Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,182

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler

Ynt: Avcılık Spor mudur?

Şahsen ben ava gittiysem ve vurduysam burdaki avcılar açıkça sölemek istemior belki ama hepimiz öldürünce zevk alıyoruz :D bunu yaparkende doğada bir yürüyüş,kamp,adrenalin bunların hepside spora girdiği içinde avcılık bir spordur tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçeği tartışmamız bile garip. ben bundan önceki yazılarımda avcılığın spor olduğunu bu sitede daha aktif bir yere sahip olmasını istediimi ve bu şekilde bu kaçınılmaz gerçek olan avcılık sporu hakkında bilinçlendirmeye gideriz die düşünmüştüm ama görüyoruz ki hala avcılığın spor olup olmadığını konuşuoruz.
Aktiffff olalımmmmmmm...

Sayın Temuçin bey forumumuz '' Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Forumudur'' her arkadaşımızın düşüncesine yönetim olarak saygımız sonsuz :smiley:

Fakat ''Avcılık'' Konusunun sizin bahsettiğiniz gibi daha detaylı bir platformda paylaşmak, sitemizin çizgisi dışındadır. Gene bu konu, sitemizde burada yapmış olduğumuz sohbetten öte gidemez ve konu ile alakalı resimler paylaşılamaz.

Başka bir örnek verecek olursak ;
Her forumun kendine özgü prensipleri olduğu gibi bizim sitemizde de öncelikli olarak dikkat ettiğimiz hususlar vardır.Siyaset ve Din konularının sitemizde aktif olarak tartışılamayacağı gibi..

Saygılarımızla ..iyi sohbetler...

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve sitedeki ilk yazım bu olacak . Ben bir avcıyım dolayısıyla bu sohbete katılmamak elimde değil .Tüm arkadaşlarımızın görüşlerine saygım var herkes avcılığı benimseyecek diye bir mecburiyet yok ve kimse birbirinin hakkını elinden alma yetkisine sahip değil. Benim için avcılık spor yada hobi değil ben bunu söyleyemem bu benim hobim yada yaptığım spor diyemem. AVCILIK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR. Benim için avcılık budur işte bizler yani gerçek avcılar kendimizi son korumacı olarak ilan ediyoruz. Sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı için. Bizleri karalamak için fırsat bekleyen o kadar çok kuruluş ve kişi varki avcılığı avcıları kötü olarak lanse etmekten zevk alan çıkar sağlayan kişi ve kuruluşlar başta medya olmak üzere . Bunda bizimde hata payımız var başta kendimizi ifade edememizden dolayı ve birde bizlerin eli tüfekli ve bohçacı olarak tabir ettiğimiz kesim. Bu kesim illegal avlanır av hayvanı olsun olmasın onun için önemli değildir kanunlar çerçevesinde avlanmaz kendi kanunu koyar yaban hayatına saygısı yoktur içer yer pisliğini bırakır zevk için ağaçları hedef alır ateş eder limitler dahilinde avlanmaz onun için çok vurmak önemlidir bununla gurur duyar aşırı kötü hava koşullarında hayvanların mağduriyetinden yararlanır gece hayvanların gözüne projöktörle ışık tutar hareketsiz kaldıkları vurur. İşte bu zihniyetteki eli tüfekliler yüzünden tüm avcılar kötü lanse ediliri. Siz hiç bir medya kuruluşunun avcıların yaptığı işleri yayınladığını gördünüz mü. Ağır hava şartlarında yaban hayvanları için kulüplerimiz doğaya yem bırakır . Anız yakanlarla mücadele eder çünkü o yanan anızla binlerce hayvan ve yavrusu telef oluyor. Kuş gribi için afişler hazırlayıp dağıttık . Ormanların artık bedeli ödendiğinde kesildiğini biliyormusunuz parayı verip istediğiniz kadar kesebiliyorsunuz buna karşı çıkan bizler olduk dilekçelerle e-maillerle ama malesef başarılı olamadık .Neden mi çünkü biz insanların katil psikopat öldürmekten zevk alan avcılar diye tanıdığı tanıtıldığı kesimiz. Çevre kuruluşları bu kanun çıkarken neredeydi biz oradaydık. Sözde hayvan severler tarlalarda kullanılan zehirler yüzünden telef olan ve yok olma eşiğine gelen türleri biliyormu onlar için ne yapıyorlar. Biz yapıyoruz her yıl MAK toplantısında bunun mücadelesini veriyoruz. Ama malesef avcılık eli tüfekliler bohçacılar ve medya yüzünden katliam olarak avcılarda katil olarak biliniyor.

Anket açalım, referanduma gidelim, propaganda yasağı getirelim 1 hafta, demokrasi konuşsun. :D

Sevgili yalınsak Yaban Tv de bir medya kuruluşudur ve medyanın da amacı kamuyu bilgilendirmek,Etrafımızda olanları izlemek,Toplum paniğini azaltmak,Toplumu eyleme hazırlamak,Toplumu başına gelecek sorunlara karşı uyarmak,dinleyici , izleyici ve okur kitlesine doğrudan ulaşmaktır.
Kişi,Kurum ve Kuruluşlar kendilerini medya önünde ne kadar doğru ve bilinçli ifade edebilirlerse medya da o oranda doğru ve kaliteli haber yapacaktır.
Kişisel görüşüm Avcıların kendilerini ifade etmekte zorlandığı kendilerine yöneltilen eleştiri oklarına karşı savunmasız kaldığı yönündedir.
Bu güne dek hiç bir avcılık kulübünün "Yanlış anlaşılıyoruz,av yasaklarına uyuyoruz,Tarihinden önce hiç bir yaban hayvanına namlu doğrultmuyoruz" gibi söylemlerini medyada görmek ve takip etmek kısmet olmadı.

Sayın doğuşlu benimde anlatmak istediğim bu zaten yaban tv haricinde diğer kanallarda böyle bir habere rastlamak mümkün değil. Kaldıki avcılar arasında da bir takım ayrılıklar oluştu malesef bu sene ilk defa düzenlenen 1. avcılık ve yapan hayatı sempozyumuna malesef Türkiye nin tek av ve yaban hayatı kanalı yaban tv katılmadı çekim yapmadı sempozyum ile ilgili görüş bildirmedi destek vermedi. Bizlerin kendimizi ifade edebilmemiz için en başta birlik olmamız gerektiğini düşünüyorum. Yaban tv nin yayın formatında da oldukça hatalar var hatta bu bizler arasında çok tartışmalara yol açtı. Avcılığın resmi olduğu kadar etik kurallarıda var fakat biz bunları yaban tv de yayınlarda göremediğimiz zamanlar oldu
yasak olmasına rağmen teyp ile avlanan kişilerin avları yayınlandı bunlar suçtur. Elindeki tüfeği sopa gibi kullanan insanları gördük . Biz kendi aramızdaki zararlı otları temizliyemedikçe avcılar kendini ifade edemiyecektir ve o eleştiri oklarına maruz kalacağız. İnsanlar yargılamadan önce araştırmalı suçlamadan önce bu işin nası yürüdüğünü bilmeli. saygılarımla

Sayın ''yalınsak'' sizin gibi mantıklı düşünen ve bilinçli olan bir avcı, mutlaka bir gün bunu bırakır. Bunu Gezenbilir'de bir arkadaş söylemişti dersiniz :smiley:
Avclıığı bırakanlar zaten önce sizin gibi düzgün mantık yürütenlerdir. Söylemlerinizde eski bir avcı olan kendimi gördüm :smiley:
Beni çok sevdiğim doğa, kamp ve yeşil ile buluşmama vesile olan avcılığı bir ARAÇ olarak kullandığımı anladım. Ve çevrem avcı olduğu için, kopamam sandım. Halbuki bizi doğa ile buluşturan bir çok ARAÇ var. Bu işin AMAÇ olarak yapılacağına inanmam. Çok çok çok eski avcılar zaten düzdür onlarla konuşmakta zordur :smiley:

o zaman akıllara hemen şu gelebilir...
yaban tv bir tekeldir ve yöneticileri kendi istekleri doğrultusunda yayın yapmaktadır.
buda kurumu bir medya kuruluşu olmaktan çıkarıp frekans satın alan ve hiçbir şekilde yayıncı kuruluşların anlaşmalarına bağlı kalmayan bireysel bir platformdur.
günümüzde evden yayın yapan radyoları bile ulaştırma bakanlığı takibe almışken bu tarz bir kanalın hemde uydu üzerinden tüm dünyaya yayın yapan bir kanalın yetkililer tarafından takibe alınmaması kanamaya yüz tutmuş bir yara olacaktır.
bireysel olarak çabalar sonuç vermeyebilir ancak avcılar topluluğu olarak sesinizi duyurmak adına harekete geçerseniz hem siz kendinizi daha iyi ifade edebilir hemde işin içeriği hakkında topluma doğru bilgilerin ulaşmasını sağlamış olursunuz diye düşünüyorum.
saygılarımla

Bravo sayın doğuşlu işte konunun can alıcı noktası topluluk olarak hareket etmek. Yaban tv daha yeni yeni oturuyor bizlerinde desteği ve yönlendirmesi ile tam rayına oturup sağlıklı yayınlar yapacağına inanıyor ve bunun için çalışıyoruz . izninizle yazınızın altına imzamı atıyorum .
Sayın jeep34 ben avcılığı doğa ile buluşmak için kullanmıyorum av sezonu dahilinde de kampımı yapıyorum avlanıyorum av sezonu kapandığında da kamp yapıyorum doğayla buluşuyorum serbest dalış yapıyorum çadır kuruyorum . Yani anlatmak istediğim ormana gitmek dağa çıkmak çadır kurup kamp yapmak o doğanın vereceği mutluluğu yaşamak için av sezonunu beklemeye gerek yok :smiley: ben öyle yapmıyorum . Zaten istesemde bekleyemem içimde doğa sevgisi bu beklemeye izin vermiyor :smiley: Yeşilden kopamam kopmakda istemiyorum . Ayrıca böyle bir forum açıldığına çok sevindim yorum yazan arkadaşlara ve forumu açan arkadaşa teşekkürler.saygılar

yalınsak' Alıntı:
ben avcılığı doğa ile buluşmak için kullanmıyorum av sezonu dahilinde de kampımı yapıyorum avlanıyorum av sezonu kapandığında da kamp yapıyorum doğayla buluşuyorum serbest dalış yapıyorum çadır kuruyorum . Yani anlatmak istediğim ormana gitmek dağa çıkmak çadır kurup kamp yapmak o doğanın vereceği mutluluğu yaşamak için av sezonunu beklemeye gerek yok :smiley: ben öyle yapmıyorum . Zaten istesemde bekleyemem içimde doğa sevgisi bu beklemeye izin vermiyor :smiley: Yeşilden kopamam kopmakda istemiyorum . Ayrıca böyle bir forum açıldığına çok sevindim yorum yazan arkadaşlara ve forumu açan arkadaşa teşekkürler.saygılar

İşte Avcı budur.Avcılık spordur.Avcı bir doğa dostudur.Olaya sadece vurulan öldürülen hayvanlar tarafından bakmayın.

Hepimiz çok iyi bilirizki eskiden her yerde (istanbul) güvercinler,kargalar vardı.Şimdi neredeler acaba?Onlarında azalmasıda avcıların katkısı oluyormu acaba?

Forum yönetiminden birinin avcıya ve avcılığa sıcak bakması cesaret verici (kendi adıma) :smiley:
Yoksa kendi çapında bir avcı (amatör olta balıkçısı) olan ben gayet dışlanmış hissetmekteydim bu başlık açıldı açılalı kendimi.
Hatta "oylama yapalım" sesleri çıkınca iyice tedirgin olmuştum.
Atalarımızdan gelen avcı ve toplayıcı genlerimi inkar etmiyorum ve bilinçli avcının doğaya ve barındırdığı canlılara zarardan çok fayda sağlayacağı düşüncesindeyim.

"Oylama yapalım" seslerinden asla korkmayın. Asıl bu seslerin kesildiği yer ve zamanlardan korkun ;)

Evrimimizin yönü artık "en iyi avcının kazanması" değildir. Çoğumuz o aşamayı geçeli yüzyıllar olmuştur. Gezegene ve barındırdığı tüm canlılara saygılı, akıl ve bilim temelli toplumlardır evrim sürecimizin yeni elekleri. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri