Artvin Kutaysi Kharkiv Moskova St. Petersburg Kiev Kutaysi Artvin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,509

uyku_hapi

Kamp I
Yer
Artvin
Merhabalar uzun bir aradan sonra;

En son Azerbaycan gezi notlarımı paylaştıktan sonra malum mevsimin etkisi ile durulmuş idim. Kışın evde oturup gelen Couchsurfing'den gelen misafirler ile zaman geçirdikten sonra baharın gelmesi ile gezilere takrar başladık, ilk geziyi Ermenistan Erivan'a gerçekleştirdim. onun notlarını tembellikten ve başka gelişmelerden yazamadım. Ermenistan sonrası 15 günlük başlıkta adı geçen uçak tren karışık ulaşımlı geziye çıktım.

Geziciler: Volkan (ben) ve Önder - Bu kez yalnız değildim )

Rota-ulaşım:
30 haziran Artvin - Kutaysi kendi aracım
1 temmuz Kutaysi -Kharkiv (Ukrayna) uçak seviyorum seni Wizz air (57 tl)
2 temmuz Kharkiv geceleme Kiralık daire (35 dolar)
3 temmuz Kharkiv - Moskova Tren (100 tl.)
4 temmuz - 8 temmuz Moskova geceleme Couchsurfing
8 temmuz Moskova - Petersburg tren (110 tl.)
9 temmuz - 10 temmuz Petersburg geceleme couchsurfing
10 temmuz Petersburg - Kiev uçak Bu ekstradan çıkan bir maliyet oldu Belarus vizesi alamadık diye uçak ile geçmek durumunda kaldık yaklaşık 300 tl.
10 temmuz - 14 temmuz kiralık daire (gecelik 60 dollar)
14 temmuz Kiev Kutaysi Wizzair 140 tl.
!4 temmuz günü arabam bizi havalanı bahçesinde sağ salim bekliyordu. Hafta sonu sorunsuz eve vardık.

tahmin edeceğiniz gibi oldukça keyifli ve öğretici bir gezi oldu. Wizzairin ulaşımı çok ucuz bi şekilde çözmesi gezimizin maliyetini oldukça düşürdü. Belarus vizesini Moskova'da ve Petersburg'da halletmeyi düşünmüştük, çeşitli sebeplerden başarısız olduk ve Minsk i görme hevesimiz kursakta kaldı. Ancak Kharkiv Moskova Petersburg ve Kiev gibi muhteşem 4 şehiri doya doya gezdik ve çok eğlendik.

Moskova'da turistik bölgelerin yanı sıra devasa parkları ve meydanları Nazım Hikmet'in mezarını fuar alanları ve bazı doğa rezervlerini ziyaret etme şansımız oldu. kapalı alan ve müzelerde fazlaca zaman ve para kaybetmemeyi yeğledik. Çünkü bunun için hem büyük bütçe hemde geniş zaman gerekiyor. Moskova başta olmak üzere gidilen şehirlerin metro sistemleri bizi oldukça etkiledi. Müzeler şehri Petersburg müze meraklıları için cennet. Gece hayatı kişisel olarak çok heveslisi olduğumuz bir konu olmadığından pek fazla bulaşmadık. Çok ilginç insanlar ile tanışıp Rus Ukrayna Kominist ve eski sovyet ülke kültürleri hakkında oldukça çok şey öğrendik.

Gün gün anlatıp sıkıcı olmak istemedim ancak 1400 tl. (adam başı) gibi komik bir bütçeyle bu gezinin yapılabilirliğini sizler ile paylaşmak istedim. Fotoğrafları eklemeye çalışacağım.

Saygılarımla

uyku_hapı

Ynt: Artvin Kutaysi Kharkiv Moskova St. Petersburg Kiev Kutaysi Artvin

güzel bir gezi olmuş,paylaştığınız için teşekkürler
trabzonda yaşıyorum,geziniz çok güzel bir rota olmuş,eşim ve 5 yaşında kızımla kurban bayramında aracımla kutaisi'ye gidip sizin gezinin bir benzerini yapmak istiyorum,kutaisi den karkive uçmak istesem,wizz airden bileti nereden nasıl alırım,yeşil pasaportum var,vize gerekirmi yinede,kalacak yerleri nereden ayarlayacağız,tren bileti bulamama gibi bir durum olurmu,güvenlik sorunu varmı,eşim ve kızım la bu geziyi yapmamda bir sorun olurmu?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler,eğer planımız netleşirse sizinle telefonla görüşmek isterim

Merhabalar Bahsi geçen şehir ve ülke için yeşil pasaport veya normal pasaport farketmiyor. vizeden muaf.

wizzair sevdiğimiz saygı duyduğumuz bir şirket. Allah pervanelerine zeval vermesin. kendi resmi sitesinden wizzair.com Kutaysi Kharkiv Kutaysi Kiev ve Kutaysi Donetsk biletleri kredi kartı yardımıyla satın alınabilir.

bizim bindiğimiz sefer Kutaysiden Kharkiv e gerçekleşen ilk seferdi ve biletlerin tamamı promosyondu sanırsam. indiğimizde çiçekler ile karşıladılar.

Saygılarımla

uyku_hapi

karkivde moskovaya tren kaç saat sürüyor,diğer sorulara cevap verirseniz çok sevinirim,teşekkürler

Merhabalar
- Ukrayna ve Rusya türk vatandaşlarından hangi pasaport olursa olsun vize istemiyor.
- Kharkiv Moskova yataklı treni oldukça konforlu, bilet bulmak çok kolay hemen her saat çok sık tren var. biz aksam 21-00 trenine bindik sınırı geçtik ve sabah 10-30 gibi moskova'daydık. 11-12 saat sürdü ancak güzel uyuduk.
- Çoluk çocuk gidilir mi sizin bileceğiniz iş, yaşam tarzınız arzu istek ve kaygılarınız bunu belirliyor.
-En güzel kalacak yer kiralık daire, mutfakta yemek pişirip yeme içme maliyetini küçültmek mümkün , yeni gittiğim yerde dışarda yemek zaten zor. ))
- Kalacak yer hemenkiralık gibi web sitelerinden bulmak mümkün. Türkiye de ofisi bulunan bu sitede telefondaki kişiler türk olduğundan anlaşmak daha kolay, ancak parayı evi görmeden veriyor olduğunuzdan çok iyi araştırmak gerekiyor.

Saygıularımla

uyku_hapı

çok teşekkürler,iyi gezmeler,sevgiler

kutaisi kiev uçak biletini bende 28 mart için aldım toplamda 8 gün kalıcam sadece ukrayna kiev-uman-odesa ve kharkiv dan geri dönücem. belki sizin gibi başka sefere moskovaya geçebilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.