Artık Bir Defender'ım Olsun İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vileda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,359

vileda

Kamp I
Yer
Malatya
Öncelikle herkeze merhaba. Eğer kabul ederseniz aranıza yeni katıldım sayılır. Forumu inceledikten, özellikle de yönetici arkadaşların yazılar içinde ara ara yer verdiği uyarıları (yanlış bölümlerde bilgi paylaşımı) gördükten sonra yazacaklarımı bu başlık altında iletmeyi uygun gördüm. BU yazımı daha önce açılmış "Defender Alacağım Yardım" altında yazmıştım ama fareden çıkmadı. Konuyu açan arkadaşın önerisiyle bende yeni bir konu açmış bulundum. Evet bir Defender edinmek istiyorum ama sizlerin önerileri doğrultunda. Defender ile tanışıklığım araç ilanlarında oldu ilk olarak, önemsemem; mekanik bir aracın böylesi sevimli ve insani bir çizgiyi hakkıyla taşımasında (tasarımı, tasarlanabilir oluşu), sevgisi ise (en önemli olanı) forumunuzda (forumunuzda diyorum çünkü paylaştıkça, elimi altına uzatmaya başladıkça içerden olabileceğimi düşünüyorum) izlediğim tutkulu anlatımlardan kaynaklı diyebilirim. BU zamana kadar farklı markalardan araçlarım oldu. Ama hangisi beni çağırıyorsa onunla mutlu olduğumu gördüm. Bu hem araç, hemde sahibi için önemlidir diye düşünüyorum. Hissettiğim kadarıyla şimdi de Defender sesleniyor bana, ancak neredeyse ve kiminleyse artık biraz daha özlem duymamız gerekiyor birbirimizi bulmak için... Bu buluşmada, yaşayarak engin tecrübeler kazanmış olan ve araçlarıyla gönül bağını çoktan kurmuş bulunan siz değerli üyelerin yardımlarına ihtiyaç duyuyorum ve hoşgörünüze sığanarak yaptığım bu uzun girişten sonra gözüm bağlı olarak çıktığım defender arayışında, farlarınızın ışığını takip etmek istiyorum. Defender edinmeye kararlıyım o belli, hangisi sorusu ise 110 olmasının ötesine geçmiş değil kafamda ve ancak desteklerinizle pekişecek gibi görünüyor.

Öncelikle kendi durumumdan bahsedersem önerilerinize yardımcı olurum diye düşünerek: Malatyada kaldığımı, günlük 1o km asfalt yol gittiğimi hafta sonları araziye (aşama aşama) çıkacağımı ve yılda 1 defa uzun yollu tatile gittiğimi söylemem gerekiyor. Bunların hepsinin istendikten sonra defender sevgisi ile (karşılıklı taşıma) yapabileceğini önceki yazılarınızda çokça gördüm, yani ben şikayetlenen amaçsız bir biçimde lüks düşleyen biri değilim, tatili dahi çadırda anlamlı bulan, sırtına batan taşı doğada olunduğunu hissetirdiği için sevenim, asıl önemlisi de zaten aracı sevmiş ve tutkunu olma yolunda olduğumdur. İzlediğim kadarıyla Defender edinme yoluna çıkan herkezin sorunsala dönüşmüş öncül bir durumu var ve tabi tartışmaya açtığı: benzinli yada dizel motor seçimi. Bunca detaylı anlatımlarınız sonrası sizleri yormayacağım (yakıt ekonomisi vs.) ama bu konuda tek bir sorum olacak, belirttiğim kullanım durumum gereği sizce hangi motor diğerini geriye atmalıdır. İkinci sorum, aracı öncelikle hangi illerde aramalıyım. Elbette en uzağada giderim gerekirse, ama deneyimleriniz Malatya civarında nereleri ve kimleri işaret ediyor. Şu anda araştırma listemde farklı illerde satışa sunulan birçok araç var, ama inancım belkide aracılığınızla bulacağımız bir Defender'in daha bilinçli bir tercih olacağı yönünde. Şimdilik yol haritam bu kadar, eksikse lütfen belirtiniz ve ona göre bulacağım araçları sizlerle değerlendirmeme olanak veriniz. "Hoşça"-kalın.

Etiketler
Ynt: Artık Bir Defender'ım Olsun İstiyorum

Bu konuyu, Defender edinme arifesinde olan bir yeni üye olarak deneyimli ve araçlarıyla gönül bağı kurmuş arkadaşlardan yardım alabilirim düşüncesiyle açtım ancak, şuana kadar herhangi bir iletişim trafiği sağlanamadı. Sesimi duyan, Defender edinme isteğimi hisseden ya da sadece gelip yukarıdaki mesajımı okuyan arkadaşlardan ricam, değerli fikirlerini paylaşmaları yönündedir. Herkeze iyi akşamlar diliyorum.

Hakan Bey ;

Bende bir defender hayranı olarak bu araçla ilgili sürekli bilgi topluyorum. Kasım ayı itibarı ile bir defender alacağım için sizin konunuzuda bugün gördüm ve takip altına aldım. Site içerisinde Onur beyin sattığı bir defender var. Fiyatıda bana çok makul geldi ama şu an için benim almam mümkün değil. isterseniz kendisiyle irtibat kurarak arabayı inceleyebilirsiniz.

Onur beyin sattığı aracın linki---> http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57915.0

Bu arada bana ilk seslenen olduğunuzdan ötürü ayrıca teşekkürler Yunus Bey. Saygılarımla.

Defender bağımlılık yapan bir araç. Muhtemelen sizin kullanma koşulunuza görede ideal.
Ben satalı 6 ay oldu Toyotay 4 runner aldım. Sadece hız ve dizel motor gürültüsü onun haricinde satılacak bir araç deyildi.
Avatarımıda deyiştirdim azda olsa özlem gideriyorom şimdilik :smiley: ;) :D 8)
Akınızda ilan varsa birçok arkadaş degerlendirme yapar, bu arada yukardaki ilandaki defender bize yakın ve yeterince canlı duruyor.

Ben kendi adıma kullanma amacımı söyliyeyim ;

Balık tutmak için senede en az 10 defa 1 gece 2 gündüzlük kamp yapmaya gidiyorum. Mesafeler genelde 100-150 km arası. Onun haricinde şehir içinde kullanmayacam. Belki nadiren hafta sonu olabilir ;D
Benim için sürat önemli değil balığa gittiğimde sağ salim bir şekilde gidip gelebileyim. Yolların bozuk olduğu durumlarda beni yarıyolda bırakmasın yeterli.

Yazınız için teşekkürler Ömer Bey. Sizin gibi samimi ve yüreklendirici sözleri açık değerlendirmelerle birlikte ifade eden ve yardımı önemseyen arkadaşlara, özellikle başlangıç arifesindeki bu dönemi yaşayan herkezin (bende dahil) çok ihtiyacı var. Bu belkide sık yaşanılan bir durum, yani "sancı" bir bakıma. O mu? bu mu? gibi kemirici soruların yarattığı uyku aralaması diyebiliriz? Ancak içinde bulunduğumuz gibi forumların (düzeyli, paylaşımcı ve yardım sever) en önemli misyonunun da (araçlarıyla zaten yolda olan arkadaşların, kenarda bilgi ve yardım otostopu çekenlere cam aralaması, kapı açması, hatta atla gidelim diyebilmesi) yol gösterebilme olması gereklidir diye düşünüyorum.Umarım bende ileride birçok arkadaşı Defender'ımın bilgi koltuğunda gideceği yere seve seve taşıyabilirim.
Yunus Beyle birlikte sizin de belirttiğiniz ilana baktım: Sizin yakından görerek yaptığınız ön değerlendirme çok değerli, ancak forumda süregiden motor tartışmalarını incelediğim kadarıyla dizele daha sıcak baktığımı söyleyebilirim. Bir diğer durumda edineceğim araca Malatya'da müdahale etmem (motor ve kaporta gibi ana unsurlar yanısıra içime ruhuma katacak kadar çekici bir makyaj) zorunluluğunu düşünerek, özellikle temel unsurları (özellikle motor) sorunsuz bişeyler düşünüyorum. Ama bu söylediklerim elbette olmazsa olmazlar değil. Fakat tasarım yani asıl oyuncaklı ve oyalayıcı iş, hem işim hem de yapım gereği ruhumun derini.

Bu araç, fotolardan izleyebildiğim kadarıyla oldukça diri duruyor, yani benim işleyebileceğim yapıda ama motoru hakkında bir bilgim yok. İlan sahibi arkadaşa ulaşabilirsem soracağım yalnız belirttiğim gibi, dizel motor tavsiyeleri daha dinlenesi geliyor.

Motor iyi durumda ise bence 2.5 dizel ya da 2.5 benzinli farketmez. Neticede sürat ve güç ararsanız ikiside bir hayli eksik kalır. Bunları arayınca 3.5 V8 almak gerekir.

Genelde insanlar 2.5 dizeli tercih ediyorlar. Samimi önerim aralarında ayırım yapmadan, temiz motorlu ve kaportası iyi durumda olanı tercih edin. Defender yürürü son derece ucuza elden geçer ama kaporta işçiliği ucuz değil.

Hayırlı olsun.

Teşekkürler Güven Bey. Size katılıyor ve gelen tüm önerileri değerlendirmeye çabalıyorum. Az evvel yukarıdaki ilan sahibine not yazdım, motor konusunda biraz detay bilgisi istedim. Öncelikle forum içindeki araç önerilerini incelemeyi doğru bulduğumdan, ilanlarını inceleyerek favori olarak belirlediğim araçların linklerini koymadım. Bu konuya arada uğrar ve onlarla da karşılaşırsanız, değerli önerilerinizi memnuniyetle dinler ve mutlaka dikkate alırım. Hedefim, bu form aracılığıyla sağlanacak paylaşımın, örneklerini gördüğüm mutlu Defender edinme sonlarına bir halka daha olarak eklenmesi, bana ve tüm başlangıç sancısı çeken arkadaşlara yol haritası çizebilmesidir. Saygılar.

hakan bey selamlar
dediğiniz gibi sancılı bir durum

her doğum sancılı olur derler
sizin çektiğiniz bu sancılarda iyi sonuçlar doğuracaktır inanın

bende uzun süredir aynı sancıları çekmekteyim ama benim daha var zamanım

iki yıla yakın bi süredir ne yaparım nasıl yaparım diye kankam wolkhan la birlikte kafa yoruyoruz

size söyleyebileceğim tek şey inanın güvenin sevin ve devam edin

başka hangi sitede veye hangi araca bu kadar hayran insan topluluğu bulabilirsiniz

en iyisi veya en kötüsü ne olur
sonuçta defender olur ve bence defender ın kötüsü olmaz

selamlar kolay gele
sizi takipteyim

Temennileriniz için teşekkürler reis35, umarım sizde uğraş verdiğiniz yolda sonuca varırsınız. Benim sıkıntım Malatya'da olduğumdur, eğer İstanbul'da olsam çok daha rahat karar verebilirdim çünkü hem destek çok hem de Defender konusunda faaliyet gösteren birçok yer var. Saygılar.

valla hocam ha malatya ha istanbul
bende izmşrdeyim
biraz şans olacak o kadar derim

yola çıkıldımı varılır bir kere
değilmi?
kolay gele

Öyle demeyin Reisbey, bir araç edindiniz mi o evlat gibi sorumluluk ister, bakım ve yakın ilgi ister değil mi? Heleki Defender sa bu evlat. Elbette yolda kalınmaz, ancak siz onu taşıyabilirseniz geçerlidir bu durum. Bu konuda da bulunduğunuz yerde, imkanlarınız belirli bir düzeyde olabilmeli. İzmir bu konuda oldukça yeterli; İstanbul canlısı, Ankara düzenlisi çok çok güzel ve derde deva imkanlar sunabilecek bir şehir. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Geri