Ankara'dan Çadır Kampı İçin Ailecek Gidilebilecek Güvenli Yerler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arastuna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,239

Etiketler

Ankara ve çevresinde kamp yapılacak yerler hakkında 2014 yılı içinde, son zamanlarda gerçek anlamda gidilip görülen yerleri paylaşırsak ..........

gerçek anlamda ailecek gidilip, kalınmış ,görülmüş , güvenli wc si çeşmesi vs. olan çadır kampı yapılabilecek ,balık tutulabilecek yerleri paylaşırsak sevinirim.

1. hoşebe mesire yeri

2. ışık dağı

3. sorgun yaylası

4. karagöl çubuk
Sorgun göletini bu hafta sonu ziyaret etmiştik. Oldukça hoş bir yer. Girişte ANFA güvenlik elemanları vardı. Temmuz-Ağustos dönemleri sanki gecelemek için daha uygun olabilir.

6088c5864c2e0abf286697778a05a769.jpg

f6dd6c981dcb19cd8f45a4d6e1fb8262.jpg

öncelikle herkese selamlar sevgiler. ilk defa kamp kuracağım ve mümkünse güvenlikli bir yerler arıyorum. internette son zamanlara ait sağlıklı bilgi bulamadım. Beypazarı Karagöl veya Ankara çevresi bisikletle gidilebilecek mesafede kamp yapan arkadaşlar tecrübe ve deneyimlerini aktarabilir mi?

Herkese Merhaba,
Çamkoru Tabiat Parkı soldaki kamp yapılan yeri şuan tadilat nedeniyle kapalıymış.Sağ tarafdaki göl girişindeki ANKA güvenlik elemanları göl etrafını gezmenize izin veriyorlar sadece.
Kapalı olması nedeniyle ANKA elemanları kamp için gelenleri Şahinler Tabiat Parkına (11-12 km ileriye kuzeybatı istikametine) yönlendiriyorlar. O tarafda havanın daha kapalı olmasından oraya gitmekten vazgeçip ve "zilog" un yukarıdaki
Sorgun göletini bu hafta sonu ziyaret etmiştik. Oldukça hoş bir yer. Girişte ANFA güvenlik elemanları vardı. Temmuz-Ağustos dönemleri sanki gecelemek için daha uygun olabilir.
şeklindeki tavsiyesi ile Sorgun Tabiat Parkına gittik. Giriş ve çadır için kimse ücret istemedi. İçeride ANKA güvenik elemanları devriye atıyorlar.Yatılı kalacakların TC nolarını alıyorlar. WC (idare eder),çeşme ve mescit var. Geziyi daha sonra ayrıntıları ile başka bir başlıkda yazarım inş.
İyi kamplar dilerim..

Son düzenleme:

Herkese Merhaba,
25.06.2016'da Cumartesi günü Işıkdağı Karagöle kamp için giderken durumlarını öğrenmek için uğradığım yerlerden;
  • Kurtboğazı Barajı Mesire/Piknik alanında kamp yapmanın yasak olduğunu içerdeki ANKA güvenlik personelleri belirttiler..
  • Soğuksu Milli Parkının internetteki telefondaki (0 312 736 1115) kişi kamp yapmanın yasak olduğunu daha önce aradığımda belirtmişti, yinede geçerken tekrar uğrayıp (Milli Park girişinden 100 metre içeride sağ kısımda bulunan Kızılcahamam Doğa Koruma ve Milli Park Mühendisliği İdare Binasına) sorduğumda yine yasak olduğunu belirttiler :(.. Valilikden izin almanız gerekir dediler..
  • Gelelim kamp yerimize..Işıkdağı Karagöl Jeositinde kamp için uygun yerler var..Karagöl yanındaki iki adet çeşme akmıyor (Musluklar kör tapa ile kapatılmış).. Yağcıhüseyin köyü yolu üstünde Karagöle çok yakın buz gibi suyu olan çeşme var..WC yok..Çöp tenekesi yok yer yer çöp birkintileri var:(:mad:.. Odun her yerde bolca var..Gölün güneybatı istikametinde ağaç oluklu suyu çok az bir çeşme var yeni yapılmış suyu bulanık (İçmeyip kullandık) (Oradaki çobana az akmasını sordum inekler için yetiyor dedi;) muhtemelen ilerleyen günlerde durulur, içilebilir mi diye sormadım bulanık olunca:smiley:)
  • Işıkdağı Karagöl ile ilgili gezi yazımı ve resimleri başka bir başlıkda açarım inş..:smiley:
İyi kamplar dilerim..

