iklil konyalilar
Geziyorum !.. Öyleyse VARım !..
15 sene önce gelmiştik eşimle...NewYork Caffee’nin anısı var...Ailecek oturduk,biraz kuyruk bekledik tabii...
15 sene önce gelmiştik eşimle...NewYork Caffee’nin anısı var...Ailecek oturduk,biraz kuyruk bekledik tabii...
Ekli dosyayı görüntüle 506383
Bu cafe nin tavan işlemeleri,resimler heykelleri ne kadar güzel. Cafe demek sanki hafif kalmış.
Bunları incelerken siparişleri unutabilir insan ( en azın ben )
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
...''Ama''sı var işte !..
Bir saat bilet kuyruğunda bekledikten sonra demişler ki : ''...Üzgünüz , size bilet veremiyoruz . Bu sergi 'sadece' EU Vatandaşları için izlemeye açıktır . Ancak , diğer sergi salonlarını gezebilirsiniz !..''
İnanılacak gibi değil !.. ''Yanlış anlamışsınızdır'' falan dediysem de olmadı . İzletmemişler Frida sergisini bizimkilere !..
Avrupa Medeniyeti işte !... desem mi?????? Frida Kahlo'nun ''ZATEN'' Mexikalı olduğunu şeyytsem mi?????Bu densizliğin hesabını sormak için AIHMe başvursam mı????? bilemedim doğrusu
Eeeeeeee , n'aapalım ?? Biz de e-net'ten bakarız resimlerine Frida'nın
Meraklısına gelsiiiiiiiin :
https://www.fridakahlo.org/
Biz de ChainBridge'de buluşup , şehri son günümüzde gezmeye devam ettik ...
Keleti tren ist. yanındaki ARENA PLAZA AVM içindeki otoparkı günboyu ücretsiz kullandık .
Yolu düşenlerin aklında olsun . Ayrıca akşam 20:00 sonrası yol kenarı parklar free...
Ordan ulaşımı da 'yurtdışı gezilerinin vazgeçilmez ulaşım aracı kick-scooter' ile yaptım .
Katlanır , kolay taşınır , çocuklu aile için -ayrıca- bir eğlence aracı özelliği de taşır .
Budapeşte'de bunun her türünü (küçük/büyük/elektrikli/vb) sıklıkla kullandıkları için garipsenmeyeceğimiz de garanti ...Gerçi bu kavram Avrupa'da hiçbir yerde yok...Budapeşte Ulusal Galeri hariç (!?!)
Depoyu bu kez Türkiye’de fulledik...
En ucuz mazot bizdeydi(geçen yıldan farklı olarak)
6,25 TL yaklaşık 0,90 Euro yapıyordu seyahat günlerimizde...Bu vesile ile kurları vereyim:
Euro:7,00 TL
Leva:1,95 leva=1euro
SırpDinarı:117 dinar=1euro
Macar Fiorinti: 321 fiorint=1euro
Mazot=>
Bulgaristan:2,11 - 2,30 Leva
Sırbistan:166-169 S.Dinarı
Macar:396-405 Fiorint
(Farklı istasyonlarda farklı fiyat olabiliyor)
Ekli dosyayı görüntüle 505423
Bulgaristan’a hemen girerken ELDEN satıyorlardı bu sene Vignette’i.
Otoban rahattı , 3 saati bulmadan Sofya’ya ulaştık.Sofyada kahve molası...
Sofya bizi yaz yağmuruyla karşıladı.
Vitoşa caddesinde güzel bir pazar keyfi yaşanıyordu..
Ekli dosyayı görüntüle 505424Ekli dosyayı görüntüle 505425
Budapeşte ile ilgili daha güzel bilgiler bulacağınız bir seyahatname de var :
Orta Avrupa Seyahatİmİz Uçak+kİralik Araç İkİ Aİle 10 Gece 2300 Km. Ve 6 Ülke