun deliği arasında bir çukurluk vardır bu çukurların içi duyusal doku ile kaplıdır ısıya duyarlı bu organı yılan bir termal kamera gibi kullanır ve uzaktaki bir hayvanın ısısını algılayabilir bazı yılanlarda bu organ o kadar hassastır ki bir santigrat derecenin yüzde birini bile ayırt edebilir.

Takdir ettiğim bi özellik ! herkeste olmasını isterim ama ......

ben de herkesın ızlemesını istıyorum çünkı bu şekılde hayvanları daha yakından tanıyoruzz onlara karşı kin gütmuyoruz özellıkle ( yılanlar)

Ben çocukluğumdan beridir orman ile iç içe'yim ;D malum Bolu'nun coğrafi konumu itibari ile..
Sadece bir kez gördüm o'da gece araba ile,benden fazla kaçıyor idi ;D insandan kaçmayan hiç bir mahlukat yoktur..
Söylendiği gibi yiyecek artık ve atıklarına dikkat sadece :smiley:

Kesinlikle haklısınız. Yılanlar için ıslık yada düdük çalmaya gerek yok onlar bizim kokumuzu jacopson organı sayesinde hissedip kaçarlar.
Bziler doğaya saygı çerçevesinde harekt ettiğimiz sürece her hangi birşey olacağını sanmıyorum.

Dediğiniz gibi bende gerk işim gereği gerekse hobilerim doğrultusunda yaklaşık 14 yıldır doğa ile haşır neşirim bu güne kadar anltmaya değecek bir hayvan karşılaşmam olmadı

en çok korktuğum iki hayvan var,bunlar yüzünden uyumaya korktuğum geceler olmuştur :smiley:

çocukluğum bahçeli tarlalı bir Akdeniz kasabasında geçti.bizim de bahçemiz ve bahçemizde sebzelerimiz vardı.annem de benden pişireceği sebze malzemesini bahçeden getirmemi isterdi bazen.mesela birkaç domates.yılanlar da öyle sık karşımıza çıkıyordu ki o zamanlar.bizim olmasa komşuların :smiley: ben bahçeye gitmeye çok korkardım,beni duyup kaçsınlar diye şarkı söyler,elimdeki leğene davul gibi vururdum bir taraftan :smiley: ama bir taraftan da sesimi çok da yükseltmezdim,gelip geçenler anlasın istemezdim :smiley: şimdi artık eskisi kadar çok görünmüyorlar.en son evelki yaz gördüm hem de evimizin(annemlerin) yakınında :smiley: Gündüz neyse ama,geceleri Akdeniz bölgesinde eve kapanmak olmaz ve heryer aydınlatılmış değil.Ama şimdi çocukluğumuzdaki gibi çekinmiyoruz.Direk "kışkışkışşşşşşşşşşşşşşş,kaçın çekilin kışkışkışşşşş" diye sesimizi yükseltiyoruz kimseye aldırmadan :smiley: Bendeki bu fobi boş yere oluşmadı,birkaç defa ayağımla 1 karış mesafede üzerine basmaktan kurtardım kendimi.hem de bir keresinde kocaman bir engereğe :smiley: :smiley: hala fobim var,ne yazık ki nefret ediyorum...ama yılan hiç değilse kaçıyor.Akrebe daha gıcık oluyorum,bile bile gelip zehirlediği için insanı....

Akrepler yılanlara göre çok daha tehikeliler. Zehirleri bakımından olmasada yaşanan vakalar açısından. Çok daha kolay gizlenebiliyorlar.

Bizim kazılarda en büyük tehlike onlardı.Heleki mardin civarında.
Akreplerden korkmakta ( yada çekinmekte) haklısınız. Ama onlarda keyflerinden sokmuyorlar insanı. Hayatlarını risk altınd hissetiklerinde yapıyorlar.

Kin güdmek olmaz Sonuçt onlar hayvan.Yaptıkları şeyden mesul değiller.

akrepler bıle bıle gelıp sokmazlar ınsanları ancak onları rahatsız ettıgımız zaman savunma içgüdüsuyle saldırırlar ınsanlaraa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

SON KONULAR

Geri