Araç Seçiminde Kararsız Kaldım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan decameron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,982

decameron

Yeni Üye
Herkese merhaba Adım Alper Ankaradayım. Doğayı ve amatör balıkçılığı seviyorum. Kolay ulasılmayacak yerlere gitmek keşfetmek beni mutlu ediyor. Şu anki aracımla bu pek mümkün olmuyor. Kararsızım discovery 2 , jeep liberty crd ve land vx 100 arasında kararsız kaldım, Evet farklı araçlar ama isteğim yağmur yağdığında arazide sorun yaşamamak, ailemle birlikte uzun seyahat ve kamp yapabilmek, ailenin tek aracı olacak ve bütcem 45.000,tl yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Araç Seçiminde Kararsız Kaldım.

saydıklarına göre bence düzgün bir xj alırsın jeep yani o kadar parada veremiş olur

Discovery alabilirsin, ayrıca paranız artacaktır, güzel bakımını yaptırırsınız, port bagajını, arazi lastiklerini, sis farlarını herşeyini yaptırırsınız :smiley: hem aile içinde rahat bir araç ;)

ön arka kilitli vx80 her türlü işnizi görür sizi kolaya kolay yolda birakmaz bütçenizde artar

Slm.
Bu bütçeyle arkadaşların tüm önerdiği araçlar doğrudur.
Ancak siz kendi krterlerinizi düşünerek seçmelisiniz.
Konformu, Sağlamlıkmı, Büyük Bagaj Hacmi mi? Sorunsuz bir araçmı?

Benim fikrime gelince para sorun değilse VX 80 (Kırılmaz ama parçalar çok pahalı ve bulma sorun olabilir)
Bu durum sizi düşündürüyorsa Discovery 2 otomatik dizel
Yada son olarak yüksel model bir Defender (Hiçbir sorunu yok buna karşılık konfor biraz eksik)
Saygılar.

bu araçların modifikasyonlarıyla uğraşan biri olarak toyota doğru seçim www.4x4rescueteam.com

Merhaba ben liberty crd kullanısıyım arazi için aracımı modifiye ettim ve arazaide hard offroad olmamak şartı ile başarılı bir araç.Yeni nesil olması ve discovery'e göre daha az yakıt tüketmesi benim için tercih sebebi oldu.

Görüşlerini aktaran ve ilgilenen tüm arkadaşlara teşşekkür ederim. Hala bir karar verebilmiş değilim bu araçlardan sadece toyotayı kullanma fırsatım olmadı diğerlerini kullandım. Formu takip ettiğim kadarıyla Toyota vergi ve yakıt olumsuzluğu dışında ideal (vx100 1999 üstü) diğer taraftan şehir içi aile arabası ve ayda 1 veya 2 kamp,balık amaçlı kullanım için liberty ve discovery td5 i kullanma maliyeti açısından kıyaslamak gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Defender için ise ancak 2. araç olarak 20.000 bütçe ile düşünebilirim teşekkürler

sn garuda kullandığınız araç ve kullanım tarzınız hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz. Tüketim,parca ve bakım maliyeti gibi teşekkürler

Hafta sonları kullanıyorum. Off road ve bazen kamplı gezilere katılıyorum .Çok zor arazi şartlarında zorlamıyorum , zaten buna pekmüsait bir araç değil. Doğru lastik seçimi ile günlük kullanıma uygun bir araç olduğunu düşünüyorum.180 tl civarı deposu doluyor 500-600 km arası clima açıkken arazi+şehiriçi+uzun yol ortalaması yakıt tüketiyor.Yedek parça fiyatları ; 120 tl gibi bir rakama ön tampon , 150 tl ye ön çamurluk bulunabiliyor 10 yaşından küçük bir suv için uygun olduğunu düşünüyorum. discovery ile kıyas yapıldığında iç hacmi küçük, ingiliz ve amerikan tarzı ile konfor tamamen birbirinden farklı . Ancak fiyat olarak ve yaş olarak birbiri ile kıyaslıyabiliyorum. Aracımı almadan önce sizin düşündüğünüz gibi bu üç aracı bende kıyasladım Toyota vx 100 güzel arazi performansı ve konfor olarak daha iyi ancak vergi , yakıt ve yedekparça fiyatları diğerlerine göre yüksek. Land Rover Discovery ; Aynı bütçe ile temiz ve düşük km li araç bulmak zor yakıt tüketimi,vergi,yedek parça olarak Jeep liberty den düşük değil. Jeep liberty crd için yorumum :diğer iki araca göre daha küçük iç hacim dezavantaj olabiliyor,ancak dış hacimde ,küçük olduğu için pratik kullanım imkanı sunuyor. Aynı bütçe ile daha temiz , az km li optimum kullanabileceğim bir araç olduğu için tercih ettim.yedek parça fiyatları Discovery den ucuz ve bana daha yeni nesil bir araç gibi geliyor. ( şunu belirtmek isterim bu yorumlar tamamen kendi fikrim ve hiçbir konuda tamamen doğru olduğunu iddia etmiyorum. Yani diğer araçları kullanan veya beğenen arkadaşlara haksızlık etmek istemem.) aracımla ilgili birkaç foto ekliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla.

3.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR