Araba İle Gürcistan, Kafkasya, Kerç Boğazı, Soçhi Gezimi Tamamladım (21-30 Nisan 2014 )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cakali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,111
Ynt: Araba İle Gürcistan, Kafkasya, Kerç Boğazı, Soçhi Gezimi Tamamladım (21-30 Nisan 2014 )

kafkasya geçişi

IMG_2935.JPG

IMG_2937.JPG

IMG_2935.JPG

IMG_2937.JPG

Etiketler

Ynt: Araba İle Gürcistan, Kafkasya, Kerç Boğazı, Soçhi Gezimi Tamamladım (21-30 Nisan 2014 )

Rus sınırında en çok zorlandığımız konu dil sorunu oldu. Girişte açık olan 4-5 adet gişeden en sakin gördüğümüz en sağdaki gişeye araba ile yanaştık. Sıra bize gelince evrakları asabi bayan :( rus polisine uzattık. Bize neden geldiniz der gibi Rusca bişeyler söyledi, biz ingilizce-Türkçe, o ise Rusça bir türlü anlaşamadık. Evraklarımızı geri verdi ve resmen bizi kovdu. Bizde arabamızla gişeden bir boşlığa geçip beklemeye başladık. Başka bir gişede çok sempatik bir rus polisi vardı, biraz tombul ve sevecen. Onun yanına gidip yardım istedik, Diğer gişeden bizi almadılar siz bize yardımcı olurmusunuz dedik, kadıncağız gişeden dışarı çıktı, uzaktan arabamızı gördü ve benim sıraya geçin dedi. Ve sıramız o bayana gelince işlerimizi çabucak halletti ve benden bir tadelleyi haketti. O an anladıkki bize kızan rus polisinin bankosundan sadece rus vatandaşları geçiyormuş.
Neyse sınırdan ayrılarak biraz ilerideki tesiste biraz uyuduk, yanımızdaki nevalelerle kahvaltımızı yaptık, Türk Tır şoförleri ile sohbet ettik, Rusyadauyulması gerekn trafik kurallarını öğrendik, trafik sigortamızı yaptırdık ve 4. günde saat 11 gibi yola çıktık. 1 saatlik mesafedeki kuzey osetyanın başkenti viladikafkaz'a geldik. Arabadan hiç inmeden kısa bir şehir turu atıp çevre yoluna çıkıp batı istikametine döndük. Rotamız Piyatigors şehri. Beslan Ve Nalchik şehirlerine girmeden yolumuza devam ettik. Özerk Bölge sınırlarından geçerken yine polis noktalarında durdurulduk, Türk ve turist olduğumuzu söyleyip sochi'ye gittiğimizi belirterek, gerekli evrak kontrollerinden sonrayolumuza devam ettik. Akşamadoğru Piyatigors şehrine girmeden önce kaynak suları ile meşhur Mineralnyy Vodi Şehrine girdik, arabamızı merkezde bir caddeye park edip şehri dolaştık ama kaynak sularını bulamadık :smiley:

Güzel bir gezi olmuş, anlatımınız ve görseller de harika.Teşekkürler. Gürcistan gümrüğündeki ilaç sorununu anlayamadım. Yeni bir uygulama mı? Gezi notlarınızın ve görsellerin devamını(varsa) beklemekteyim. Ayrıca, daha önce yapmış olduğunuz balkanlarla ilgili notlarınız var mı? Onları da okumak isteriz. Selamlar.Ergun.

Ergun Bey merhaba.Evet son dönemlerde sarp kapısında gürcüler ilaç geçişine izin vermiyorlardı. Zannedersem kaçak ilaç ve uyuşturucu ilaç yakalanmış. Bununla ilgili google da araştırırsanız detaylar var. Tansiyon ilacı ile sınırı geçen gazatecinin başına gelenler günlerce haber oldu karadenizde. Hatta Rize ticaretodası sınırdan geçenleri bu konuda uyardı.

Ayrıca bu yazımı tamamlayabilirsem Balkan ve çok sevdiğim suriye gezisini de yazmak isterim. (Suriyeye giden en son grubuz )

Cok guzel guzergah, col guzel yaziyorsunuz. Devamini bekliyoruz. Tesekkurler..

Gezimizin 4. gün akşamı Piyatigorsk şehrinde geçirdik. Geçtiğimiz bölgelerde arazi dümdüz iken Piyatigors şehrinin çevresinde 4 tane yüksek tepe var ve şehir bu tepelereden birisinde kurulmuş. Piyatigorsk kelimesi 4 dağ manasındaymış zaten. Yine booking.com dan ucuz bir otel bulup otelimize yerleştik ve gece dışarı çıkıp şehir turu attık.

771.JPG

773.JPG

775.JPG

5. günümüzde sabah erkenden kalktık, kahvaltıdan sonra kısa bir şehir turu yaparak, yönümüzü Adegey cumhuriyetinin başkenti Maykop'a çevirdik. Maykop'a giderken yol üstünde Armavir şehrine uğradık. Bu şehir diğer Rus şehirleri gibi, çok güzel, bahçeli evler, geniş caddelere sahip, sanki orman içinde şehir kurulmuş gibi. Şehir merkezinde düğün konvoylarına rasladık, gelin ve damatlarla resimler çektirdik.

778.JPG

781.JPG

783.JPG

786.JPG

Armavir'den ayrılıp Maykop'a hareket ettik. Verimli ovaların arasından geçip Çerkezlerin anavatanı Adıgey'in başkenti Maykop'a ulaştık. Tesadüf o gün Adıgey'in Bayrak günüymüş. Meydanda gösteriler, çerkez dansları, müzik şöleni vardı. Samsun'dan göç edip ana vatanına yerleşen Miraç abimizle buluşup şehri gezdik. Miraç abimiz evine davet edip, yengemizin yaptığı kuru fasulye ve pilavı iştahla midemize indirdik. :smiley:Adıgey'e yerleşecek veya ziyarete gidecekler için yapılan misafirhane inşaatını gezdik. Akşam Maykop otelde kaldık.

789.JPG

790.JPG

795.JPG

796.JPG

840.JPG

Gezimizin 6. günü yine sabah erkenden başladı. Yönümüz batı istikameti ve rotamız Krasnador- Anapa güzergahından Kerç boğazı. Krasnador bölgenin en büyük şehirlerinden, trafiği çok yoğun ve biz şehri pas geçerek Anapa'ya haraket ettik. Anapa şehri, Osmanlılara Bağlı olan Kırım Hanlığının bir sahil kasabası. Bir Bankadan dolarlarımızı rubleye çevirdik ve 2 saatlik bir yolculuktan sonra kerch boğazına vardık.

874.JPG

875.JPG

877.JPG

Kerç boğazına ulaştığımızda, eskiden gümrük geçişi olan polis noktasında durdurulduk ve Kırım'a geçmek istediğimiz söyledik, poliste bize yol verdi, biz sevinerek gaza bastık ama birazdan kuyruğu görünce sevincimiz yarım kaldı. Araç kuyruğunda konuştuğumuz ruslar, en az 10 saatte karşıya geçebileceğimizi, boğazda küçük feribotların çalıştığını ve üzerine en fazla 10-15 araba aldıklarını söylediler. Geri dönüştede en az 10 saatlik feribot kuyruğunu da düşününce yaklaşık 1 gün buralarda bekleyemezdik ve üzülerek geri dönüş kararı aldık. Boğazın karşı tarafındaki Kırım toplarlarını son kez seyredip Anapa'ya geri döndük...

IMG_2958.JPG

IMG_2959.JPG

IMG_2961.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON MESAJLAR

SON KONULAR