Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,176

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Avcılık Spor mudur?

+1
Ben şu sıralar karga popülasyonunun çok arttığını gözlemledim,oldukça kalabalık gruplar halinde dolaşıyorlar.Kargaların diğer hayvanların yaşamını tehdit ettiği söyleniyor.Diğer kuşların yavrularını,yumurtalarını yiyerek soy kırım yapıyorlar.Avcılar genelde karga avlamaya sıcak bakmıyor doğal düşmanlarıda yok gibi.Yüzlercesinin bir arada bulunduğu bölgelerde diğer kuşlar yok gibi...Ben bu sene karga avı yapacağım...

Etiketler

Avcılık dendiğinde aklımıza gördüğü hayvanı öldüren insan bozuntusu geliyorsa öncelikle bu yanlışı düzeltip yorumlarımızı ona göre yapmamız lazım. Aksi halde bilmeden konuşmuş oluruz. Sayın ergün kartalın yaralanmasının sorumlusu avcılardır demiş. Bir avcı kartala kurşun atmaz arkadaşım, atana da avcı denmez. Salağın biri kartala kurşun atmış, faturasını avcılara kesiyorsunuz. Bende çıkayım finansal krizin sorumlusu çevrecilerdir diyeyim böyle bir mantık var mı? :smiley: Vatandaş belgesini vesairesini tamamlıyor, kanunun izin verdiği ölçüde ve avcı etiğine uyarak avını yapıyor. Fişeklerini doğaya atmıyor, her gördüğü hayvana atmıyor, avladığı hayvanı bırakmıyor, çevresini kirletmiyor. Dönüyor kulübüne yaban için ne yapabiliriz diye tartışıyor… Bu avcıya birkaç arkadaş oturduğu bilgisayardan sen canisin türünden şeyler söylüyor. Bundan daha büyük hakaret var mı, bu yapılan adil mi sizce? Çevrecilerin büyük miktarda fişek topladığını söylemişsiniz ve bunları avcıların attığını söylüyorsunuz. Acaba fişeklerin üzerinde “bu fişek, çevreyi ve doğayı seven bilinçli avcılar tarafından doğaya atılmıştır” falan mı yazıyordu ki siz avcıları suçlama hakkını kendinizde görüyorsunuz. O fişeği oraya kaçak avlanan eli silahlı bir ……….. da atmış olabilir. Bu ihtimali de değerlendirip bilmeden konuşmamak adına yazmamayı düşündünüz mü?

Avcılar dahil kimsenin hayvanları öldürme hakkı yoktur. O halde yarın toplanıp tüm kasapları ve et yiyen insanları protesto edelim… İnsanlara et yemeyin hayvanlar ölmesin dediğinizde verecekleri cevabı tahmin edebiliyor musunuz veya insanların size hak vereceğini mi düşünüyorsunuz? Bu konunun da avcılara her fırsatta hakaret etmeden önce iyice düşünülmesi gerekir.

Genel olarak söylemek istediklerimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Konuya son mesajımdır. İlgi ve sabrınız için teşekkür ederim.

Hoşça kalın…

arkadaşlar burda konunun acılımı avcılık spormudur? diye sorulmuş ama konu cevreci avcı hayvan sever sevmez acılımıyla uzamış gitmiş bakın ne güzel etyemek istiyene kasaplar var eti ve sütü için beslenen hayvanlar var artık eti için hayvan avlamanın da bir anlamı yok sanırım sizin hesap kedinin köpegin kakkı varda koyun kuzu inegin hakkı yokm u polomigine girmiş ben soruyu cevaplıyorum avcılık bence spor degildir

avcılık spor olamaz...
spor için bir cana kıyılmaz. sebep ne olursa olsun...

avcılık tek kelimeyle av dır...
zaten avladığın canlıya ihtiyacın var demektir. tabiki avladığını yiyeceksin.

eğer öldürdüğün hayvanı yemiyorsan veya ihtiyacın değilse zaten düpedüz katliamdır...

günümüz koşullarında kaç kişinin av hayvanının etine ihtiyacı vardır ki?

bende 4 tüfek var...
12 kalibre tek kırma.
12 kalibre yanyana çift kırma
12 kalibre 5+1 pompalı
28 kalibre 10+1 otomatik m35...

asla ve asla canlıya atmam...

ya hedefe atarım, ya da atmam...

alırız tüfekleri cıkarız arkadaslar la doğaya saatlerce yürürüz piknik yaparız...

sonra hedef talimi yaparız...

asla cana kıymayız...
not: domuza bile atmam....

Spor'un mantigina bakildiginda,bana gore onemli bir oge var;o da hangi spor dali olursa olsun, rakiplerin performanslari ya birbiri ile aynidir veyahut cok yakindir. Oysa avcilikta bundan bahsetmek mumkun degil. Zira teknoloji ve guc avci yanindadir, her zaman. Bundan zevk alindigi bile soylenebilir belki ama SPOR diye adlandirmak, sportmen insanlara hakaret olur. Oldurmek spor ise sayet, o halde Amerika'nin Irak Safarisi'ne neden kiziyorlar?

avcılık zaten bir spor olarak dünyaca kabul edilmiş bişe bunun tartısılması sacma geliyor bana

hayır benim bildiklerim ve arastırdıklarıma göre outdoor sports un içinde hunting de yer alıyor

sevgili gatesalan

avcılık etiği ve kuralları gerçek avcılar için çok sıkıdır örneğin

1) kafana göre ben avcı olucam diyip avcı olamazsın kursuna gidip 2 ay her gece kendi zamanından feragat edersin kurs sonunda sınav olursun bundada barajı geçmen beklenir ki sorular arasında hangisi yenir yada nasıl daha çabuk öldürülür gibi şeyler yoktur zahmet edip incelerseniz bir çok avcılıkla ilgili sitede benzer ve daha önceden çıkmış sorular vardır ondan sonra atışa gidersiniz ve hedef vurmanız beklenir vuramazsanız zaten sertifikayı alamazsınız

2) sertifikayı Aldıktan sonra tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık raporu alıp avcı olur kaşesi almanız lazım ki bu dediğim işlemde 2 gün sürer
bir sürü evrak tamamlayıp muhtar fotoğraf sabıka kaydı falan emniyet müdürlüğüne gidersiniz dosya açılır buda 1 gün

3) vergi diresine harç yatırısınız ve beklersiniz 3-5 gün acaba emniyet silah satın alma belgesi vericekmi diye

4)sonra silah satın almak için bir av bayisine gidip günlerce uğraşırsınız

5) bu resmi işlemler bittikten sonrada kayıtlı olduğunuz derneğe en alt sınıftan ava çıkmaya başlarsınız"çantacılık" herkes av yaparken siz sadece yanında yürüsünüz elinizde boş tüfek bunun amacı adap örenmek içindir

6) bu zahmetlerden geçtikten sonra yavru bir arı saf bir av köpeği bulmak istersiniz çoğunlukla sütten kesilmiş yavru alınır yetişkin bir av köpeğine göre ucuz olduğu için köpek 1 yaşına gelinceye kadar hergün en az 3 saat eğitim verirsiniz gece ayrı gündüz ayrı tuvalet eğitimi ile başlarsınız temel ittaat eğitimi verdikten sonra ve bunlar gerçekten oturduktan sonra avcılık için "ferma,aport,patrone" eğitimlerini verirsiniz ki bu gerçekten çok zordur

7) tüm bunları tamamlamak için tam bir yıl çaba sarfedersiniz ve ortalama 10.000 ytl paranız gitmiştir ( köpeğin bir yıllık masrafı , av elbiseleri , çizmeler botlar ,yelekler,tüfek ,fişek,av harcı,) köpeğinizden şikayet eden konu komşu ve her gün en az 5 km köpekli yürüyüş cabası

8) bunları tamamladıktan mak kararı gereği ava izin verilen ve avlanması uygun olan av hayvanına göre teçhizatınızı tamalayıp büyük şehirrlerde yaşayanlar için söylüyorum gece 10 -11 de yola çıkarsınız bütün gece araba kullanırsınız sabah 5 te ava başlarsınız bir tane hayvan için en az 20 km yol yürürsünüz limiti tamamladıktan sonra yola çıkarsınız bu arada av esnasında yanınıza gelen orman memurları yolda geri dönerken arabanızın benzin deposuna kadar limit fazlası olan hayvan yada kaçak av hayvanı olup plmadığına bakan jandarmayıda unutmayalım

ırak-abd gibi çıkar ilişkisine dönmüş herkesin parmağı olan işgali siz avcılıkla eş değer bir kefeye koyarsanız bende size derimki yaşadığınız şehrin 70 yıl önceki haritalarını inceliyip bakınız acaba kaçtanesi av hayvanlarının evlerini işgal edip yakılıp yıkılarak yapıldı

ölülerde dirileri hergün helva yiyor zannediyorlar ben izmirden uşağa gidip birsürü masraf yapıp 1 tane av vuramadan geldiğim çok oldu ya kaçırdım ya istikametim üzerinde yoktu yada hava şartları etkendi öyle bir gidişte 100 tane kuş vurup gelen bir avcı görmedim ben yada 20 tane domuz vurdum geldim diyende yok

birde teçhizat ve teknolojik açıdan üstünlük açısından düşünürsek

kuş avlarında kullanılan silah genelde süper poze ( üst üste kaval namlu "8" önden balıkdığında bu şekilde görünür yada yanyana namlu halk ağızı ile çifte "00" oda önden bakıldığında bu şekilde görünür elimizde tüfek sürekli nişan vaziyetinde gezmiyoruz namlu kırık bir şekilde koltuk altında tüfek dengesinden taşınır dolayısı ile tüfeğin namlusunun kapanıp nişan alınıp ateş edilmesi en erken 4 en geç 7 sn içerisinde yapılır kullandığımız kaval namlu ve attığımız fişeğin baru istihdap haddi de hesaba katılırsa 50 mt geçmeyecektir saçma dağılma mesafesi dolayısı ile ya son anda yada son andan 1 önce ateş etmiş olursunuz e birde sizin becerinizde büyük etkendir kütüklüğünü boşaltıp ta 1 kuş vuramadan dönen bir sürü avcı bilirim isterseniz yeniden düşünün savaş meselesini

avcılık karada değil denizlerdede yapılıyor kaçınız balık yemiyorsunuz yada hiç tüketmiyorsunuz yazık değilmi balıkçıklara ama doğru show tv deki raha muhtarın haberindeki gibi denizde vahşet diyip miami plajında köpek balığına insanın saldırmasını vahşet olarak izleyip sonra itina ile mangalda pişirdiğiniz balığınızı bir birinize afiyet olsun dilekleriyle tüketirkende acaba balıklarında bu konuya vahşet olarak baktığını düşünürmüydünüz oda bir işgal değilmi gemilerle sen balıkların yaşam alanını işgal et ağlarla onları tutsak al sonra şoklayıp dondur karnın acıkınca ye aynı abd nin ıraka yaptığı safari gibi değilmi

saygılarımla

ozntan' Alıntı:
avcılık karada değil denizlerdede yapılıyor kaçınız balık yemiyorsunuz yada hiç tüketmiyorsunuz yazık değilmi balıkçıklara ama doğru show tv deki raha muhtarın haberindeki gibi denizde vahşet diyip miami plajında köpek balığına insanın saldırmasını vahşet olarak izleyip sonra itina ile mangalda pişirdiğiniz balığınızı bir birinize afiyet olsun dilekleriyle tüketirkende acaba balıklarında bu konuya vahşet olarak baktığını düşünürmüydünüz oda bir işgal değilmi gemilerle sen balıkların yaşam alanını işgal et ağlarla onları tutsak al sonra şoklayıp dondur karnın acıkınca ye aynı abd nin ıraka yaptığı safari gibi değilmi

saygılarımla

kesinlikle katılıyorum. en azından kara avında sonar gibi teknolojik aletler yok superpozeyi teknolojik alet olarak da sayarsak zaten kaçan bir hayvana ilk attıgınızı vuramadıktan sonra 2. atısınızı vurma ihtimaliniz de oldukça düşüktür

Tebrik ederim,hayalim gezenbilir.com üyerlerininde avcılığa başlaması,böylece bilinçli doğa sever grupla ava çıkabilmekdir... ;D

hayır aslında öyle düşünmemelisiniz zaten bu sitedeki insanların hepsi bilinçli doğa sever insanlar bizlerde eğer bohçacı dediğimiz gruptan olsaydık kendimize girecek bir sürü avcı olduğunu idda eden forum bulabilirdik bu forumda bu tartışmanın bukadar uzun tartışılmasının asıl altında yatan etkeninde bu olduğunu düşünmekteyim hiç birimizin olmadığı gibi benimde site içerisinde hiç kimse ile bir husumetim yada kişisel bir kavgam yoktur hepimizin tek derdi bilinçli doğa severler olma yolunda atılacak adımlar ve tehlikeleri bertaraf etme yöntemleri şahsım adına tüm site üyelerine tüm moderatör ve admin arkadaşlara sitesahibi ve yöneticilerine sonsuz teşekkür etmek istiyorum

ozntan' Alıntı:
ben izmirden uşağa gidip birsürü masraf yapıp 1 tane av vuramadan geldiğim çok oldu

ozntan' Alıntı:
gece 10 -11 de yola çıkarsınız bütün gece araba kullanırsınız sabah 5 te ava başlarsınız bir tane hayvan için en az 20 km yol yürürsünüz

sevgili ozntan
Aynı dünyada yaşayan farklı dünyaların insanlarıyız.Sizin hayvan hayatına verdiğiniz önem ve duyduğunuz saygının derecesi yukarıdaki iki satırınızdan gayet net anlaşılıyor.Karşınızdaki canının derdindeyken siz ise bu cana karşılık 20 km yürümeyi meziyet ve külfet sayıyorsunuz.Gerçekten bu sayfada yazılanları merakla takip ediyorum insanoğlu ne kadar ileriye gidebiliyor diye..

saygılarımla

trou6le' Alıntı:
Tebrik ederim,hayalim gezenbilir.com üyerlerininde avcılığa başlaması,böylece bilinçli doğa sever grupla ava çıkabilmekdir... ;D

hayal kurmak ne tatlı şeydir :smiley:

bu arada spormu değilmi diye düşünürken fransadaki resmi av müsabakalarınıda düşünün yada ingilterede yapılan resmi av müsabakalarını bu iki ülkedede spor müsabakaları arasında yer almaktadır hatta av köpeği yetiştirme ile ilgili bir dal olan ferma aport ve onore yarışları bile yapılmaktadır yani sadece avcılık değil köpeğin becerileride resmi yarışlarla yapılıp secere kayıt defterine işlenmektedir ve lisanslı spor köpekleri olarak geçmektedir =))

saygılarımla

sayın erenatac

insan oğlunun gidebileceği en son noktadayız zaten bundan sonrası ya toplu ölüm yada dinsel olarak düşünürsek kıyamettir =)) hazır hayvan hayatından bahsederken elinizde tuttuğunuz kanarya acaba kafeste olmayı yada elinizde tutulmayı istiyormuydu acaba hiç düşündünüzmü

saygılarımla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri