Araç tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drcivanım Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,411
Ynt: Araç tavsiyesi

Merhaba,
soru bana değil ama yazdıklarınızı okuyunca faydası olur diye kendimden örnek vermek istedim.

Bende 2009 model corolla dizel multimode aracımı satıp 2000 model VX100 aldım. Bir senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Tabiki vergi ve yakıt konusunda masraf arttı fakat bu bir tercih meselesidir. Ne istediğinizi, ne amaçladığınız net bir şekilde belirlerseniz seçim yapmanız kolaylaşacaktır. Bu konularda herkes birşeyler söylüyor ama herkes kendine göre söylüyor. Bu aracı kullanacak kişi sizsiniz bu sebeple kendi kararınız önemli.
Günlük olarak eşim işe giderken kullanıyor ve şimdiye kadar kullandığımız araçlardan en çok VX100 ü sevdi, vazgeçmek istemiyor. Haftasonları ailecek (2 çocukla beraber) doğa gezileri yapmaya çalışıyoruz ve bazen kamp etkinliklerine katılıyoruz. Ağır offroad tabiki olmaz ama doğa ve kamp aktiviteleri, özellikle uzun soluklu seyahatlerde üstün bir araç. Geniş, konforlu, güvenli, güçlü ve çoğu zorlu koşullarda sizi yolda bırakmayacak bana göre çok iyi bir araç. Orman yollarında torklu mod ve diferansiyel kilitleriyle size engelleri aştıran iri araç, asfalta ve otobana çıkınca yüksek süratlere dahi kolaylıkla ulaşabilme kabiliyetine sahip olup konforlu bir yolculuk sunar. İri cüssesine rağmen yokuş ve sollamalarda her şekilde güvenebileceğiniz bir güç ayağınızı altında hazırdır.

Bu sebeplerle VX100 e karar verdik ve vergi ile fazla yakıta imkan dahilinde katlanıyoruz. Yakıtı LPG ile biraz daha uygun duruma getirdik, model olarakda vergi sebebiyle 2000 modeli tercih ettik.

HAyırlısı olsun, selamlar

drercagan' Alıntı:
sevgili meslektaşım maşallah ara cınız çok güzelmiş kazasız belasız kullanmanız dileğiyle ama ne yalan söyleyeyim çok özendim darısı başıma bu arada aracı kaça aldınız lpg takdırdınızmı takdırdıysanız yakıtı nasıl takılmadıysa ne kadar yakıyor araçla ilgili görüşleriniz benim için çok aydınlatıcı olacak 2007 binek aracım var 2007 binekten daha eski 2000-2002 vx 100 e geçmek iyi bir fikirmi 10-12 yaşında 4700 cc motora sahip bir araç almak gerçekten mantıklımı etraftan insanlar kafamı acayip karıştırıyor direk delisin sen diyenler bile var cevabınız için şimdiden teşekkürler

Etiketler

burak bey cevabınız için çok teşekkür ederim aracınızı kaça aldınız 2000-2001 model temizi ne fiyatlarda bildiğiniz önerebileceğiniz araç varmı yakıtı ne kadar tutuyor teşekkürler

Hadi bende atlayayım :D yakıt kişiye göre değişir 40 kuruştan 70-80 kuruşa göre değişiyor ben en son geçen hafta Ege de gezdim ama harbi gezdim zamanım azdı bastımda bastım 71 kuruş ortalama ama Audi lerin arkalarında kocaman bir VX 100 den selektör yemeleri ilginç olmuştur diye düşünüyorum :D 200 km de ve üstü 10 dakika giderek toplamda 38 dakika da yanlış bilmiyorsam yolu tabi çeşmeden (dışarılarında bir yerden çıkmış olabilirim) İzmir Balçova ya otele geldim.

Rica ederim.

Fiyatlar standart donanımlı araçlar için 35 000 den 45 000 e kadar değişkenlik gösteriyor. Aracın durumuna, temizliğine göre ve sahibinin isteğine göre değişiyor.Tabi bunu üzeride olabilir, ilave her donanım artı olarak üstüne konuyor.
Yakıtta aracınızın ağırlığına, lastik tipine, kullanım şekline göre değişiyor. Ben MT lastikle 45-50 kuruş, normal lastikle 40-45 kuruş aralığında gidip geliyorum. Tabi bunlar normal kullanım değerleri, ağır trafik veya arazi şartlarında bariz artacaktır.

Sitede VX100 ü olan arkadaşlar var, onlarında araç konusunda tavsiyesi olabilir ama bende dahil çoğu arkadaş zaman zaman, çeşitli sebeplerden dolayı araçlarımızı satmayı düşünebiliyoruz :smiley:

Birde standart veya offroad ekipmanı olup olmamasını da düşünün. Ya standart alıp isteğinize göre kendiniz uğraşıp donatırsınız ya da güzel bir şekilde hazırlanmış olanını tercih edersiniz, size kalmış. Ben kendi çapımda aracıma birşeyler yapıyorum ve bunları aşağıdaki linkte paylaşmaya çalışıyorum. isterseniz inceleyebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57787.0

Barbaros arkadaşım düşünüyordu bi ara sanırım, aracıda full donanımlı bir araç. Nicki bsayıl . Kendisiyle görüşebilirsiniz.

Selamlar

drercagan' Alıntı:
burak bey cevabınız için çok teşekkür ederim aracınızı kaça aldınız 2000-2001 model temizi ne fiyatlarda bildiğiniz önerebileceğiniz araç varmı yakıtı ne kadar tutuyor teşekkürler

burak bey tekrar merhaba barbaros beyle görüştük zaten bende antalya dayım barbaros beyin aracı çok güzel ancak ben en azından şimdilik ağır off road düşünmediğimden extra donanım şimdilik düşünmüyorum barbaros beyin aracı donanımlı olduğu için benim bütçemi aşıyor bu arada drcivanım arkadaşın sayfasınıda gereksiz yere işgal ettik kusura bakmasın artık ;)

Araç seçiminde vx 100 güzel bir seçim.Bende aracı almadan bütün ilanlara bakıyordum.Aracı almadan önce kullanma şansım oldu.Ailece araç hoşumuza gidince almaya karar verdik.Biz aracı günlük kullanım için kullanmıyoruz.Daha çok hafta sonu gezilerde bazende diğer araçla ilgili problem olduğunda işe giderken kullanıyorum.Şimdilik araçtan çok memnunuz ama ilerde ne olur bilemiyorum.Ben aracı ağır offroad için kullanmayı düşünmüyorum.Şimdilik kıyamıyorum.Aracımı 2000 model 96 binde aldım.Başka araçlar için 40 bin tl ye kadar fiyat verenler oldu.Ama kilometreleri fazla idi bazılarının değişen parçaları vardı bende tercih etmedim.Bence temiz bir araç bulunursa üçe beşe bakmadan temiz olanını seçmek lazım.Ayrıca temiz ve lpg li olanını tercih etmek lazım.Benim vx 100de lpg yok.iyi bir usta bulursam taktırmayı düşünüyorum.Prins taktırmayı düşünüyorum.Bu konuda arkadaşların tavsiye ve görüşlerini bekliyorum.
Benim arkadaşlardan bir ricamda eğer bir tanışma gezisi veya hafta sonları herhangi bir etkinlik düşünürlerse bizide davet ederlerse sevinirim

doktor bey temmuz ayında gezenbilir festivali var orada cok arac olcak hepsini deneme sansın olur bence bolu aladaglarda :smiley:

temmuz maalesef en yoğun çalıştığım ay :-[ turizm hekimi olarak çalışıyorum lpg konusunda güvenlikle ilgili sıkıntı olurmu acaba arkadaşlar altında bomba ilemi gezeceksin çocuğun var yazıktır diyorlar kaza anında yanan lpg li araçları görünce korkmuyorda değilim ama lpg siz bu arabalara binmekte yürek ister :eek: bu konuda görüşü olan üstatlar nederler acaba

Eğer sisteminizin bağlantı ve montajı düzgün yapıldıysa ve sizde gerekli muayene ve testleri yaptırıp kuralına göre kullanıyorsanız LPG sistemi de güvenilir bir sistemdir. Bomba diye tabir ettikleri LPG tankları test edilerek tespit edilmiş malzeme ve şartlara göre yapılmaktadır (en azından teoride böyle).
Benzinli bir aracın depo bağlantılarından biri sızdırsa bunun içinde bomba denebilir.

LPG sistemi ile ilgili güvenlik önlemlerine bakmanızı tavsiye ederim. Google da yazarsanız karşınıza çıkıyor, çok uzun olduğu için buraya yazmıyorum. Okumanızı tavsiye ederim

drercagan' Alıntı:
temmuz maalesef en yoğun çalıştığım ay :-[ turizm hekimi olarak çalışıyorum lpg konusunda güvenlikle ilgili sıkıntı olurmu acaba arkadaşlar altında bomba ilemi gezeceksin çocuğun var yazıktır diyorlar kaza anında yanan lpg li araçları görünce korkmuyorda değilim ama lpg siz bu arabalara binmekte yürek ister :eek: bu konuda görüşü olan üstatlar nederler acaba

Bakkan' Alıntı:
Eğer sisteminizin bağlantı ve montajı düzgün yapıldıysa ve sizde gerekli muayene ve testleri yaptırıp kuralına göre kullanıyorsanız LPG sistemi de güvenilir bir sistemdir. Bomba diye tabir ettikleri LPG tankları test edilerek tespit edilmiş malzeme ve şartlara göre yapılmaktadır (en azından teoride böyle).
Benzinli bir aracın depo bağlantılarından biri sızdırsa bunun içinde bomba denebilir.

LPG sistemi ile ilgili güvenlik önlemlerine bakmanızı tavsiye ederim. Google da yazarsanız karşınıza çıkıyor, çok uzun olduğu için buraya yazmıyorum. Okumanızı tavsiye ederim
LPG konusunda tavsiyeleriniz nedir.İstanbulda iyi bir usta bulabilirmiyim.lpg taktırırken neye dikkat etmeliyim.Lpg aracın orijinalliğini bozarmı.Bu konuda düşüncelerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ayrica müzik sistemi konusunda tavsiyelerinizi paylaşırsanız iyi olur.Aracımda JVC 836 var

Festivalde aracınızı gördük..çok temiz ve güzel araç..

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

Ben prins taktırdım ve İstanbul da biri maslakta diğeri bostancıda olmak üzere 2 yetkilisi var. Ben maslakta taktırdım. Oldukça ilgililer ve herhangi birşey için gittiğimde her zaman yardımcı oluyorlar.
Orijinali bozar mı derken, ilave bir donanım takıyorsunuz ve manifoldlar deliniyor, tank montajı için kaportaya birkaç delik deliniyor. Yani yoruma bağlı bana göre bunlar düzgün bir şekilde yapıldıysa problem teşkil etmez. Ama bazı kişiler LPG takılmamış araç iteyebiliyorlar, tercih meselesi.

drcivanım' Alıntı:
LPG konusunda tavsiyeleriniz nedir.İstanbulda iyi bir usta bulabilirmiyim.lpg taktırırken neye dikkat etmeliyim.Lpg aracın orijinalliğini bozarmı.Bu konuda düşüncelerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Nihayet Lpg takıldı. TGS otogaza Şenol beye teşekkür ediyourum.İlk denemeler olumlu.Problem yok.Burak kardeşime çok teşekkür ediyorum.Ayrıca Bayram beyde sağolsun çok yardımcı oldular.
Prins marka kit takıldı.TGS sağolsun bir günde hallettiler.Testlere gittik şimdilik problem yok.Detaylarını daha sonra paylaşırım

Servet Abi rica ederim, hayırlı olsun,güle güle kullan.

drcivanım' Alıntı:
Nihayet Lpg takıldı. TGS otogaza Şenol beye teşekkür ediyourum.İlk denemeler olumlu.Problem yok.Burak kardeşime çok teşekkür ediyorum.Ayrıca Bayram beyde sağolsun çok yardımcı oldular.
Prins marka kit takıldı.TGS sağolsun bir günde hallettiler.Testlere gittik şimdilik problem yok.Detaylarını daha sonra paylaşırım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR