Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına
Fatih Bey Hollanda Otomobil ve Turing Kulübü (ANWB) konusunda verdiğiniz bilgilerin altını çizmek lazım. Almanya‘ da aynı görevi ADAC yapıyor. Adac‘ nin 1974 yılından bu yana üyesiyim. 2011 yılında Norveç‘ te polar çemberinde kısa bir moladan sonra motor çalışmayınca Adac‘ ye telefon ettim ve olduğumuz yerin koordinatlarını verdim. Telefondaki görevli yardımın gelmesi bir saat sürer dedi ama o kadar beklemedik. Gelen usta akü ölü dedi ve motoru kendi aküsüyle çalıştırdı (benim akü bir yaşındaydı).
Böyle bir kurumun desteğinden emin olmak yolda kalma endişesini hakikaten çok azaltıyor.
Almanya‘ da Adac‘nin kendisine üye olmayanlarada yardım ettiğini biliyorum. Yolda arıza halinde telefonla yardım istenebilir. Hemen giderilebilecek bir arızada gerekeni yerinde yapıyorlar ve sadace kullandıkları malzeme ücretini alıyorlar diye internette okudum. Çağrılan bir tamirciden daha çabuk ve uygun fiyata yardımda bulunacaklardır sanıyorum. Almanya içi Hotline: +49 (0) 180 2 22 22 22)
Hollanda‘ da olabilecek bir arıza halinde Anwb‘ den yardım istenirse hayır demeyeceklerini tahmin ediyorum. Tel. +31 (0) 88 2692 222
Haftalar önce Maastricht‘ e bir hafta sonu gezisi planladık. Eğer hava şartları çok kötü olmazsa 29 Ocakta yola çıkmak istiyoruz. Iki gece Maastricht‘ te bir karavanparkta kalarak sehri gezmek istiyoruz.
Paylaşım ve güzel resimler için teşekkürler.