Karagöl Harita-2.JPG

IMG_20160626_125951.jpg

Son düzenleme:

Ynt: Ankara'dan Çadır Kampı İçin Ailecek Gidilebilecek Güvenli Yerler

Ankara'nın mühye köyünde çiftlik activity camping diye bir yer.diğer adı don kişot paintball.kendine ait birde göleti var.mekan sahibi sazan ve turna var diyor ama bişey tutamadık .gelenler pikniğe gelir gibi yiyeceğini içeceğini kendi getiriyor. Orası sadece 20 TL'ye yanan mangal veriyor.isters3niz semaver 25 lira.kişi başıda tesis kullanımı için 5 lira ücret ödüyorsunuz bunun haricinde başka ücret yok. Çadır kamping içinde izin veriyorlar
Bu köyü ben de duymuştum. ama gidemedim. açık havada kendin pişir kendin ye mekan öneriniz var mı?

Ynt: Ankara'dan Çadır Kampı İçin Ailecek Gidilebilecek Güvenli Yerler

Ankara'nın mühye köyünde çiftlik activity camping diye bir yer.diğer adı don kişot paintball.kendine ait birde göleti var.mekan sahibi sazan ve turna var diyor ama bişey tutamadık .gelenler pikniğe gelir gibi yiyeceğini içeceğini kendi getiriyor. Orası sadece 20 TL'ye yanan mangal veriyor.isters3niz semaver 25 lira.kişi başıda tesis kullanımı için 5 lira ücret ödüyorsunuz bunun haricinde başka ücret yok. Çadır kamping içinde izin veriyorlar
Bu köyü ben de duymuştum. ama gidemedim. açık havada kendin pişir kendin ye mekan öneriniz var mı?

6088c5864c2e0abf286697778a05a769.jpg

f6dd6c981dcb19cd8f45a4d6e1fb8262.jpg
Merhabalar biz de geçen hafta eşimle aynı yerdeydik tabi cuma akşam yağmura yakalandık ;) ama buna rağmen kamp alanı güzel. Tuvaletleri eh işte. Bizden girişte kimse ücret talep etmedi. Ayrıca girişte gözleme yapan teyze bile mevcut :smiley: son olarak biz köpeğimizle gittik diğer köpekler gayet dostça davrandı bize bunu da not etmek istedim.

Merhabalar,
Kapanmış olan başka bir konuda bir üye Ankara Çayyolunu Alacaatlı tarafına doğru geçtikten sonra Applegarden yüzme havuzunun alt tarafında bir alan çadır ve karavan kampingi şeklinde düzenlenmiş durumda diye bahsetmiş. Acaba burayı bilen var mıdır? Hala kullanımda mıdır? İsmi mevcut mudur? Uydu harita üzerinden biraz araştırdım fakat bulamadım.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Nallıhan hakkında bilgi vereyim,karacasu da belediyenin işlettiği köy evi vardı,şuan kapalı,hizmet alabileceğiniz tesis yok.gece Konaklamasına uygun değil.Hoşebe mesire alanı,200-300 yıllık koruma altında ardıç ağaçlarıyla mükemmel bir yer.Büyükşehir belediyesi tadilat yapıyor,şuan konaklama yok.Bittiğinde güzel bir kamp alanı olacak.

merhabalar herkeze serdar ben ankara'dan dün gittiğim güdül sorgun tabiat parkı gidilebilecek yarlarden birisi harika manzara göl ve ormanlık, kamp için uygun girişte güvenlik var ücretsiz giriş su var wc ise elden geçmesi ve temizlenmesi lazım onun haricinde ortam şahane bayağı kalabalıktı ramazan ayı olmasına istinaden. Ankaraya 102 km uzaklıkta ayaş yolu üzerindende gidiliyor istanbul otobanındanda gidilebiliyor çeltikçi çıkışından dönmek şartıyla. Bundan sonraki gidilecek yerleri sizlerle paylaşacagım.

IMG_1039.JPG

IMG_1074.JPG

Merhaba arkadaşlar, öncelikle güzel bir konu olmuş. Ankara civarında bana göre en güzel kamp alanları Kızılcahamam bölgesinde olanlardır. Zaten blogumda ve youtubue kanalımda sürekli bu bölgelerden bahsediyorum.
Aile ile rahat bir çadır kampı yapmak için Yayla Mocamp tercih edilebilir. 2017 yılı ayından itibaren tek kişi fiyatı 50₺ gibi oldu. Hemen biraz üst tarafında Şahinler Tabiat Parkı içinde çadır kampı yapılabilir. Giriş araç başına 15₺ idi gecen yıl. Balık avı da yapılabilir.
Işıkdağı Karagöl Jeositi civarında güzel çadır kampı lokasyonları var. Hemen köyden gelişte karagöl girişinde bir adet çeşme mevcut. Ayrıca biraz daha iç tarafta başka bir çeşme bulunmakta. Yer yer çöp bidonları mevcut ancak içine çöpleri atmak zor gelmiş hayvanlara. Bu bölge kamp için değerlendirilebilir.
BONUS: Çubuk Karagöl girişinin hemen yanından gizli bir yol var. Buradan bir kaç km taşlı yoldan ilerleyince zirveye tırmanıyorsunuz ve gizli bir cennet ile karşılaşıyorsunuz. Usta gölü ve Yaylak göleti bakir kalmış çadır kampı bölgesidir. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR