Avrupa Da Şehir Içi Ücretsiz Park Yerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kartalveat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,803
Bu hırsızlık olayı birazda şansa bağlı İtalyayı napoli dahil 20 gün karavanla gezdik floransa,verona gibi kaç şehirde sokaklarda park ettikten sonra karavanı bırakıp şehir gezileri yaptık geceleri yine sokakta yattık olumsuz hiç bir şey olmadı ancak İsveç malmö şehrinde karavanı sabah bir avm otoparkında bırakıp trenle Kopenhag'a gittik akşam hava kararmadan dödüğümüzde karavana hırsız girmişti, üstelik dört saatten fazla kaldığımız için sileceğine koyulmuş ceza makbuzuda işin tuzu biberi oldu.sonradan öğrendiğimize göre kuzey ülkelerinde oldukça fazla roman vatandaşı varmış ama günahlarını almayalım.

Etiketler
Bu hırsızlık olayı birazda şansa bağlı İtalyayı napoli dahil 20 gün karavanla gezdik floransa,verona gibi kaç şehirde sokaklarda park ettikten sonra karavanı bırakıp şehir gezileri yaptık geceleri yine sokakta yattık olumsuz hiç bir şey olmadı ancak İsveç malmö şehrinde karavanı sabah bir avm otoparkında bırakıp trenle Kopenhag'a gittik akşam hava kararmadan dödüğümüzde karavana hırsız girmişti, üstelik dört saatten fazla kaldığımız için sileceğine koyulmuş ceza makbuzuda işin tuzu biberi oldu.sonradan öğrendiğimize göre kuzey ülkelerinde oldukça fazla roman vatandaşı varmış ama günahlarını almayalım.
Şansa yada daha doğrusu şansızlığa bağlı hırsızlık olayı.Fakat araç pencerelerine ve şöför mahali ile arka bölüm arasına tel kafesli paravanlarla kapatılırsa, hırsızlığında tedbiri alınabilinir sanırım.
hırsızı;aracın lastiklerini yada motor kısmından akü vs.. çalmaya niyetlenmezse. tabiii :(

Bu arada geçmiş olsun..Hırsızlık sonucu ;hem maddi ,hemde psikolojik sıkınıtılı bir durum yaşadığınız için.....

IMG_9243.JPG
IMG_8863.JPG
IMG_8861.JPG
IMG_8763.JPG
IMG_8762.JPG
IMG_8759.JPG
Benim Üsküp de merkezde açık otorparka bırakmıştım karavanı arkasında iki bisiklet ve çok dikkat çeken motorsiklet vardı.Karavanı arkadan sıfıra sıfır otopark duvarına yasladım.iki saat dolaşıp geldim bir de ne göreyim kayar kapı camını kırmışlar allahtan kapıda ekstra kilit olduğundan girememişler.Sonra Thule kilitleri bütün kapılara taktırdım.
ikinci olay Söke Adliyesi'nin önünde başıma geldi.Bu sefer motoru çaldılar.Hırsızlardan kendi motorumu parayla geri aldım.Mecbur kaldım.Çook uzun film gibi hikaye.Yukarıda tüm güvenlik önlemlerini almış hapisane gibi bir karavan ismini de alkadraz koymuş.üsküpte hırsızlık sonrası.Ve albenili ama çok yanlış karavanımın yüklü hali ki bu dışarıda taşıma olayından vaz geçtim artık

Benim Üsküp de merkezde açık otorparka bırakmıştım karavanı arkasında iki bisiklet ve çok dikkat çeken motorsiklet vardı.Karavanı arkadan sıfıra sıfır otopark duvarına yasladım.iki saat dolaşıp geldim bir de ne göreyim kayar kapı camını kırmışlar allahtan kapıda ekstra kilit olduğundan girememişler.Sonra Thule kilitleri bütün kapılara taktırdım.
ikinci olay Söke Adliyesi'nin önünde başıma geldi.Bu sefer motoru çaldılar.Hırsızlardan kendi motorumu parayla geri aldım.Mecbur kaldım.Çook uzun film gibi hikaye.Yukarıda tüm güvenlik önlemlerini almış hapisane gibi bir karavan ismini de alkadraz koymuş.üsküpte hırsızlık sonrası.Ve albenili ama çok yanlış karavanımın yüklü hali ki bu dışarıda taşıma olayından vaz geçtim artık

Aynen benim düşündüğüme benzer tedbirler almışsınız.
Fakat ben şöför tarafındaki ön ve yan pencerelere tedbir düşünmedim.
Görüş ve hareket kısıtlaması nedeniyle.
Belki içten sökülüp takılır bir mekanizma ve kilitle bu iş çözülebilir.araç sürerken sökülür,par esnasında yerine monte edilebilinir.
Geçmiş olsun size bu arada...

Arkadaki bisiklet ve motor çalınmaya müsait görülüyor.
Onlara ayrıca bir önlem daha sonra aldınız mı?
Gezerken lazım oluyor.Evde bıraksan olmaz .

Aynen benim düşündüğüme benzer tedbirler almışsınız.
Fakat ben şöför tarafındaki ön ve yan pencerelere tedbir düşünmedim.
Görüş ve hareket kısıtlaması nedeniyle.
Belki içten sökülüp takılır bir mekanizma ve kilitle bu iş çözülebilir.araç sürerken sökülür,par esnasında yerine monte edilebilinir.
Geçmiş olsun size bu arada...

Arkadaki bisiklet ve motor çalınmaya müsait görülüyor.
Onlara ayrıca bir önlem daha sonra aldınız mı?
Gezerken lazım oluyor.Evde bıraksan olmaz .
Merhaba.Motor ve bisiklet aparatını söktüm.Bisikletleri içeriye aldım.Ben sadece kapılara ekstra kilit ve cenmax alarm taktırdım darbe sensörlü gerisi artık kötülerle karşılaştırmamasını temenni etmeye kaldı

elbette her ülkede kötüler ve hırsızlar olacak, hiç bir ülke vatandaşı peygamber hayatı yaşamıyor.
Fakat bahsettiğiniz gibide aşırı sayıda yol üzeri soygunların olacağını sanmıyorum.
Eğer o kadar yaygın ise, polisler demi bu işin içinde oluyor.herkez biliyor ....bir o ülkenin polisi, hükümetleri bilmiyor olacak şeymi ?
İstisna sayıyı şehir efsanesi gibi yaygınlaştırılmış hikaye olarak algılıyorum bu dediklerinizi.
Bu sitede avrupayı araçları ile dolaşıpta bahsettiğinizgibi olaylar kaç arkadaşın başına geldi.
Benim okuduklarımın arasında şu an isimlerini hatırlamadığım 2 kişi.
Slovenyada 6 ay,italyada farklı zamanlarda 2 ay kaldım. Ne kapkaca ,ne araç soygunu olayına şahit oldum.
Belki benim şansıma, bu olaylarla karışlaşan kişilerinde şansızlığıdır orasına bilemeyeceğim...
Am sizinde değiniz gibi tebirli ve uyanık olmak her zaman yararlıdır.
Hiç kimsenin bahsettiğiniz kötü kişiler ile karşılaşmamasını dilerim.
Bazı ülkelerde Tabiki Polis haberdar. Eski Yugoslavya ülkeleri ile Bulgaristan ve Romanya da polis Rüşveti hala çok yaygın.
Yol üzeri özellikle, mola verildiği zaman, kalabalık parklara girmeniz, büyük benzincilerden yakıt almanız daha mantıklıdır.
Bulgaristan da Çorba parası hala geçerli :D
Kesin soyulursunuz diye bir kaide yok. Sadece Tedbirli olalım..
Hollanda dan hiç hırsızlık haberi duydunuzmu? Duymazsınız. Basına yansımaz. yurt dışı ajanslara kesinlikle olumsuz olaylar verilmez.
Fakat her gece onlarca bisiklet çalınır. Onlarca iş yerine hırsız girer.
Almanya, Belçıka, Fransa, Avusturya hatta Macaristan gibi ülkelerinde yabancı biri soyulduğunda gelen polis,
-Onlar kesin eski doğu bloku ülkeleinden gelmiştir burda böyle bir olay olmaz kolay kolay der.
Orta doğuda soygun olunca, polis çağırdınız,
- Onlar da kesin Mısır Yemen gibi ülkelerden gelmiştir! burda böyle bir olay olmaz der..
Bu durum çok ilginç gelir bana..
Türkiye içinde Trakya bölgesi. Yol üstü satıcılar ve mekanlar. pek güvenilir değil..
Gürcistan da Bizim büyük elçinin son model mercedesi silahlı 4 kişi tarafından gasp edildi.
Korumalar ve Büyük elçi 30 küsür km yürüyerek en yakın şehre ulaştılar.. Bunuda kimse duymadı bile..

Bir iki hafta içinde Karavanla yola çıkıyorum harita da benim güzargah.. ;)

Yol güzargahı.jpg

Türkiye içinde Trakya bölgesi. Yol üstü satıcılar ve mekanlar. pek güvenilir değil..

Gürcistan da Bizim büyük elçinin son model mercedesi silahlı 4 kişi tarafından gasp edildi.
Korumalar ve Büyük elçi 30 küsür km yürüyerek en yakın şehre ulaştılar.. Bunuda kimse duymadı bile..
Merhaba yazdıklarınız bana ilginç geldi.
Bulgaristanda yolda trafik polisi sizi hiç durdurdumu? şayet durdurdu ise ve siz de o an bir trafik kuralı ihlali yapmış iseniz sizden "ÇORBA" tanımlaması yaptığınız rüşvet istedimi? verdinizmi?
Aynı soruyu siz trafik suçu işlemedi iseniz durumundada sorayım sizi durdurdularmı? rüşvet istedilermi? verdiniz mi? miktar ne kadar?

Trakya bölgemizdeki yol üstü satıcılarında ne gibi bir olumsuzluk yaşadınız ki sizde böyle bir kanı oluşmuş.

Gürcistandaki olayın haber kaynağı neresidir?siz nasıl haberdar oldunuz? olay ne zaman olmuş acaba?
Sorularıma cevap yazarsanız çok sevinirim.
Saygılar

Bazı ülkelerde Tabiki Polis haberdar. Eski Yugoslavya ülkeleri ile Bulgaristan ve Romanya da polis Rüşveti hala çok yaygın.
Yol üzeri özellikle, mola verildiği zaman, kalabalık parklara girmeniz, büyük benzincilerden yakıt almanız daha mantıklıdır.
Kesin soyulursunuz diye bir kaide yok. Sadece Tedbirli olalım..
Hollanda dan hiç hırsızlık haberi duydunuzmu? Duymazsınız. Basına yansımaz. yurt dışı ajanslara kesinlikle olumsuz olaylar verilmez.
Fakat her gece onlarca bisiklet çalınır. Onlarca iş yerine hırsız girer.
Almanya, Belçıka, Fransa, Avusturya hatta Macaristan gibi ülkelerinde yabancı biri soyulduğunda gelen polis,
-Onlar kesin eski doğu bloku ülkeleinden gelmiştir burda böyle bir olay olmaz kolay kolay der.
Orta doğuda soygun olunca, polis çağırdınız,
- Onlar da kesin Mısır Yemen gibi ülkelerden gelmiştir! burda böyle bir olay olmaz der..
Bu durum çok ilginç gelir bana..
Bir iki hafta içinde Karavanla yola çıkıyorum harita da benim güzargah.. ;)
Avrupalılar ülke imajını kötülenmemesi için hırsızlık ,kapkaç gibi soygunları bilinçli olarak haber mi yapmıyorlar ?
Bu arada size hayırlı ve keyifli yolculuklar dilerim.

Son düzenleme:

Geçen hafta Bulgaristanını karadeniz sahillerine karavanla dört günlük bir gezi yaptık dereköy gümrüğünü geçtikten 30 km sonra Bulgar polisi orman yolunda bizi durdurunca eski günler aklıma geldi ancak polis kibarca pasaportları isteyip vizelere baktı ve teşekkür etti.son gezimizde edindiğim izlenim Bulgaristan eskisi gibi değil,Bulgar poliside değişmiş gestapo kılıklı herifler gitmiş yerine daha medeni polisler gelmiş.

Merhaba yazdıklarınız bana ilginç geldi.
Bulgaristanda yolda trafik polisi sizi hiç durdurdumu? şayet durdurdu ise ve siz de o an bir trafik kuralı ihlali yapmış iseniz sizden "ÇORBA" tanımlaması yaptığınız rüşvet istedimi? verdinizmi?
Aynı soruyu siz trafik suçu işlemedi iseniz durumundada sorayım sizi durdurdularmı? rüşvet istedilermi? verdiniz mi? miktar ne kadar?

Trakya bölgemizdeki yol üstü satıcılarında ne gibi bir olumsuzluk yaşadınız ki sizde böyle bir kanı oluşmuş.

Gürcistandaki olayın haber kaynağı neresidir?siz nasıl haberdar oldunuz? olay ne zaman olmuş acaba?
Sorularıma cevap yazarsanız çok sevinirim.
Saygılar
Merhabalar,
Şurdan başlayalım.
Slovenya dan Edirneye kadar başka bir dünya. Bölgedeki halkların mentalitesi çok farklı. Dilenci ruhlu..
Bluharistana gidip polisin durdurmadığı bir yabancı varmı diye sormak lazım aslında..
Trafik te kural ihlali yapınca yasal cezası neyse görevli memur o miktarı keser. Bunu dillendirmeye de gerek yok.
Fakat Bulgar polisi yabancı plakalı görünce, Tavşan görmüş Tazı gibi oluyor..
Çorba parası için bahanesi oldukça fazla.. Mesela; Yolu ortaladın gittin. Çok kenardan gittin gibi..
Duruyorsnız, yandan aracınıza elinde telsizle biri yaklaşıp,
-Sizi ekip telsizle bildirdi çok hız yapmışsınız!
O anda aracınızın plakasını sorun.. ya öne ya arkaya yönelecektir.. Plakayı okuyacak :D
Ayrıca, Kominist dönemden kalma uygulamalar da var.
Çorba parası , sizi durduran memur Hız sınırndan tutturmaya çalışarak 100 Euro diyebilir. tecrubeli iseniz, 5 Euro ya işi bağlarsınız.. Memurlar iki ise, 10 Euro..
Pasaportunuza işlem yapan memur bile sizden 3-5 Euro talep edebilir.
Oto yol parası 15 Leva. 7,5 Euro. Satıcılar, 10 le 15 Euro talep ediyor.
Size 15 Euro der. itiraz etmezseniz karambole getirip alalcaktır..
Kısacası Balkanlarda her alış verişinizde çok dikkatli olmanız, büyük ve kalabalık yerlerde durmanız, yolculuktan önce mutlaka tecrubeli kişilerden bilgi almanızı tavsiye ederim..

Trakya bölgesi , yol üstü mekanlarda esnaflıktan bi haberler. Yurt dışından giriş yapanları kapıdan girişte karşılarlar.
Mekanlarını tarif ederler. olaki birine uğradınız da bir çorba birde çay içtiniz.. Dilinin tuttuğunu istiyorlar. 50 TL gibi..
Yurt dışından girdiniz, en yakın mekana uğradınız telfon hattınıza kontör alacaksınız.
tarifeleri gösterirler. sizde kendinize göre bir tercih yaparsınız. Diyelimki, 40 TL 500 dk, 6 GB internet. tercih ettiniz..
Yüklemeyi yapan personel, Abi iki saat sonra gelir. hatlarda arıza var.. Neredeyse İstanbule gelmişsinizdir. Kontörünüz gelir.
300 Dk. 4 GB. Tlf edersiniz, - Abi bi hata olmuş! gelin düzeltelim!!

Diyelim ki şehir içinde parasız park yeri bulduk,neye güvenerek aracımızı kilitleyip bırakıp yaya gezmeye gideceğiz.Hırsızlarında aradıkları bu değilmi?
Şehir içinde ücretsiz park yeri biraz zor diyebilirim.Biz eşimle kendi aracımızla nisan ayında 1 aylık avrupa turu yaptık. Airbnb sitesinden ortalama 100 tl lik ücretsiz otoparkı olan evlerde konakladık.Toplu taşıma araçlarıyla şehri gezdik.

Şehir içinde ücretsiz park yeri biraz zor diyebilirim.Biz eşimle kendi aracımızla nisan ayında 1 aylık avrupa turu yaptık. Airbnb sitesinden ortalama 100 tl lik ücretsiz otoparkı olan evlerde konakladık.Toplu taşıma araçlarıyla şehri gezdik.
Allah airbnb den razı olsun. sezon dışı gayet uygun konaklamalar yapılabiliyor.
Gezinizi sitede yayınladınız mı?
Bizim gibi gezmek isteyenleri gezi yazıları ve varsa fotolar çok motive ediyor.
O nedenle okumayı çok isterim.

Karavan ve içindeki eşyaların güvenliği için; Camı kırıpta içeriye giremesinler diye aracın pencerelerini(yan ve arka) içten somunla sabitlenen ve dıştan geçmeli tel ızgaralı koruyucu yaptırmayı düşünüyorum.Dıştaki civata başları punta kaynaklı olacağından da anahtarla vs ilede açamazlar.
Şöför mahilliden arkaya geçişi engellemek içinde kayar kapılı tel ızgaralı paravanla ayıracağım(kilitle gerekirse arakaya geçiş yapılacak).
Aracı yürütmesinler diye ,buji kablolarını sökeceğim ve araç içinde yaptıracağım gizli bölmeye saklarım.
Tam tekmil alet edavatla dolaşan bir hırsıza rastlamaz isem avrupada soyulacağımı yada arabanın yürüteleceğini düşünmüyorum.
Ayrıca araca takip cihazıda taktırabilirim.
Uyarılarınız için içtenlikle teşekkür ederim.

Abi sen en iyisi bi zirhli Arac al onunla gez;). Abi avrupaya geliyosun afrika degil.

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Abi sen en iyisi bi zirhli Arac al onunla gez;). Abi avrupaya geliyosun afrika degil.

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Aslında bende ilk başlarda senin gibi düşünüyordum.Fakat kaminglerde ,ücreti otoparklarda kalmayı düşünmediğim için, gerek başından acı tecrübe geçirenler, gerekse orayı iyi bilenler sayesinde biraz tedbir almakta fayda var.Ne de olsa mal, canın yongasıymış :smiley:

Avrupa ya gidiyoruzda, afrikalılar ın sayısıda azımsanmayacak kadar fazla.
Ayrıca Arabı, çinlisi, endonezyalısı, taylandlısı yani ne ararsan var .. Her cins milletten insanlara çok rastlanıyor. Hali ile onlarda ,oralarda da lüks içinde yaşamıyor .....
Dolayısı ile önce tedbirini al,sonra ALLAH a tevekkül et demiş atalarımız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR