Avrupa Da Şehir Içi Ücretsiz Park Yerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kartalveat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,204

Etiketler

Peki bu tanımlama sistemine göre nasıl nokta tarifi alınıyor yada yapılıyor?

1-google haritalara bahsettiği koordinatı yapıştırın

2- sol üste resimde işareti yerde bildiğimiz gps koordinatlarını veriyor.

google koordinat2.jpg

eğer sorduğunuz google artı kodları nasıl alırz ise ( 8GHC2XQV+PQ
2XQV+PQ gibi )

1-https://plus.codes adresine girin.

google koordinat3.jpg

2- arama çubuğuna adresi yada gps koordinatını girdiğinizde (okla işaretli)

3- altta (okla işaretli) artı kodu göreceksiniz.

google koordinat4.jpg

Son düzenleme:

1-google haritalara bahsettiği koordinatı yapıştırın

2- sol üste resimde işareti yerde bildiğimiz gps koordinatlarını veriyor.

eğer sorduğunuz google artı kodları nasıl alırz ise ( 8GHC2XQV+PQ
2XQV+PQ gibi )

1-https://plus.codes adresine girin.

2- arama çubuğuna adresi yada gps koordinatını girdiğinizde (okla işaretli)

3- altta (okla işaretli) artı kodu göreceksiniz.
Teşekkür ederim.

Bu Google kod (doğrusu plus kod muş) Google'ın satellit haritasında, hatta benim tablette normal haritada da, yazı ya da ikonla işaretlenmemiş boş bir yeri tıkladığınızda, açılan sayfada adres yerine çıkan bir kısaltma. Benim bunu koordinat olarak tanımlamam kafaları karıştırdı sanırım. Bu kod, sayfanın solunda koordinat verilerinin hemen altında görülüyor. Koordinat yerine sadece bu veri kopyalanabildiğinden, üşengeçliğimden seçimim o oldu. Orjinal olsun diye değil yani.
Google Map, Windows, IOS ve Android sistemlerinde farklılıklar gösterebiliyor diye biliyorum.

Sadede gelelim.

BARCELONA
8FH4928G+55

Görmediğim ama son zamanlarda iki yerde bahsine rastladığım bir yer.
Metro istasyonu 650 metre (8 dakika). Google Map örn.Place Espanya toplamda yarım saat tutuyor diyor.

Bonus:smiley:

LİZBON
8CCGMRW2+6M

Denenmişdir tavsiye ederim. Gayet uygun konumda.

Son düzenleme:

İtalya gezisinde venedik'e feribotla ulaşım olan bir kampta kalmıştık ancak şiddetli rüzgar dolasıyla feribotu kullanamadık ertesi gün venedik'e Çok yakın park yerine günlük 10 euroya park ettik,görevliden aldığımız biletle otoparkın hemen yanındaki otobüs durağından beş dakikada gelen otobüse atladık.
IMG_0972.PNG

Google haritalarda arama satırına bu kodu yazdım . Karavanların olduğu otoparkı uydu modunda gösterdi . Navigasyon modunda varılacak yere girdim doğruca rota yı da verdi . Bende çalıştı . Park yeri venedik için ideal bir noktada , gecelik ücreti ve hizmetleri nelerdir , bilgilendirme için teşekkürler evliyaçelebi .

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
.

Bizim CampingCard' ımız olduğundan iki kişi 19 Euro' ya kaldık.
Duş, elektrik dahil, internet hariç.

Campsite Venezia in Mestre - CampingCard ACSI

Son düzenleme:

Boşuna "Öğrenmenin sonu yok ! " dememişler.

Enfes Şadan bey.:smiley:
Nasıl, gecesi sakin miydi ?

Bahsettiğiniz camping için , forumlarda da sizin yaşadığınız sorundan, feribotun otobüse göre fazla pahalı olduğundan, seferler için uzun beklenildiğinden ve yüksek konaklama ücretinden şikayet ediliyor.
Ben ~40 sene evvel orada kalmıştım, o zamanlar nasıldı hatırlamıyorum.
Zaten şimdileri 40 saniye evvel yaptıklarımı bile unutmaya başladım. :yum:

Son düzenleme:

Bu Google kod (doğrusu plus kod muş) Google'ın satellit haritasında, hatta benim tablette normal haritada da, yazı ya da ikonla işaretlenmemiş boş bir yeri tıkladığınızda, açılan sayfada adres yerine çıkan bir kısaltma. Benim bunu koordinat olarak tanımlamam kafaları karıştırdı sanırım. Bu kod, sayfanın solunda koordinat verilerinin hemen altında görülüyor. Koordinat yerine sadece bu veri kopyalanabildiğinden, üşengeçliğimden seçimim o oldu. Orjinal olsun diye değil yani.
Google Map, Windows, IOS ve Android sistemlerinde farklılıklar gösterebiliyor diye biliyorum.

Sadede gelelim.

BARCELONA
8FH4928G+55
Görmediğim ama son zamanlarda iki yerde bahsine rastladığım bir yer.
Metro istasyonu 650 metre (8 dakika). Google Map örn.Place Espanya toplamda yarım saat tutuyor diyor.

Bonus:smiley:

LİZBON
8CCGMRW2+6M
Denenmişdir tavsiye ederim. Gayet uygun konumda.
barselona süper oldu...teşekkür ederim..
Her şehirde mümkünse bir ücretsiz park yeri projemiz tüm hızıyla devam ediyor. :smiley:

İtalya gezisinde venedik'e feribotla ulaşım olan bir kampta kalmıştık ancak şiddetli rüzgar dolasıyla feribotu kullanamadık ertesi gün venedik'e Çok yakın park yerine günlük 10 euroya park ettik,görevliden aldığımız biletle otoparkın hemen yanındaki otobüs durağından beş dakikada gelen otobüse atladık.
Venedik günlük 10 euro uyar. Çok teşekkür ederim.
Gezi rotamın içinde idi.Bu sıkıntı şehirde iyi oldu.Alternatifleri arttı.
Evliya çelebi2 'nin önerileri ile birlikte venedikte açık ta kalmayacağız demektir.
.

Haklı olabilirsiniz ama gelde İtalya denen devlette hele bir de turistin hiç tükenmediği VENEDİKTE aracınızı mahalle arasında bırak ta git bakalım.:(
Adli suçların en yüksek olduğu ülkeler arasında İtalya da var.
Balkan Ülkeleri Romanya ve Bulgaristan da aracınızın başında iken soyulabilirsinir.
Biri gelir Adres sorar diğeri arkadan bir şeyinizi alıp gider.
Yolda Yön levhalarını çevirip yabancıları yanlış yönlendirme bile yaparlar.
İtalya da özellikle motorlu kapkaççılar ve sahte polisler oldukça yaygın.
Şoför tarafından biri gelip size soru sorarken sağdaki camınızın açık olup olmadığına iyi bakın..
Yada oto yolda gidiyorsunuz. yandan bir araç yanaştı içindeki kişiler, Stop Police diye bir tabela kaldırdı. Sahte polistir büyük ihtimal.
Araç kağıtlarını kontrol ettikten sonra Üzerinizdeki para miktarını sorarsa yine sahte polistir. Soyuluyorsunuz kayıt altına alın ;)
Sırbistan, Hırvatistan,Slovenya, Macaristan gibi eski doğu bloku ülkeleri yol üstü soygunları hala çok yaygın.
Batı Avrupa da en fazla hırsızlık, evlere girme, Bisiklet ve araç soygunlarından oluşuyor ve oldukça da yüksek oranda.
Avrupa ülkeleri arasında en iyi halk ve en güvenli ülke Yunanistan. Halkı çok yardım sever. Hırsızlık yapmaktan ARlanan bir toplum..
İnsanın olduğu yerde, Evliya da olur Eşkiya da.. bunuda her zaman akılda tutmak lazım..

Adli suçların en yüksek olduğu ülkeler arasında İtalya da var.
Balkan Ülkeleri Romanya ve Bulgaristan da aracınızın başında iken soyulabilirsinir.
Biri gelir Adres sorar diğeri arkadan bir şeyinizi alıp gider.
Yolda Yön levhalarını çevirip yabancıları yanlış yönlendirme bile yaparlar.
İtalya da özellikle motorlu kapkaççılar ve sahte polisler oldukça yaygın.
Şoför tarafından biri gelip size soru sorarken sağdaki camınızın açık olup olmadığına iyi bakın..
Yada oto yolda gidiyorsunuz. yandan bir araç yanaştı içindeki kişiler, Stop Police diye bir tabela kaldırdı. Sahte polistir büyük ihtimal.
Araç kağıtlarını kontrol ettikten sonra Üzerinizdeki para miktarını sorarsa yine sahte polistir. Soyuluyorsunuz kayıt altına alın ;)
Sırbistan, Hırvatistan,Slovenya, Macaristan gibi eski doğu bloku ülkeleri yol üstü soygunları hala çok yaygın.
Batı Avrupa da en fazla hırsızlık, evlere girme, Bisiklet ve araç soygunlarından oluşuyor ve oldukça da yüksek oranda.
Avrupa ülkeleri arasında en iyi halk ve en güvenli ülke Yunanistan. Halkı çok yardım sever. Hırsızlık yapmaktan ARlanan bir toplum..
İnsanın olduğu yerde, Evliya da olur Eşkiya da.. bunuda her zaman akılda tutmak lazım..
elbette her ülkede kötüler ve hırsızlar olacak, hiç bir ülke vatandaşı peygamber hayatı yaşamıyor.
Fakat bahsettiğiniz gibide aşırı sayıda yol üzeri soygunların olacağını sanmıyorum.
Eğer o kadar yaygın ise, polisler demi bu işin içinde oluyor.herkez biliyor ....bir o ülkenin polisi, hükümetleri bilmiyor olacak şeymi ?
İstisna sayıyı şehir efsanesi gibi yaygınlaştırılmış hikaye olarak algılıyorum bu dediklerinizi.
Bu sitede avrupayı araçları ile dolaşıpta bahsettiğinizgibi olaylar kaç arkadaşın başına geldi.
Benim okuduklarımın arasında şu an isimlerini hatırlamadığım 2 kişi.
Slovenyada 6 ay,italyada farklı zamanlarda 2 ay kaldım. Ne kapkaca ,ne araç soygunu olayına şahit oldum.
Belki benim şansıma, bu olaylarla karışlaşan kişilerinde şansızlığıdır orasına bilemeyeceğim...
Am sizinde değiniz gibi tebirli ve uyanık olmak her zaman yararlıdır.
Hiç kimsenin bahsettiğiniz kötü kişiler ile karşılaşmamasını dilerim.

Yazılanlar tabi ki doğru, hatta benim ilave edebileceklerim bile var !

Fakat bütün bunlar, başımıza gelmeyeceğinin garantisi olmasa da, istatistik olarak bakılırsa neredeyse hepimizin yaşadığı ya da yaşayacağı olaylar değil. Ama şu an hepimizin başında olan gerçek tek şey ise bu olayların korkusu ile yola çıkıp çıkmama sorusu.
Cevap evet ise korkuyu evde bırakıp sadece tedbir ve dikkatle yola çıkmalıyız. Benim karavanım zaten küçük, "korku" yu koyacak yerim yok açıkcası. Bir işi korkuyla yapmak yerine, dikkati ve tedbiri elden bırakmadan yürütmek en sağlıklı çözüm olmalı. Malımız ne kadar kıymetliyse korkumuzun da o kadar artabilmesi yakışıksız insani bir kanun bence. Ben suyuna gitmemeyi yeğliyorum.
Başka şekilde düşünenlerin tabi evde kalma özgürlüğü var.

Üstelik bu tehlikeleri istatiki izafiyet açısından da doğru yere oturtmalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri