Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 656,796
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

Bakıyorum kolxj temiz temiz duruyor kapıda sinirimi bozuyor. Şunu iyi bi çamurlasakta kendine gelse gariban...

Etiketler

Selam Arkadaşlar ben Mustafa yeni bir 4*4 aldım ve ofroad işine merak sardım arştırırken sizleri gördüm ve bende arcımı denemek öğrenmek istiyorum sanırım hadi çamurlayalım demem lazım
sizlerle dağlara çıkmak için ne yapmak lazım ilk proğram ne zaman bende katılabilirmiyim

MustafaSever aracım LandRover Freelander

outlaw06' Alıntı:
Sevgili ANKARA OFFROAD VE OUTDOOR ETKİNLİKLERİ GURUBU ÜYELERİ,abilerim ve kardeşlerim:Dün gece Şener kardeşimizin mühyede aracı kırılmıştır.Geçmiş olsun.Rotu kırmış önemli bir durum değil çok şükür.Ama canımı sıkan şey kimseyi rahatsız etmemek ve geç olması düşüncesi ile hiçbirimizi aramaması.Bundan sonra bu guruptan bir arkadaşımız gece yada gündüz bir sıkıntı yaşarsa en az 5 arkadaşımıza,en yakın gördüğü kişilere cep telle ulaşsın veya mesaj atsın derim.Yapılan çağrıya ;(asla kimse lakayt,umursamaz kalmaz biliyorum ama!)rahatsızlık duyan veya alakasız kalan arkadaşın da zaten gurupla alakası o anda kesilir.Aynı sofrada yemek yediklerimizle gece gündüz aynı çamurda araba çekmeyide biliriz biz.FARKLIYIZ O HALDE HER ANLAMDA FARKIMIZI GÖSTERELİM.Saygılar selamlar

Şener'e geçmiş olsun diliyorum. Ben OR-AN da oturuyorum mesela hemen ulaşırdım birbirimizi zor durumlarda aramamız gerek. Çok doğru söylüyorsun Savaş abi. Üye numaraları için bir database oluşturalım abi ne dersiniz?

mozbay1907' Alıntı:
aksama bi kaçamak yapmayalımmı :smiley:)
bu akşam olmayor :(
RS adıma takvim yaptıramamış bu sene ...

2013-02-16 11.13.52.jpg

2013-02-16 11.14.05.jpg

mustafasever' Alıntı:
Selam Arkadaşlar ben Mustafa yeni bir 4*4 aldım ve ofroad işine merak sardım arştırırken sizleri gördüm ve bende arcımı denemek öğrenmek istiyorum sanırım hadi çamurlayalım demem lazım
sizlerle dağlara çıkmak için ne yapmak lazım ilk proğram ne zaman bende katılabilirmiyim

MustafaSever aracım LandRover Freelander
Mustafa bey selam aracınız hayırlı olsun.Hafta içi akşam yada pazar günleri kendi aramızda (sadece gurup üyelerine açık) buluşmalar düzenliyoruz.Lakin ayda bir kere büyük gezi,organizasyonlarımız oluyor.Büyük organizasyonlar gurubumuzun kurallarına ayak uydurabilecek herkese açık.Bundan sonraki ilk buluşma 3 veya 10 mart ta.Buradan takip edebilirsiniz.

CKAYA' Alıntı:
Şener'e geçmiş olsun diliyorum. Ben OR-AN da oturuyorum mesela hemen ulaşırdım birbirimizi zor durumlarda aramamız gerek. Çok doğru söylüyorsun Savaş abi. Üye numaraları için bir database oluşturalım abi ne dersiniz?
Çağıncım gurup üyelerinin tel no semt ve araç marka ve donanımı olan bir liste yapalım derim.Başına bir iş gelen uygun gördüğü 5 kişiyi arar haberdar eder.Lakin buradan yada face den numarasını ilan eden arkadaşlar var.Milletin ameleliğini yapacak halimiz de yok.Sadece gurup içerisinde bir dayanışma içinde olalım.Adam gidip gece içip batacak diye, aşkitosuna hava atarken ;nede olsa ANKOFF enayileri var gelir çekerler diyecek diye gece yarısı tel imiz çalmasın:smiley:))

Pazar MESUT KÖSE meşhur SAÇ KAVURMA buluşması katılım listesi:
Buluşma yeri:Mühye bisiklet kiralama alanı
Saat:12:00
Savaş,Mesut Abi,Erkan Eroğlu,Ersin Güzel,Salih Özen,Çağın,Burak,Murat Özbay,Dinçer,İlker,Salih Yardımcı,Erem abi,Erdinç Özenli,Yiğit,eflatun cem,orhan ciritcioğlu

Not.Beyler lütfen kesin gelecekler adını listeye yazsın.Kişi sayısına göre alışveriş yapılacak.ÇEKİRDEK,Çay, kahve hariç yiyecek içecek getirmeyiniz.Sadece imkanı olan odun getirsin.Saygılar selamlar.
Not2:Spontan buluşma olduğundan program sadece gurup üyelerine açıktır.Yabancı araç kabul edilmeyecektir.

BEYLER 1-2 SAATE LİSTEYİ KAPATIP KİŞİ SAYISINA GÖRE ALIŞVERİŞ YAPACAZ.BAŞKA GELMEK İSTEYEN VARSA BİR AN ÖNCE YAZILSIN.

Başkan kesinlikle bu konuda sonuna kadar haklı, gruptan herhangi bir arkadaşımızın başına gelebilecek bir sıkıntıda biz yanında olmayacaksak eğer, grup olmamızın ne anlamı var sadece iyi gün dostluğumu !!!

Aslında hazır yeri gelmişken söylenmesi gereken daha önemli bir husus var ki kimse bunu atlamamalı, bazen hepimiz de yapıyoruz dayanamayıp tek başımıza araziye giriyoruz burada araziye girmek çokta sorun değil en fazla araç arıza yapar, batar bir yerde kalır veya ufak tefek sağı solu kırılır ama telefonun çekmediği, merkeze uzak olan bölgelerde riski yüksek arazilerde tek başına dolaşmak oldukça tehlikeli, yaptığımız iş aslında o kadarda masum değil küçük bir hata büyük bir kazaya sebep olabilir sonrasını telaffuz bile etmek istemiyorum...

Bir takım basit önlemler çoğu zaman başımıza gelebilecek büyük sıkıntıları defeder, mesela hemen aklıma gelen bir kaç tanesi;
Araziye tek başına çıkmamalıyız, yok eğer çıkıyorsak bir yakınımıza nereye gittiğimiz konusunda bilgi vermeliyiz,
Mutlaka aracımızda ilk yardım malzemeleri ve yangın söndürücüsü bulundurmalıyız (bazen basit bir yara bandının faydası bile inanılmaz önemli olmaktadır)
Mutlaka araçlarda kürek - en az bir tane çekme halatı en az iki tane mapa olmalı.
Kesinlikle araçlarınızda el feneri bulundurmalıyız, yanında da bir kafa feneri, bir tane bekçi düdüğü,
En çok kullanılan birkaç alet, edevat, takım vs. (kısaca alet çantası) tabi bunları kullanmayı biliyorsak :D

outlaw06' Alıntı:
Mustafa bey selam aracınız hayırlı olsun.Hafta içi akşam yada pazar günleri kendi aramızda (sadece gurup üyelerine açık) buluşmalar düzenliyoruz.Lakin ayda bir kere büyük gezi,organizasyonlarımız oluyor.Büyük organizasyonlar gurubumuzun kurallarına ayak uydurabilecek herkese açık.Bundan sonraki ilk buluşma 3 veya 10 mart ta.Buradan takip edebilirsiniz.

Teşekkür ederim ilğinizden dolayı öncelikle benim bu konuda öncelikle tecrübeye ve bilgiye ihtiyacım var pazar günleri yaptığınız [grup üyelerine açık olan) organizasyonlara katılabilmek adına gruba nasıl üye olup sizlerle beraber ben de eşlik edebilirim

BU ARADA GEÇİRMİŞ OLDUĞU TALİHSİZ OLAYDAN DOLAYI ŞENER BEYE GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM

Merhaba Arkadaşlar şu an online olan arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz . Nasıl bir yol izlemem lazım gruba katılmak ve ofroad konusunda

mustafasever' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar şu an online olan arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz . Nasıl bir yol izlemem lazım gruba katılmak ve ofroad konusunda
Mustafa Bey merhaba,
İlk önce kendinizi tanıtın isterseniz.Aracınız yeniymiş hayırlı olsun.
grubumua katılım için bir form vs doldurmanıza gerek yok.Gruba katılım için eğer var ise grupta tanıdığınız bir arkadaşın referans olması gerekiyor.
Yoksa eğer Savaş Beyin bahsettiği 3 veya 10 Martta gerçekleştirilecek olan Aylık Büyük organizasyonlarımıza kriterlerimize uymak şartıyla katılım gösterebilirsiniz.
Sonrasında herşey kendiliğinden gelişiyor zaten siz gruba uygunsanız grup sizi benimsiyor değilseniz zaten kendiliğinizden gidiyorsunuz..
Ama Şunu bilinki Şuanda Ülkedeki en başarılı en tutkun gruplardan birini takip ediyorsunuz...

burak mehmet' Alıntı:
Mustafa Bey merhaba,
İlk önce kendinizi tanıtın isterseniz.Aracınız yeniymiş hayırlı olsun.
grubumua katılım için bir form vs doldurmanıza gerek yok.Gruba katılım için eğer var ise grupta tanıdığınız bir arkadaşın referans olması gerekiyor.
Yoksa eğer Savaş Beyin bahsettiği 3 veya 10 Martta gerçekleştirilecek olan Aylık Büyük organizasyonlarımıza kriterlerimize uymak şartıyla katılım gösterebilirsiniz.
Sonrasında herşey kendiliğinden gelişiyor zaten siz gruba uygunsanız grup sizi benimsiyor değilseniz zaten kendiliğinizden gidiyorsunuz..
Ama Şunu bilinki Şuanda Ülkedeki en başarılı en tutkun gruplardan birini takip ediyorsunuz...

Teşekkür ederim Burak Bey;

Evet haklısınız Öncelikle kendimi tanıtmalıyım heycanımı mazur görün. direk konuya girmişim.

Ben aslen İZMİR liyim 36 yaşındayım
İZMİR de büyüdüm okul hayatım ünüversite dahil hep İZMİR de idim
Daha sonra 2006 yılından itibaren hanım köylü olduk ve ANKARA dayım
inşaat işleriyle ugraşıyorum şu anda ALTINKOZA ÜNÜVERSİTESİ Şantiyesinde ORAN da çalışmaktayım
Doğaya karşı bir ilgim var ve doğayla içiçe olmayı seviyorum
Bu sebepden ötürü bir 4*4 edindim

Aracım

LAND ROVER
FREELANDER 2,0 TD4 HSE
2006 MODEL SITANDART
ÜZERİNDE OFFROAD UYGUN HİÇ BİR ŞEY YOK
ZAMANLA OLUŞACAK

Bu tür gezilerde ne tür donanımlarla gelememiz gerektiği neler yapmammız gerektiği hakkında sizlerden bigli almayı isterim yardımcı olacağınızı düşünüyorum

büyük organizasyonlarda kırıcı offroad yapadığımız için pikniğe gelir gibiden biraz hallice gelmekte fayda var.
Mesela aracınızda bulunması elzem malzemeler
*çeki halatı
*mapa
*u kilit
*çöp torbası

kendiniz için mutlaka yedek çorap yedek ayakkabı bulundurun derim ben..

geçmiş organizasyonlarımızı takip ederseniz kırıcı olmayan parkurlarda hep beraber daha kırıcı parkurlardaysa sadece isteyenlerin oynadığını görürsünüz...

SEVGİLİ DOSTLAR ŞU AN ERKAN EROĞLU ABİMİZLE GÖRÜŞTÜK.GURUBUMUZUN ADI RESMEN ANOFF OLARAK TESCİLLENMİŞTİR.PATENT BELGESİ BİRKAÇ GÜNE ÇIKACAKTIR.GURUBUN RESMİ VE TESCİLLİ ADI ''ANOFF'' TUR HAYIRLI OLSUN:smiley:
Erkan abiye emeğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

outlaw06' Alıntı:
SEVGİLİ DOSTLAR ŞU AN ERKAN EROĞLU ABİMİZLE GÖRÜŞTÜK.GURUBUMUZUN ADI RESMEN ANOFF OLARAK TESCİLLENMİŞTİR.PATENT BELGESİ BİRKAÇ GÜNE ÇIKACAKTIR.GURUBUN RESMİ VE TESCİLLİ ADI ''ANOFF'' TUR HAYIRLI OLSUN:smiley:
grubumuza hayırlı ugurlu olsun, yeni kimliğimiz... ANOFF

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler

Geri