Arjantin Buenos Aires Ve One Direction Konseri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minutari Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,377

minutari

Ana Kamp
Merhaba,
İki gün önce Arjantin Jorge Newbery Airfield havaalanından giriş yaptık. Havaalanında xray cihazı ile tüm ürünleri yakalattık :smiley:
Fatura ibraz etmemize rağmen ürünleri ülkeye yasal yolla, kargo şirketi ile sokmamız gerektiğini bu nedenle işlem yapacaklarını söylediler. Güleryüz, saygı ve sevgi derken 500 $ vergi ile ülke girişine müsade edeceklerini söylediler. Sonunda 300 $ ödeyip Buenos Airese mallarımız ile giriş yaptık.
Danışmadan ülke haritası edinip, danışmadan aldığım bilgi ile havaalanı içinde bulunan taksi ofisine gittim. Havaalanı kapısında taksiciler var ancak güvenilir değiller. Esenler Otogar taksiciler gibi. İçerideki özel taksi şirketne gidip, gideceğiniz adresi verip ücretini ofise ödüyor ve taksi şoförü gelip sizi ofisten alıyor. Ayrıca bir ücret ödemiyorsunuz.
Taksi ile yaklaşık 15km mesafeye 30 TL gibi bir ücret ödeyip booking.com dan daha önce rezervasyon yaptığım otele varıyoruz.
Arjantin Buenos Aires' in muhteşem bir mimarisi var.
Odaya yerleştikten sonra yemek yemek için Dışarı çıkıyoruz. Buenos Aires de Mc Donalds, Burger King ve Carrefour hemen hemen her mahallede var. Aslında bu ülkenin pizza ve dana eti meşhur ama saatin geç olması nedeni ile acilen fast Food yapıp dinlenmeye çekiliyoruz.
Ertesi sabah erkenden kalkıp stada geçiyoruz. One Direction hayranları bir gece önceden stad çevresine yüzlerce çadır kurmuş. Ayrıca ülkede aşırı sayıda seyyar satıcı mevcut. Konsere gelen onbinlerce kişi ve en az 2.000 seyyar var.

DSC_0211.jpg

DSC_0221.jpg

DSC_0225.jpg

Ynt: Arjantin Buenos Aires Ve One Direction Konseri

Buenos Airese hoş geldiniz!
Florida caddesinde pasaj içlerinde kambio dükkanlarında doları normalden daha yüksek bozdurabilirsiniz.
Şehrin tamamı güvenlidir.
Bir tek eski liman bölgesine gitmeyin
Trenler çok iyi, kenar mahallelerde biftek daha ucuz ve kaliteli. Pazar günü kurulan antika pazarını gezmenizi öneririm.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Öneriniz için çok Teşekkür ederim. Biz de şimdi otelden çıkıp üzerimizdeki parayı dolara çeviricez.
Burada iki günü bitirdik. Arjantin'in mimari harikası sokaklarını, caddelerini gezdik. Meşhur etlerini tattık. Çok lüx iki restorantta kişi başı 50 TL ye muhteşem yemek keyfini tadabiliyorsunuz burada. Fırsat buldukça fotoğraf ekleyeceğim.
Görüşmek üzere...

DSC_0231.jpg

DSC_0236.jpg

İnternette buenosaires te bir türk dönerciden bahsediliyor. Ben yazılan o adrese gittim. Alakasız bir cafe çıktı. Sokakta satıcılar sizin TÜRKO olduğunuzu öğrenirlerse Fenerbahçe şampiyon diye bağırabilirler:smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yeniden merhaba,
Şu anda Buenos Aires den Uruguay Montevideo ya feribot ile geçmek için Colonia Express biletlerimizi aldık, pasaportlarımıza Arjantin çıkış ve Uruguay giriş kaşelerini vurdurduk. Burada ücretsiz Wifi var :smiley: Bilet kişi başı 365 Peso. Sanırım yolculugumuz üç saat sürecek. Buraya gelmeden Buenos Aires caddelerinde gezip; Tango Cd si, Mate (Güney Amerika Çayı desem doğru olur sanırım), Mate bardak ve kaşığı, Arjantin Purosu ve birkaç şey aldım. Sizin için de birkaç fotoğraf ekliyorum. Buraya cep telefonum ile paylaşım yaptığımdan bazı fotoğraflar ters çıkıyor. Umarım bunlar öyle olmaz...

IMG-20140505-WA0008.jpg

IMG-20140505-WA0004.jpg

IMG-20140505-WA0013.jpg

IMG-20140505-WA0015.jpg

IMG-20140505-WA0017.jpg

Bu arada Buenos Aires deki ikinci konser için bir bayandan 50 TL karşılığı bilet aldım. Ben kendimi Sao Paulo veya Rio konseri için hazırladığım için arkadaşım konsere girdi. Hatta içeri malzeme sokup satış da yaptırdık :smiley: Konserde kocaman bir Türk Bayrağı da açtı. Belki çeken oldu ise internetten de görebilirsiniz.

DSC_0270.JPG

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR